×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Близо 1 тон контрабанден чай и подправки задържаха митническите служители на МП Лесово
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С този темп на развитие до 10 години регион Бургас ще изпревари София


С този темп на развитие до 10 години регион Бургас ще изпревари София
Деница Николова е най-подготвеният ни експерт по разпределянето на европейските средства и е в бургаската листа на ГЕРБ-СДС
08 Юли 2021, Четвъртък, 18:00 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Снимки: Флагман.БГ

Във втората част от разговора ни с Деница Николова, чиято професионална биография не се нуждае от представяне, говорим  за личните й срещи с хората и липсата на дебат по най-важните за държавата въпроси

- Г-жо Николова, в първата част от разговора ни Вие отчетохте основното, което е направено с Вашето участие при разпределянето на средствата от еврофондовете в МРРБ за развитието на Бургаския регион. Но при срещите Ви с хората, имате ли усещане, че оценяват новата жизнена среда, изказват ли задоволство? 

- Трудно е да стигнем до хората, когато говорим в глобален мащаб. Всеки се интересува от личното си благосъстояние, от това как може неговата тясна микросреда да бъде подобрена. Много често ми задават практични въпроси – кога ще бъде саниран блокът ми, кога ще бъде повишена пенсията ми? Това са важни неща за хората и в немалка степен ние можем да дадем ясни послания и отговори, защото в управленската ни програма за бъдещето са заложени и мерките за санирането на блоковете, които ще бъдат разширени и за еднофамилни сгради, както и разбира се да подобрим живота на възрастните хора, като повишаваме плавно, солидарно и справедливо възможностите за увеличаване на пенсиите. 

- Темата с ниските пенсии има измерения на цялостна народопсихология и всяка партия злоупотребява с неизпълними обещания по време на избори. От друга страна пенсионерът е най-дисциплинираният гласоподавател. Важен е. Мярката с 50 лв. добавка месечно няма как да продължи без ясен нормативен регламент. Какво ще направи ГЕРБ, ако сформира правителство?

- Имаме заложен приоритет, в рамките на който да постигнем нов модел на преизчисление на пенсиите. Това е акцент, който под една или друга форма буди дискусии, включително между политическите партии. Казусът е да увеличим ли минималната пенсия. Тогава обаче се получава неравнопоставеност – немалко хора са работили цял живот и са плащали осигуровки, те ще бъдат ощетени. Другият вариант е да се създаде изцяло нов начин, по който да се калкулира размерът на пенсиите, за да може всеки справедливо да получи пенсия в зависимост от това, което е внасял през годините в хазната на държавата. 

Деница Николова заслужава подкрепата на Бургас, ето какво тя даде, за да се развие регионът

- Реалистични ли са пенсионните реформи, които бяха предлагани бурно в краткото 45-то НС?

С кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС в село Дебелт при откриването онзи ден на реконструираното  читалище „Светлина” по проект, финансиран от трансграничната програма 

- Трябва широка дискусия. Това, с което се сблъскахме в последното НС, беше съвкупна прибързаност от проекти, представени от нашите опоненти от гледна точка на модели за осъществяавне на пенсионни реформи и нови модели за изчисления. Всичко това обаче трябва да бъде пречупено през призмата на бюджета. Не можем да разходваме повече от това, което произвеждаме и това трябва да е ясен принцип на всеки. 

- Най-важната задача пред ГЕРБ, ако продължи да управлява през идните 4 години?

- Имаме желание да влезем в еврозоната. Това е много сериозен приоритет за ГЕРБ, в случай, че продължим да управляваме страната. 

- Липсва реален политически сблъсък в този вот, факт е, че опонентите Ви нямат експерт с толкова опит в областта на управление на еврофондове по важни оперативни програми, за да се получи смислена дискусия и да се очертаят най-добрите политики, идеи, да покажете Ваши постижения. Впрочем в хода на предизборната кампания получихте ли покана за публичен дебат?

- Лично аз не и това, което виждам досега, е, че всички опоненти не желаят да влязат в дебат, има липса на техни програми, които да могат да отговорят на нашите акценти, а те са много ясни, с много ясна визия за бъдещето. Много ни се искаше да можем наистина да покажем с какво нашата програма е по-добра от всички останали, но за съжаление нямаме и програми, с които да сравняваме. Особено предвид това, че става въпрос за нова политическа сила, която сега набира скорост и би следвало да даде своята визия за приоритетите и бъдещето в следващите 4 години. Въпреки всичко се опитваме в максимална степен да сме близо до хората. Кампанията ни този път е насочена към лични срещи и да говорим за важните за тях дори микротеми, да се опитаме да ги обясним през призмата на националната политика. Не трябва да забравяме, че това са национални избори. Те са свързани не с микросредата, а с това как да управляваме една държава. Това не може да се постигне на микрониво, а трябва да се случи на макрониво. Не е лесно, защото посланията трудно могат да бъдат пречупени, включително и терминологията трябва да бъде представена на хората по начин, по който да могат те да я разберат. Но аз смятам, че посоката, в която сме тръгнали, е позитивното ни желание да помагаме. Това дава реален резултат. 

Когато заслужаваш - посрещането е с пита и мед

- Необходим ли Ви е преференциален вот? Вие сте трета в листата, от гражданската квота, като водачът Любен Дилов-син. Притеснявате ли се, че Вашата експертиза, от която партията Ви се нуждае, може да бъде пренебрегната, ако местен кандидат от задна позиция успее да събере около 3 500-3 900 лични гласа?

- Всеки работи за преференциален вот. Изборният кодекс е така направен, че фокусът да е върху личността. Надявам се хората да ме възприемат позитивно дори не толкова заради факта, че работя с евросредствата, но и като човек, който може да помогне немалко за развитието на Бургас. През годините винаги съм била в помощ на всички, защото съм работила с всички общини на територията на страната и с всички сме преминавали през немалко предизвикателства, за да можем да стигнем до края на всеки проект. Факт е, че именно през МРРБ се реализираха най-добрите инвестиции. Факт е, че има много неща, които могат да бъдат подобрени. Въпреки всичко и особено за Бургас, смятам, че промяната е много видима. Хората тук живеят в едни от най-добрите условия за живот в България, дори сравнение с много цивилизовани градове по света. Ако трябва да сравняваме европейски град с Бургас категорично бих казала, че тук е по-добро място за живеене и аз бих се върнала тук, а не някъде другаде. Разбира се, трябва да работим изключително много за подобяването на стандарта.

- Казвате „бих се върнала“. Какво Ви свързва с Бургас?

- Брат ми от около 20 години живее в Бургас. Познавам добре този изключително красив и развит град. Цялата професионална работа на брат ми е свързана с този град. Затова винаги казвам, че се връщам, защото много често се налага да идвам по семейни дела. Ако бях в Европа, приемайки покана за работа, аз бих се върнала в Бургас. Не бих стояла там, бих живяла тук. Средата е по-подходяща – за образование и за личностно развитие, за отглеждане на деца. Разбира се, пак казвам – с условността, че трябва да работим за подобряване на стандарта, което означава повишаване на доходите. Това ще изтласка Бургас към развитите региони, към което аз се стремя.

- На кое място класирате Бургас сред развитите региони на България?

- В България имаме само един регион, който догонва по развитие Европа и това е столицата София. Аз смятам обаче, че Бургас е с добри възможности и потенциалн да го надмине. Да, да надмине София. Това трудно ще се случи за 4 години, но смятам, че за 10 години с тези темпове, е постижимо. Тук и предпоставките са по-добри. И от гледна точка на развитие на морското пространство и морски транспортни коридори. Има много потенциал, който до момента е неоползотворен. Смятам, че към това трябва да насочим нашите усилия. Аз съм кандидат за народен представител от Област Бургас и категорично мисля за Бургас повече отколкото за тези други два региона, които споменавате. Ще бъда отговорна за тези думи, те ще останат написани и бих искала след години да дам отчет на моите избиратели.

- Правите облог. Утре ще бъдете отново народен представител, ще е добре да влезете и в управлението на държавата, защото ние няма да забравим, че сте била народен представител от Бургас и ще разчитаме на Вас. Но сега кажете какви са Вашите надежди за 11 юли. На какво разчитате?

И когато трябва - да дадеш личен пример 

- Аз разчитам на това, че хората ще подходят с мисъл към избора си. Стихийното даване на вот не е най-доброто. Отричането на нещо само защото е било - не е добро. Виждали сме го назад във времето. Затова смятам, че хората най-вече разумно трябва да подходят към вота и да отидат да гласуват – това е по-важното. Защото утре същите тези хора ще изискват народните представители да работят за тях. Ако ние не направим така, че да включим в представителността на НС хора, които са важни за Бургас и могат да допринесат за развитието му, тогава трудно ще можем да поискаме и нещо повече.

- Вашата препоръка към хората е да огледат хубаво имената в листите и тогава да определят за кого да дадат гласа си?

- Смятам, че човек трябва да бъде информиран за този, за когото гласува, особено когато дава преференциален вот. Трябва да се води от това с каква експертиза разполага човекът и доколкото той наистина може да свърши нещо полезно за региона, а не стихийно да се подхожда към вота. Затова водя и този открит разговор, надявайки се на тези, които четат и искат да направят информиран избор. 
 


В категории: Бургас , Избори 2021


Флагман.БГ 6 нелепи мита за женската сексуалност 6 нелепи мита за женската сексуалност 26/02/2024, Понеделник 22:00 0
Флагман.БГ 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди 26/02/2024, Понеделник 20:40 4
България Всички новини
6 нелепи мита за женската сексуалност 6 нелепи мита за женската сексуалност Ето кои са те  20 начина, по които мъжете изразяват любовта си без думи 20 начина, по които мъжете изразяват любовта си без думи Той влага мисъл и послание в подаръците, които ви прави Илко Илчев е новият управител на „МБАЛ Поморие“ Илко Илчев е новият управител на „МБАЛ Поморие“ Той ще управлява МБАЛ Поморие считано от 01.03.2024 г. до провеждането на конкурс, но не повече от шест месеца Мъжете от тези зодии умеят да четат мисли - внимавайте Мъжете от тези зодии умеят да четат мисли - внимавайте Ето кои са те  Рецепта за свинско в сладко-кисел сос Рецепта за свинско в сладко-кисел сос Искате да превърнете вечерята си в истинско кулинарно изживяване? Опитайте нашето вкусно предложение 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди 13 причини дa приемете с гордост малките си гърди Разберете колко много предимства имате Травъл влогъри и инфлуенсъри идват в Бургас за уникален фестивал Травъл влогъри и инфлуенсъри идват в Бургас за уникален фестивал Първият по рода си фестивал събира на едно място всички, за които домът на колела и почивката на открито са начин на живот Софка пропя опера на френски и италиански Софка пропя опера на френски и италиански Дирижира я маестро Йордан Камджалов Започна луда седмица - жега от плюс 22°С и слънце, но и студ и валежи от дъжд Започна луда седмица - жега от плюс 22°С и слънце, но и студ и валежи от дъжд В четвъртък и петък ни очаква чудесно време за разходки и туризъм Регистрираха най-мощното слънчево изригване от 2017 г. насам Регистрираха най-мощното слънчево изригване от 2017 г. насам За по-малко от 24 часа Слънцето е изхвърлило три вълни от X-клас
Рязане на пенис, уши и нос - от Балканите ли са най-бруталните екзекутори Рязане на пенис, уши и нос - от Балканите ли са най-бруталните екзекутори Зловещо убийство разтърси Виена, разследващите разпознаха "стила на балканската мафия" Лукашенко спечели нови избори в Беларус, явно ще управлява до края на живота си Лукашенко спечели нови избори в Беларус, явно ще управлява до края на живота си Гражданите на Беларус вчера избраха 110 депутати от Камарата на представителите на Народното събрание Интервюто на Тъкър Карлсън с Путин влиза в учебната програма в Русия Интервюто на Тъкър Карлсън с Путин влиза в учебната програма в Русия То ще учи децата да идентифицират надеждни източници на информация Какво се случи с този изпълнител в любим български град Какво се случи с този изпълнител в любим български град Очаквано под видеото на Устата коментарите започват да валят като из ведро, като според някои той си е изкарал доста добре в компанията на младите купонджии Навални е убит точно преди да бъде разменен Навални е убит точно преди да бъде разменен Преговорите за обмен на руски шпиони срещу политически затворници са били на финалната права Човек загина при пожар в център за бежанци в Германия Човек загина при пожар в център за бежанци в Германия Огънят вероятно е бил предизвикан от дете Почина главата на еврейската банкерска династия Ротшилд - лорд Джейкъб Ротшилд Почина главата на еврейската банкерска династия Ротшилд - лорд Джейкъб Ротшилд Той издъхна на 87-годишна възраст Изхвърлиха 160 тона украинска царевица от влак в Полша Изхвърлиха 160 тона украинска царевица от влак в Полша Фермерите протестират срещу вноса на евтини украински продукти Руската армия е овладяла по-добри позиции в близост до Авдеевка и Донецк Руската армия е овладяла по-добри позиции в близост до Авдеевка и Донецк  Окупаторите са изтласкали назад украинските сили близо до Клешчеевка, Дилеевка и Курдюмивка в Донецка област Американски летец се самозапали във Вашингтон заради войната в Газа Американски летец се самозапали във Вашингтон заради войната в Газа  Мъжът е бил отведен в болница в района, след като огънят бил угасен и състоянието му е критично
Бойко СТАНКУШЕВ, АКФ Бойко СТАНКУШЕВ, АКФ Пепи Еврото и Нотариуса вероятно са станали опасни за покровителите си Виц на деня Виц на деня - Ангелино, защо всички викат на малкия ти внук диплома? Няма ли си име?
- Има си, как да си няма, ама майка му, като отиде да следва в София, вместо с диплома, се върна с него!
Виц на деня Виц на деня
Бай Ганьо прави с*кс с французойка на плажа. Разгорещили се много, жената пъшка и вика на родния си език:
- Жули! Жули! Жули!
Бай Ганьо възмутено:
- Е как нема да жули като целио е у песък, ма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моля, не обиждайте участничките в "Ергенът". Все пак една е чичо на един мой познат!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори