×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Продаваме двойно повече царевица на китайския пазар
  • НАП запорира 13 имота на Ивелин Михайлов от „Величие“
  • С 30% поскъпва водата в София за три години
  • Владимир Путин кацна в Северна Корея
  • Джокович ще играе на Олимпиадата
  • Хусите потопиха втори кораб в Червено море
  • На 19 юни православната ни църква почита паметта на Паисий Хилендарски
  • Байдън улеснява гражданството на мигранти, сключили брак с американци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С този темп на развитие до 10 години регион Бургас ще изпревари София


С този темп на развитие до 10 години регион Бургас ще изпревари София
Деница Николова е най-подготвеният ни експерт по разпределянето на европейските средства и е в бургаската листа на ГЕРБ-СДС
08 Юли 2021, Четвъртък, 18:00 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Снимки: Флагман.БГ

Във втората част от разговора ни с Деница Николова, чиято професионална биография не се нуждае от представяне, говорим  за личните й срещи с хората и липсата на дебат по най-важните за държавата въпроси

- Г-жо Николова, в първата част от разговора ни Вие отчетохте основното, което е направено с Вашето участие при разпределянето на средствата от еврофондовете в МРРБ за развитието на Бургаския регион. Но при срещите Ви с хората, имате ли усещане, че оценяват новата жизнена среда, изказват ли задоволство? 

- Трудно е да стигнем до хората, когато говорим в глобален мащаб. Всеки се интересува от личното си благосъстояние, от това как може неговата тясна микросреда да бъде подобрена. Много често ми задават практични въпроси – кога ще бъде саниран блокът ми, кога ще бъде повишена пенсията ми? Това са важни неща за хората и в немалка степен ние можем да дадем ясни послания и отговори, защото в управленската ни програма за бъдещето са заложени и мерките за санирането на блоковете, които ще бъдат разширени и за еднофамилни сгради, както и разбира се да подобрим живота на възрастните хора, като повишаваме плавно, солидарно и справедливо възможностите за увеличаване на пенсиите. 

- Темата с ниските пенсии има измерения на цялостна народопсихология и всяка партия злоупотребява с неизпълними обещания по време на избори. От друга страна пенсионерът е най-дисциплинираният гласоподавател. Важен е. Мярката с 50 лв. добавка месечно няма как да продължи без ясен нормативен регламент. Какво ще направи ГЕРБ, ако сформира правителство?

- Имаме заложен приоритет, в рамките на който да постигнем нов модел на преизчисление на пенсиите. Това е акцент, който под една или друга форма буди дискусии, включително между политическите партии. Казусът е да увеличим ли минималната пенсия. Тогава обаче се получава неравнопоставеност – немалко хора са работили цял живот и са плащали осигуровки, те ще бъдат ощетени. Другият вариант е да се създаде изцяло нов начин, по който да се калкулира размерът на пенсиите, за да може всеки справедливо да получи пенсия в зависимост от това, което е внасял през годините в хазната на държавата. 

Деница Николова заслужава подкрепата на Бургас, ето какво тя даде, за да се развие регионът

- Реалистични ли са пенсионните реформи, които бяха предлагани бурно в краткото 45-то НС?

С кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС в село Дебелт при откриването онзи ден на реконструираното  читалище „Светлина” по проект, финансиран от трансграничната програма 

- Трябва широка дискусия. Това, с което се сблъскахме в последното НС, беше съвкупна прибързаност от проекти, представени от нашите опоненти от гледна точка на модели за осъществяавне на пенсионни реформи и нови модели за изчисления. Всичко това обаче трябва да бъде пречупено през призмата на бюджета. Не можем да разходваме повече от това, което произвеждаме и това трябва да е ясен принцип на всеки. 

- Най-важната задача пред ГЕРБ, ако продължи да управлява през идните 4 години?

- Имаме желание да влезем в еврозоната. Това е много сериозен приоритет за ГЕРБ, в случай, че продължим да управляваме страната. 

- Липсва реален политически сблъсък в този вот, факт е, че опонентите Ви нямат експерт с толкова опит в областта на управление на еврофондове по важни оперативни програми, за да се получи смислена дискусия и да се очертаят най-добрите политики, идеи, да покажете Ваши постижения. Впрочем в хода на предизборната кампания получихте ли покана за публичен дебат?

- Лично аз не и това, което виждам досега, е, че всички опоненти не желаят да влязат в дебат, има липса на техни програми, които да могат да отговорят на нашите акценти, а те са много ясни, с много ясна визия за бъдещето. Много ни се искаше да можем наистина да покажем с какво нашата програма е по-добра от всички останали, но за съжаление нямаме и програми, с които да сравняваме. Особено предвид това, че става въпрос за нова политическа сила, която сега набира скорост и би следвало да даде своята визия за приоритетите и бъдещето в следващите 4 години. Въпреки всичко се опитваме в максимална степен да сме близо до хората. Кампанията ни този път е насочена към лични срещи и да говорим за важните за тях дори микротеми, да се опитаме да ги обясним през призмата на националната политика. Не трябва да забравяме, че това са национални избори. Те са свързани не с микросредата, а с това как да управляваме една държава. Това не може да се постигне на микрониво, а трябва да се случи на макрониво. Не е лесно, защото посланията трудно могат да бъдат пречупени, включително и терминологията трябва да бъде представена на хората по начин, по който да могат те да я разберат. Но аз смятам, че посоката, в която сме тръгнали, е позитивното ни желание да помагаме. Това дава реален резултат. 

Когато заслужаваш - посрещането е с пита и мед

- Необходим ли Ви е преференциален вот? Вие сте трета в листата, от гражданската квота, като водачът Любен Дилов-син. Притеснявате ли се, че Вашата експертиза, от която партията Ви се нуждае, може да бъде пренебрегната, ако местен кандидат от задна позиция успее да събере около 3 500-3 900 лични гласа?

- Всеки работи за преференциален вот. Изборният кодекс е така направен, че фокусът да е върху личността. Надявам се хората да ме възприемат позитивно дори не толкова заради факта, че работя с евросредствата, но и като човек, който може да помогне немалко за развитието на Бургас. През годините винаги съм била в помощ на всички, защото съм работила с всички общини на територията на страната и с всички сме преминавали през немалко предизвикателства, за да можем да стигнем до края на всеки проект. Факт е, че именно през МРРБ се реализираха най-добрите инвестиции. Факт е, че има много неща, които могат да бъдат подобрени. Въпреки всичко и особено за Бургас, смятам, че промяната е много видима. Хората тук живеят в едни от най-добрите условия за живот в България, дори сравнение с много цивилизовани градове по света. Ако трябва да сравняваме европейски град с Бургас категорично бих казала, че тук е по-добро място за живеене и аз бих се върнала тук, а не някъде другаде. Разбира се, трябва да работим изключително много за подобяването на стандарта.

- Казвате „бих се върнала“. Какво Ви свързва с Бургас?

- Брат ми от около 20 години живее в Бургас. Познавам добре този изключително красив и развит град. Цялата професионална работа на брат ми е свързана с този град. Затова винаги казвам, че се връщам, защото много често се налага да идвам по семейни дела. Ако бях в Европа, приемайки покана за работа, аз бих се върнала в Бургас. Не бих стояла там, бих живяла тук. Средата е по-подходяща – за образование и за личностно развитие, за отглеждане на деца. Разбира се, пак казвам – с условността, че трябва да работим за подобряване на стандарта, което означава повишаване на доходите. Това ще изтласка Бургас към развитите региони, към което аз се стремя.

- На кое място класирате Бургас сред развитите региони на България?

- В България имаме само един регион, който догонва по развитие Европа и това е столицата София. Аз смятам обаче, че Бургас е с добри възможности и потенциалн да го надмине. Да, да надмине София. Това трудно ще се случи за 4 години, но смятам, че за 10 години с тези темпове, е постижимо. Тук и предпоставките са по-добри. И от гледна точка на развитие на морското пространство и морски транспортни коридори. Има много потенциал, който до момента е неоползотворен. Смятам, че към това трябва да насочим нашите усилия. Аз съм кандидат за народен представител от Област Бургас и категорично мисля за Бургас повече отколкото за тези други два региона, които споменавате. Ще бъда отговорна за тези думи, те ще останат написани и бих искала след години да дам отчет на моите избиратели.

- Правите облог. Утре ще бъдете отново народен представител, ще е добре да влезете и в управлението на държавата, защото ние няма да забравим, че сте била народен представител от Бургас и ще разчитаме на Вас. Но сега кажете какви са Вашите надежди за 11 юли. На какво разчитате?

И когато трябва - да дадеш личен пример 

- Аз разчитам на това, че хората ще подходят с мисъл към избора си. Стихийното даване на вот не е най-доброто. Отричането на нещо само защото е било - не е добро. Виждали сме го назад във времето. Затова смятам, че хората най-вече разумно трябва да подходят към вота и да отидат да гласуват – това е по-важното. Защото утре същите тези хора ще изискват народните представители да работят за тях. Ако ние не направим така, че да включим в представителността на НС хора, които са важни за Бургас и могат да допринесат за развитието му, тогава трудно ще можем да поискаме и нещо повече.

- Вашата препоръка към хората е да огледат хубаво имената в листите и тогава да определят за кого да дадат гласа си?

- Смятам, че човек трябва да бъде информиран за този, за когото гласува, особено когато дава преференциален вот. Трябва да се води от това с каква експертиза разполага човекът и доколкото той наистина може да свърши нещо полезно за региона, а не стихийно да се подхожда към вота. Затова водя и този открит разговор, надявайки се на тези, които четат и искат да направят информиран избор. 
 


В категории: Бургас , Избори 2021


Тайланд иска членство в БРИКС
Тайланд иска членство в БРИКС 20/06/2024, Четвъртък 20:00 2
Флагман.БГ Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Предстои двудневен Рибен фест в Поморие 20/06/2024, Четвъртък 18:40 0
Флагман.БГ Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час 20/06/2024, Четвъртък 17:20 9
България Всички новини
Извънредно! Жестоко убийство в Бургас, мъж намушка приятелката си пред детето им и се самоуби Извънредно! Жестоко убийство в Бургас, мъж намушка приятелката си пред детето им и се самоуби Все още се издирва и ножът, с който е убита жената Пияни до козирката австралийски граждани потрошиха рент-а карска кола, не казват кой е бил зад волана Пияни до козирката австралийски граждани потрошиха рент-а карска кола, не казват кой е бил зад волана Чужденците катастрофирали на пътя Бургас-Созопол, в района на бензиностанция „Петрол” Гордост за Бургас! Павел Бангеев спечели стипендия за елитен колеж в Лондон Гордост за Бургас! Павел Бангеев спечели стипендия за елитен колеж в Лондон Той е от изявените бургаски деца и многократно е награждаван от кмета Димитър Николов Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа Сред обнародваните документи са писмата от Данаил Попов до Иван Драсов и обратно за предателството на Левски Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Събитието започва в 18.00 часа с представяне на кулинарната книга „Кухнята на баба и проклетото ѝ внуче“ Кметът на Царево Марин Киров бе официален гост на научна конференция, посветена на чл.-кор проф. д-р Александър Янков Кметът на Царево Марин Киров бе официален гост на научна конференция, посветена на чл.-кор проф. д-р Александър Янков Във форума като специални гости участват представляващият Висшия съдебен съвет съдия Боян Магдалинчев, конституционният съдия проф. д.ю.н. Атанас Семов У нас алкохолът и цигарите най-евтини от целия ЕС У нас алкохолът и цигарите най-евтини от целия ЕС Най-високите ценови равнища са регистрирани в Дания Със 140 млн.лв. търсят кой да изгради дългоочаквания южен обход на бургаския жк „Меден рудник” Със 140 млн.лв. търсят кой да изгради дългоочаквания южен обход на бургаския жк „Меден рудник” За този проект се говори още от 2018 г. и вече можеше да е готов, ако не беше пандемията и политическата нестабилност Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас Дружеството изпълнява и дейности за подземно полагане на общо 55 км въздушни електропроводи Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Около великденските празници сладкарницата на Петкова предизвика големи спорове в мрежата заради цените, които беше сложила за козунаци
Тайланд иска членство в БРИКС Тайланд иска членство в БРИКС "Надяваме се на позитивна обратна връзка и да бъдем приети за член още на следващата среща" Руски ракети поразиха украинска електроцентрала Руски ракети поразиха украинска електроцентрала Има и трима ранени при атаката Летящи хлебарки превзеха Гърция Летящи хлебарки превзеха Гърция Местните власти правят всичко възможно да се справят с проблема И Кипър ще забрани мобилните телефони в училище И Кипър ще забрани мобилните телефони в училище У нас отделни училища също започнаха да въвеждат ограничения Голям пожар край Атина, евакуираха две села и затвориха магистрала Голям пожар край Атина, евакуираха две села и затвориха магистрала Деца са били евакуирани от летни лагери в Източна Атика Путин пристигна във Виетнам Путин пристигна във Виетнам Съединените щати разкритикуваха властите в Ханой, не трябвало да дават платформа за насърчаване на неговата агресивна война Ще посрещнат ли лятото в ареста природозащитниците, които напръскаха със спрей  Стоунхендж Ще посрещнат ли лятото в ареста природозащитниците, които напръскаха със спрей Стоунхендж Лятното слънцестоене се отбелязва край Стоунхендж Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Стив вече е вписан в бюлетината, кандидатира като независим Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Осквернена е каузата, за която работим повече от четвърт век, обявиха от Епизод Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Паметникът в Южна Англия е част от световното наследство на ЮНЕСКО
Георги БЛИЗНАШКИ Георги БЛИЗНАШКИ Рая Назарян да не е царицата, заради която започва Троянската война?

Виц на деня Виц на деня - Добър ден! Нямам интернет.
- С рутер ли сте?
- Не. С баджанака сме.
Виц на деня Виц на деня На сватба. Млад метълист към DJ:
- Пусни нещо за пого!
След минута.
- Специално за Пого и компания - Софи Маринова...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Масово сбиване на две враждуващи фамилии в циганската махала, ескалира в сватба.Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори