×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С този темп на развитие до 10 години регион Бургас ще изпревари София


С този темп на развитие до 10 години регион Бургас ще изпревари София
Деница Николова е най-подготвеният ни експерт по разпределянето на европейските средства и е в бургаската листа на ГЕРБ-СДС
08 Юли 2021, Четвъртък, 18:00 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Снимки: Флагман.БГ

Във втората част от разговора ни с Деница Николова, чиято професионална биография не се нуждае от представяне, говорим  за личните й срещи с хората и липсата на дебат по най-важните за държавата въпроси

- Г-жо Николова, в първата част от разговора ни Вие отчетохте основното, което е направено с Вашето участие при разпределянето на средствата от еврофондовете в МРРБ за развитието на Бургаския регион. Но при срещите Ви с хората, имате ли усещане, че оценяват новата жизнена среда, изказват ли задоволство? 

- Трудно е да стигнем до хората, когато говорим в глобален мащаб. Всеки се интересува от личното си благосъстояние, от това как може неговата тясна микросреда да бъде подобрена. Много често ми задават практични въпроси – кога ще бъде саниран блокът ми, кога ще бъде повишена пенсията ми? Това са важни неща за хората и в немалка степен ние можем да дадем ясни послания и отговори, защото в управленската ни програма за бъдещето са заложени и мерките за санирането на блоковете, които ще бъдат разширени и за еднофамилни сгради, както и разбира се да подобрим живота на възрастните хора, като повишаваме плавно, солидарно и справедливо възможностите за увеличаване на пенсиите. 

- Темата с ниските пенсии има измерения на цялостна народопсихология и всяка партия злоупотребява с неизпълними обещания по време на избори. От друга страна пенсионерът е най-дисциплинираният гласоподавател. Важен е. Мярката с 50 лв. добавка месечно няма как да продължи без ясен нормативен регламент. Какво ще направи ГЕРБ, ако сформира правителство?

- Имаме заложен приоритет, в рамките на който да постигнем нов модел на преизчисление на пенсиите. Това е акцент, който под една или друга форма буди дискусии, включително между политическите партии. Казусът е да увеличим ли минималната пенсия. Тогава обаче се получава неравнопоставеност – немалко хора са работили цял живот и са плащали осигуровки, те ще бъдат ощетени. Другият вариант е да се създаде изцяло нов начин, по който да се калкулира размерът на пенсиите, за да може всеки справедливо да получи пенсия в зависимост от това, което е внасял през годините в хазната на държавата. 

Деница Николова заслужава подкрепата на Бургас, ето какво тя даде, за да се развие регионът

- Реалистични ли са пенсионните реформи, които бяха предлагани бурно в краткото 45-то НС?

С кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС в село Дебелт при откриването онзи ден на реконструираното  читалище „Светлина” по проект, финансиран от трансграничната програма 

- Трябва широка дискусия. Това, с което се сблъскахме в последното НС, беше съвкупна прибързаност от проекти, представени от нашите опоненти от гледна точка на модели за осъществяавне на пенсионни реформи и нови модели за изчисления. Всичко това обаче трябва да бъде пречупено през призмата на бюджета. Не можем да разходваме повече от това, което произвеждаме и това трябва да е ясен принцип на всеки. 

- Най-важната задача пред ГЕРБ, ако продължи да управлява през идните 4 години?

- Имаме желание да влезем в еврозоната. Това е много сериозен приоритет за ГЕРБ, в случай, че продължим да управляваме страната. 

- Липсва реален политически сблъсък в този вот, факт е, че опонентите Ви нямат експерт с толкова опит в областта на управление на еврофондове по важни оперативни програми, за да се получи смислена дискусия и да се очертаят най-добрите политики, идеи, да покажете Ваши постижения. Впрочем в хода на предизборната кампания получихте ли покана за публичен дебат?

- Лично аз не и това, което виждам досега, е, че всички опоненти не желаят да влязат в дебат, има липса на техни програми, които да могат да отговорят на нашите акценти, а те са много ясни, с много ясна визия за бъдещето. Много ни се искаше да можем наистина да покажем с какво нашата програма е по-добра от всички останали, но за съжаление нямаме и програми, с които да сравняваме. Особено предвид това, че става въпрос за нова политическа сила, която сега набира скорост и би следвало да даде своята визия за приоритетите и бъдещето в следващите 4 години. Въпреки всичко се опитваме в максимална степен да сме близо до хората. Кампанията ни този път е насочена към лични срещи и да говорим за важните за тях дори микротеми, да се опитаме да ги обясним през призмата на националната политика. Не трябва да забравяме, че това са национални избори. Те са свързани не с микросредата, а с това как да управляваме една държава. Това не може да се постигне на микрониво, а трябва да се случи на макрониво. Не е лесно, защото посланията трудно могат да бъдат пречупени, включително и терминологията трябва да бъде представена на хората по начин, по който да могат те да я разберат. Но аз смятам, че посоката, в която сме тръгнали, е позитивното ни желание да помагаме. Това дава реален резултат. 

Когато заслужаваш - посрещането е с пита и мед

- Необходим ли Ви е преференциален вот? Вие сте трета в листата, от гражданската квота, като водачът Любен Дилов-син. Притеснявате ли се, че Вашата експертиза, от която партията Ви се нуждае, може да бъде пренебрегната, ако местен кандидат от задна позиция успее да събере около 3 500-3 900 лични гласа?

- Всеки работи за преференциален вот. Изборният кодекс е така направен, че фокусът да е върху личността. Надявам се хората да ме възприемат позитивно дори не толкова заради факта, че работя с евросредствата, но и като човек, който може да помогне немалко за развитието на Бургас. През годините винаги съм била в помощ на всички, защото съм работила с всички общини на територията на страната и с всички сме преминавали през немалко предизвикателства, за да можем да стигнем до края на всеки проект. Факт е, че именно през МРРБ се реализираха най-добрите инвестиции. Факт е, че има много неща, които могат да бъдат подобрени. Въпреки всичко и особено за Бургас, смятам, че промяната е много видима. Хората тук живеят в едни от най-добрите условия за живот в България, дори сравнение с много цивилизовани градове по света. Ако трябва да сравняваме европейски град с Бургас категорично бих казала, че тук е по-добро място за живеене и аз бих се върнала тук, а не някъде другаде. Разбира се, трябва да работим изключително много за подобяването на стандарта.

- Казвате „бих се върнала“. Какво Ви свързва с Бургас?

- Брат ми от около 20 години живее в Бургас. Познавам добре този изключително красив и развит град. Цялата професионална работа на брат ми е свързана с този град. Затова винаги казвам, че се връщам, защото много често се налага да идвам по семейни дела. Ако бях в Европа, приемайки покана за работа, аз бих се върнала в Бургас. Не бих стояла там, бих живяла тук. Средата е по-подходяща – за образование и за личностно развитие, за отглеждане на деца. Разбира се, пак казвам – с условността, че трябва да работим за подобряване на стандарта, което означава повишаване на доходите. Това ще изтласка Бургас към развитите региони, към което аз се стремя.

- На кое място класирате Бургас сред развитите региони на България?

- В България имаме само един регион, който догонва по развитие Европа и това е столицата София. Аз смятам обаче, че Бургас е с добри възможности и потенциалн да го надмине. Да, да надмине София. Това трудно ще се случи за 4 години, но смятам, че за 10 години с тези темпове, е постижимо. Тук и предпоставките са по-добри. И от гледна точка на развитие на морското пространство и морски транспортни коридори. Има много потенциал, който до момента е неоползотворен. Смятам, че към това трябва да насочим нашите усилия. Аз съм кандидат за народен представител от Област Бургас и категорично мисля за Бургас повече отколкото за тези други два региона, които споменавате. Ще бъда отговорна за тези думи, те ще останат написани и бих искала след години да дам отчет на моите избиратели.

- Правите облог. Утре ще бъдете отново народен представител, ще е добре да влезете и в управлението на държавата, защото ние няма да забравим, че сте била народен представител от Бургас и ще разчитаме на Вас. Но сега кажете какви са Вашите надежди за 11 юли. На какво разчитате?

И когато трябва - да дадеш личен пример 

- Аз разчитам на това, че хората ще подходят с мисъл към избора си. Стихийното даване на вот не е най-доброто. Отричането на нещо само защото е било - не е добро. Виждали сме го назад във времето. Затова смятам, че хората най-вече разумно трябва да подходят към вота и да отидат да гласуват – това е по-важното. Защото утре същите тези хора ще изискват народните представители да работят за тях. Ако ние не направим така, че да включим в представителността на НС хора, които са важни за Бургас и могат да допринесат за развитието му, тогава трудно ще можем да поискаме и нещо повече.

- Вашата препоръка към хората е да огледат хубаво имената в листите и тогава да определят за кого да дадат гласа си?

- Смятам, че човек трябва да бъде информиран за този, за когото гласува, особено когато дава преференциален вот. Трябва да се води от това с каква експертиза разполага човекът и доколкото той наистина може да свърши нещо полезно за региона, а не стихийно да се подхожда към вота. Затова водя и този открит разговор, надявайки се на тези, които четат и искат да направят информиран избор. 
 


В категории: Бургас , Избори 2021


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори