×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Феим лихварят: Ще чупя крака на длъжници!


Феим лихварят: Ще чупя крака на длъжници!
Катя Матева и съпругът й са жертви на Феим, апартаментът им е отнет с измама
05 Февруари 2011, Събота, 18:43 ч.

Адвокати на мракобесника са съпругата на лидера на ГЕРБ Димитър Бойчев – Веселина и компрометираният съдия Пламен Найденов

“Ще счупя краката на сина ти” е била заплахата на Феим Мурадов, айтоския лихвар, към Дида Стаматова – майка на един от длъжниците му. Това стана ясно днес в Бургаския апелативен съд.
Жената е разпитвана, за да се съберат доказателства за незаконната дейност на Феим, заяви апелативният прокурор Емил Христов.
Към делото са приложени над 20 нотариални актове за договорни ипотеки или покупко-продажби на недвижими имоти. По този начин са се обезпечавали даваните заеми, съобщиха от прокуратурата.
Днес съдът бе сезиран с молбата на Феим Мурадов да бъде пуснат под гаранция, или поне под домашен арест. Магистратите обаче го оставиха задържан под стража.
Защитници на айтоското лихварче са не случайни адвокати. Пламен Найденов е бившият председател на Несебърския районен съд, който бе отстранен от длъжност заради скандала с Красьо Черния. “Бизнесменът с ланците” нашумя по време на изборите за шефски длъжности в съдилищата и прокуратурите, след като търгувал постовете срещу 200 хил.лв., което съобщиха тогава висши магистрати.
Вторият защитник на Феим е Веселина Василева - съпруга на областния лидер на ГЕРБ в Бургас и депутат Димитър Бойчев.

Двамата се опитаха да оневинят подзащитния си, но съдът не се впечатли от това.
Според Пламен Найденов длъжниците са заинтересовани да не връщат парите си и затова са дали такива показания. Веселина Василева пък заяви, че в случая няма наказателно дело, а гражданскоправен спор. Освен това заемите не били давани срещу лихва, допълни тя.
“Невинен съм, моля да бъда освободен”, каза в дадената му последна дума Феим Мурадов.
Той обаче не може да обясни как за рекордно кратки срокове се е сдобил с няколко апартамента в града, както и със заведения и кафенета в различни населени места.
Чичото на Феим -  Лютви Алиев Мехмедалиев, известен с прякора си Кютука на 29 ноември м.г. бе осъден на 5 години затвор от Бургаският апелативен съд. Преди това обаче бе оправдан от състав на окръжния съд, председателстван от съдия Магърдич Мелконян. Интересно е, че сделките са изповядани все при айтоския нотариус Бисер Демирев, който е прочут с палата си, разположев в Айтоския Балкан.




В категории: Темида


3
Коментара
Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
3
Коментара по темата
3.
DOSTUPNO
13.04.2011 15:45:02
1
3
feim ne e dobro mom4e a po to4no prosto mom4e koeto izpolzvaha za da si izperat parite i za nagrada 6te go tiknat v zatvora a tezi koito trqbva6e da sa v zatvora ostavat otvun na svoboda -B.D.
2.
sekretno
14.02.2011 20:11:07
1
2
stiga ste svarzvali feim s kitiuka .. nqmat nishto obshto .. dajee nesaa i rodnina !!!!!!!!!!!!!! feimm e ednoo dobroo momchee koetooo ott dobrinata si izpati.. s nego si izmivatt mnogo hora racetee ... !!!!!!!
1.
непорочен
11.02.2011 15:37:10
2
1
адв. Василева е много красива и умна, само не мога да разбера защо се намесва мъжът й, като той е преди да стане депутат тя пак си беше адвокат и то какъв!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори