×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще премахнат ли караваните от дюните на къмпинг „Смокиня“


Ще премахнат ли караваните от дюните на къмпинг „Смокиня“
Според Детелина Иванова, ако Ревизоро бе подписал по-рано заповедта, бизнесменът, който заравнил дюна на къмпинг „Смокиня“, за да си сложи караваната, щеше да бъде осъден
24 Юни 2021, Четвъртък, 10:12 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Уволнената директорка на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова водила разговори за отстраняването им от ивицата

Трябва да бъдат премахнати всички каравани от къмпинг „Смокиня“, които попадат в картирани пясъчни дюни - обект на защита, а това се определя със специализираните карти, каза пред бТВ уволнената директорка на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова. 

„Такива разговори сме водили с органите на реда, за да се справим с отстраняването на караваните и кемперите от пясъка. За съжаление аз няма да имам тази възможност. Надявам се колегите да го направят!“, добави тя. 

Според нея, ако заповедта на бившия екоминистър Емил Димитров от 9 април 2021 г. беше влязла в сила, когато се гледаше делото дали на плаж Смокиня има унищожени дюни или не, резултатът щеше да е друг. Съдът оправда бизнесмен по обвинението, че е заравнил дюна, за да постави караваната си, уточни репортерът Лора Стаматис. 

Лют спор за бетонните пети на плаж „Смокиня”
 

“Фокусът беше изместен към една заповед на бившия министър на околната среда и водите за промяна на режима в защитената територия и по този начин беше удовлетворено общественото очакване да се случи нещо за това заведение. Аз станах жертва на това да удовлетворим очакванията“, сподели Иванова. 

„Намираме се на пясъчните дюни в местност Каваците, която е обявена през 1984 г. като защитена територия. В нейните граници влизат два къмпинга „Смокиня“ и „Веселие“, които съществуват повече от 40 години“, добави тя. 

Министерската заповед за промяна на превозните средства, чийто достъп до пясъчната ивица е забранен, е издадена на 9 април 2021 г. от Емил Димитров, уточни бившата шефка на екоинспекцията в Бургас. 

„Предложението за тази промяна е направено от РИОСВ Бургас през януари, като тази идея за изменение на режима фигурира още от 2006 г. и в досието на защитената територия има подобно предложение, което не е било доразвито. През миналата година стартира процедура за актуализиране на площта на защитената територия, но тя не доведе до реален резултат“, добави тя. 

Детелина Иванова: Министър Личев е подведен, не пожела да се срещнем лично
 

„В заповедта от 1984 г. са изменени само две точки. Едната забранява влизане, лагеруване, преминаване и паркиране на МПС. В заповедта за изменение се забраняват всички превозни средства, както и разполагането на палатки, кемпери и каравани“, обясни Иванова. 

Тя говори и за новото заведение с вкопаните бетонни пети на плажа, като изтъкна, че концесионерът е бил глобен от РИОСВ – Бургас. 

Изненада: Зинка Стойкова е новият директор на РИОСВ-Бургас
 

Според нея спорът дали обектът е преместваем или е строителство не е от компетенциите на РИОСВ, а от органите, прилагащи ЗУД и ЗЧК. Към днешна дата няма констатация, че става въпрос за строителство.

„Монтажът на това заведение започна преди да е съгласувана схемата за разполагане, т.е. не бе определено мястото. Затова на концесионера бе съставен акт за административно нарушение от РИОСВ – Бургас. След като схемата бе съгласувана, а това се случи, защото не е засегнат обектът на защита по специализираната карта, започна изграждането на този обект“, добави тя. 

„Дали това е строителство или преместваем обект са компетентни други органи. Ако се произнесат, че това е строителство, екоинспекцията може да наложи принудителна мярка за спиране на строителството“, каза още Детелина Иванова. 
 


В категории: Созопол


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
22
Коментара по темата
22.
Неясно
24.06.2021 17:34:10
0
5
Гледах репортажа по БТВ, и така не ми стана ясно точно заради коя заповед е уволнена въпросната Детелина. А от нейните думи още по-малко ми стана ясно. Била жертва, ама на какво не е ясно. Министърът бил подведен, ама с каква и как?
21.
Ганчо от Несебър
24.06.2021 14:20:19
0
5
Не караваните само всичко което е до морето на на повече от законните мерти долу и разследване как защо чрез кого иначе само лаете както винаги ЖАБАРИ
20.
Кой е по черен
24.06.2021 13:52:04
2
8
Затова ли къта парички Дете, та сега да ги дадеш на флегманците?
19.
Гринфак
24.06.2021 12:53:16
1
12
А дюните които застрои Атакиста Пехливанов в района? Лапна и бреговата ивица с концесийка.. ох баня ох кеф
18.
хахахаха
24.06.2021 12:32:15
0
13
честно ли някакви хора тук пишат за Русев като за светец, алооооо тоя е най-големия мошенник за пари е готов на всичко, то не бяха пари от каравани и палатки, то не беше проекти и праграмки хахахаха размяхте ме много сте заблудени проверете си човека преди да пишете или пък и вие сте в схемата а?
17.
Анонимен
24.06.2021 12:29:53
0
13
Пичове, Русев е бившия концесионер на плаж Корал.Разправят че от 10 години си го връща на собствениците на имоти около плажа, защото го изхващаха , че им ползва земите за къмпинг за каравани и събира по 2к на кола. Много е добре в далаверите тоя. Мисля че беше вземал пари и да брои делфини . Яко е навътре в проектите и цяло лято се плацика на плажа, доколкото съм чувал.
16.
Kris
24.06.2021 12:29:09
0
7
Неграмотни и, не е ЗУД и ЗЧК, а ЗУТ и ЗУЧК
15.
Беше обречена
24.06.2021 12:16:35
1
13
Гершката на тази директорка е че не е разграничила от предното ръководство и схемите, които са въртяли. Но пък ако го беше направила сигурно щеше да я махнат още тогава. Със сигурност се е подвела, защото е скромна и изпълнителна и си е помислила, че като и казват да направи нещо тя е длъжна да го направи без да се съмнява в "честността" на кукловодите. Истината е че когато става дума за много пари, никой не е застрахован дори и от приятелски огън
14.
До 11
24.06.2021 12:07:21
2
15
ей ама омръзнахте вече с тая песен от 10 години, не е проблема в кокичетата, които там всъщност ги няма, тук подчертавам, че през цялото време снимате кокичета, които не са блатните кокичета, за които става въпрос, но и всъщност проблема ви е точно, че искате да си имате катуна там и да си правите каквото искате без правила и без да плащат нищо на никой, а след тях и потоп. Айде стига вече, омръзнахте на хората. Аз обичам да ходя на плаж и на къмпинг, но не ми харесва това в което превърнахте корал
13.
Бургазлия до 11
24.06.2021 12:05:04
1
16
И каква е далаверата? 30 човека да си паркират джипките и кемперите на плажа ли? Я като си толкова запознат ми кажи тоя вашия Васко ли Наско ли верно ли е взел 340 бона от Боко? Що се правите на ударени ве софийски клошари?! Ние живеем тука ве ! Мислиш ли че не ви виждам всяко лято как осирате плажа и си простирате гащите наляво надясно и ми се святкате като ви правя забележки. Далавери имало с блатното кокиче и дюните и алкохолиците с кемперите ги били разкрили! Клоуни.
12.
Извини се
24.06.2021 11:47:59
8
8
Екоинспекцията "увисна". Няма компетентен за поста, да е в час с нещата. Личев, извини се публично и върни Иванова, че хаоса е голям като по Бойчово време. Ще се харесаш на народа и наистина ще направиш добро за България.Стига с тез политическа интриги, ако те е "подвел" някой от новоприближените ти, уволни го бе човек като "негоден" и туй то.
11.
Запознат
24.06.2021 11:14:02
3
21
Нека природозащитниците проверят КОЙ държавен чиновник от РИОСВ през 2003 година е подписал протокола с констатации, че в тогава съществувалата защитена територия на къмпинг Корал няма блатни кокичета. На основание на тоя протокол с неверни данни и на предложение, отново дадено от същите чиновници малко след това е заличена природна забележителност "Находище на блатно кокиче" в къмпинг Корал. Така е премахната последната формална пречка за реализиране на грандиозната далавера "Корал". В нея участие имат цял куп известни личности от различни политически партии: НДСВ, СДС (сетне ГЕРБ), БСП а сега вече и от "Демократична България. Далаверите нямат политически цвят.
10.
До 7
24.06.2021 11:07:18
0
16
Ама я вземи се запознай ти - в края на 2019 г. е взел е 340 х.лв. за да докара вода в Перник от пещерите без екологична оценка и в нарушение на правилата за парк Витоша, Вода не докара на Перник, но и парите не е върнал. Да не говорим за унищожените прилепи. Да не говорим, че като наемател на плаж Корал преврна плажа в нерегламентиран къмпинг и години наред крадат ток и вода
9.
Турист-културист
24.06.2021 11:05:31
1
20
ДЮНИТЕ НА ММЦ-ПРИМОРСКО СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ПАРКИНГ.Патрулката минава и гледат на другата страна.Гербаджийска идилия.
8.
ааа
24.06.2021 10:54:06
0
12
ааа този Русев е с всички, който дава Герб като дава е с тях ако не дават ги плюе и конспирации всякакви измисля Сега министър си има Добре си е човека не го мислите А парите които събира толкова лета на Корал за каравани и палатки че и ток им пуска То е голяма игра там
7.
До 6
24.06.2021 10:51:10
9
3
Айде стига глупости! На Русев специално нищо не са му финансирали от ГЕРБ ! Ако не беше той щеше да има хотели на плажа! Като ще плюеш по някой поне си доказвай твърденията.
6.
запознат
24.06.2021 10:48:35
0
11
ама как да не са - плаж им дадоха да ползват без пари и дори им финансират безумни и антиекологични поректи за хиляди левове, всички знаем за Русев и получените 340 хлв.
5.
Тракийски
24.06.2021 10:45:13
0
13
Е то, като си купиш имот се убива чара.
За съжаление тези от смокиня и корал са класически пример за това как заради група хора ще го отнесат всички хора, които се съобразяват с правилата и не пречат на никого, когато ходят на къмпинг.
А те тези от "Корал" не са ли Гербаджии впрочем ?
4.
До 3
24.06.2021 10:42:24
2
7
Значи аз предлагам всички желаещи да си слагат караваните и да си паркират колите почти на плажа да си купят по едно местенце на първа линия и да си правят каквото искат в имота. Ама дали ако си го платил ще ти е ок да ти паркират в имота и да се разполагат разни за по цяло лято или и ти като всеки нормален човек ще си го оградиш , пък дори и после да станеш Народен враг № 1
3.
До активист
24.06.2021 10:35:04
2
11
Не! Пепел ти на остата ! Там са еколозите ! След дирите от гумите им върху плажните дюни никнат блатни кокичета. Кабелите от "законното" електричество , с които си зареждат природосъобразния къмпинг постепенно се превръщат в лиани. Благодарение на тях ще се появяват среброгърби горили. Даже вече могат да се видят такива около някои от палатките. А станьолените опаковки, дамски превръзки и спринцовки, които могат да се наблюдават с тонове всяка есен всъщност торят почвата.
Добре, че са те ! Благодарение на тях плаж "Корал" прилича на бунище и хората не искат да ходят там. Иначе досега да са го унищожили ! Един ден ще сме благодарни всички на Насо Русев и Васо Гюров.
2.
Бургазлия
24.06.2021 10:29:14
4
9
Много си нагла Дети. Вземи пари и сега се чудиш как да не ги върнеш.
1.
активист
24.06.2021 10:27:19
0
23
А ще премахнат ли караваните и колите върху дюните на плаж Корал? Защото всяка година едни хора се настаняват там и си изкарват лятото върху дюните.... Не е особено лицеприятно за останалите, които искаме да позваме т.нар. екоплаж
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори