×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лют спор за бетонните пети на плаж „Смокиня”


Лют спор за бетонните пети на плаж „Смокиня”
Имам разрешително за всичко на плаж „Смокиня”, каза концесионерът Иван Алексиев
09 Юни 2021, Сряда, 08:44 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Инж. Каратерзиян от Камарата на геодезистите обяви, че там има незаконно строителство, а концесионерът обяви, че за ден може да премести обекта

Вкопаните в пясъка бетонни пети на плаж „Смокиня” са незаконен строеж. Това каза пред Нова телевизия инж. Йоан Каратерзиян от Камарата на геодезистите в България.  Концесионерът на плажа Иван Алексиев обаче отговори, че всичко е законно и изтъкна, че обектът е наистина преместваем – можел да го премести за един работен ден. 

„От седмици на една от най-красивите ивици по Черноморието ни се поставят „бетонни пети”, като от началото на юни багер ги вкопава в земята. Преди около месец Министерството на туризма глоби концесионера с 3 856 лева заради нарушена цялост на плажната ивица“, припомня водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев. 

„Моята позиция е позицията на закона. Това без съмнение е строеж. Дори оградата, която е поставена пред този строеж, също е строеж. Всяка една изкопана дупка с цел да се построи нещо е строеж. Строително-монтажните дейности също са строителни. За някои се изисква разрешение за строеж, а за други – не”, заяви инж. Йоан Каратерзиян.

„Тъй като се намираме на морски плаж, този строеж е  забранен и от закона, и от Конституцията. Най-страшното е, че вместо институционално да се налага закона, институционално му се пречи“, добави той.

Ще има ли дискотека на плаж „Смокиня”? Бетонни блокове изсипаха на пясъка

„Въз основа на една снимка отвисоко и тълкуване на закона, господинът излиза с негово лично становище. Извинявам се, че към този плаж за един месец има четири атаки. Оказа се, че и четирите са неоснователни, но докато завърши прокурорската проверката, аз стоя и чакам за подготовка на плажа”, каза концесионерът на плаж „Смокиня" Иван Алексиев.

„В тази държава има законност. Аз като бизнесмен изпълнявам законността и всички нормативни уредби, изискани по закон за монтирането на преместваем обект”, добави той.

Ще бетонират ли плаж „Смокиня“? Експерти решават нарушен ли е закона

„Ако инж. Каратерзиян не е запознат със закона, мога да му кажа, че след съгласуване на скица от Министерството на туризма, тя се внася в общината и на експертен съвет се издават разрешителни за монтаж на преместваем обект. Експертният съвет на Община Созопол се състоеше от 30 човек поради големия обществен съвет и според закона аз не мога да поставя и една клечка край морето, ако това не е одобрено от тези хора“, изтъкна стопанинът на плажа. 

„За тоалетните, съблекалните, вишките, душовете и медицинските пунктове съм извадил разрешително“, добави той.

„Вчера кметът на Созопол Тихомир Янакиев заяви, че е издадено разрешение, което е 
базирано на схемата, която е одобрена от Министерството на туризма“, каза кореспондентът на Нова телевизия Цеца Алексова. 

„Този проект е изготвен от строителни инженери, проектанти. Тук всичко е на гайка. Няма заваряване, всичко е на детайл. 

„За всички неща съм извадил разрешително от Община Созопол и тогава съм започнал монтажа”, допълни Алексиев.

Водещият Виктор Николаев го попита след като е преместваем този обект до края на предаването (б.а. след около един час), дали може концесионерът да си го премести в другия край на плажа. Концесионерът отговори, че за един час това невъзможно, но за един работен ден – може. 

„За да не се нарушава целостта на пясъка, сме изградили шейна, с която ги привлякохме до мястото, където са в момента. Взели сме мерки за безопасност на плажа, за отдалеченост от дюните, ненараняване на пясъка и всичко останало“, каза още Алексиев.

„Това, което правим в момента, е да обезопасим обекта, тъй като в този къмпинг има много деца и трябва всичките пети да са заровени безопасно“, добави Тони Иванов - представител на фирмата, която извършва монтажните дейности.


В категории: Созопол


18
Коментара по темата
18.
данаи
13.06.2021 07:28:13
0
1
Четете в закона какво е преместваем обект за да ви се отворят очите за безчинствата срещу природата по българското черноморие. След като прочетете сами ще се убедите.
17.
Неам думи
09.06.2021 17:20:14
2
4
Новата власт, ако има с кво да се оправдаят може и бетонов възел на плажа да се направи. Жалко, много жалко!
16.
Неее
09.06.2021 15:02:59
3
3
Това са еко-лайна и еко-льольовците,като ги срещнат бързо ги изяждат за да пазят природата.Или ги прибират в еко-раничките си и после замерват с тях разни гадни летовници,които не са въобще еко и нито пият еко бира,нито ядат еко манджа(задължително с лимец).После отиват да си получат хонорара от баш-еко шефа и да питат кой е следващия,който трябва да оплюят и съсипят.Такива ми ти работи за еко-мишленцата,а природата ги гледа и им се смее на еко-изпържените мозъци дето я ги има, я ги няма.
15.
Виждам
09.06.2021 14:23:19
1
5
че доста хора са се вторачили в лайната, които летовниците по морето оставят след себе си ?!
Така, но лайната ще изчезнат без никаква следа след няколко дни , но бетона и тухлата няма да изчезнат скоро !
Колкото до лайната, бих задал въпроса къде пък ходят по голяма нужда планинарите и другите любители на горите и на природата !
Не съм виждал разставени химически тоалетни по еко -пътеките или по скатовете на планините ,а и не съм виждал там бар-дискотеки с тоалетни на всеки 500 м., вие виждали ли сте?!
14.
Tsatsata
09.06.2021 14:12:34
1
9
Добре да предположим,че искам да си направя едно бунгало на пясъка , на плажа !
Ако изкопая 4 дупки с размер 1х1х1 метър , сложа им съответната арматура , докарам бетонпомпата и ги напълня с бетон, за да хвана бунгалото за тях, със сигурност ще го таксуват като строеж на масивна основа ...
Ако обаче, изкопая 4 дупки със същите размери , докарам и поставя в тях предварително отлети някъде другаде бетонни блокове,захвана бунгалото за тях, тогава излиза, че ще го определят като "преместваем обект"....
Мисля , че си има съвсем точно определение за такъв обект, което определя типа на основата му!Това , че бил "захванат с болтове са алабализми...
Повечето небостъргачи в Ню Йорк са с конструкции, захванати с болтове!
13.
До 7 Аз
09.06.2021 12:20:34
3
4
Като огладнеем - ядем в цивилизовани и хубави ресторанти, не в дървени изгнили бараки по морето със спорен законен статут, вмирисани продукти и гранясало олио по фритюрниците, там се хранят такива като теб, за които ходенето на плаж е наливане с евтина наливна бира, продадена за 5лв чашката и селфиране и постване по соц медийките, да се изтъкнем, че сме опърдяли бълхарниците по морето, наречени барбарони. Голям престиж... А колкото до тези на Вромос, ако това са природозащитници... Това са едни бай-ганьовци, които гледат евтиния келипир да почиват за без пари. Истинските природозащитници си събираме буклуците с нас и не ходим по такива осрани места като Вромос или Смокиня. Айде бягай да рупаш цаца.
12.
до 8
09.06.2021 12:15:55
1
2
Кроманьонец си ти, даже не си се научил да пишеш още, а се излагаш по форумите. А за вонята - не се заблуждавай, от вмирисаната ти гнусна паст е - мий я по-често, от яденето на лайна е станала кенеф!
11.
Голямо даване има под масата
09.06.2021 11:28:04
1
4
Всички фирми плащат на тоя, за да зареждат. Наемателите са задължени да зареждат от който му кажат, без възможност да вземат бонуси от фирмите, а те не са малко. Тоя бар сигурно ще вземе за сезона във вид на бонус оборот 10000лв от води, 20000лв от бири, 20000лв от пепси, защото кола не дават, а от алкохол не ми се мисли
отделно чадърите ще са им безплатни и ще ги отдават по 5-10 лв сигурно
10.
.
09.06.2021 10:31:39
2
18
Концесионерът Иван Алексиев, МВР преди. а сега бизнесмен. Ех Борисов какъв кап_т излезе ! Ос_а де каквото можа ! И навсякъде хора свързани с мутрите и ченгетата. Все Закона цитират.
9.
Така е
09.06.2021 09:40:09
4
24
Вромоса се превърна в бунище,лятото караваните са стотици.Всеки ден там пребивават минимум по 500 човека,този народ сере и пикае ежедневно по ивицата,да не говорим за тоновете боклуци които генерират.Дори хората от Черноморец пропищяха вече.Къде сте зелени,прородозащитници и всякакви други заблудени защитници,които не може да различите дъб от ела и сърна от кошута.Обаче устите ви много големи и сте компетентни по всичко.
8.
до екозащитника 5
09.06.2021 09:38:14
10
4
Кроманьонец,излез от бърлогатаси,подстрижи се изкъпи се и тогава пиши че умириса всичко
7.
Аз
09.06.2021 09:26:04
10
17
Да ама,като ви огладнее гъза и търсите капанче на плажа нали.Като си голям природозащитник защо не отидеш да видиш на Вромос какъв кенеф са сътворили такива,като теб.Съсипаха километри плаж,само лайна и каравани цяло лято.
6.
Хубаво ми е!
09.06.2021 09:22:41
8
19
Новата власт с новия морал, къде сте?
Спинкате ли? Хубаво ли е?
Зелените,вече папкате на държавна ясла и нещо не ви виждам да протестирате.
Продажна сган.
5.
Екозащитник до Тито номер 4
09.06.2021 09:11:33
4
24
Не, искаме да серем в устите на боклуци като теб, които превърнаха плажовете и морето ни в клоака на пияндурници и унищожиха природата с бетонни недоразумения и силиконова клиентела.
4.
тито
09.06.2021 09:01:55
23
17
Екозащитниците какво искат?Да е тръни и храсти да се търкалят като прасета и да серат по храстите както на Иракли.
3.
Въпросче
09.06.2021 08:58:05
2
24
Нали след 15 май всичката тежка техника трябваше да напусне, как тук на плажа дори, не в града си работи необезпокоявано багер.
2.
Опи
09.06.2021 08:54:49
8
13
Човека каза има си всички разрешителни от община Созопол
1.
Катанеца
09.06.2021 08:52:19
5
25
Може да премести петите за ден, но ако са вкопани и са изградили заведението и са го оборудвали за работа нямат шанс да го преместят и за 3 дни дори
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори