×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще бетонират ли плаж „Смокиня“? Експерти решават нарушен ли е закона


Ще бетонират ли плаж „Смокиня“? Експерти решават нарушен ли е закона
Заместник-кметът по строителството на Община Созопол Румен Кисьов разкри, че до края на месеца може да бъдат монтирани преместваемите обекти на плаж „Смокиня“
18 Май 2021, Вторник, 08:52 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Ако т.нар. „бетонни пети“ отговарят на изискванията за основи на преместваеми обекти, ще бъде издадено строително разрешение

Не по-малко от 200 кг тежи всяко едно от десетките бетонни блокчета, които са оставени върху пясъка на плаж „Смокиня“, каза пред бТВ заместник-кметът по строителството на Община Созопол Румен Кисьов. На въпроса обаче дали това не означава, че ще бъде бетониран плажа, той отговори като изтъкна, че във всеки закон има неща, които не са конкретизирани, но общинската администрация ще подходи от гледна точка на експертизата.

Дали т.нар. бетонни пети отговарят на изискванията за строеж на преместваем обект ще решат експертите от комисията, която вече заседава, поясни Кисьов. 

„Ако има забележки, ще бъдат поставени и ще се изисква да бъдат отстранени. Ако т.нар. бетонни пети отговарят на изискванията за основи на преместваеми обекти, ще бъде издадено строително разрешение и до края на месеца може да се монтират“, добави той.

„Комисията, която трябва да вземе решение, е започнала вече да заседава. Срокът за произнасяне е 30 дни“, уточни заместник-кметът на Созопол.

"Бетонните пети" са част от строеж, който няма разрешение, констатираха от РДНСК, които провериха плажа.

Според държавните институции на пръв поглед всичко е наред. Липсва обаче разрешението за строителство и за монтаж, което се издава от главния архитект на община Созопол.

Всичко, което се е случило до момента, е без санкция на общината за издаване на разрешение за монтаж, тъй като заявленията са входирани в края на миналата седмица, изтъкна Кисьов. 

Основното нещо, с което ще се занимават експертите, е дали обемът, конструкцията и начинът на сглобяване на преместваемото съоръжение отговарят на този тип изисквания, или е свързано с нещо друго, което попада под дефиницията на строителни дейности.
 


В категории: Созопол


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
14
Коментара по темата
14.
!!!
18.05.2021 15:44:05
0
1
Кога е имало нещо нередно в бетонирането?
13.
Разплитай свинските черва!
18.05.2021 15:40:36
1
5
Малки фирми засегнати от Ковид кризата НЕ получават финансова помощ или им се предлагат кредити на високи лихви и при утежнени изисквания, които отказват повечето от тях да кандидатстват, което е в разрез със социалната мисия на структурата на „ББР Микрофинансиране“. В същото време от ББР щедро са отпуснати необезпечени кредити при ниски лихви на големи столични дискотеки – „Готам клуб“, „Бедрум“, „Театро“. Едната намазва два необезпечени кредита за 400 000 лв., с които се планира изграждане на заведение на плаж Каваци, заради което се разораха дюните. „Готам клуб“ ООД и свързаната „Лидер стек енд грил“ получават общо 350 000 лв. необезпечени кредити.

РАЗОРАВАТ ВИ ПЛАЖА И СТРОЯТ ДИСКОТЕКИ С ВАШИТЕ ПАРИ!
В ОТГОВОР ДЪРЖАВАТА В ЛИЦЕТО НА МИНИТЕРСТВО НА ТУРИЗМА ГИ ГЛОБИ КОСМИЧЕСКИТЕ 3500 ЛЕВА.
ДОБРЕ ЛИ Е???
12.
в очите
18.05.2021 15:38:39
0
6
Най-гнусното в тази история е че застрояването ще стане с ... ДЪРЖАВНИ ПАРИ ! Държавната ББР е отпуснала 2 нисколихвени заема от по 400 000лв всеки на "Бедрум" уж по мерките за коронавируса. Наглеци ! Разпускайте държавата на Борисов камък да не остане от нея !
11.
d0 10
18.05.2021 13:04:34
0
1
Щом искат подпис от него отговорността е негова.
10.
Кой ще изгори и кой ще строи?
18.05.2021 12:58:06
0
6
Тихомир Янакиев не е толкова глупав да го сложат в кюпа с тези, които са одобрили схемата за преместваемите обекти на плажа. Сега си мият ръцете и бутат топката в неговата зона на отговроност.
Само, че на него му е ясно, че ако сторежът тръгне сегa, новите протести, при това преди избори, ще са на Смокиня. ДБ и Зелените ще си закарат хората веднага. ГЕРБ ще викат не сме виновни и ще обясняват, че по закон след 15 май в морските общини не трябва да има никакво строителство. Мая и Слави ще громят беззаконието по Фейсбук, а накрая Корнелия Нинова ще излезе виновна, защото кметът на Созопол е от БСП.

Тишо Янакиев, готов ли си да си бушона в тази схема?
9.
Пффф
18.05.2021 12:48:14
0
3
Катинара ли го строи?
8.
_nib_
18.05.2021 12:28:45
0
8
Утре и тоа бетер със заведението ще реве държавата да му помага....За такива разсипници на природата единствената помощ.....бетонно блокче.
7.
?
18.05.2021 10:02:22
0
10
Според държавните институции на пръв поглед всичко е наред. Липсва обаче разрешението за строителство и за монтаж, което се издава от главния архитект на община Созопол. Разбирате от кой зависи.
6.
Tsatsata
18.05.2021 09:42:22
0
18
Колко трябва да си дебелоок или колко дебел пртфейл трябва да имаш, за да започнеш да строиш, без да имаш строително разрешение ?!
И колко трябва да си сигурен, че всичките "комисии" , инстанции и организации ще решат в твоя полза ?!
Или просто трябва да си член на мутренската гилдия?!
5.
до 1
18.05.2021 09:41:45
2
16
Елементарен манипулатор ! Какво общо има местната власт с държавната концесия ? Държавата раздава на мутрите плажовете. После им одобрява схемите на заведенията и т.н. А иначе, че Созопол тъпче на място си е факт. Заметоха следите на Рейзи. И няма да получи никакво възмездие за дълговете, кражбите и наглостта си !
4.
Коко
18.05.2021 09:35:20
0
19
Какъв бетон,какви пети,какви пет лева...
Отидете на Копакабана и ще видите само 5 будки за сладолед за децата. На 7,5 км плаж. Заведения,да, но зад булеварда.
Плажа си е плаж. Не е терени за временни,постоянни и всякакви постройки.
3.
!
18.05.2021 09:34:03
1
15
Всичко е точно! Малко ще се оскъпи строежа, но ще направим дискотеката за 3000 човека.
2.
възмутена
18.05.2021 09:31:05
1
17
Докога ще се подигравате с природата алчни концесионери и разни представители на властта.Закончета, наредби в услуга на корумпирани олигарси.Съсипахте крайбрежието. Оставете хората да ходят нормално на плаж, без да се ядосват и се радват на красивата природата.За пари, продадохте душите си.Връща се, да знаете.
1.
*********
18.05.2021 09:19:22
4
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори