×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ивайло Зартов: Нося гривна от косите на децата ми


24 Януари 2011, Понеделник, 19:58 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Най-популярният бизнесмен и меценат на Бургас е пуснат под домашен арест, живее като куче край с.Димчево, обвиняем е за присвояване на 3,6 млн.лв. от руските инвеститори на изоставения ултрамодерен „Инглиш вилидж“

От 4 януари т.г. Ивайло Зартов - националният лидер на партия „Движение за социален хуманизъм“, най-популярната личност на Бургас през 2007 г., когато пръсна повече от 2 милиона лева за спонсориране на детски градини, училища и пенсионерски клубове, за да се пребори за влизане в Общинския съвет но напразно, (защото не получи дори и едно място в местния парламент), е пуснат под домашен арест след повече от 6 месеца престой в Бургаския и Софийския затвор. Името му се свързва и с мегаскандала, който избухна м.г., след като доведената му дъщеря Аня, 20 г., обвини почетния консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев, че е блудствал с нея в тоалетните на фитнесцентър и дори е бъркал в гащичките й.

Зартов, известен повече като благодетел №1 на Бургас попадна зад решетките, защото през 2009 г. неговите съдружници от руска фирма, зад която стои депутатът от Руската Дума Генадий Гудков подадоха жалба в прокуратурата, че е пропилял техни близо 2 милиона евро, които на траншове са му били превеждани по банков път, за да строи ултрамодерен комплекс от тузарски къщи край бургаското село Димчево. Проектът беше широко рекламиран от екскмета Йоан Костадинов, който дори му направи първата копка през 2006 г., обещавайки в общината да се втурнат богати хора от цял свят, за да живеят и риболуват в близкото езеро Мандра. Инвестицията беше приветствана и от почетния консул на Русия Тонко Фотев, бивш директор на РДВР-Бургас, който също беше близък приятел на Зартов. Самият Зартов пристигна в града през 2005 г. заедно с руската си приятелка Мария и нейните 5 дъщери от различни бракове. Така в продължение на 3 години семейството, което се бе установило в къща в с.Димчево, беше сред най-уважаваните в града, развиваше дарителска дейност и твърдеше, че харчи собствени пари, а не разпилява парите на чуждия инвеститор. През 2009 г. окончателно стана ясно, че от предвидените няколко десетки скъпи двуетажни къщи са вдигнати едва десет на груб строеж и нито една не е продадена. Парите се оказаха профукани. Оттогава почнаха и неприятностите на богатия политик, който междувременно беше създал структури на ДСХ из цялата страна.

В затвора Зартов обяви гладна стачка. Отслабнал е с повече от 40 кг, приятелката му Мария си е заминала за Русия, но петте й дъщери са в момента в София, на квартира. Трите пълнолетни работели и издържали другите две, които ходели на училище. Дори заделяли пари за пастрока си и го посещавали в ареста. За първи път пред наш екип днес Зартов съобщи, че има и син, на 18 г., който носи името Ивайло. Той бил от първия му брак със софиянка. Момчето живеело в столицата, сега също посещавало баща си и помагало (виж на снимката Ивайло-младши сред петте доведени дъщери).

Условията, в които живее ексбизнесменът днес, са кучешки. Ако не са съседите и хората от цялото село, досега той би умрял от град. Заварихме го да хапва сланина, която му бе донесъл съседът, от чиято къща по кабел му е прекарал и осветление. Отоплява се от огъня в камината. Той почти не яде, казва, че наблягал на цигарите и пиенето. В момента цялото село се изрежда да му носи храна и дрехи. Причината е, че тук хората го помнят с добро, защото почти няма къща, на която да не е дал финансови средства, даже беше платил за разработка на проекта за централен водопровод до Инглиш ливидж, който да реши водния проблем на селото, също така и за ремонта на главния път.

Онзи ден в пресата се появи информация, че Зартов бил първият арестант, освободен от решетките с метална гривна на крака, за да не може да се отклонява далече от къщата си. „Няма такова нещо, на всеки час ме проверяват от полицията – никъде не излизам, единствената гривна, която имам е на ръката ми и е от сплетена коса на дъщерите ми – донесоха ми я в ареста, това е най-скъпото ми нещо, аз си обичам децата и те ме обичат“, каза просълзен бизнесменът, докато топлеше вода върху газов котлон.






В категории: Темида


8
Коментара
Флагман.БГ Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка 23/04/2024, Вторник 12:08 0
8
Коментара по темата
8.
чухлев
23.06.2011 19:55:05
0
0
властимащите никога няма да допуснат свестен човек до изборите. Затова си създаваш погрешната представа, че в нашия народ няма достойни ръководители. Не само властта у нас е узурпирана, но и медиите, за да те държат в невидение. Първо трябва да дискредитираме фарса "избори", чрез който изродите си гарантират легитимност. Едва тогава ще наложим нова система, която ще забрани политическите партии. Демократичния плурализъм в обществото ще се осъществява на професионална основа, не на политическа.
7.
бъчваров
23.06.2011 14:11:56
0
1
Ивайло Зартов наистина е герой,ако ни управляваха хора като него България щеше да е хубаво място за живот,а не като сега гето.Той истински ни обича нас хората.Истинските бандити го убиват и за съжаление никой не направи кампания в негова защита.Зщитихме Лисичков,Цонков-граничаря,а най-добрият човек в Бургас не го защитихме.
6.
истина
22.06.2011 19:16:40
1
2
Дори и да е взимал от богатите истинските крадци Ивайло Зартов се грижеше и помагаше на такива като мен слаби болни бедни хора в нужда .На него трябва паметник да му се направи в Бургас.От много години в града такъв добър човек не е имало.Наистина Господ да го пази.
5.
севда
22.06.2011 19:07:13
0
1
Ивайло Зартов е герой,истински голям човек,той обича хората,помагаше ни,ако ни е кмет Бургас ще стане рай за хората за нас.Защо позволихте да очернят такъв човеколюбец.
4.
Гадинка
08.02.2011 10:29:06
0
0
Защо оставяте дебелата Катя Капрова да ви копира статиите и то по толкова нескопосан начин.
Зартов е голям мъж. Ивайло Зартов е човек, който заслужава човешко отношение.
Ивайло Зартов - кмет! Ние гадинките искаме Ивайло Зартов за кмет.
3.
Гергина Атанасова
03.02.2011 12:47:01
1
6
Господ да го пази този човек! Този Робин Худ на нашето време! Толкова добро дари на пенсионерите и болните хора от град Бургас! Благодарим!
2.
Бургаски бяс
25.01.2011 14:51:55
2
3
Той и други гривни носи/белезници им викат/
1.
Hanko
25.01.2011 09:49:39
4
2
Nosel grivna ot kosite na decata si... 6te se razpla4a. Saitat dade ramo na o6te edin mo6ennik. Bravo!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Днес Общински съвет-Бургас одобри проекта, школото ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“   Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Марияна израсна копие на майка си Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Това е дебютът на Дарина Радева Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка Опелото ще се състои в събота в храма "Св.Седмочисленици" от 13.30 ч. Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Хитът на последния кметски вот в София Ваня Григорова оглави нова коалиция под името "Солидарна България" Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Има и корекции в Синята зона, вижте какви Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Те заглушиха Божия глас в душите на тези хора, а той не се разграничи от тях, коментира митрополит Антоний Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив  Според персонала то е паднало на двора, но по тялото му няма следи от охлузвания Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори