×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кмете, не прави зали и градинки, дай парите за футбола, зове син на бургаска легенда


Кмете, не прави зали и градинки, дай парите за футбола, зове син на бургаска легенда
Галин Димов напусна Нефтохимик и в момента играе в Созопол. Сега той зове за революционна промяна на общинските приоритети
06 Юни 2021, Неделя, 16:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Галин Димов смята, че общината трябва да издържа професионален футбол и да се занимава по-малко с инфраструктура

 

Сагата с футболният „Нефтохимик”, който е много вероятно да се изнесе от Бургас, преминава връхната си точка.

От няколко дни това е най-коментираната тема в спортните среди, след като мажоритарният собственик Анелия Златкова поиска помощ от общината и обяви, че ако не бъде подпомогната, ще си вземе клуба и ще го пренесе във Варненска област.

„Нефтохимик” се мести в Суворово, легендарен борец от 90-те се захваща с клуба

Обществената нагласа е този път Нафтата да не се подпомага целево, защото е като огромна каца, която поглъща стотици хиляди всяка година без да има особен резултат.

В същото време другите 120 спортни клуба в Бургас с право може да се чувстват неравнопоставени, а успехите на голяма част от тях са впечатляващи.

ОбС Бургас няма да се поддаде на натиск за „Нефтохимик“

С позиция по темата е и Галин Димов, син на футболната легенда Диян Петков. Димов, който в момента е професионален футболист и защитава цветовете на ОФК „Созопол” отправи интересен призив в социалните мрежи:

„Кметчето да даде пари за футбола в Бургас, не да правите зали плувни басейни и градинки, изложихте се достатъчно пред цал град !” (запазен е автентичният правопис на футболиста)

Димов явно смята, че Общината трябва да издържа професионален футбол и да се занимава по-малко с инфраструктура. 

Общественикът Михаил Попов има друго мнение: „Само професионалният футбол ли е спорт? И защо трябва общински пари, т.е. –парите на всички хора да се дават за професионален футбол? Как мислите съществуват другите клубове в града? Като нямаш пари за професионален спорт, развиваш аматьорски и това е”.


В категории: Спорт


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
80
Коментара по темата
80.
Акулите в атака
15.06.2021 06:24:56
0
1
Какво ти пречат залите ве тъпанар Ако няма зали и стадиони къде ще тренират спортистите
79.
Аре бе
10.06.2021 18:53:38
0
2
Давай бе Тодоров ти си , направи твоя Нефтохимик 2020 ,кво чакаш, покажи им как се прави
78.
Дк
09.06.2021 18:46:16
0
8
Николай Тодоров фонтана и Костадин Джамбазов съсипаха отбора да си напълнят гушите от Черно тото заедно с Архиерейският тумор Недялко Москов.
77.
До 76
09.06.2021 10:57:04
0
0
Айде пак българските простотии, Камено, комунисти, комсомолци и т.н.Разбери най-накрая, че и такива писания могат да отблъскват хората. Ще го кажа още веднъж, отивайте на стадиона. Няма по-добър спонсор от публиката, особено в тези тежки времена. Направете го сега, не след време, ако отборът тръгне. Финансовите благодетели в България са временни, идват и си отиват, само истинските фенове, ако има такива, могат да са постоянна величина - у нас такива има в Пловдив. Там са за пример как се подкрепят местните отбори. А не както на много места, абе аз съм от Левски или ЦСКА, кво да ходя да ги гледам тия скапаняци. Освен това, запомнете, че едни и същи футболисти ще играят по-различен начин пред 300-400 човека, сравнено с 5000-6000. И накрая, подкрепата трябва да е постоянна, не след две загуби да кажеш "повече не отивам, тия нищо не играят, не предлагат добър ПРОДУКТ". То и в магазина или в кръчмата продуктите не винаги са добри, но не спираме да ходим. Това е, който разбрал за какво става въпрос, разбрал, другите да продължават да плюят и да се чудят кога ще имаме свестен отбор.
76.
До 70
08.06.2021 16:36:40
5
7
Кое не е вярно,което е написал колегата? Феновете на нефтохимик не един път са казвали,че не са за бургаския футбол ,а за нефтохимик, че няма бургаски футбол,а има нефтохимик,нали. Много лесно може да се провери ,какво са казвали и писали по темата, в "мрежата" е пълно с такива изказвания от тяхна страна.
Когато имат личен,финансов и друг. интерес изкачат с темата за бургаския футбол,а визират само себе си, прикривайки се зад фразата бургаски футбол. Факт, няма какво да се залъгваме,така си е .
Това за историята на нефтохимик ( поне стария,истинския) също е така, създаден извън Бургас,даже извън община Бургас,от комунистите, като ведомствен ,да не кажа изкуствен начин по съветски модел ,Дсо или нещо подобно, и после след няколко години преместен в Бургас,какво толкова наистина се срамуват и го крият това. Това е така етива е историята. Феновете на нефтохимик ,са ,като северно македонците...
И защо неутралните да намразят Черноморец? По скоро обратното. Неутралните взеха да намразват нефтохимик, заради тези глупости които постоянно правят. Заради постоянните циркове и реване за пари и че някой все им е длъжен за нещо и изискват все на тях да ин се дава ,а другите даде спасяват. ако имаха достойнство ,нямаше да си подарят отбора. на Златкова, или нямаше да припознават чужди клубове за техни... Ако имаха достойнство щяха да направят като Черноморец,да тръгнат от нулата. Все смятам,че феновете на Нефтохимик са виновни за състоянието на отбора....
Така го виждам аз отстрани, ако гледаме неотрално и без фенски или каквито и да е било подбуди.
75.
до 73
08.06.2021 15:30:00
1
5
От написаното, не само мисля, а и виждам, че не знаете (без да искам да ви обидя). Нямам предвид обединение на клубовете в един, а за събирането им в общо сдружение, където всеки клуб ще си е отделен член (каквото сдружение е и БФС). Сдружението трябва да е с нестопанска цел, в обществена полза, с основна цел - развитие, популяризиране и подпомагане на футбола в Община Бургас. Основната задача е чрез това обединение на отборите да се оказва пряко влияние върху политиките на Община Бургас за спорта и в частност футбола - изграждане на подходяща инфраструктура, допълнително стимулиране (не само финансово) за ДЮШ, партньорство на сдружението с Общината за допълнителни обществено значими проекти и тн. Както и да се оказва по-голям контрол и да се гарантира по-голяма прозрачност при разходването на публични средства. Също едно такова по-голямо сдружение би било интересно и за ММС, както и за БФС - в частта за обучение на треньорски кадри, или за Grassroots програмите на УЕФА. Разбира се и за спонсори би било по-интересно да рекламират сред по-голяма маса хора, централизирано през Сдружението (общия брой на трениращи деца в ДЮШ-овете на отборите-членове ще е над хиляда, а като се добавят и родители и роднини, си става една не лоша база). А иначе в предния си коментар визирах само изграждането на малък общински стадион, който да се ползва от отборите, членове на сдружението. Тренировъчните бази за ДЮШ ще са си отговорност на всеки отделен клуб, както и до сега. Подобен голям парцел, за да се покрият всички нужди, едва ли може да се намери. А когато Черноморец и Нефтохимик си стъпят на краката и започнат да предлагат продукт, интересен за спонсори, и дай Боже им отеснее малкия градски стадион, ще си се изнесат, тогава би трябвало да могат да си направят и собствен. А стадиончето ще остане за ползване на останалите по-малки отбори в Бургас. Това са само леки щрихи, с правилна работа и кадърни хора потенциала е много голям. Стискам палци :).
74.
до 72
08.06.2021 15:04:39
1
3
То това е хубаво, ама много години вече минаха, а вие все така не сте готови, а даже и не се предполага кога ще сте..... Сам виждаш, че това води до голям отлив на фенове, както и като цяло на значимост на клуба. А ако изчезне значимостта на Черноморец, като разпознаваемо име в Бг футбола, тогава какво му остава?
73.
do 68
08.06.2021 14:33:28
0
1
Мислиш ли, че не знаем как стават нещата. Само че обединението не е опция нито за Черноморец, нито за Нефтохимик. Възможно е двата отбора да станат жертва по тази схема на трети отбор ( я Звездичка, я Бургас-спорт), но той няма да бъде разпознаваем за феновете. Големият отлив на интерес към двата най-известни бургаски отбори дойде след намесата на Събев в тях, разформироването впоследствие на единия и източването чрез другия. И в двтата случая пострадаха тези клубове не без участието на местните ни управници. Постардаха след като им беше отнето имущество и бази. Днес и двата отбора са несретници без къщичка и то в собствения им град. И друго - поддържането на ДЮШ няма нищо общо с разходите по администриране и водене на първенство. Общината и 2 млн. да пусна за ДЮШ ( което ще бъде прекраснао ), тези пари ще се разпределят на всички футболни клубове. Единен треньорски и спортно-технически процес с обединен ДЮШ НЯМА КАК да се случи. И във физически смисъл е невъзможно и в смисъл към обезпечаване на материална база няма как да стане. Отборите ни имат голям ДЮШ, за който са нужни поне 10 затревени терени и място на което те да бъдат изградане. Официялните терена, макар и чужда собственост не могат да поемат занятията на всички ДЮШ и то всеки ден.
72.
до 63
08.06.2021 14:13:55
0
9
Ами не е така както пишеш. Да, явно не се иска влизане в Б група, защото спонсорирането на отбора, а и въобще на всичко в този убит вече град е неясно и несигурно. Играта Истински футбол няма нищо общо с тази на ПС4. За Б група си трябва стабилен и почти двойно по-голям бюджет. Тогава когато е трудно финансирането във В група, как да мечатем за профи футболът. Предполагам са ти наясно тези неща и каква точно е разликата. Без пари си е като да отидеш на църква - гол. Нито е редно, нито е нормано. При осигурен стабилен бюджет никой не може да ни спре за Б група. Що се касае за тази година. Имаше нещи, които ни объркаха сметките, но вярвай - в суров и неготов вид няма да се хвърлим под чучура на всяка цена, както това многократно направиха съгражданите в зелен екип. Не сме готови, финансово не сме готови. И друго. Задал ли си въпрос, ако Черноморец беше влязал в А група, какво щеше да се случи. Най-малко щяхме да търсим лицензиран стадион, а с тези пари нямаше как да плащаме наем на Лазур. Нещо, което зелените ни приятели не разбират. Ето, за тях и всички фенове не беше ли по-добре отборът им да изпадне в едно ниво долу, да преболедува и когата са готови да си атакуват профи футбола. Ама не, в болни и голи стремежи рискуват въобще да изчезнат, че и да се базикат с тях. А кажи ми от къде изкочи тази Златкова, че и условия по преместване на отбора им да има. Кощунство. Не ти искам такава Б група. По-добре с Първомай и Асеновец, но на нашия стадион. Щом не сме готови да гарантираме физическото си съществуване ( не пиша оцеляване ) в Б група, значи ще сме във В. Хората са го казали. Търпение му е майката и бъразта работа - срам за майстори. Ние за сега избираме единственото за нас разумно решение - да съществуваме, пък макар и във В група. Ето влезлите в югоизточната група Свети Никола - отказаха участие във В група. Смятай на какъв хал са всичките ни футболни отбори и отборчета в града.
71.
Бургас
08.06.2021 13:23:56
0
6
do 70: Само не разбрах защо някой ще намрази Черноморец, само защото Нефтохимик при създаването си се е казвал Строител (Камено). То това си е истина, история, няма как да се промени. Освен от завист, че Черноморец е един от 10-те най-стари отбори в България и е наименуван на бургаските герои черноморци от 24-ти Черноморски полк, а техния отбор е кръстен на някакъв завод, комунистическа гордост. Всеки трябва да се гордее с произхода си. Завод, завод, Камено, Камено, какво толкова. Намерете си повод за гордост в тази връзка. А не да се срамувате и да го криете сякаш е държавна тайна. А за другите Паисий е казал нещо подходящо: О, неразумний и т.н.
70.
До Бургас
08.06.2021 12:19:07
6
1
Стига си ръсил простотии тук бе, покрай тебе неутралните ще намразят Черноморец. Не знам даже дали си им фен. По вероятно е да си такъв на "говедата", които бяха често унижавани на "Лазур" през 90те. Забрави го вече, успокой се, времената са други.
69.
Бургас
08.06.2021 10:42:38
3
7
За мазутите словосъчетанието "бургаски футбол" е най-омразно, защото са наясно кой е най-бургаския отбор. Обаче стане ли дума да да търсят предлог да изкрънкат за пореден път пари от общината, изведнъж стават най-големите радетели за бургаския футбол като под "бургаски футбол" разбират единствено себе си, разбира се, въпреки че нито по произход нито като същност могат да имат претенции за бургаски отбор. Окръжния комитет на БКП ги командировал през 1964 от Камено в Бургас, 3 години по-късно отчели грешката си и ги закрили и никой в града дори не забелязал тази драма. Сега обаче са големи граждани и никой ме мой ги върне на село и навлеците нямат изчегъртване от Бургас.
68.
до 65
08.06.2021 10:27:28
1
7
Ами съберете се всички футболни клубове от Бургас, или поне по-големите 2-3, направете си сдружение, разгледайте в кадастъра (публичен е), вижте къде в ПУП-а има зона Са1 или Са2 (отредени за спорт), направете си един смислен план-бюджет-проект и входирайте предложение в общината. Като става въпрос за обединение с няколко отбора и хиляди деца, общината ще трябва да се задейства! Ще даде терена на концесия за 30 години, съгласно новия закон за спорта, от ММС има програма за да се направи терена и осветлението, за една - две трибуни за 2 000 човека все ще се намерят пари - спонсор с брандинг примерно. А като се създаде продукт и отборите започнат отново да вълнуват града, ще се намерят пари и за другите трибуни. На първо време да играят отборите там, но и да не спират да се водят битки за имотите на Събев, да не станат НИКОГА! жилищни комплекси. В крайна сметка той не е вечен, а никой няма интерес да притежава активи, който не може да ползва и поддържа, без перспектива за смяна на ПУП-а. Ако имате нужда от помощ - звънкайте :) .
67.
Събирач
08.06.2021 09:05:51
0
2
Димов.Още малко ще те чакам да ми върнеш парите.
66.
Бургас
08.06.2021 08:14:04
0
5
до 64: Трябва малко да прецизираш израза си: "Що милиони бяха погребани в НЕФТОХИМИК", не в бургаския футбол. За бургаски футбол, т.е. за Черноморец общината пари не дава. Което е донякъде логично. Като вземеш кмета и тръгнеш надолу колко бургазлии има в общината. Селянин до селянина. Нямат си понятие какво е Черноморец за Бургас, отбора кръстен на бойците от 24-ти Черноморски пехотен полк.
65.
До 60
07.06.2021 23:28:13
0
4
Какъв интерес да провокира отбор без база? Водят се преговори и те свършват в момента в който се стигне до това, че базата е собсвеност на Събев. Тази година същия даде съблекалните на трети лица и във всеки момент могат да ограничат достъпа до тях. Така ли да атакуваме професионалния футбол? Утре да ни изхвърлят и нас в друга община? Кой да дава пари за такъв продукт?
64.
Хм...
07.06.2021 22:29:38
2
2
Кой налива вода в кофа без дъно? Що милиони бяха погребани в бургаския футбол... Не, благодаря!
63.
до 60
07.06.2021 21:28:04
3
2
И така се оправяте, че ще си играете при аматьорите до края, ако не се вземете в ръце. За какъв отбор говорим, щом толкова години не може да направите адекватна организация и да го задържите това първо място. Само повтаряте как не сте били като зеления отбор и как не ревете пред общината, ама това ли е? Разбирам, че сигурно на "спонсора" ви не му се дават пари за Б група и гледайки отстрани ми се струва, че нарочно се губят мачове накрая, ама хайде напънете се малко, развийте си проекта иначе си оставате с историите за славния Черноморец от преди демокрацията, само дето демокрацията дойде преди 21!! години. А в момента по значимост сте една Звездичка в синьо, с по-малък ДЮШ. Така никога повече няма да чуете хиляди хора да пеят "Чеееерномоооорец, чееерноморец, черноморец от Бургас, Черномооорец, черноморец, той един единствен наш..."
62.
До 60
07.06.2021 21:16:27
0
0
Супер! Щом се оправяте с тези пари при тези обстоятелства, значи има надежда. А иначе 61 е типичен представител на хората, за които споменах по-долу. Дано не са много такива. Успех пожелавам! И по-малко злоба да има в коментарите
61.
Ко каза, КО
07.06.2021 15:03:30
1
8
В Териториата футбол няма, има някво убито подобие на тая игра, и за това и една стотинка от нашите пари не искам да отива там! Тоя който говори да се бръка от неговия джоб, загубеняк...
60.
ДО 59
07.06.2021 14:30:16
0
8
Хайде да кажем, че бюджетът на Черноморец Бургас е бил 350 000 лв. за миналата година. Това са пари за заплати, наеми, такси, поддръжака на стадиона ( сами го поддържаме и си плащаме режийните), гостувания, съдийски такси, глоби, квартирни, данъци. Парите са от спонсори и едва 10% се падат на мъжкия ни отбор от бюджета на общината. Какво не е ясно ? Имаме ДЮШ, който работи и поддържаме, но никога не плачем пред Общината за щяло и нещяло. Гледаме да се оправяме сами. Каквото за всички, такова и за нас, Заплатите в клуба са тайна, но да кажем, че повечето заплати на футболисти и треньори са трицифрени числа. Премиите за победа са отделно перо, но пак влизат в бюджета ни. Иначе 800 000 лв. бюджет си е добра сума за отбор в първата половина на Б група и в долната половина на А група, но пък със сигурност там паричните постъпления от спонсорство, договори и ТВ права помагат и биха спокойно произвели бюджет от порядъка на 1-1 100 000 бюджет да речем. Удовлетворява ли те тази информация ?
59.
До 47
07.06.2021 10:41:08
2
2
Добре, като пишеш за бюджет в пъти по-малък, поне кажи колко е приблизително? Не се давали пари за футболистите, това е лъжа със сигурност. Не мисля, че те работят нещо друго и играят само за чест и слава. Дори и в "аматьорската трета лига" няма такова нещо. Едва ли играят за по-малко от 1000 лева. Като прибавим другите разходи( школа, треньори, наеми...), няма как бюджета да е по-малко от половин милион. Както и да е, гледам тука само се заяждате и философствате, без да осъзнавате, че всявате омраза, защото в днешно време много хора вярват на всякакви писания в Интернет пространството. Ако вместо да злобеете тук, отидете да си подкрепите отборите, парите ще са достатъчни за финансиране на един свестен отбор в Б група. Просто в България няма истински фенове, затова няма и футбол. Иначе разбирачи пред компютрите много. Ако имаше истински фенове, в град като Бургас трябва да има постъпления от билети поне 50000 лева на домакински мач. Това е истината. И още нещо - истинският фен подкрепя отбора си и когато е зле. Сигурен съм, че ако някой ден в Бургас дойде сериозен инвеститор, който да направи отбор, борещ се за челните места в А група, ще има минимум 5000 на мач, защото отиваме да видим как "нашите" ще бият, но това е грешен подход. Айде, бъдете здрави и повече ходете на стадиона, по-малко се заяждайте тук
58.
Емигрант
07.06.2021 09:54:49
1
12
Галинчо ако общината ви даде кинти, ще има ли резултати? Много велики футболисти първо са дали добри резултати и после са получили кинтите!
И да кажем, че основно проблема е финансов. И във футбола ли се придържате към тази стратегия - “играя за толкова колкото ми плащат”?
57.
до 54
07.06.2021 09:25:35
0
5
Ей така, лаф да става.
Каво е това НАС ???
В Бургас туризмът е достатъчно далеч от спорта , така че бягай при табаков там си споделяй вижданeтo.
56.
do 20 Nemo
07.06.2021 09:19:29
0
11
Със сигурност се познаваме. И аз мисля така. Фен съм вече само на един от двата отбора бургаски отбора, но това са излишни в случая сантименти. Моят отбор е в синьо, играе в аматаьорския футбол и е далеч по-сдържан в очакванията си и стремежите си. Откак оня клуб в зелено започна да търси сенките и стрехите под които да се скрива своята корист, а феновете им бяха използвани за интересите на двама-трима ми изстинаха завинаги от душата. Отбор който не знае възможностите си, не подбира средствата си и скача винаги с главата надолу в плиткия вир може да послужи само за показ "как НЕ трябва да се прави". Когато егото ти се разминава с действителността става страшно. Ето днес, един продукт на бургаския футбол изразява мнение придобито от културата му, усещанията му и наследството му. Вижте какво представлява характерът на един наш местен футболист през призмата на усещанията му за "задължителна" безпрепятственост. Един младеж, пръкнал се през 1990 година, докато хиляди се възхищавахме на играта на баща му, днес изразява мнение в стил: "Дайте, защото..."Само че както и ти написа, това момченце в безпрепятсвеността си и в навиците си да получава пари на всяка цена, независимо какъв продукт произвежда ( в случая с топка в крака на терена) раждат подобни мисли. Тези мисли пичаът ги лансира в пространството прикрит зад своята убеденост. Кмете дай, тате дай, тренер дай, община дай, дай, дай, дай. От къде ? Няма за него никакво значение. И свършвам с тази рожба на нашия футбол за да продължа с това, което ти точно написа. Какво става с децата от школите ни, какво се случва с тях. И Черноморец и Н-к - произвеждат момчета, но когато дойдат мачовете им - тяхне ги виждаме. Не ги виждаме, защото ги загърбват ръководствата на клубовете ни. Предпочитат да купуват на килограм откъдето има падне. Да, Черноморец днес е в аматьорския футбол и използва младите си момчета, но не всичките. Играем въпреки това с наемници, което определено не ни помага за популярноста в града. Когато първата година заиграхме във В група, стадионът ни се пълнеше с около 500-600 човека на мача ( срам ме е да пиша тези бройки, но от позицията на днес си е достижение ), впоследствие взехме юношки от Стара Загора, Харманли, Пловдив и завърнали се в отбора ни играчи от месомелачката и убиецът на млади таланти Лудогорец. В зеления отбор и това го няма - викат се момчета от школата им само в случай на запълване на бройки и изглозгани от касата пари. Е те за този футбол ли общината да отделя средства ? И да попитам, къде отидоха ония деца със зелени одежди, които в зимата на 2018 година бяха изкарана по екипи да плачат за пари от Общината. Парите обаче ги искаха 3-4 които днес дори не са в клуба им и които най-вероятно са част от схемата по източване на средства от клуба по времето когато изнасилено заиграха в А група и с бюджет от над 3 000 000 лв. изпаднаха...
55.
DO 30
07.06.2021 08:58:54
0
7
От къде го измисли този бюджет от 800 000 лв. за Черноморец бе Пламене ? Защо не написа кой осигурява парите в този клуб и какъв е произходът им. От Общината Черноморец е получил полагаемото, което общината отпуска на всички спортни клубове в града.
54.
мнение
07.06.2021 08:12:37
4
5
Като жена със специалност от НАС
но в областа на туризма , футбола не е моя спорт но темата
е доста парлива.
Може би имам друго мнение , но дебатите са именно с тази
цел . Защо в Бургас има такова разпиляване във футбола
в смисъл като отбори . Някога бе създаден Нефтохимик
но НХК построи стадион , финансираше - бяха силните на деня .
Какво става с Черноморец -пак разделяне и пр.
Ще споделя малко по различно виждане ,
1, В Бургас е нужен един футболен клуб в които да се изградят
отбори в А , В групи . Нужна е детско юношеска школа - така ще
има селекция , подготовка и формиране на истински боици .
Не е фатално ако в старта няма за А група. Да , общината ще
финансира но има и други спортове , защо не се привлича местния
бизнес . Но няма да има финансиране , ако няма резултати .
Иска се работа от страна на обществеността, треньори и футболисти .
Не може един футболист да дава идея и пита защо това се
строи а не футбола. В градът има хора с различни интереси , много
клубове в различни спортове . Не може да се налива на клуб/отбор ако
няма развитие .
Спортната общественост следва да се събере и помисли за развитието на
футбола и наи вече обединение .
53.
Бошков
07.06.2021 07:52:57
0
10
Отидете да работите, не искайте пари за футбол.
52.
Янчев
07.06.2021 06:35:08
0
10
Ум, белият делфин!
51.
Фильо
07.06.2021 06:08:36
0
14
Тихо бе комарджия пъпчасал
50.
Sozopol
07.06.2021 01:59:58
0
10
Toz i pri bashta si beshe rezerva ama v kazinaai i barzite krediti titulqr
49.
Диян Недялко
07.06.2021 01:52:21
0
8
Какво нящичко отгледахте, Нидяяялкооуу, каносан добре че е другия паткан Пачека да ви отсрами в ефбета ....
48.
Komar
07.06.2021 01:43:38
1
6
Galine, ti ,bashta ti i brat ti, ste nai golemite kurvi v burgaskiq futbol , komrdjii dolni...
47.
Само Черноморец
07.06.2021 01:17:02
1
10
Защо изтрихте коментара? Попитахме откъде някой си пише, че бюджета на Черноморец е бил 800 хил. ,лева, като реално е в пъти по-малък и парите не са дадени за футбол и футболисти, а в огромната си част са дадени за наеми, ток, вода и поддръжка на стадиона. Къде има нещо обидно или невярно? Лъжа ли е че ако имахме Общински стадион, поддръжката щеше да е поне малко по леко перо в бюджета на футболния клуб и парите които клуба намира щяха да се дават не за базата, а за школата и мъжкия отбор? ,
46.
*********
06.06.2021 23:49:09
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
45.
krum
06.06.2021 23:10:16
0
11
Кметът чака пари от вас, вие чакате пари от кмета?????
44.
коо речи
06.06.2021 20:55:56
2
21
Никви пари за глупости ебаси лигльовците
43.
aве
06.06.2021 20:52:14
2
26
Кви пари ве ....за ритнитопковци? По добре басейни и зали.
42.
Лллл
06.06.2021 20:49:18
2
20
Да ве,кмета ше хукне през глава да дава пари на тея бетери хахаха
41.
до 32
06.06.2021 20:12:15
3
32
Нищо не сме длъжни да спасяваме идиот....дреме ми за лайняния ви футбол
40.
палячо
06.06.2021 20:10:22
1
33
Ей смешник...не харесвам Митьо и герб,ама за какво да ви дават пари, бездарни гелосани чалгаджийчета,набедени футболисти...измислен
39.
Сикишев
06.06.2021 20:05:42
2
26
Кажете на това чедо Галин Димов ,че бригадата мазачи от с. Чукарка имат нужда от калфа.Нека започне работа при тях ,те (мазачите) огромна радост ще го приемат в бригадата си
38.
sasaa
06.06.2021 20:02:30
1
16
dobre che beshe brat mu sega inache shteshe da e zaroven !
37.
asas
06.06.2021 20:01:38
1
19
Hubavo momche e ne e nqkoe komardjiiche
36.
Божкив
06.06.2021 20:00:36
1
15
Спонсора на всичко казина в бургас edafb
35.
Божков
06.06.2021 19:57:51
0
16
Върни парите на Бургас ти Че лихварите забогатяха от теб курво
34.
Asas
06.06.2021 19:56:07
2
16
В тоя град нито бизнеса е бизнес ,нито спорта е спорт ,нито културата е култура . Само в Созопол са по-зле от Бургас те направо са наказани от господа няма такива грешници.
33.
До 32
06.06.2021 19:26:59
1
12
Ха ха ха. Първо се научи да пишеш бе "Бургазлуя" Това е ирония нали ? Сега разбрах
32.
Бургазлуя
06.06.2021 19:20:58
29
4
целия град ще се включи, длъжни сме да спасим футбола в нашия град
31.
До 30
06.06.2021 19:12:01
1
14
Пламене,лек,всички знаем нефтохимик,как остана в групата. Но кажи, за "бизнес дамата" кой стои зад нея и какви са и истинските интереси. Не премълчавай дипломатично,а кажи всички да разберем...
30.
Пламен до 28
06.06.2021 18:59:59
5
17
Корупцията не е тема в статията!Тук става въпрос за това,че паритефна хората трябва да отиват за обществено полезни нища,а не за частни интереси!Може и да съм прост,но нито харесвам кмета,нито пък съм съгласен да продължава тази порочна практика!Знаете ли,че бюджета нъа Черноморец за 2020-2021 г.беше 800 хиляди лева,а бюджета на Кариана беше 700 хиляди!А сигурно сте и наясно как Нефтохимик остана във втора лига,а и кой стои зад Анелия!Ще завърша с един цитат:"Единствената болест,за която няма лек е човешката простотия!Но за съжаление майката на простаците е постоянно бременна!"Хубава вечер!
29.
ГАБИМАН
06.06.2021 18:40:24
1
25
нчма лошо да се дават паи за спорт, но не може да се харчат луди милиони и накрая б и в група, какви футболисти е поизвел бургаския футбол последните 20 години - почти нищо, а и не е работа на общината да издържа футболни пофесионални клубове, по скоро трябва да се дават паи за развитие на детски и масов спорт, професионалистите ако са добри и заслужават паите си ще си привлекат спонсори
28.
*********
06.06.2021 18:37:33
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
27.
Gh
06.06.2021 18:35:49
0
17
Пълен селтак. Хрантутник!
26.
Бургазлия...
06.06.2021 18:28:44
15
19
Уважаеми съграждани и имигранти от Ямболски и Сливенски вилает. Не се подавайте на манипулативната статия на Флагман да противопоставят мнението на едно бургаско момче което е изразило мнение съчетано с някаква правописна грешка на големите длъжници(Община Бургас) към бургаската футболна общественост и приятелите на футбола от града. Тези хора са схемаджии и унищожиха двата футболни отбора както предоставиха и двата стадиона на едно и също лице. Флагман да не се правят на две и половина а да задават правилните въпроси защо все още не се разрешава въпроса със стадион Черноморец и защо хората на нашия велик Кмет харизаха Нефтохимик на тази измислена бизнесменка и каква е цената за далаверата.......дали не е стадион Нефтохимик.....
25.
халка
06.06.2021 18:10:51
1
35
Тоя май не е влизал в залата по лека атлетика и борба да види при какви условия тренират децата
24.
V
06.06.2021 18:04:20
2
25
Халкич, ритай си топката на село и не давай акъли
23.
V
06.06.2021 18:04:16
1
22
Халкич, ритай си топката на село и не давай акъли
22.
Bork
06.06.2021 18:00:40
2
30
Да отиват в суворово
21.
Пламен
06.06.2021 17:52:44
1
44
Незная защо коментирате подобни малоумни изказвания!Естествено,че басейните,градинките и инфраструктурата са приоритет за хората!Кажете в така наречените бели държави коя община издържа футболен клуб!
20.
Немо
06.06.2021 17:52:11
3
53
Верно ли??
Общината да харчи публични средства (т.е. нашите данъци) за да издържа "професионални" футболни клубове??
По същество, това означава, на общински щат да си назначим 25 "професионални" футболиста, заедно със всичките мениджъри, директори, треньори, масажисти, лекари, и т.н. ???
Професионален, по дефиниция означава такъв, който успява да се издържа от дейността която развива (без значение дали е спорт, изкуства, свободна професия, занаят, или друго).Това означава, че чрез дейността си по занятие, въпросното лице произвежда добавена стойност.В случай, че избраната дейност не носи такава стойност, то тя не е професионална , а е просто хоби (аматьорска).
Не че е ангажимент на футболистите, да мислят за бизнес модела на клуба за който играят - това е работа на неговото ръководство, но със сигурност мечтата им да се превърнат в общински (или държавни) служители на наша издръжка, със сигурност попада в раздел "мокри сънища".
Обществени средства (нашите данъци) е ОК да се харчат за масов спорт, спортна инфраструктура, детско-юношески спорт, а не за псевдопрофесионален футбол!
За това, Сине на Легенда, ако искаш парите ми да стигнат до вас, това няма да стане с наливането им през общинския бюджет, а чрез създаването на продукт, който аз ще искам да закупя!!В случая, да се постараете (вие и ръководството на клубовете), да ме "доведете" на стадиона - мен и хилядите други които навремето ходихме на мачовете и на двата отбора, на двата стадиона, включая и в работни дни понякога (имаше такъв формат навремето с мачове в сряда)!!Ние парите сами ще си ги дадем, стига да има за какво!
Затова, бързо тичай при великите "собственици", "Нам-си-кви директори", "меринджеи", "футболни деятели" и всички останали "усвоители" на средства (без значение публични или частни), които за 20 години потрошиха толкова пари по "черната дупка" наречена Бургаски ( а и Български като цяло) футбол, че ако ги бяхме наливали в някой развоен център или технологичен стартъп, досега щяха да са построили космодрум и да са изстреляли спътник!!
Тичай и им казвай, бързо да започват да правят това, което цяла Източна Европа прави от 20 години и вече дава богата реколта( справка Сърбия, Албания,Хърватска,Чехия даже Косово...), а останалия свят го прави от десетилетия.
Да започват със създавенето на играчи ( а не просто поддържане на школи, колкото да покрие изискването на БФС и да има "коз" пред Община и Държава, да им даде някой лев за тези школи, щото видиш ли "те развивали детско-юношеския футбол" и като навършат 18-19 ги освобождават!!)
които после да налагат в мъжките отбори, а част от тях да продават.Да привлекат с добра игра на местни момчета, хората на стадионите (ама първо да им оправят поне седалките и тоалетните!!).Тогава парите сами ще дойдат (дето се вика, Вие ще си ги спечелите и няма да има нужда да Ви "ги дават")
Тогава и ще станете Професионалисти (без кавички)!
А от мен, когато всичко това се случи (дай Боже) , предварителна поръчка за абонаментна карта за мачовете на бургаските отбори, и по една подписана тениска , на всеки юноша, който подпише с мъжкия отбор!!
Хайде със здраве!
19.
Паляк
06.06.2021 17:41:13
2
34
Ей галинчо, защо да не прави спортни зали и басейни? Посредствени и като спортист и като човек
18.
Спортист
06.06.2021 17:39:24
3
28
Кмета да даде пари?????????
Виж сега-да вземе може,ама да даде-откъде с тази малка заплата?
Хахахаха
17.
*********
06.06.2021 17:31:02
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Гражданин
06.06.2021 17:29:03
2
36
Забрави като нашиха парите с брат му на машинките за апартамента а сега пари иска хахахах закривайте го този футбол че от него страда целия спорт
15.
Вън селяните от Бургад
06.06.2021 17:27:03
34
7
Смешници кои са вашите пари,чета ви СКАПАНИТЕ кометари и плача какви смешни хора има на този свят.100 млн за зала ПУТКИ за това защо нищо не казвате,двата стадиона и базите Българово и Долно езерово са в окаяно състояние,борците и щангистите къде тренират??? Лошото е в Бургас се навъдиха много хора от околията и най лошото има такива и в общината !?!?!
14.
Кмета
06.06.2021 17:23:47
2
31
Футболисчето, ритай си за здраве и чакай трансфер в ФК Горно Нанадолнище... Бездарници нещастни вие една топка не може да спрете, пари искате
13.
Кмета
06.06.2021 17:23:41
2
29
Футболисчето, ритай си за здраве и чакай трансфер в ФК Горно Нанадолнище... Бездарници нещастни вие една топка не може да спрете, пари искате
12.
Божков
06.06.2021 17:18:14
2
58
Тоя некадърник и брат му колко пари потрошиха да залагат на мачове нее истина.
11.
Сикишев
06.06.2021 17:10:03
3
45
А защо да се дават пари за футбола да питам аз ??????????Никакви пари за футбола не трябва да се дават , ЗАЩОТО ако се дават пари за футбола , по същата логика требе да се дават пари и за баскетбол , волейбол ,лека атлетика , вдигане на щанги , бокс , борба , плуване ,колоездене , ханбал , тенис , хокей на лед ,хокей на трева ,крикет , ръгби , фехтовка , и т.н. Къде ще му дойде края на такива които искат да развиват спорт за сметка на държавата.Никакви пари за никакъв спорт.
10.
Бургазлия
06.06.2021 17:09:43
3
45
Абе комароман и ти ли акъл взе да даваш, същата мърша като баща ти си.
9.
Е...
06.06.2021 17:09:27
1
47
Хубава работа, общини и държава ще финансират частни клубове? Клуба като изелзе на печалба ще върне ли парите или пак ще правим комунистическа схема, всички плащаме един се наяжда.
8.
Borko
06.06.2021 17:08:43
2
66
Това са пари от гражданите на бургас клубът нефхимик е частен от къде на къде мойте пари ще се дават на частно дружество , феновете да съберат нали са верни
7.
МНОГО ГЛУПАВ СЪВЕТ
06.06.2021 17:06:07
0
47
Да нямаме къде да почиваме, да нямаме по какво са ходим, за да имало пари футбол. Т.е. за заплати на съмнителни спортисри. И за далавери на шефовете им.
6.
Бургас
06.06.2021 17:05:14
0
53
Тия "мамини футболистчета" не се ли усещат.Дърводелци,топката ги бие по колената,а с претенции.Къде и с кого играете сладури!"Черноморец" и "Нефтохимик" бяха име в българския футбол,а сега са пълнеж!И това,което ви дават е много.Има работни места в строителството и е време да попълните редиците!
5.
до 1
06.06.2021 17:03:31
4
17
Какво значи пари на лихва ? Това каква връзка има с Галин ?
4.
дупето
06.06.2021 17:00:59
0
75
Тоя Галинчо, футболистчето, дето само майка му знае, че е футболист, да не дава акъл, какъвто очевидно му липсва, ами да вземе да се върне в първи клас и да се ограмоти малко.
3.
*********
06.06.2021 17:00:42
4
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
6666
06.06.2021 16:58:16
5
50
Божее тея защо трябва да те дават пари само за вас? При положение че повечето перете пари на големи рекламодатели пример с черноморец , голямо реване е имат спонсори и то големи ! Няма ли кой да провери огромните финанси които вървят и отделно спорта не е само футбол ! Спрете да ревете и свършете нещо ! Готованковци
1.
Пари на лихва
06.06.2021 16:50:28
1
79
Пази боже тоя да “зове” за нещо!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори