×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Историята на Мария Бакалова - от "Меден рудник" до Холивуд


21 Март 2021, Неделя, 12:15 ч.
Автор: Флагман.бг

Още от малка Мария е отглеждана като много специално дете

 

Цели 15 години родителите на Мария Бакалова са я чакали да се появи в живота им. Майка й Румяна и баща й Вълчо са минали почти през ада, за да имат своя рожба, която все не идвала в живота им. И чакането си е заслужавало. На 24-годишна възраст Мария сбъдна българската мечта за постигане на успехи, съизмерими с тези на най-големите световни нации. Тя стана първата наша актриса, номинирана за „Оскар” – постижение, което само допреди няколко месеца изглеждаше невъзможно.

„Родителите ми са се запознали преди 41 години. Дълго са ме чакали. Аз съм единственото им дете”, разказа Мария Бакалова броени часове след като стана ясно, че именно тя е една от 5-те актриси, избрани да се борят тази година за най-престижната филмова награда в света – „Оскар”. Номинацията е за поддържаща роля, въпреки че във филма „Борат” 2, за който я получи, младата българка е основно действащо лице и само преди няколко месеца, на „Златните глобуси”, същата роля бе посочена като главна. Първият човек, на когото младата звезда се обадила, когато разбрала, че е сред 5-те най-големи тази година, била нейната майка. „Тя плачеше!”, разказа момичето. То не е виждало родителите си от 2019 година, но признава, че няма по-близки хора в живота й от тях.

Още от малка Мария е отглеждана като много специално дете. Майка й и баща й решават да имат деца две години след като се запознават. Но бебето така и не идва. Румяна и Вълчо до ден днешен не са разказали точно през какво са минали, докато се роди дъщеря им, но всеки, който се е борил за дете, знае какъв ад е това болезнено очакване. Много двойки, изправени пред подобен проблем, се разделят. Но семейство Бакалови остава заедно и накрая в живота им като подарък от съдбата влиза малката Мария.
Детето се отличава от връстниците си от съвсем малко. То изглежда много по-интелигентно и по-артистично от тях. Има забележителни заложби като музикант – свири на флейта, танцува и пее добре, в областта на литературата също е изключително. „Все пишеше и четеше. Учителката й по литература много искаше да продължи да се развива в тази област, но Мария избра сцената”, спомня си майката на актрисата.

Тя много се тревожи за единствената си дъщеря, когато напуснала родния Бургас, за да учи актьорско майсторство в Театралната академия в София. Момичето се изтощава от работа. Репетициите й в НАТФИЗ започват в 9 сутринта и често продължават до 10 вечерта. Румяна се притеснява, че детето й няма време дори да се храни. „На момичетата, които са от София, майките помагаха поне с битовите неща, а аз не можех да помогна на Мария”, спомня си жената. Тя често пътува до София, но каквото и да прави за бъдещата звезда, все й се струва твърде малко. Днес Мария признава, че за всичко, което е постигнала до момента, е благодарна на майка си. Благодарение на нея момичето поема пътя към актьорската работа. Баща й предпочита да го насочи към чуждите езици или математиката. Но подкрепена от Румяна, бъдещата звезда обявява, че нищо не може да я спре по пътя към Холивуд. Тогава думите й изглеждат твърде самонадеяни, но днес става ясно, че не са били напразни.

Когато обаче пред младата актриса се открива конкретна възможност да замине за Америка – за снимките на „Борат” 2, именно майката се опитва да я спре. Тъй като до последния момент се пази в тайна точно какъв филм ще се снима, Румяна започва да се тревожи, че може да отвлекат дъщеря й. Забранява й да напуска България. „Майка ми не ме пускаше на кастинг. Аз й казах: „Не! Животът се живее веднъж! Трябва да поемаш рискове”, спомня си Мария. Преди да излети за Лондон, а после – и за САЩ, майка й отива на летище „София”, за да я изпрати. Там тя плаче цели 2 часа, убедена, че никога повече няма да види дъщеря си, чакана толкова дълги години. Опасенията й обаче не се сбъдват. Детето й не просто е живо и здраво, но и се превръща в световна звезда в рамките само на няколко месеца.

Първият, който разбира, че Бакалова е избрана за „Борат” 2, е репортерът от предаването „100% будни” на БНТ Павел Владимиров. Той се е снимал в нея в късометражен филм преди години и, наблюдавайки поведението й в социалните мрежи, се досеща, че именно това момиче е избрано за световната продукция от нейния сценарист, продуцент и изпълнител на главната роля Саша Барън Коен – също номиниран за „Оскар” тази година, макар и с друг филм. Потвърждението за голямата роля обаче идва едва преди няколко месеца, когато започва рекламната кампания на лентата. Оттогава досега името й става все по-популярно. След като получи номинация за „Златен глобус”, я номинираха за британските награди БАФТА, а сега вече – и за „Оскар” и то заедно с един от идолите на нейното детство – голямата звезда Глен Клоуз, писа Уикенд. 

Вместо обаче да лежи на лаврите си и да се наслаждава на успеха, Мария продължава да работи. В момента тя снима в Лондон с един от най-големите комедийни режисьори в света – Джъд Апатоу. Именно той съобщава на момичето, че е сред номинираните за „Оскар”. Самата Мария отказва да гледа номинациите – „Не исках да си втълпявам невъзможни неща”, споделя тя. Предпочита да работи, вместо да мисли за шансовете си за „Оскар”, които й се струват нищожни. Но чува от Апатоу думите: „Поздравления! Ти току-що получи първата си номинация за „Оскар”!”.

Самият Саша Барън Коен не крие емоциите си след номинацията на момичето. „Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е биещото сърце в „Борат” 2. Толкова сме развълнувани за твоята номинация за „Оскар”, която пише история”, написа той в Истаграм. Самата Мария признава, че не мисли за наградата. „Гледам да съм заземена и да се подготвям, че номинацията е достатъчно признание”, споделя тя. Старае се да бъде съсредоточена върху филма, по който работи в момента, очаквайки, че и той ще се превърне в световен хит като „Борат” 2. Но всички, с които работи, са категорични, че сегашната й номинация за „Оскар” е само началото за българката. И че занапред й предстоят още по-големи успехи.




27
Коментара по темата
27.
Ивайло от Несебър
27.04.2021 20:23:31
0
1
Браво, само адмирации
А на завистливите да видят първо какво те са постигнати в жалкия си живот
26.
хахахахахаха, аааа, не моа пойчи... хахаха
24.03.2021 10:55:40
0
0
https://www.youtube.com/watch?v=yFiuf7U05kI
25.
Лидка към 24
23.03.2021 11:30:15
4
2
Остави момичето бе , сектант гвусен
24.
Аз дъм алфата и омегата на света
23.03.2021 10:06:51
7
6
Ти си абсолютно ненужна използаха те за да провокираш скандал когато доналт тръмп и бидона киборк се бореха не случайно кое ти е таланта че псуваш и унижаваж жените типично за кабала и педо холивууд машината за детски сатанински ритуали и още по интересно е че тук в този вестник ти си звезда която си продаде карантиитте кабала търси хора без талант и грозни ако може и с психични проблеми алкохолици за да ви манипулира и унищожи когато не сте нужни като повечето уж талантливи хора в България всички са такива служат и им плащат да маскарят истинските красивите уникалните чистите хора кабал се кланя на завистника морнинг скаййй зорницата падналият който много иска и много дава ...САМО и единствено Истинският Бог светлина Христово съзнание дава за всички без лихви доброто сърце отваря райските врати а останалите слуги Господарят им ще ги дере вечно и ще инкарнира душите им както си реши защото са негови Затова че явно всеки си е избрал отбора ...Налииии
23.
яку
23.03.2021 03:37:02
2
10
Чудех се това "Шоу ми йор п0tка" как и се събра фостата, ма тя била от медин курник уа
22.
До 2
23.03.2021 01:48:49
0
6
Аз не успях да догледам този филм, мъчих се ,но така и не събрах и интерес, само да си кажем, че вАмерика това се цени общо взето курвите, та да си кажем, че ние в България сме брилянтни в тази професия, като си почнем от чалгичката и завършим до попа уж там Тити и тем подобни образи, който наистина показват как едно общество НЕ ТРЯБВА да се държи! Просто младите хора гледат само това и много лошо, няма култура няма нищо...после не се чудете защо вашите мъже се чудят на коя курва да се надъхат във фейсбук! Просто младите мъже и жени са пълна трагедия в Бг, единственото, което ги интересува е силиконите, джуките и гъза с изв . Общо взето да си кажем честно, че младите знаят коя курва се показва по тв и те и знаят целия житейски живот, а историята на държава си не знаят, не мислите ли, ч това е голям упадък за населението
21.
браво
22.03.2021 14:38:30
3
7
Ти да видиш, как се отваря бира с малката дупка, БРАВО Миме, показа Меденруднишкото.
Евала.
20.
До 18
22.03.2021 13:04:25
4
8
Абе тюфлек, как не те е срам да сравняваш такива майстори на изкуството с тая 'актриса'.

По всички порно сайтове са я накачили вече. Провери да се убедиш.
19.
До гордия българин с номера 4 и 6
22.03.2021 12:42:56
4
5
Голяма гордост няма що. Я изгледай участието на тази в оня филм трансгресия от 2017 и после пак напиши мнение.
Така и така изглежда си доста ГОРД от творчестото на тази мега звезда. Може и това да те заинтригува.
18.
Жалки тюфлеци
22.03.2021 11:44:51
7
6
Браво на момичето и му пожелавам да е здрава и успешна! Нека Бургас да докаже още един път, че е градът, който ражда най-големите таланти в киното - след Апостол Карамитев, Георги Калоянчев, Руси Чанев, режисьорът Георги Дюлгеров, ето че имаме и жена сред най-високото възможно ниво!
към "журналистите" - ако сте учили журналистика трябва да знаете, че това, което е в заглавието, трябва да присъства и в текста! Къде в текста се говори и думичка за Меден Рудник???? Дебили сте, но и публиката е на вашето ниво, така че спокойно ще има кликове
17.
*********
21.03.2021 21:44:26
3
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
16.
Мария
21.03.2021 20:43:29
7
19
От теэи негативни коментари раэбрах эа сетен път , че в България са останали повече бавно раэвиващите се . Имат и друго име ..
На добър час , Мария !
15.
Badr hari
21.03.2021 20:39:50
2
14
Na tas mi pisa 2012 da izlizame ama i sa napraih na interesen ...kva sudba sq mojeshe da karam chisto noviqt ni porsh v maqmi pa sq si karam isuzoto1.7D v policeisko-narkomanskiq burgas i cheta nai propadnalata mediq v grada
14.
Кокала
21.03.2021 16:30:37
7
6
Е на тва му се вика актриса. Мерил Стрийп само може да гледа, да се учи и да завижда.
13.
Онур
21.03.2021 16:18:06
11
5
Тя ми е сестра ,но я прогоних извън България,защото се опитваше да ми яде от храната!
12.
123
21.03.2021 15:24:29
10
11
Бакалова е напористо и безскруполно същество.
11.
Революцията
21.03.2021 15:19:02
8
14
Браво Марче!
Горд съм с тебе,и не само аз а и целия М.Р а и мисля и цялата Исикия и Бургас истествено.М/у другото разбрах че си от Инджето,аз също имам някаква жилка от там и от с.Зидарово.Стискаме палци и Успех Странджанска Принцесо!
10.
Браво момиче
21.03.2021 14:54:00
23
14
Мара Батала на дърти дядовци полегала и на жида борат го полапала.Продължавай с успехите няма как да не ти се радваме.Все пак възхваляме певици курви и певци от левия бряг,що да не възхваляваме и актриси дето актьорското им призвание е да си лягат с дядовци.
9.
Българка
21.03.2021 14:43:14
11
17
Не приемам образа и като олицетворение на българките.Защо американците не дадоха ролята и на американк?.Нали те са сценаристите .
8.
До 7
21.03.2021 14:38:46
10
17
мхм тъй ще да е:) Трудна роля ти казвам - такава актьорска игра с толкова смени в настроенията. Тежка работа....всичките и реплики на български са импровизация - така че сам си прави изводите. "Шоу ми йор п0tка"

Ако на теб такъв филм и хумор ти харесва ок. На много от нас ни е под нивото! И да обясняваш че да се държиш като пълен селяндур е много трудна роля - ми ок.
7.
Гражданин
21.03.2021 14:26:46
15
26
Браво на момичето, само олигофрените не разбират колко и е трудна ролята въвбфилма и как брилянтно се справи!
6.
До 5 от Гордия
21.03.2021 14:20:15
5
21
ми това е положението. Мислиш ли че продуцента и е казал да използва репликите "да го вкарам на майка ти в г...." ? Това и идва отвътре явно. Но американците и се кефят. Виж клипчето от танца в тубата и коментарите на американците отдолу - велико, хахаха невероятно и т.н.

Той професора и от НАТФИЗ си го каза - този начин на изразяване я влече така я разбира тя актьорската игра. А пък тази велика игра щом е за оскар....но споко щом питър пан и алиса вече са чернокожи в новия филм всичко е наред :)
5.
до 3
21.03.2021 14:12:03
17
17
И милиони да ми дават не бих станал за такъв резил.Отврат.Това да не е Бай Ганьо в САЩ?
4.
Пепи от Меден Рудник
21.03.2021 13:28:42
6
25
Поздравявам Ви! Пожелавам Ви да сте здрава и още много изяви. Ще се радвам на успехите!
3.
Горд Българин
21.03.2021 13:28:10
2
16
Браво Миме как да не заслужиш оскар толкова си добра! Ето най-доброто от теб:

https://www.youtube.com/watch?v=yFiuf7U05kI
2.
браво
21.03.2021 13:17:15
4
38
Браво момиче! Браво! Поздравление за родителите ти, а на теб здраве и успехи, сбъдвай мечтите си.
1.
BB garanted
21.03.2021 12:58:05
6
65
Ако е нещо деградивно досега 10 коментара щеше да има. Но за хубавите неща, успехите всеки си мълчи. Нека пожелаем успех на това момиче , което с труд е постигнало всичко това. Успех и напред и нагоре!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и скандалите продължат, прогнозира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори