×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сачева обеща 1000 лева минимална заплата, а Ирена Анастасова - 6500 за второ и трето дете


Сачева обеща 1000 лева минимална заплата, а Ирена Анастасова - 6500 за второ и трето дете
Дадохме помощи, за да може децата да бъдат подкрепени, когато децата учат дистанционно, каза Сачева. Анастасова обаче изтъкна, че начинът, по който се отпускат средствата, е порочен
08 Март 2021, Понеделник, 09:52 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Червената кандидатка скастри социалният министър, че залива хората с цифри, а хората са недоволни, защото държавата не им помага

1000 лева минимална работна заплата обеща кандидатът на ГЕРБ за депутат и настоящ социален министър Деница Сачева. По време на предизборния дебат по бТВ „Силата е в твоя глас“ тя изтъкна, че това, което възнамерява да прави в следващият парламент, е отново свързано с политиките по заетостта и със социалното подпомагане. 

„Ще работя за изцяло нов кодекс на труда и за Закон за насърчаване на заетостта, както и за реформа в социално подпомагане и кодекс за социална подкрепа. Дейността ми ще е свързана и с образователната инфраструктура на град Добрич“, заяви Сачева. 

„Дадохме помощи, за да може децата да бъдат подкрепени, когато децата учат дистанционно. Направихме така, че да има и за децата, които започват осми клас. Не разбирам какво предизборно има в мерки, които се изпълняват през март“, добави тя.

Бум на жалби в Бургас заради отказана помощ за родители на ученици на дистанционно обучение
 

Ирена Анастасова от БСП пък я скастри, че залива хората с цифри, а те са недоволни и имат усещането, че държавата не им помага. Тя визира месечната целева помощ за семейства с деца до 14-годишна възраст при обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка, която Сачева обеща за родителите докато децата са на дистанционно обучение. 

Участниците в предизборния дебат влязоха в спор дали институциите работят ефективно и дали наистина помощите, които държавата уж отпуска, достигат да хората

„36 000 са одобрените до момента заявления. 260 000 са семействата с деца до четвърти клас“, каза Анастасова. 

„От обиколките в страната не срещнах доволни хора. Начинът, по който се отпускат средствата и по който работят институциите, които трябва да ги отделят, не мисля, че работят ефективно. Няма усещане у хората, че държавата им помага“, добави тя. 

„Моят професионален път е свързан с образованието. То не е просто мисия, а е смисъл на живота ми. Това правих и в 44-ия парламент. Нашата политика е с грижа към хората. Всичко ще е за тях“, заяви кандидатът на червените. 

На въпроса на Искра Михайлова от ДПС каква е ефективността от предприетите мерки, Сачева отговори с цифри. „Самият факт, че сме запазили 300 000 работни места и безработицата е 7%, а не двуцифрено число много ясно говори, че мерките, които бяха свързани със заетостта, са дали своя резултат“, изтъкна кандидатът от ГЕРБ. 

„Числата говорят сами по себе си за това как сте се справили с кризата. Те показват пълен провал. Как ще коментирате световният рекорд по смъртност, който постигна България в края на миналата година? За месеците ноември и декември 35 на 1000 е число, което е най-високо след Първата световна война за България“, коментира Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!”.

„България в момента е на осмо място. Непрекъснато има промени по този показател“, отговори й Сачева. 

Ако броите едни и същи работници по три пъти като спасени от безработица, това е некоректно, заяви Манолова. 

Това не е вярно, каза кандидатът за депутат на ГЕРБ. 

„Над 5 млрд. лева вече са достигнали до българите по различни програми – 60/40, 80/20, 75/0, „Топъл обяд“, „Патронажна грижа“. Почти 1 млн. са хората, които бяха подкрепени в рамките на тази една година. Вероятно може да бъде направено още повече, но балансът, който успяхме да намерим, дава възможност по-леко да преминаваме през кризата за разлика от други държави“, заяви Сачева.  

„Няма да има затягане на мерките срещу COVID-19. Винаги сме се съобразявали със становището на експертите“, добави тя. 

„Най-важният проблем в държавата е тежката демографска криза. Нужни за средства за младите хора. Затова нашата програма е насочена към това. Нужна е еднократна помощ от 6500 лева за всяко родено второ и трето дете. По толкова ще се дават и за студентите – майки. След 12 години 60% от територията на страната ще е обезлюдена, ако не вземем тези мерки“, каза Анастасова. 

„Не разбираме оправданията на управляващите, че Брюксел ни налага, че договорките са само с петте фирми, които бяха представени в парламента. Има примери с други държави, които осигуриха по-голямо т.нар. ветрило от ваксини и се договориха директно с производители. Няма пречка това да се случи“, добави тя. 

Ако Европа не одобри руската ваксина, има национални институции, които се занимават с лекарствените средства, подчерта социалистката. 

„Първият проект, който ще внеса в следващия парламент, ще е за създаване на Парламентарна комисия по ревизията, която да разгледа 11-годишното управление на Бойко Борисов. Ще направим така, че привилегиите на министрите и на депутатите да бъдат премахнати. Първата стъпка е да ги свалим от служебните им автомобили“, закани се Мая Манолова. 

„Най-важният приоритет е повишаване на доходите на българските граждани. 1250 лева трябва да е минималното възнаграждение на работещият българин в края на следващия мандат“, добави тя. 

„Имаме нашата алтернатива на този модел. Това е нашият план за незабавна подкрепа на обикновените хора. Парите вече няма да следват Борисов, а българските граждани. Предстои в страната ни да влязат 30 млрд. евро от ЕС. Няма да позволим този път да бъдат откраднати. Те ще отидат за модернизиране на икономиката, да направим фирмите конкурентноспособни, а българите – с европейски доходи“, заяви Манолова. 

„За нас говорят резултатите. Нашият основен девиз е „работата, работа, работа“. Заложете на хората, които не ви дават обещания, а са доказани, че могат да изпълняват казаното и на 4 април гласувайте с бюлетина 28“, призова Сачева. 

„Важно е българите да видят какво им се предлага преди парламентарните избори, да намерят себе си там и да преценят на кой дават доверието си, но е наложително да излязат и да гласуват. Масовото гласуване може да доведе до по-честни избори и резултат, който ще даде възможност на тези, които влязат в парламента да работят по-уверено за България“, каза пък Ирена Анастасова от БСП. 
 


В категории: Избори 2021


25
Коментара по темата
25.
_nib_
10.03.2021 20:30:44
0
0
Тъпан....Защо тъпан?Колкото по го биеш-по-хубаво му става.

42 милиона....За влакче....до Сарафово.
А с тези пари могат да се построят общински предприятия.Да се създадат работни места.
24.
_nib_
10.03.2021 20:28:42
0
0
Тъпан....Защо тъпан?Колкото по го биеш-по-хубаво му става.
23.
_nib_
10.03.2021 20:25:57
0
0
Тъпан....Защо тъпан?Колкото по го биеш-по-хубаво му става.
22.
_nib_
10.03.2021 20:14:37
0
0
Тъпан....Защо тъпан?Колкото по го биеш-по-хубаво му става.
21.
_nib_
10.03.2021 20:10:21
0
0
_|_
20.
*********
08.03.2021 19:48:53
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
пецата
08.03.2021 17:45:17
2
4
всички държави дадоха помощ по време на пандемията на всички граждани без значение работещи безработни, само БГ нищо не даде, умирай, ходи по казаните, кради, граби , абе както искаш така се спасявай, ама си плати данъците задълже
18.
*********
08.03.2021 15:34:02
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
Въобще кой ви вярва?
08.03.2021 14:38:50
1
2
Всичките пари обещават!? Никой не казва как ще се излезе от кризата, какви мерки ще се вземат за да не ни унищожат последствия, а те тепърва предстоят. Тези избори е най-добре да се гласува за онези , които макар и да крадяха все пак се вижда нещо направено. Крайно време е да се помогне на тези , които наистина имат нужда. Стига сте чели закона и наредбите буквално ами и малко съвестна преценка трябва. Колкото и да е добър един закон не се ли прилага от съвестен човек никога няма да е справедлив.
16.
Въобще кой ви вярва?
08.03.2021 14:38:42
0
3
Всичките пари обещават!? Никой не казва как ще се излезе от кризата, какви мерки ще се вземат за да не ни унищожат последствия, а те тепърва предстоят. Тези избори е най-добре да се гласува за онези , които макар и да крадяха все пак се вижда нещо направено. Крайно време е да се помогне на тези , които наистина имат нужда. Стига сте чели закона и наредбите буквално ами и малко съвестна преценка трябва. Колкото и да е добър един закон не се ли прилага от съвестен човек никога няма да е справедлив.
15.
Боги
08.03.2021 13:31:21
1
9
И най облагодетелствани ще бъдат само с*ганските избиратели, защото се размножават със скоростта на мишки. Правят деца още докато получават детски и никой от тези бащи на деца от деца не е осъден за педофилия. Значи държавата ги насърчава, вместо да ги осъди. Останалите не могат да имат даже едно дете, защото не са подпомогнати от държавата и имат отговорност към бъдещите поколения.
14.
rosko
08.03.2021 13:16:53
2
6
Никой не може да ви даде толкова много,колкото аз мога да ви обещая.Най тържествено обещавам минимална заплата 3000 лева.
13.
Фокусник
08.03.2021 13:14:49
1
9
Коментара на номер 5 обобщи ситуацията в момента в държавата - че се подпомагат предимно роми и държавни служители. Ние сме в същото положение - самоосигуряващи се лица, нямащи право на нищо. Всички приказки са пунта мара и локуми, не ни трябват дълги речи, а работещи закони във всеки един отрасъл.
12.
*********
08.03.2021 13:00:07
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Иван
08.03.2021 12:03:12
2
10
Нали никой не се връзва на подобни глупости???? Как така раздават пари, които още не са събрали.. то ако за сметка на това се вдигнат данъците (а то друг вариант няма) .. мерси.
10.
Хе хе
08.03.2021 12:00:20
2
13
Това ми прилича на търг с наддаване.После- а ми то пандемията е виновна, имаме да плащаме огромен дълг за 3 поколения, икономиката не работи, няма туристи и сектора закъса.Ей, не се ли срамите да обещавате фантазии на хората.Добре е, че не ви вярваме вече.Това е добрата новина.
9.
Реалист
08.03.2021 11:59:09
7
4
5 а причината поради която не са ви одобрили не я споменаваш?
8.
*********
08.03.2021 11:41:57
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
Оправданието
08.03.2021 11:37:30
2
11
След изборите ще бъде както винаги- обещавахме, но като влязохме във властта реалността се оказа друга, така че сори.
6.
:D
08.03.2021 11:27:47
1
16
И нека надлъгването започне СЕГА !
5.
фей
08.03.2021 11:03:11
6
26
От март до септември миналата година бяхме безработни с жена ми . Имаме малко дете на 8 години. Самоосигуряващи лица сме. За 6 месеца не получихме нито лев от тази държава. Хранихме се от останалата зимнина и каквото имаше във фризера... Кандидатствахме за тази прословута помощ от 375лв. но не ни одобриха...
Шест месеца мизерия...а на държавата въобще не ѝ пука, че имаше няколкостотин хиляди нейни поданици, които нямаха, а и сега нямат, с какво да се нахранят, така че не им вярвайте на тези- сит на гладен вяра няма, а и доста нагли станаха!
4.
Помня
08.03.2021 10:55:36
4
13
Как СДС на изборите преди да изчезне обещаваше 40 процента увеличение на заплатите. Тука цифрите са дори по - големи, обещания само. Сегашното управление няма шанс да го направи, те ако можеха да са го направили. Трябва да са на власт такива, които да ги е страх от народа, да треперят за местата си, а не да са се окопали на всички нива и само да крадат
3.
Предстоят тежки дни
08.03.2021 10:44:13
2
36
1000лв минимална работна заплата, 2500лв минимум за учители, 500лв минимална пенсия... Явно голямо обезценяване на лева ни очаква
2.
Лентички резач..
08.03.2021 10:42:27
1
15
Обещавам че ще обещавам..
1.
Трол
08.03.2021 10:10:39
4
40
На моето дете не сте дали нищо. Нито помощ, нито детски се полагат за хората внасящи в бюджета реалните си осигуровки!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Според Златимир Йочев Гонзо си станал честно шеф на БФС НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения От приходната агенция напомнят: ползваме данъчно облекчение за деца с подаване на годишна данъчна декларация до 30 април Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала “Много сладък Геро, много го обичам. Геро, целувки!”, поздрави го тя от екрана Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори