×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сачева обеща 1000 лева минимална заплата, а Ирена Анастасова - 6500 за второ и трето дете


Сачева обеща 1000 лева минимална заплата, а Ирена Анастасова - 6500 за второ и трето дете
Дадохме помощи, за да може децата да бъдат подкрепени, когато децата учат дистанционно, каза Сачева. Анастасова обаче изтъкна, че начинът, по който се отпускат средствата, е порочен
08 Март 2021, Понеделник, 09:52 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Червената кандидатка скастри социалният министър, че залива хората с цифри, а хората са недоволни, защото държавата не им помага

1000 лева минимална работна заплата обеща кандидатът на ГЕРБ за депутат и настоящ социален министър Деница Сачева. По време на предизборния дебат по бТВ „Силата е в твоя глас“ тя изтъкна, че това, което възнамерява да прави в следващият парламент, е отново свързано с политиките по заетостта и със социалното подпомагане. 

„Ще работя за изцяло нов кодекс на труда и за Закон за насърчаване на заетостта, както и за реформа в социално подпомагане и кодекс за социална подкрепа. Дейността ми ще е свързана и с образователната инфраструктура на град Добрич“, заяви Сачева. 

„Дадохме помощи, за да може децата да бъдат подкрепени, когато децата учат дистанционно. Направихме така, че да има и за децата, които започват осми клас. Не разбирам какво предизборно има в мерки, които се изпълняват през март“, добави тя.

Бум на жалби в Бургас заради отказана помощ за родители на ученици на дистанционно обучение
 

Ирена Анастасова от БСП пък я скастри, че залива хората с цифри, а те са недоволни и имат усещането, че държавата не им помага. Тя визира месечната целева помощ за семейства с деца до 14-годишна възраст при обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка, която Сачева обеща за родителите докато децата са на дистанционно обучение. 

Участниците в предизборния дебат влязоха в спор дали институциите работят ефективно и дали наистина помощите, които държавата уж отпуска, достигат да хората

„36 000 са одобрените до момента заявления. 260 000 са семействата с деца до четвърти клас“, каза Анастасова. 

„От обиколките в страната не срещнах доволни хора. Начинът, по който се отпускат средствата и по който работят институциите, които трябва да ги отделят, не мисля, че работят ефективно. Няма усещане у хората, че държавата им помага“, добави тя. 

„Моят професионален път е свързан с образованието. То не е просто мисия, а е смисъл на живота ми. Това правих и в 44-ия парламент. Нашата политика е с грижа към хората. Всичко ще е за тях“, заяви кандидатът на червените. 

На въпроса на Искра Михайлова от ДПС каква е ефективността от предприетите мерки, Сачева отговори с цифри. „Самият факт, че сме запазили 300 000 работни места и безработицата е 7%, а не двуцифрено число много ясно говори, че мерките, които бяха свързани със заетостта, са дали своя резултат“, изтъкна кандидатът от ГЕРБ. 

„Числата говорят сами по себе си за това как сте се справили с кризата. Те показват пълен провал. Как ще коментирате световният рекорд по смъртност, който постигна България в края на миналата година? За месеците ноември и декември 35 на 1000 е число, което е най-високо след Първата световна война за България“, коментира Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!”.

„България в момента е на осмо място. Непрекъснато има промени по този показател“, отговори й Сачева. 

Ако броите едни и същи работници по три пъти като спасени от безработица, това е некоректно, заяви Манолова. 

Това не е вярно, каза кандидатът за депутат на ГЕРБ. 

„Над 5 млрд. лева вече са достигнали до българите по различни програми – 60/40, 80/20, 75/0, „Топъл обяд“, „Патронажна грижа“. Почти 1 млн. са хората, които бяха подкрепени в рамките на тази една година. Вероятно може да бъде направено още повече, но балансът, който успяхме да намерим, дава възможност по-леко да преминаваме през кризата за разлика от други държави“, заяви Сачева.  

„Няма да има затягане на мерките срещу COVID-19. Винаги сме се съобразявали със становището на експертите“, добави тя. 

„Най-важният проблем в държавата е тежката демографска криза. Нужни за средства за младите хора. Затова нашата програма е насочена към това. Нужна е еднократна помощ от 6500 лева за всяко родено второ и трето дете. По толкова ще се дават и за студентите – майки. След 12 години 60% от територията на страната ще е обезлюдена, ако не вземем тези мерки“, каза Анастасова. 

„Не разбираме оправданията на управляващите, че Брюксел ни налага, че договорките са само с петте фирми, които бяха представени в парламента. Има примери с други държави, които осигуриха по-голямо т.нар. ветрило от ваксини и се договориха директно с производители. Няма пречка това да се случи“, добави тя. 

Ако Европа не одобри руската ваксина, има национални институции, които се занимават с лекарствените средства, подчерта социалистката. 

„Първият проект, който ще внеса в следващия парламент, ще е за създаване на Парламентарна комисия по ревизията, която да разгледа 11-годишното управление на Бойко Борисов. Ще направим така, че привилегиите на министрите и на депутатите да бъдат премахнати. Първата стъпка е да ги свалим от служебните им автомобили“, закани се Мая Манолова. 

„Най-важният приоритет е повишаване на доходите на българските граждани. 1250 лева трябва да е минималното възнаграждение на работещият българин в края на следващия мандат“, добави тя. 

„Имаме нашата алтернатива на този модел. Това е нашият план за незабавна подкрепа на обикновените хора. Парите вече няма да следват Борисов, а българските граждани. Предстои в страната ни да влязат 30 млрд. евро от ЕС. Няма да позволим този път да бъдат откраднати. Те ще отидат за модернизиране на икономиката, да направим фирмите конкурентноспособни, а българите – с европейски доходи“, заяви Манолова. 

„За нас говорят резултатите. Нашият основен девиз е „работата, работа, работа“. Заложете на хората, които не ви дават обещания, а са доказани, че могат да изпълняват казаното и на 4 април гласувайте с бюлетина 28“, призова Сачева. 

„Важно е българите да видят какво им се предлага преди парламентарните избори, да намерят себе си там и да преценят на кой дават доверието си, но е наложително да излязат и да гласуват. Масовото гласуване може да доведе до по-честни избори и резултат, който ще даде възможност на тези, които влязат в парламента да работят по-уверено за България“, каза пък Ирена Анастасова от БСП. 
 


В категории: Избори 2021


25
Коментара по темата
25.
_nib_
10.03.2021 20:30:44
0
0
Тъпан....Защо тъпан?Колкото по го биеш-по-хубаво му става.

42 милиона....За влакче....до Сарафово.
А с тези пари могат да се построят общински предприятия.Да се създадат работни места.
24.
_nib_
10.03.2021 20:28:42
0
0
Тъпан....Защо тъпан?Колкото по го биеш-по-хубаво му става.
23.
_nib_
10.03.2021 20:25:57
0
0
Тъпан....Защо тъпан?Колкото по го биеш-по-хубаво му става.
22.
_nib_
10.03.2021 20:14:37
0
0
Тъпан....Защо тъпан?Колкото по го биеш-по-хубаво му става.
21.
_nib_
10.03.2021 20:10:21
0
0
_|_
20.
*********
08.03.2021 19:48:53
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
пецата
08.03.2021 17:45:17
2
4
всички държави дадоха помощ по време на пандемията на всички граждани без значение работещи безработни, само БГ нищо не даде, умирай, ходи по казаните, кради, граби , абе както искаш така се спасявай, ама си плати данъците задълже
18.
*********
08.03.2021 15:34:02
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
Въобще кой ви вярва?
08.03.2021 14:38:50
1
2
Всичките пари обещават!? Никой не казва как ще се излезе от кризата, какви мерки ще се вземат за да не ни унищожат последствия, а те тепърва предстоят. Тези избори е най-добре да се гласува за онези , които макар и да крадяха все пак се вижда нещо направено. Крайно време е да се помогне на тези , които наистина имат нужда. Стига сте чели закона и наредбите буквално ами и малко съвестна преценка трябва. Колкото и да е добър един закон не се ли прилага от съвестен човек никога няма да е справедлив.
16.
Въобще кой ви вярва?
08.03.2021 14:38:42
0
3
Всичките пари обещават!? Никой не казва как ще се излезе от кризата, какви мерки ще се вземат за да не ни унищожат последствия, а те тепърва предстоят. Тези избори е най-добре да се гласува за онези , които макар и да крадяха все пак се вижда нещо направено. Крайно време е да се помогне на тези , които наистина имат нужда. Стига сте чели закона и наредбите буквално ами и малко съвестна преценка трябва. Колкото и да е добър един закон не се ли прилага от съвестен човек никога няма да е справедлив.
15.
Боги
08.03.2021 13:31:21
1
9
И най облагодетелствани ще бъдат само с*ганските избиратели, защото се размножават със скоростта на мишки. Правят деца още докато получават детски и никой от тези бащи на деца от деца не е осъден за педофилия. Значи държавата ги насърчава, вместо да ги осъди. Останалите не могат да имат даже едно дете, защото не са подпомогнати от държавата и имат отговорност към бъдещите поколения.
14.
rosko
08.03.2021 13:16:53
2
6
Никой не може да ви даде толкова много,колкото аз мога да ви обещая.Най тържествено обещавам минимална заплата 3000 лева.
13.
Фокусник
08.03.2021 13:14:49
1
9
Коментара на номер 5 обобщи ситуацията в момента в държавата - че се подпомагат предимно роми и държавни служители. Ние сме в същото положение - самоосигуряващи се лица, нямащи право на нищо. Всички приказки са пунта мара и локуми, не ни трябват дълги речи, а работещи закони във всеки един отрасъл.
12.
*********
08.03.2021 13:00:07
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Иван
08.03.2021 12:03:12
2
10
Нали никой не се връзва на подобни глупости???? Как така раздават пари, които още не са събрали.. то ако за сметка на това се вдигнат данъците (а то друг вариант няма) .. мерси.
10.
Хе хе
08.03.2021 12:00:20
2
13
Това ми прилича на търг с наддаване.После- а ми то пандемията е виновна, имаме да плащаме огромен дълг за 3 поколения, икономиката не работи, няма туристи и сектора закъса.Ей, не се ли срамите да обещавате фантазии на хората.Добре е, че не ви вярваме вече.Това е добрата новина.
9.
Реалист
08.03.2021 11:59:09
7
4
5 а причината поради която не са ви одобрили не я споменаваш?
8.
*********
08.03.2021 11:41:57
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
Оправданието
08.03.2021 11:37:30
2
11
След изборите ще бъде както винаги- обещавахме, но като влязохме във властта реалността се оказа друга, така че сори.
6.
:D
08.03.2021 11:27:47
1
16
И нека надлъгването започне СЕГА !
5.
фей
08.03.2021 11:03:11
6
26
От март до септември миналата година бяхме безработни с жена ми . Имаме малко дете на 8 години. Самоосигуряващи лица сме. За 6 месеца не получихме нито лев от тази държава. Хранихме се от останалата зимнина и каквото имаше във фризера... Кандидатствахме за тази прословута помощ от 375лв. но не ни одобриха...
Шест месеца мизерия...а на държавата въобще не ѝ пука, че имаше няколкостотин хиляди нейни поданици, които нямаха, а и сега нямат, с какво да се нахранят, така че не им вярвайте на тези- сит на гладен вяра няма, а и доста нагли станаха!
4.
Помня
08.03.2021 10:55:36
4
13
Как СДС на изборите преди да изчезне обещаваше 40 процента увеличение на заплатите. Тука цифрите са дори по - големи, обещания само. Сегашното управление няма шанс да го направи, те ако можеха да са го направили. Трябва да са на власт такива, които да ги е страх от народа, да треперят за местата си, а не да са се окопали на всички нива и само да крадат
3.
Предстоят тежки дни
08.03.2021 10:44:13
2
36
1000лв минимална работна заплата, 2500лв минимум за учители, 500лв минимална пенсия... Явно голямо обезценяване на лева ни очаква
2.
Лентички резач..
08.03.2021 10:42:27
1
15
Обещавам че ще обещавам..
1.
Трол
08.03.2021 10:10:39
4
40
На моето дете не сте дали нищо. Нито помощ, нито детски се полагат за хората внасящи в бюджета реалните си осигуровки!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори