×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Снежната буря и поройните дъждове разрушиха най-големия туристически обект в Странджа


Снежната буря и поройните дъждове разрушиха най-големия туристически обект в Странджа
Повече от месец екопътеката край Младежко е непроходима
05 Март 2021, Петък, 12:59 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Паднали вековни дървета и мостове - такава е картинката от месец край село Младежко

Един от най-големите туристически атракции в Странджа – екопътеката „Изворите на река Младежка“ до едноименното село, е разрушен от поройните дъждове и обилните снеговалежи в началото на февруари. За това алармира читател на Флагман.бг, който миналия уикенд е решил да се разходи по маршрута със семейството си.  

„Туристическите пътеки са в апокалиптично състояние след бурите, те буквално са заличени и затрупани с камъни, тиня и паднали дървета. Красивите мостчета, които пресичаха реката, са разрушени и са буквално във водата. Дебели вековни дървета са били пречупени от снега и водните порои като кибритени клечки“, каза още нашият читател. Той ни изпрати и актуални снимки, на които се вижда действителното състояние на екопътеката. 

Странджа е предпочитано място за разходки както от бургазлии, така и от туристи от цялата област. Напливът за посещение на тези места през почивните дни е огромен. Въпреки това повече от един месец никой не се е погрижил за възстановяването на маршрута, оплакват се хората.

„Опасностите са навсякъде по цялата пътека, но хората рискуват и се мъчат по всякакви алтернативни маршрути да стигнат до любимите си места. Само на 3 март село Младежко беше задръстено с повече от 100 автомобила“, пише още в сигнала си читателят ни. 

Флагман.бг потърси за коментар Дирекция ПП „Странджа“, която изгражда обекта. Какво каза директорът инж. Румяна Цвяткова - очаквайте след малко! 






9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
До 4
06.03.2021 06:20:15
0
8
Мостчетата и всичко останало в района край изворите на р. Младежка е финансирано по Оперативна програма Околна среда в рамките на поне 2 проекта, основно при правителства на ГЕРБ. Проектите са изпълнявани от дирекцията на парк Странджа, т.е. фирмите изработили мостчетата и кулите са избрани от ПП Странджа. Идеята никак не е лоша, но недоброто изпълнение и липсата на регулярна техническа подръжка на туристическата инфраструктура опорочава целия замисъл. Без своевременна поддръжка съоръженията стават опасни за ползване! Тоталната липса на контрол върху туристическия поток на мястото е друг важен проблем. С една по-смислена визия мястото може да бъде направено много по-привлекателно. Следва обаче заинтересованите страни (общинска администрация, паркова дирекция, горските власти и др.) да постигнат консенсус. Много важно е в опазването на мястото да се включат и туроператорските фирми, които водят сериозен брой туристи с джипове през активния туристически сезон - най-малкото могат да финансират част от мерките, нужни за съхранението на района! Ако се назначат поне 4-ма служители за 6-месечен период (от 15 април до 15 октомври, например), от които поне 2-ма винаги на място да контролират случващото се, да информират туристите при нужда и да поддържат съоръженията, екопътеката ще е съвсем различна!
8.
Бургас
05.03.2021 18:49:11
0
5
Има ли желание има и начин,ние стигнахме до пещерите вътре :)
7.
до 3 АХМЕД МЕТОДИЕВ ПЕЕВСКИ
05.03.2021 13:58:41
1
29
В румъния господине две МЪЖКИ ЖЕНИ вкараха цялата крадлива ПОЛИТИЧЕСКА СГАН ПРИ БАЙ СТАВРИ/румънския/На 3 март излезе новина че са вкарали още един министър и президентска дъщеря!!!!!!!ПЪРВАТА –МОНИКА МАКОВЕЙ ИЗВЪРШИ ПРАВОСЪДНАТА РЕФОРМА И СЪЗДАДЕ НАЦИОНАЛНАТА ДИРЕКЦИЯ ЗА БОРБА СКОРУПЦИЯТА !!!!!!!!!!!!СЪЩАТА БЕШЕ 2015 НА ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ И ПОСЪВЕТВА ""изчистете правокъдната система и тя ще прочисти всичко останало""САМО ЧЕ ГО КАЗА ОТ ГЛУХАТА СТРАНА НА ЦАЦАРОВ /и той си го премести/същевременно блокираха правосъдната реформа на г–н Х.Иванов /КОЙТО ПОДАДЕ ОСТАВКА В ЗНАК НА НЕСЪГЛАСИЕ!!!!!!!!!!!!ВТОРАТА Кьовеши КАТО ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА ДИРЕКЦИЯТА ВКАРА ИЗ ПАНДИЗИТЕ ЕДИН КУП КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ !!!!!!!!!!!!!ТЕ ТОВА Е ИСТИНАТА НО БАЙ ГАНЬО ИСКА ДА СИ КРАДЕ И ПАК ЩЕ СИ ГИ ИЗБЕРЕ –ЩОТО И ТЕ НЕ МУ ГЛЕДАТ В МАЛКАТА ПАНИЧКА !!!!!!!!ЗАТОВА СТАНДАРТА В РУМЪНИЯ ЩЕ РАСТЕ А НИЕ ЩЕ ЧАКАМИ ДА ОПРЕ НОЖА В КОКЪЛАНА ПОВЕЧЕТО /неминуемо е ///че да правим революции и ДОПЪЛНИТЕЛНА СЪСИПИЯ!!!!!!!!!ГАРАНТИРАМ ЧЕ ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ ПРИ ТАЗИ ПОВСЕМЕСТНА ПРОСТОТИЯ
6.
Турист
05.03.2021 13:52:12
3
20
Кмета , да се активизира и да се възстанови всичко
Да контролира качеството на изработката защото парите са наши.
Оня собственик на хотела в с.Индже войвода също да даде пари. Да не се стиска
5.
баба ти
05.03.2021 13:46:40
14
13
До Биг Чеп
По спокойно с епитетите....мостчета, заслон, стълбички и всичко по еко пътеките се направи от ГЕРБавите
4.
Биг Чеп
05.03.2021 13:21:10
14
16
Абе, БОКЛУЦИ, тези мостчета се направиха по времето на бсп/дпс
3.
Ахмед Методиев Пеевски
05.03.2021 13:13:24
12
34
Цялата работа на ГРОБ е такава - бутафорна. Опъват се европарите от наши, читави фирми на другари от ГЕРБ/ДПС, имитира се някаква работа, която рядко изкарва дори гаранционния срок, след това се разпада. Което е жалко - милиардите от Европа се дават, за да намалим изоставането си от западните държави, а то се получава, че едни селски толупи опъват милиони, харчат ги за скъпи коли, екскурзии, леки жени и наркотици за децата. И за 10+ години управление ГЕРБ/ДПС една Румъния, която изоставаше при приемането ни в ЕС, сега е светлинни години пред нас и по БВП, и по заплати, пенсии, здравеопазване, икономика - каквото се сетите!
2.
Селянин
05.03.2021 13:07:23
4
44
Пълни глупости! Бях там есента. Всичко се държеше на косъм. Прогнили и разцепени дъски, ръждясали пирони и подобни. Със съпругата ми коментирахме, че са опасни и, че едва ли ще изкарат зимата. Имам и снимки. Някой е опънал едни пари по програма да направи нещо. Естествено е откраднал повечето и сега се търси под вола теле за да може да се оправдае мърлящината.
1.
Бургас
05.03.2021 13:04:41
3
28
А защо не попитате как направиха "красивите мостчета" преди години? Слагаха цимент 30% от необходимото количество. Още тогава им казахме, че няма да издържи това нещо на един прилив от реката. И както стана скоро след това. Не могат да кажат, че и не е вярно, защото имаше хора от селото наети на работа и видяхме какво беше и какъв материал се ползваше.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори