×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте празничната програма за 3 март в Бургас


Вижте празничната програма за 3 март в Бургас
Довечера символът на Бургас - Моста ще светне в цветовете на националния трикольор - бяло, зелено, червено
03 Март 2021, Сряда, 07:58 ч.
Автор: Флагман.бг

В програмата има интересни събития

 

По случай националния празник 3 март, най-разпознаваемият символ на града – Моста, ще светне в цветове на националния ни флаг. Идеята е на Община Бургас. Монтираните по цялата дължина на съоръжението светодиодни прожектори ще бъдат включени привечер на 3 март (след 18.30 часа).

Честванията ще започнат със заупокойна молитва за загиналите за Освобождението на България, отслужена от православното духовенство в храм „Св. Св Кирил и Методий“ в 10:00 часа.

В 11.00 часа ще се състои ритуалът по издигане на националния, общинския и флага на ЕС на площад „Атанас Сиреков“. През целият ден признателни бургазлии ще могат да поднесат цветя и венци пред Паметника на руските освободители, паметната плоча на генерал Лермонтов на ул. „Лермонтов“ №15 и пред паметника на Руския лазарет в Приморски парк.

По повод националния празник, от 13.30 часа в НХК ще бъде прожектиран първият български игрален филм „Под игото“ - на режисьора Дако Даковски, сниман през 1952 година, съхраняван в архива на РБ „П. Яворов“. Музиката за него е композирана от Филип Кутев.

В същия час – 13.30 – в акваторията на Пристанище Бургас ще има демонстрационна гонка с участието на яхтклубовете „Порт Бургас“ и „Черноморец Бургас“. Техни лодки ще развеят в морето националния трибагреник и ще придадат допълнителна емоция на празника.

На 3 март експозициите на бургаския музей и Художествена галерия „Петко Задгорски“ ще работят при вход свободен. В галерията ще бъде експонирана фототипна изложба „Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. в гравюри на художници-кореспонденти“ с творби от фонда на Художествена галерия - Стара Загора.

3 МАРТ (сряда)

10:00 часа „ Храм „Св. Св Кирил и Методий“ Заупокойна молитва за загиналите за Освобождението на България от османско иго 11:00 часа пл. „Атанас Сиреков“ Ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас

През целия ден Полагане на венци и цветя на Паметника на руските освободители, паметна плоча генерал А. М. Лермонтов и Паметник на Руски лазарет

13:30 часа Културен дом НХК Прожекция на игралния филм „Под игото“ Вход свободен

13.30 Акваторията на Пристанище Бургас Празнична демонстрационна гонка С участието на яхтклуб „Порт Бургас“ и яхтклуб „Черноморец Бургас“


В категории: Бургас


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
9
Коментара по темата
9.
comment
03.03.2021 17:33:30
0
3
Ходих да видя лодките на морска гара. Преди да започнат шествието си (не знам защо беше наречено гонка...), изглеждаше че децата се радват на събитието и ще се създаде настроение... Не би... Няма такъв темерутски народ! В други държави, на паради на лодки, екипажите са обърнати към хората, махат, викат, както и обратното. Тук... никакъв контакт между лодките и публиката... Две паралелни шествия... От лодките ти обърнали гръб; публиката разхожда тоалети и нацупени муцуни и прави снимки на (несъществуващото) настроение... При това беше приятен слънчев ден, заведения бяха отворили, и би трябвало всеки малко поне да се радва на сравнително нормален живот след като е бил погребан жив цяла зима. Опитах да помахам на лодките. Нито някой ми обърна внимание, нито някой помаха обратно... Пишман събитие... Пуснаха малко патриотична музика и това беше.

Между другото, изненадах се че само Док 5 беше отворен на морска гара. Очаквах всички заведения да отворят при първа възможност, особено след като се знаеше че ще има приток на хора там днес.
8.
До 7
03.03.2021 14:24:18
3
2
Истинският национален празник е
6 и 22 септември ,те са по важни дати за България отколкото тази измислена дата 3 март проруска дата.
7.
непразнуващ фалшивия празник
03.03.2021 11:16:50
9
4
Трети март е празник на комунисти и русофили. Истинските българи празнуват на 22-ри септември.
6.
Бургаски
03.03.2021 10:12:22
5
2
Всички мероприятия са в нарушение на заповедите Министър Ангелов.Не му нарушавайте заповедите.Пожалете поне жена му.Ще започне и тя да нарушава.
5.
Честит 3 ти Март
03.03.2021 10:11:43
2
11
Вечна Слава на загиналналите за България
4.
Kumpel
03.03.2021 09:19:31
4
4
Честит празник на всички!
И така, до редакционната колегия:
Алоооу, докога ще напомняме, че не се нарича Мост, а Мостик!!!!!’
Вие явно сте на Dutch-гъбки!
Позор, излагация.....
Вижте в тълковния речник, невежи миндили!
3.
Пенсията
03.03.2021 09:18:14
7
3
В чест падналите в боя за свобода обещавам че днес няма да набия жена си след като изпия 1 шише ракия. Нека и тя усети че деня е специален.
2.
!
03.03.2021 08:30:18
7
11
Едни и същи събития и физиономии като на всеки празник. Как един път не измислихте нещо ново, разнообразно и иновативно? После се чудете, защо липсва интерес към организираните събития, на които идват обичаните заподозрени за безплатната клюпачка?!
1.
Агоп
03.03.2021 08:09:24
8
8
Голяма работа
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори