×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Принуждават личните лекари да слагат ваксини


Принуждават личните лекари да слагат ваксини
За хора с тумори е дори препоръчителна РНК ваксината, каза проф. Илко Гетов
15 Февруари 2021, Понеделник, 08:22 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Ще се постараем да убедим всички лекари да имунизират пациентите си, каза доц. Ангел Кунчев

Има начини да принудим личните лекари да имунизират пациентите си. Ще се постараем да убедим всички джипита да поставят ваксини. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, след като бе попитан дали ако личния лекар не поставя ваксини, може пациентът да се ваксинира при друг медик.

„Нямаме данни личен лекар да откаже да поставя ваксина. Това би означавало, че той просто абдикира от своите задължения да се грижи за пациентите си. Аз съм сигурен, че всички лични лекари ще правят ваксинации. Имаме и законови методи, с които можем да ги принудим, но не е това идеята”, добави той.

"Ваксините на информационна РНК са най-модерни. Тази технология е разработена за онкоболни. Задължително във всеки такъв продукт има консерванти, които да запазят продукта", каза пък проф. Илко Гетов. „Всички ваксини предизвикват организма да произвежда антитела. Няма рецепта кой колко тела да произвежда“, обясни той. 

Ако алергичните хора са си слагали ваксина срещу грип, няма проблем да се имунизират и РНК ваксина, изтъкна професорът. 

На въпроса дали може да се ваксинират онкоболни хора, проф. Гетов отговори, че не се поставят обикновено на имунокомпрометирани. „Когато е минал през химеотерапия, няма проблем да се имунизира. За хора с тумори е дори препоръчителна РНК ваксината“, добави той.

Две-три седмици преди или след терапевтичен курс за онкологично заболяване няма никакъв проблем с поставянето на ваксината, изтъкна Гетов. 

„Малко преди втората доза от ваксината ваксиналната ефикасност е между 40% и 50% за всички разрешение за употреба ваксини към днешна дата. 7 до 10 дни след втората доза вече можем да говорим за стабилен имунитет и наличието на достатъчно количество антитела. След първата доза ваксина рискът да попаднете в болница е много трудно”, добави той.

„Когато една ваксина е разрешена, тя отговаря на много тежки критерии. Няма друг продукт в медицината, който да е подложен на такъв контрол. Изискванията са драконовски“, каза пък доц. Кунчев. 

“Премиерът има право да взема решения. Имахме ниско ниво преди седмица и спокойно можеше да се обсъжда такова решение за отваряне на заведенията. Сега има ръст“, добави той.

Доц. Кунчев потвърди, че ако човек откаже да се ваксинира, губи реда си. Ще има право да получи ваксина на по-късен етап, но без да чака следващата фаза, добави той.

Като видят хората, че няма странични ефекти, започват да се ваксинират по-масово, заяви доцентът. 

Ваксините са ефикасни срещу различните мутантите на вируса, уверява проф. Гетов. „Има вече и японски вариант на COVID-19. Какво ще се появи в бъдеще не знаем“, добави той.

Хората, които нямат джипи могат да се ваксинират, когато свърши фазата за имунизиране при личните лекари, каза пък доц. Кунчев. 

Ваксинираният е приносител в много по-ниска степен от неимунизирания, заяви д-р Кунчев. Теоритично може заразява, добави проф. Гетов. 

Професорът призна, че имунизираните също може да се заразят с коронавирус. „Последните данни в Израел показват, че от всички ваксинирани 0,54% от ваксинираните са се заразили. Нито един от тях не е стигнал до болница и не е починал“, добави той.


В категории: COVID-19


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
15
Коментара по темата
15.
Сега като гледа човек
15.02.2021 12:13:22
1
3
затварянето на икономиките и оставането на хората без работа, просто се натрапва това, че за единия хляб всеки трябва да бъде готов да се продаде. Трябва да се възвърне натуралното стопанство и занаятчийството, защото иначе съвременните кръвопийци са много по-жестоки от някогашните.
14.
До 4
15.02.2021 12:08:18
1
3
Хипократовата клетва не е принуда и задължение, ако и да е езическа, а отговорност на лекаря да лекува всеки болен човек, без разлика. Да го лекува отговорно, с пълна грижа за здравето му, а не да го прави недоброволен учатниск в клинични изпитания. не да прави експерименти върху него, с неизвестни последици!!! Това е било само в концентрационните лагери.
13.
Мдаа
15.02.2021 12:01:24
2
6
Все пак си показват зъбите. Ще ги принудим??? Къде остава лекарската етика? Не ли това в груб разрез с хуманната медицина? Защо лекарите не са убедени във ваксината, след като би трябвало да са първите, които да си я поставят, да я поставят на децата и на родителите си и да убедят всички в нейната полза? Защо чиновници и политически марионетки искат да компрометират съвестта на лекарите, принуждавайки ги с това, че ще ги лишат от право да упражняват професията? Изглежда трябва да гледаме на ваксинирането единствено със здрав разум, който вижда само едно - насилие!
12.
до 11
15.02.2021 10:58:55
0
5
В мин. петък доброзорно във ВМА под строй ваксинираха служителите в А1 и Фантастико. С дълбокоподчертаване, че който откаже да дойде независимо от мотива си до месиц няма да е член на трудовият им колектив ! Та ето така !
11.
ЩЕрю
15.02.2021 10:31:06
12
4
ЩЕ ПРИНУДIМ джипитата да слагат отрови на хората казва Ангел Кунчев(Angel of DEATH)
Тоз рекетьор ли че ще принуждава ,как ще го прави със заплaха ,със закана за уволнение или ще вкарва джипита в затвора ако не принуждават хора да се ваксинират щото има да гони БРОЙКА
Човешкия живот и здраве НЕ са бройки НЕса статистика не са 30.000 лева месечна заплата на д0р Ангел Кунчев
10.
Парите на народа!!??
15.02.2021 09:46:41
4
3
Комунисти и прочие русофилистична паплач, ми няма такива пари на народа, бре олигофрени!!!Вашите пари са тези , който сте си изработили, според квалификация и подготовката си..Бивши двойкаджии и настоящи несретници и лузъри!!!!!!!!!!!!!!
9.
15.02.2021 09:29:32
8
19
Аз съм за принудителна ваксинация, ако някой принуди тиквата, ортака му свинята и компания (балевски, волен, магарешки и т.н.), да върнат милиардите и да влязат в затвора. Всички ваксини накуп бих си сложил.
8.
Спокойно
15.02.2021 09:28:35
28
8
аз няма да си сложа ако ще 4та световна да стане.Бойко съд и затвор за теб и всички от 1989 до теб!!!Парите на народа е крайно време да си останат в границите ни и най важното в икономиката която колабира и живее в вашите фантазии.Сбогом стар живот такъв какъвто никога няма да бъде.........поклон пред това което направиха българите колкото и лошо да го казвате преди 1989
7.
RA
15.02.2021 09:16:11
0
2
Kuncho za koq partia glasuva bokluka
6.
Най-вероятно не е предадено точно
15.02.2021 09:13:35
1
16
Най-вероятно става дума за задължение на личните лекари да поставят ваксини, ако имат желаещи пациенти. Предполагам, че някои джипита се опъват да се занимават с коронавируса. А колкото до задължително поставяне на ваксини, като държава член на ЕС не е възможно да се наложи силово. С разни прийоми като Ковид паспорти и т.н. може да принудят хората, но иначе свободата е свещенна... поне на хартия, иначе сме бетер диктаторска държава
5.
уууу
15.02.2021 09:11:01
4
11
Е няма как да стане ще има война !!!
4.
МАЗУРЕК
15.02.2021 09:05:06
27
46
Няма начин лекар да откаже да ваксинира пациент , ако има такъв , то той в случая е по-скоро знахар откалкото доктор. Евреите до седмици ще са се ваксинирали цялата държава ,в Англия на 20 % от населението вече има поставена ваксина , само тука ГАНЬО си го манипулират разни идиотски сайтове и се дърпа . Толкова оглупя народа , че просто не е истина . В цял свят критикуват правителствата за бавната ваксинация , тука обаче протестират срещу ваксините. Заглавието на материала също е плоско манипулативно . Лекарите са "принудени" не от Щаба , а от Хипократовата клетва , която са положили.
3.
444
15.02.2021 08:42:46
28
18
Е, то се очакваше да стигнат до принуда. Скоро след това ще принудят и хората да си слагат ваксина. Щот имат едни 20% офце готови при команда да се наредят! Но от Брюксел са наредили 70% Как ще го постигнат ли? Както каза този простак, имат си начини :) Време да ги трепем тия боклуци!
2.
2021
15.02.2021 08:35:26
3
21
Принудата висша форма на демокрация!
1.
Az
15.02.2021 08:27:58
35
20
Мръсни копелета,продажни......ще дойде Видьовден ,тогава вас ще ви ваксинират с кожни ваксини в поза-партер...Изроди
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори