×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новите зони за платено паркиране в Бургас подобряват качеството на живота


Новите зони за платено паркиране в Бургас подобряват качеството на живота
Няма планове синята и зелената зона да преминат другите комплекси освен жк „Възраждане“, „Братя Миладинови“ и „Лазур“, увери директорът на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев
12 Февруари 2021, Петък, 14:44 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимка: Архив

Не се предвижда увеличаване на цената на стикерите, „синьозелените“ зони пък ще премахнат неравнопоставеността между Северния и Централния плаж, каза Андрей Рунчев

Андрей Рунчев е дългогодишният директор на ОП "Транспорт" към Община Бургас. Разговаряме с него за обявеното намерение на администрацията да разшири обхвата на Синята и Зелена зона в Бургас, както и да въведе т.нар. "синьозелени" зони, които да сменят характера си в зависимост от сезона.

-Г-н Рунчев, какво налага въвеждането на новите зони на платеното паркиране в Бургас?

-Нееднократно е задаван този въпрос, ние сме описали и мотивите в предложението ни. На места, където паркирането е особено обострено, правим необходимото обследване, вземаме положителни и отрицателни аспекти от това как ще се отрази евентуалното въвеждане на Зона и сме преценили, че тези конкретни участъци, и след като сме получили множество запитвания, подписки и сигнали от живущи в районите, че може на тези терени да бъде въведена мярка, която да подобри организацията на движението и да създаде по-добри условия на живот за хората там. 

-Голяма част от жк „Лазур“ става Зелена зона.

-За района, който сме предложили в комплекса, още от миналото лято имаше много запитвания, но преценихме, че можем да отложим процедурите. След като премина сезона видяхме, че се доказа, че създава сериозен проблем, събирайки множество автомобили. Сега е подходящият момент за предлагането на Зелена зона там. Ул. „Копривщица“ ще стане гранична. Достатъчно голямо е разстоянието за тези граждани, които искат да посещават района на плажа и Приморски парк да не пречат на живущите.

Новата подзона от Зелената зона в бургаския жк "Лазур" обхваща много сериозна площ от комплекса и се простира чак до Руската гимназия

-Два нови подзони на Синята зона са очертани на картите. Каква е причината за тяхното въвеждане?

-Като говорим за района зад Новата поща и ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ до ОУ „Васил Априлов“. Там, както е известно, освен двата големи обекта, които се строят, районът е много обострен откъм паркиране. В комбинация с това е и течащият ремонт на бул. „Демокрация“, който съвсем скоро се очава да приключи и да се въведе нова организация на движение. Това са причините.

Това ще е обхватът на предложената Синя зона в района между Новата поща и Механото

Другата подзона е изключително малка и се намира образно казано до бившата Билкова аптека. Там има два високи блока и паркирането около тях е много обострено. Затова предлагаме въвеждането на Синя зона там.

Най-малката бъдеща подзона на Синята зона в Бургас ще бъде в района на Билковата аптека

-Синята зона започва постепенно да навлиза в жилищните комплекси. Това се наблюдава от няколко години с въвеждането на такава в жк „Възраждане“ и жк „Братя Миладинови“. Това не е ли противно на концепцията за Синя зона – места в центъра на града, където трябва да се ограничи трафика на автомобилите?

-Вижте, само по себе си това е едно първоначално, така да се каже, описание на зоната – че тя трябва да се намира в идеалната част на града. Но тъй като Бургас се развива, широкият център, мога да кажа, че вече обхваща освен жк „Възраждане“ и жк „Братя Миладинови“ и „Лазур“ от гледна точка на това как вървят инвестициите в града. Продължава градът да се разраства, което съвсем естествено води до това, че т.нар. „широк център“ променя своите мащаби. Ние се движим главно от тенденцията да решаваме проблемите, където те съществуват с паркирането, а не конкретно да се съсредоточаваме в един определен участък. Както казах, има тенденция част от хората и бизнеса да излизат от ЦГЧ и да преминават към много по-широк център. Затова проблемите с паркирането са ясни – отиват към периферията. Това не значи, че ще достигнем до крайните квартали, но, както казах, това не е някакво инцидентно решение, а процес, който отнема време. В момента преценяме, че конкретно тези участъци е удачно да бъдат с въведено платено паркиране.

С тъмно синьо: Предложените нови райони на Синята зона; С тъмно зелено - новата Зелена зона в Бургас; Зелените стрелки показват къде в Бургас паркирането ще бъде смесено или "синьозелено"

-Какво се случва с подписката на гражданите за въвеждане на платено паркиране в останалата част на жк „Възраждане“?

-Доколкото знам, тя е входирана в ОбС-Бургас. Ние сме малко консервативни за този голям периметър, но ще видим на дебатите какво ще се случи. Споменавал съм вече, че Община Бургас има политика за нуждата от реконструкция и рехабилитация на улици, която стана особено актуална в последните месеци. Така че ще видим какви точно са исканията на гражданите и техните мотиви и ще можем да излезем с някакво решение на по-късен етап.

Предложената с подписка от граждани на жк "Възраждане" нова Синя зона в комплекса, ще го превърне изцяло в зона за платено паркиране. Предстои да се гласува от ОбС-Бургас

-От последните няколко години наблюдаваме поетапно разширение на Синята зона, впоследствие въвеждане на Зелена зона и нейното разширение. Къде е границата? Къде приключва обхватът на платеното паркиране в Бургас?

-До момента единствените три жилищни комплекса в града, в които има въведено платено паркиране, са „Възраждане“, „Братя Миладинови“ и „Лазур“. За момента нямаме планове, в по-близкото бъдеще, извън тези жилищни района да се обособява платено паркиране на друго място в Бургас. Градът обаче се развива, увеличава се площта на урбанизираните територии, но концентрацията ни е в непосредствените жилищни райони, които и голяма част от гражданите смятат като част от разширената централна градска част.

-Да поговорим за т.нар. „синьозелени“ зони, за които има план да бъдат въведени. Къде ще са те и какво налага въвеждането им? Защо през лятото ще е зелена зона, а през останалата част на годината – синя?

-Става въпрос за участъка, който е в непосредствена близост до Приморски парк – през бул. „Демокрация“, към ул. „Булаир“ и до Пристанище Бургас. Още миналата година започна дискусията по темата защо да се въведе новата организация. На една от сесиите на ОбС-Бургас м.г. имаше предложение на група от общински съветници. Единият от мотивите беше за неравнопоставеността – от една страна на бизнеса, от друга на посещаемостта на двата големи плажа в Бургас – Северен и Централен. Тъй като Северният плаж попада през лятото в границите на зелената зона, а Централният – в синята, имаше мнение, че има неравнопоставеност. 

Там има и няколко, не много на брой, жилищни сгради, които в годините назад нееднократно са изисквали от Община Бургас да се намери някакво решени, с което събота и неделя да се улесни паркирането. Проблем там имаше действително през лятото и тази година взехме компромисно решение, което предстои да разберем дали ще се приеме. А именно – трансформация, преминаване от Синя в Зелена зона на участъците в периода от 1 май до 30 септември. Имаме нагласата в максимално кратки срокове да променим маркировката. Предвидили сме и разяснителна кампания, за да няма обървания при гражданите. Така че смятам, че всичко ще бъде както трябва и ако бъде гласувано, ще можем да трансформираме платеното паркиране и да решим този въпрос, който е локален край Приморски парк.

-Как стоят нещата със стикерите в такъв случай?

-Всички стикери са електронно. За тези от гражданите, които имат платени стикери за Синя зона и попаднат в „синьозелената“, няма да има промяна. Те ще могат със заплатените си стикери да паркират и в Зелената зона по същия начин, по който са го правили и преди това.

-Няма ли това да доведе обаче до технически затруднения? Все пак има два номера за СМС – 1356 и 1357 за съответно Синя и Зелена зона. Как ще се направи разграничението?

-Не. Когато има необходимата маркировка. Така или иначе това си е наша вътрешна организация. Препокриване на системите и обединяване. Не мисля, че ще има проблем, следвайки това, че който е в Зелена зона така или иначе системата на Синята зона не работи събота и неделя. Това си е наша организация, Зелената зона работи вече от няколко години и не мисля, че ще има проблем. 

-Предвижда ли се промяна в цената на стикерите за платеното паркиране в, да речем, следващите 2 години?

-За момента няма такъв план. Цените остават същите. Всичко е динамично. Вие питате за 2-годишен срок – не мисля, че ще има промяна. Естествено ще се правят предложения, но за момента нямаме такива нагласи.

-Има ли вече разчети за приходите и разходите за платеното паркиране за миналата година?

-Те са публични. Ние регулярно подаваме информация, която може да се вземе.  Имаме цифрите на нашия сайт и всяка година те се дават за отчет в Общината. Не мисля, че там имаме някаква драма. Всички трябва да знаят, че всички приходи, които се реализират от платеното паркиране, от нашата дейност като Общинско предприятие, през паркинги и т.н., парите се превеждат по сметка на Община Бургас и една голяма част от тях отива основно за капиталовата програма. 

-Въпросът ми беше в друг контекст – във връзка с пандемията минлата година, наблюдават ли се загуби или по-малки приходи?

-Съвсем естествено е, когато нещо не работи, да имаме намаление на приходите. Опитваме се да изпълним плана, който ни е даден първоначално при образуването на бюджета, защото, както много хора знаят, Общинският бюджет се образува от приходи и разходи. Приходите, пак казвам, се реализират в нашата структура и се използват за подобряване не само на качеството на живот на нашите граждани, но и на битовите нужди от достъпно паркиране. 
 


В категории: Бургас


69
Коментара по темата
69.
Софиянец
23.05.2021 21:50:05
0
2
С тия приказки "за благото на хората" и "да решим проблема с паркирането" сами гоните туристите си, а Бургас е един прекрасен град. А вместо да ни отблъсквате, се погрижете да има къде да се спира. Направете няколко паркинга, които да поемат не 1000 а 3000 автомобила, после обявете, че навсякъде в града паркирането е безплатно и ще си го напълните с гости. Така всички бургазлии също ще са доволни, а вие ще събирате многократно повече пари от данъци от търговските обекти (ако прилагате успешно контрол, разбира се) . Не мога да седя на плажа, да дебна да си пускам СМС-и всеки час и да се притеснявам, вместо да се отпусна на плажа. Стресът от останалото ни ежедневие ни стига. И последно - към бургазлии - какво мислите, че се получава? Нова зона, в която е имало проблем -> решаваме проблема с включването й, следват съседните карета, в които ще има проблем през тази година и ще станат зона през следващата и т.н.
68.
Николай
20.04.2021 15:58:24
0
1
Уважаеми господа,
Обясненията Ви за синята зона много приличат от времето на "дядо Тошо", където всичко се правеше в "името на народа и за благото на народа". Синята зона по никакъв начин не помага на живущите в района. Какъв е смисъла да плащаш за зона и цял ден паркинга пред блока да е празен, а вечер, като се прибереш да няма къде да паркираш. Общината продава всеки неин свободен парцел, който се застроява, а за места за паркиране да му мислят тези, които живеят там. Защо не се дава право на един автомобил по местоживеене безплатно? Защо на част от свободните общински имоти не се изграждат паркинги, а всичко се продава и застроява? Хората от хубаво ли паркират по градинки и тротоари? Тогава обаче вие действате: лепите стикери за глоби. Това ще е правилно, ако преди това сте създали условия за правилно паркиране на всички автомобили по местоживеене. Подкрепям мнението за референдум относно ефикасността от зоните /освен финансовите приходи на общината/, само че кой ще го направи. Перфектен бизнес план за зоните: Влагаш някакви средства, които се възстановяват и освен това носят и печалба само за седмица, а след това само печалба.
67.
............?
14.03.2021 19:38:38
2
3
• Тези , в Лазур, не ги жалете толкова много!!! Истината е, че там се напълни със СЕЛЕНДУРИ, ЦЕЛИ ДЕБЕЛТСКИ ГЕТА ЦИГАНИ И СТРАНЖЕНСКИ ИНДЖЕ ВОЙВОДСКИ ПРАСЕТА!!! На тях, не синя, не зелена , а червена зона да им въведат, ВСЕ ТАКИВА СИ ОСТАВАТ. Паркирането, там е наистина ТРАГЕДИЯ ОТКРОВЕНА , през лятото все им са виновни плажуващите, а през останалото време , работещите в офисите в близост , ОБАЧЕ НИКОГА НЕ ТЕ!!! Въведоха им зелена зона, а те си скриха колите в съседните свободни за паркиране участъци , ЗА ДА НЕ ПЛАЩАТ. Бившият областен управител, онова бесепарско ПОМОЯРЧЕ Маринов, редовно ПАРКИРАШЕ СЛУЖЕБНАТА КОЛА през гнусните контейнери за смет, между 3 и 4 блок в Лазур, А ПОСЛЕ ТРЪГНА ДА СЪДИ ХОРАТА , ЧЕ МУ ОДРАЛИ КОЛАТА И ПАДНАЛ БОКЛУК ВЪРХУ НЕЯ!!! Там, новодошлите, ВСЕ ПРАСЕТА СИ ОСТАВАТ, каквото и да се направи!
66.
КЕРАНКЕ....
14.03.2021 12:36:12
2
1
НЕ СИ ПО УПОРИТА ОТ МЕН!!!
65.
До модераторите на ФЛАГМАН
13.03.2021 22:03:54
0
1
Изглежда, темета за ЛАЗУР, здраво ЖИЛИ и ФЛАГМАН...
64.
*********
13.03.2021 06:36:20
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
63.
Иван
15.02.2021 07:35:58
0
4
Ако циганите се приберат в Индия, нивото на живот в България ще се вдигне до небето.
62.
Flik
14.02.2021 15:40:42
0
7
Във *Възраждане* сега е такова затапване на автомобили само за да се спре някъде без да те вдигне паяка, а като се въведе зона ще стане страшна работа.Нямам против да си плащам , но да има ефект и като се прибера да не обикалям по два часа за място.
61.
Бургас
14.02.2021 01:00:52
0
14
Кога ще обявите списъците с желаещи синя зона???Защо не се направи референдум да се попитат гражданите, които ви плащат заплатите дали искат да плащат и за синя/зелена зона. Кога служителите в общината и ОП транспорт ще започнат да заплащат за синята зона в Бургас или за тях има други правила? Каква е сумата получена от работещите в общината от синя зона, имат ли право на стикер? И тнн
60.
Бургас
14.02.2021 01:00:41
0
9
Кога ще обявите списъците с желаещи синя зона???Защо не се направи референдум да се попитат гражданите, които ви плащат заплатите дали искат да плащат и за синя/зелена зона. Кога служителите в общината и ОП транспорт ще започнат да заплащат за синята зона в Бургас или за тях има други правила? Каква е сумата получена от работещите в общината от синя зона, имат ли право на стикер? И тнн
59.
Магелан
13.02.2021 19:58:21
3
6
Всички който са си платили за годишен абонамент за синя зона да имат право да паркират във всички райони в Бургас където са синя и зелена зона.В противен всеки е ощетен защото плаща допълнително за часови престой ако не е на адресната регистрация.Само че на общинските чиновници нямат толкова акъл за да го направят.Или не им отърва .Защото няма да има от къде да градът.
58.
*********
13.02.2021 19:31:43
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
57.
Петър Петров
13.02.2021 17:09:53
2
1
В района на НОЙ и Къдастара положението с паркирането също е ужасно
56.
До флагман
13.02.2021 17:05:42
1
4
Браво искаме и около НОЙ и там е АД двете улици от целия Бр. Миладинови останали без синя зона. Паркирането стана АД за живущите
55.
Най-после
13.02.2021 13:42:44
2
6
А сега да видя къде ще паркират кювлийте. Няма отърване от тая зган. Обратно по селата.
54.
подобряване на качеството на живота
13.02.2021 11:00:15
2
6
БургаШ е с над 40 млн. борч,трябва отнякъде да събираме манги за да подобрим качеството на живота.Нема да режем от качеството на живота у общинската хранилка укорсаджиите, и да режем дървета от царско време и да ги заменяме със соларни
53.
ЛИФТ
13.02.2021 10:18:38
1
11
Колко си глупав Андро и вие общинарчета, кметчета
Имате цяла плажна ивица, ами направете паркинг на самото море, може и вътре в морето върху изкуствени островчета.
И много улици сте направили бе, съкратете ги, че хората малко повече да спортуват. Така ще има повечко въздух
за гларусите, котките, а и може и тях да задължите да плащат такса "живот".
Или пък що не направите лифт? Така не ви трябват паркоместа, не ви трябват улици, ремонти, няма да има и дупки.
Помислете, че до изборите не остана много време...
52.
Пенко
13.02.2021 01:37:55
0
20
От "Комлука" питат направо за зелена зона.Кога ще стигне до тях и къде да я платят,като съвестни граждани на прекрасният ни град.
51.
Bai
12.02.2021 21:48:13
0
13
Така като гледам картата, както е тръгнало, ако има следващ мандат( а май-май няма да яде Хасан Баница) скоро само Меден Рудник няма да е синя или зелена зона ...
50.
Андрей мисиркита
12.02.2021 21:34:20
1
2
Поне ги контролирайте
49.
охооо
12.02.2021 21:10:15
0
5
гаче ли е пран у глъвътъ с права лопата ,доста и то
48.
Поздрави от Меден Рудник на тези от центъра..!
12.02.2021 19:52:28
1
11
Поздрави от Меден Рудник на
тези от центъра..!
Без друго нямам работа в Този умрял "център"
47.
Их
12.02.2021 19:42:47
0
4
Защо не публикувахте и моя коментар. Аз се радвам щото се надявам да имам място за паркиране. На границата на синята зона става страшно. Сега да му.вислят други.
46.
Их
12.02.2021 19:42:43
1
5
Защо не публикувахте и моя коментар. Аз се радвам щото се надявам да имам място за паркиране. На границата на синята зона става страшно. Сега да му.вислят други.
45.
Их
12.02.2021 19:42:37
0
5
Защо не публикувахте и моя коментар. Аз се радвам щото се надявам да имам място за паркиране. На границата на синята зона става страшно. Сега да му.вислят други.
44.
Момък
12.02.2021 17:20:34
4
35
Този Спешно трябва да бъде изгонен от от общината или Николов ще види мандат ама друг път
43.
предпоставка за корупция са електронните стикери
12.02.2021 17:17:33
1
22
Как може да се разбере дали автомобила има стикер или не?
Само вие ги знаете нали?
42.
Втрещен
12.02.2021 17:07:10
0
10
Защо не ми публикувахте коментара?
41.
*********
12.02.2021 17:02:53
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
40.
Шофьор
12.02.2021 16:57:03
2
44
Гледай сега какво нещо. Аз като ходя на работа в центъра си плащам синя зона. Общинарите, които ще ми решават уж проблемите с паркирането, като ми вземат паричките, имат безплатен паркинг. Те защо не плащат като всички? Да дадат пример, заедно да се борим с проблема. Или това не им подобрява качеството на живот?
39.
На ул."К.Фотинов" №42
12.02.2021 16:51:58
0
23
редовно селянче от центъра със светлосиво "Ауди" напускайки Синята зона, поставя празна кофа с наклонена дъска, за да си пази паркомясто точно до входа си.Това е редовно, така че при добро желание може да бъде заснета тази прекрасна гледка от градската действителност
38.
Рунчо Рунчев
12.02.2021 16:47:44
4
25
Не след дълго Бургас ще се превърне в един синьо-зелен град...Кой каза, че нямало индустрия в града?!
37.
5ков
12.02.2021 16:32:35
35
7
Рунчев ноже би е единственият некорумпиран в общината...
36.
Бургас
12.02.2021 16:25:34
5
38
На 04.04 може да дадете мнението си дали този мазник и шайката им да продължат да ви тъпчат.
35.
Ох
12.02.2021 16:17:22
1
39
Ох, котъо. Ще има яко клъопане! Обхващат най-високите блокове в тази част на Лазур. В един 18 етажен със сигурност има 200-300 души. Средно по 100 автомобила на блок. 7-блока по 18 етажа: бл.71, 72, 73, 74, 75, 76 и 81. Прибави и други два с по-високи етажи: бл.39 и 16. Ще имат не само за клъопането ами и за б*ло и к*рви ще им остане! Наистина осигуряване по-добро качество на живот, ама за този, който ще ги пребира мангизите.
34.
Михаил
12.02.2021 16:12:15
7
19
Ами направете я тази зона до 22.00 за да може живущите които работят да паркират пред домовете си когато се приберат . Не да плащаме а когато свършим работа да обикаляме по 20 мин докато намерим евентуално нещо през 3 блока .
33.
До 26
12.02.2021 16:10:40
1
30
А до първо РПУ да не е по-различно?
Затова махнаха стикерите, да не можем да видим кой има право на синя зона и кой не!
32.
Kiko
12.02.2021 16:08:18
2
32
А защо няма стикери вече? Били електронни? За да не виждаме кой е платил и кой не е платил! Къде мога да проверя на момента, спрялата кола в Синя зона платила ли си е или е на свои хора?
31.
V
12.02.2021 16:04:45
2
29
А защо няма стикери вече? Били електронни? За да не виждаме кой е платил и кой не е платил! Къде мога да проверя на момента, спрялата кола в Синя зона платила ли си е или е на свои хора?
30.
Боби
12.02.2021 16:02:53
2
27
А защо няма стикери вече? Били електронни? За да не виждаме кой е платил и кой не е платил! Къде мога да проверя на момента, спрялата кола в Синя зона платила ли си е или е на свои хора?
29.
селянин
12.02.2021 15:55:05
7
40
излиза,че ако искам да гостувам на сина си в апартамент на мое име,в който той живее,ще трябва да плащам Синя зона,за да си оставя колата.А данък плащам на Общината за този апартамент.И не ме плюйте-няма автобус до моето село.
28.
На ул."К.Фотинов" №42
12.02.2021 15:53:39
1
23
редовно селянче от центъра със светлосиво "Ауди" напускайки Синята зона, поставя празна кофа с наклонена дъска, за да си пази паркомясто точно до входа си.Това е редовно, така че при добро желание може да бъде заснета тази прекрасна гледка от градската действителност
27.
baihui
12.02.2021 15:50:19
1
25
Разбойници!!!!!
26.
Тоя Рунчев
12.02.2021 15:50:07
1
48
Бръмка по цял ден Шевролета и говори по телефона шофирайки. Противняк! А пред общината наистина е огромен паркинг за приближени до властта. Грозна картинка.
25.
Иван
12.02.2021 15:41:28
5
45
Който живее в центъра да му мисли,това е срамно плащаш данък за колата винетки застраховки прегледи,и накрая и някакви си измислени сини зелени зони.И пак няма къде да паркираш.
24.
?
12.02.2021 15:38:55
0
58
А защо ваши служители не заплащат синя зона? Искате ли да ви дам по номера колите? А, че улицата до областна е станала малък паркинг за приближени, не ви ли е неудобно вече? Поне да правите качествени ремонти и да няма разбити улици, а то е леш, особенно във "Възраждане".
23.
До Ванка
12.02.2021 15:36:23
3
24
Ванка, напълно те подкрепям. С радост бих се освободил от колата си, предпочитам градски транспорт и в чужбина винаги го ползвам, карам колело и много ходя пеш. Но се случва да нося багаж, да трябва да ходя на пазар, или да отида на почивка за няколко дни. С такси няма как. Трябва си колата. Смятал съм колко ще ми излезе рент-а-кар за няколко дни - не излизат сметките. Бъдещето е на споделените автомобили, но скоро няма да стигнем дотам.
22.
Само питам
12.02.2021 15:36:04
1
51
Къде са ви общинските паркинги, където хората да паркират на приемлива цена? Както сте я подкарали от Крайморие до Ветрен ще стане синя зона... Ама колите няма да се изпарят... С милионите, които се откраднаха за още недовършената спортна зала и която ще си стои празна, колко улици и паркинги щяха да се направят? ОСТАВКА!!!
21.
Само питам
12.02.2021 15:36:00
3
34
Къде са ви общинските паркинги, където хората да паркират на приемлива цена? Както сте я подкарали от Крайморие до Ветрен ще стане синя зона... Ама колите няма да се изпарят... С милионите, които се откраднаха за още недовършената спортна зала и която ще си стои празна, колко улици и паркинги щяха да се направят? ОСТАВКА!!!
20.
Marinero
12.02.2021 15:32:15
1
45
Както винаги отчет няма, няма и да видите.
Ако сте истински и независими журналисти, ще поискате подробен отчет за какво се изразходват събраните средства от платените зони. Към кои фирми и за какво се наливат парите. Много добре са го завоалирали през капиталовата сметка на общината, но всичко е проследимо. Ако всеки лев от зоната отива по предназначение - изграждане на НОВИ паркоместа, ремонт на пътни настилки и маркировки, то за тези изминали 10 години, Бургас нямаше да има проблеми в това отношение. Краде се безотчетно.
19.
Обострено паркиране
12.02.2021 15:29:54
2
34
Рунчо вземи се гръмни!
18.
palnu s shmatki
12.02.2021 15:26:56
0
22
toz po cial den si oformia bradicata e ne proumiava che triava goliam parking nekade
17.
Ванка
12.02.2021 15:25:10
36
19
Така е като Бай Ганьо не иска да слезе от 20-годишната си трошка. Сума ти пари плаща за гражданска, ремонти и смотан дизел ама в градския никога няма да го видиш или на колело.. щото нали му е под достойнството. За това винаги ще са бедни и нещастни. Селтаци.
16.
boncho
12.02.2021 15:22:33
5
50
Самозабравили се наглецци и гьонсурати. На 4.4.21 пак гласувайте за тея. След 10 години ще искат да си плащаме и за въздуха, който дишаме. Плащаме най-високите данъци и такси в държавата и пак не им стигат. Щяли да съкращават общинската администрация бля, бля. Истината е че са тотално изчерпани и некадърни. Циклят яко.
15.
Лост
12.02.2021 15:18:15
0
21
Ами то погледа на другия човек е много показателен какво мисли по въпроса.
14.
Гошо с Аудито
12.02.2021 15:17:44
5
38
Това вече става Нетърпимо.
Без друго нямам работа в Този умрял "център"
Никога няма да ви платя НИЩО. Никога ..ама НИКОГА.
13.
Местоживущите
12.02.2021 15:10:14
2
31
Трябва да гласуват дали искат синя зона или не. А тези в съвета трябва да изпълняват желанията им.
12.
Лост
12.02.2021 15:08:01
3
44
Какъв е този гелосан амбреаж?
11.
Живущ в Новопредложена
12.02.2021 15:04:35
1
58
Оправете улиците и паркингите-общинска собственост и ако искате и пембяна зона правете. Строшихме си колите в тея платени зони
10.
Гарантирано от Хунтата ГЕРБ
12.02.2021 14:58:49
6
66
Новите зони за платено паркиране в Бургас подобряват качеството на живота на
герберунгите и им осигуряват средства
да купят и следващите избори!
9.
Бургазлия
12.02.2021 14:57:39
2
55
Да разкажа нещо за въпросните господа, което голяма част от хората не знаят. Когато през март и април не работеше синята зона, живеещите в нея трябваше да бъдем компенсирани с удължаване на абонамента. Не можахме два месеца да ползваме правото си, за което сме заплатили!
И сега, на въпроса дали ще ни бъде удължен абонамента, отговорът е следният - да, ама ако си платите нов?
Е къде е логиката? Да плащам два пъти за нещо, което вече съм платил? Аз не искам бъдеща компенсация, а компенсация на ВЕЧЕ ПЛАТЕНИЯ абонамент! Все едно м-тела да ми спре телефона за един месец, след което да ми каже - да, поднови си договора за още една година, и ще ти го удължим!
Ами аз може да не си подновя абонамента за следващата година! Може да съм си купил гараж, наприемер! Или да смятам да си продавам колата! Значи вие ме ощетявате два месеца и не връщате парите за нещо, което вече съм платил, а изнудвате да ви платя още!
8.
Bingo
12.02.2021 14:56:41
5
72
Що не направят целия град синя зона, то бива идиоти ама чак толкова на нищо не прилича. Не се наядохте ей.
7.
Румен
12.02.2021 14:50:26
1
85
Годподин Рунчев,защо вашите служители винаги управляват о се возят в автомобилите на ОБЩЕСТВЕН РЕД без да използват предпазни колани?Защо паяка системно извършва нарушения като пресичане на двойна непрекъсната линия,извършва забранени завои,навлиза в еднопосочни улици срещу движението след като не е автомобил със специален режим на движение?
6.
гражданин...,..
12.02.2021 14:48:38
0
47
Флагман, защо триете коментари за " недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности"? В закона ясно е описано кой предлага за продажба Общинска собственост!!! Предлага КМЕТЪТ и се гласува от ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ!!! Кое е "недоказуемо твърдение"? Докладните записки ги има в сайта на Общинският съвет!!!
5.
Мога и още как!
12.02.2021 14:47:12
1
36
Мега нагъл!
4.
с повишено качеството на живот
12.02.2021 14:44:57
7
57
мама би да еба крадливи копелета,ама всички оФце си заслужават да бъдат окрадени. Сложете 10 кинта на час паркиране и съвсем ще повишате качеството на живот!!!
3.
*********
12.02.2021 14:43:46
0
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
Ни мога!
12.02.2021 14:38:48
0
23
Хаахахахахаха...
1.
t@$@к
12.02.2021 14:37:37
4
91
Новите зони за платено паркиране в Бургас не подобряват качеството на живота, а по-скоро го влошават. Е, да... има и някои които ще си повишат качеството на живот, но те са малко и са близки до властта
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори