×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов: Управляваме най-правилно финансите, икономиката и здравните мерки по време на пандемията


04 Януари 2021, Понеделник, 11:41 ч.
Автор: Флагман.БГ

10 000 работни места са запазени във Варна чрез мярката 60-40

Благодарение на подкрепата на правителството за бизнеса чрез мярката 60-40 във Варна са запазени 10 000 работни места, стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов в предприятие за електродомакински уреди във Варна. По време на пандемията компанията се е възползвала от подкрепата на правителството за запазване на работниците си. „С мярката 60-40 във Варна сме запазили 10 000 работни места и са платени 22 млн. лв. Това е едно от предприятията, които са запазили хората си, доходите си, и не само това, но имат и нови производства, и нови поточни линии“, изтъкна социалният министър Деница Сачева, която бе заедно с премиера Борисов. 

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че се търсят начини чрез средствата от еврофондовете в кризата, причинена от COVID-19, да се подпомогнат и големите предприятия, както малките и средните. Премиерът напомни и за ползите за бизнеса от новоизграждащата се инфраструктура в страната, дори в условията на пандемия. Борисов подчерта, че активно продължава изграждането на АМ „Хемус“. „Обещал съм на варненци „Хемус“ и тя се строи на максимални обороти“, добави министър-председателят.

„Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата“, отбеляза министър-председателят. Борисов посочи, че за разлика от първата вълна на пандемията от COVID-19 през март м.г.,  когато светът не знаеше пред какво се изправя, днес българските лекари успешно се справят със заболяването, оздравелите пациенти са в пъти повече от новозаболелите, а с поставянето на ваксината срещу новия вирус се доближаваме до възвръщането на нормалния ритъм на живот. „Днес пристигнаха още 25 000 ваксини, децата се върнаха в училище, влизаме в новата година с най-ниския дефицит и с най-ниския външен дълг в Европа. Така че с повече оптимизъм, ваксиниране и всички заедно - хората, бизнесът и държавата, ще се справим с пандемията“, заяви още министър-председателят.
 


В категории: Политика


8
Коментара по темата
8.
Ачмонек
05.01.2021 09:11:18
0
5
Никакви места не пазят. Какви места се пазят например в туризма? Кои са тия целогодишни служители в туризма? Та те ги назначават без договори, а договорите се пускат точно преди проверката. Когато трябва да се прекъсне работа за месец първо ги уволняват и после пак ги назначават. Нищо не си запазил, толуп. Само ми разигравате театро за да се нагушите с парите на ЕС. Всички знаем кое как е. Безработните са много повече отколкото преди пандемията. И не ми бройте за безработни само регистрираните в бюрата по труда и то по време което ви е удобно. Давайте статистика за безработните всеки месец и там да влизат всички, които нямат осигуровки за предходният месец. Ако има такива работещи, на които работодателят не е заплатил осигуровките се задействайте и ги санкционирайте. Ако дойда и ви пусна реалните статистики съм сигурен че Борисови Сачева ще пелтечят по телевизията и ще се чудят какво да отговарят
7.
500 000 безработни
04.01.2021 19:10:17
0
6
за една година


бах ти управлението правилно
6.
Хаха
04.01.2021 15:51:09
0
7
Гледам снимката, толупа най-накрая се е научил как се слага правилно това чудо наречено - маска.
Трябваха му САМО 6-7 месеца.
Сигурно успешно е преминал специален курс за идиоти.
5.
inews
04.01.2021 15:12:29
0
8
Бойче ти остъй тия лакардии, ами кажи къде ще складираш ваксините във Варна като пристигнат, че да се посмеем дружно! Някой чел ли е изцепката на Борисов от днес, когато е разходил джипката до Варна?

"Борисов във Варна: Като дойде ваксината, може да се съхрани във фризерите за риба"
4.
Куре Курев
04.01.2021 13:14:03
0
11
А стига с тез лъжи ве.. Прибирай жипката и затваряй!
Ясен си вече на всички. И на тези в Европата - също.
3.
Аре у лево, недоучляк
04.01.2021 12:44:24
0
12
Аз такова, аз онакова, по-по-най... с 200
2.
Ст. Балабанов
04.01.2021 12:29:37
0
16
Борисов: ”Ще се окаже, че България най-правилно е управлявала мерките по време на кризата”. Наистина ли сам си вярвате на абсурдите, които продължавате да изричате, г-н Борисов?


Ако сте забравили как наистина се "справяхте" аз ще ви припомня!
Вие създадохте ЩАБ, в който нямаше нито един вирусолог. ЩАБ, който всяка сутрин, след среща с вас, действаше хаотично.
Ще се носят маски, няма да се носят. Затваряме държавата при 1 заразен на ден, отваряме я при 1000 заразени на ден.
Затворихте малкия и среден бизнес под формата на ресторанти и заведения, само в "Джъмбо" вирус "нямаше". Вие "отваряхте" сутрин държавата, два часа след вас, здравният министър я "затваряше".


"Яко ще се мре по Великден", миналата година, детските площадки- морги, "чували за трупове" , всяваха стрес и паника- днес всички плащаме цената им със смъртта на хора пред стълбищата на болниците и самоубийствата на пациенти по отделенията. Всичките тези примери са извод за категоричния хаос в здравната ни система.
Да ви припомня и икономическите ви мерки, г-н премиер!
60/40? Кои бяха първите фирми, които се възползваха от тази мярка?
Спомняте ли си за футболен клуб "Лудогорец", докато малкият, частен, бизнес фалираше?


Колко средства, под формата на безвъзмездна помощ, предложихте? Нула!
Спомняте ли си, че финансовият ви министър тогава говореше единствено и само за кредити. Пари, които всеки трябва да върне и пари, до които почти никой не достигна, защото не отговаряше на условията за кандидатстване!
Колко пари отпуснахте за медицински хеликоптери, г-н премиер?
А, да, верно, купихме бойни кораби, извинете!
Г-н Борисов, на финала май се оказа, че България стана популярна в Европа със снимките, пистолета, кюлчетата, записите и протестите, а не толкова с епидемиологичните мерки!
1.
КАКВО ТОЧНО ЗНАЧИ?????
04.01.2021 12:07:06
0
17
ДА ЗАПАЗИШ РАБОНТИ МЕСТА ВЪВ ФИРМА КОЯТО НЕ И Е ЗАБРАНЕНО ДА РАБОТИ ?????НЯКОЙ ДА МИ ОБЕСНИ !!ЩОТО ЗА МЕН Е РАЗДАВАНЕ ПАРИ НА ""НАШТЕ"ФИРМИ /вероятна цел копуване на вот/
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори