×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Образуват ли се ракови клетки заради ваксините? Учен от Пловдив разби конспиративните теории


Образуват ли се ракови клетки заради ваксините? Учен от Пловдив разби конспиративните теории
Ваксините да вкарват чужди тела в организма и не водят до образуване на ракови клетки, твърди ректорът на Медицински университет – Пловдив проф. Мариана Мурджева
29 Декември 2020, Вторник, 08:21 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Ваксинираните медици да се пазят, ще имат сигурна защита от COVID-19 след 20 дни, предупреждава проф. Мурджева

Няма данни ваксините да вкарват чужди тела и за образуване на ракови клетки. Те въвеждат в организма РНК на вируса. Тя стои в цитоплазмата на клетката, не отива в ядрото, а се локализира в рибозомите, където води до изграждането на специфичен за вируса белтък. Това каза пред Нова телевизия ректорът на Медицински университет – Пловдив проф. Мариана Мурджева, която е и която е един от членовете на Националния ваксинационен щаб.

„Това е т.нар. S протеин и именно срещу него нашата имунна система образува клетките и антителата, които биха неутрализирали този вирус, т.е. ваксината ни подготвя за една среща със самия вирус, така че да бъдем защитени с един мощен арсенал от клетки и молекули“, добави тя. Така ректорът на пловдивския университет разби конспиративните теории, че ваксините щели да доведат до бум на онкологични заболявания. 

Тя обаче предупреди ваксинираните вече медици да се пазят, тъй като ще имат сигурна защита от COVID-19 едва след 20 дни.

„Имунният отговор започва да се изгражда веднага след поставянето на ваксината и дори това става след първата инжекция, но достига определени стойности, които могат да гарантират защитата, след 20-ия ден“, обясни проф. Мурджева. 

При боледуване пък започват след месец да се образуват първите защитни тела, уточни тя. 

„Първата ваксинация не осигурява толкова мощен и надежден имунен отговор, както след втората. Препоръчително е имунизиралите се сега медици да спазват противоепидемични мерки и да знаят, че не са напълно защитени“, заяви ректорът на МУ – Пловдив. 

Според нея поне 60% от хората трябва да се ваксинират, за да спре пандемията. 

Очаква се до два-три месеца да стартира мащабното проучване за ефективността на ваксините

„Една от основните задачи за оценката на ефективността на ваксината срещу COVID-19 е насочена към изследване на постваксиналния имунен отговор. Това изследване може да се направи от кръвна проба и да обхваща две основни групи изследвания. Едните са за наличие на специфични антитела, които могат да неутрализират вируса, а втората група са насочени към проучването на клетките, образуващи се в имунната ни система след ваксинирането“, заяви Мариана Мурджева. 

За да има статистична достоверност на получените резултати, трябва да бъдат обхванати поне около 1000 души. Те трябва да са минали двете ваксинации“, добави тя. 

„Ще бъдат анализирани по пол, по възраст, по наличие на придружаващи заболявания и проследяването им ще бъде направено в динамика, като планираме това да стане на втория месец след втората ваксинация, на шестия, на една и на две години след имунизирането“, каза още проф. Мурджева. 
 


В категории: Пловдив


Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
20
Коментара по темата
20.
Бургашки бекове
29.12.2020 16:43:55
3
4
Не напразно Бургас е най- спрелия град. Вижда се по начина на мислене в коментарите по- надолу. Само вирусолози и светила на медицината коментират . Предполагам са разисквали темата на парче сланина и домашна ракия пред блока в комплекса ( няма значение кой)
19.
Доктореееее!
29.12.2020 15:05:14
4
4
Баси и докторите! Те очакват за 2 месеца да развием рак от ваксините ли? Почакайте 3-4г и тогава говорете. Таз и тя е участвала в създаването на ваксината. РНК-то щяло да стой само в цитоплазмата,без да достига ядрото,където пък там вече директно ще влезе с ДНК-то. И кой ще го спре бе докторчето? Спирачка ли има? Тургайте си ги,колкото си искате ама не ме обеждавайте!
18.
Прометей
29.12.2020 14:51:13
3
9
Невежа, кретена Ветеринарка. Ти Медицината не само не я знаеш, ами няма изгледи да я научиш, от такива "професори" като теб........гробищата станаха повече от градовете. Безопасната ваксина е толкова безопастна, че преди поръчката всяко правителство подписва " отказ от отоворност" , което Освобождава фирмата производител от съдебно преследване в случаи на " последствия и увреждания" от ваксината. Това хич не е странно. Ходи си бий от тая отрова и то тройна доза, на теб тя ти е много нужна, понеже си проста, като каруцарка на състезание по математика.
17.
до 15
29.12.2020 12:55:50
6
7
А ако се окаже, че всичко е наред с ваксината, ти ще понесеш ли своята отговорност за хейта който ръсиш.
16.
до 15
29.12.2020 12:55:39
5
7
А ако се окаже, че всичко е наред с ваксината, ти ще понесеш ли своята отговорност за хейта който ръсиш.
15.
Здравето на хората е най-важно
29.12.2020 11:48:20
2
14
И ако случайно стане тъй че някой пострада от ваксината към тая Мурджева ли да насочи съдебният си иск? Щото Пфайзер са освободени от отговорност от ЕС, а държавата ни си е вързала гащите с декларация за информирано съгласие. Макар че е спорно дали държавата може да се прави на ни лук яла, ни лук мирисала, защото нейно основно задължение е да осигурява здравето на населението си. Хората няма как да знаят за страничните ефекти, ако ги има и особено когато всички от НОЩ и Ден непрекъснато говорят как била безопасна и даже си позволяват да каказват че се ваксинират преди всички и излъчват ваксинацията им по телевизията, за да покажели че била безопасна .Че то така не се показва нищо, аз пак не разбрах дали ваксината е безопасна или не. Обаче би трябвало да има възможност за съд, ако нещо се обърка и се застраши здравето на населението
14.
000
29.12.2020 10:20:29
6
15
Това "проучване" се прави за да омайват хората, да имат черно на бяло, а не спуснато отвън, че ваксината е безвредна. Само гледайте след това как ще ни проглушат ушите че е безопасна.....
13.
Дядо Добри
29.12.2020 10:14:11
5
14
Рече и отсече на Мурджо щерката "Ваксината е безопасна", ама след три месеца ще проучим дали действа въобще! Браво! Ей това е научен подход. Все съм си мислил, че съмненията карат човека да проучва и дават тласък на науката и прогреса. То се оказа, че вярата в това, което казва фармацевтичния гигант, тласка развитието на науката. И като е така, защо карат хората да подписват декларации за отказване от претенции, при поява странични ефекти от ваксинирането?
12.
0909
29.12.2020 09:41:53
10
17
Не разбрахме кое налага да се прави това проучване за въздействие на ваксината? Уж била безвредна, няма странични ефекти, минала 1,2,3 фази на изследването, одобрена е от международни здравни организации, изведнъж родните "светила" на науката ще кажат дали е безвредна....парадокси... .интересно ако се окаже опасна дали същия учен ще се изправи да го каже или ще се скрие... вчера Кунчев беше при нея в Пловдив и двамата клакьори днес са по телевизиите...
11.
0909
29.12.2020 09:41:42
7
19
Не разбрахме кое налага да се прави това проучване за въздействие на ваксината? Уж била безвредна, няма странични ефекти, минала 1,2,3 фази на изследването, одобрена е от международни здравни организации, изведнъж родните "светила" на науката ще кажат дали е безвредна....парадокси... .интересно ако се окаже опасна дали същия учен ще се изправи да го каже или ще се скрие... вчера Кунчев беше при нея в Пловдив и двамата клакьори днес са по телевизиите...
10.
10
29.12.2020 09:22:44
11
28
Вярвате ли на лъжливите статиики?
Ваксината не е минала целия период на тестване.Никой не може да ви каже дали има странични ефекти.А най вероятно ще има и те ще са фатални.
9.
до 1 от Испания
29.12.2020 09:15:19
1
20
"..Испания планира да изготви регистър на хората, отказващи да се ваксинират срещу Covid-19, предава БНР, като се позовава на агенция DPA...регистърът няма да е бъде обществено достояние. Данните в него обаче могат да бъдат предоставена на други европейски партньори."
8.
до 1 от Дейли мейл
29.12.2020 09:13:23
1
19
"По поръчка на правителството на Борис Джонсън, един от привържениците на Голямото преустройване, се разработва телефонно приложение, което ще позволи на хората, които са с отрицателен тест за COVID-19, да посещават различни места, включително училища и ресторанти. Според "Дейли Мейл" две британски фирми са получили държавни поръчки за разработване на това приложение. Договорите предвиждат създаването на възможност, чрез която човек получава QR код на смартфона си. Той трябва да бъде свързан с цифров паспорт, който "Дейли Мейл" „паспорт на свободата“ (freedom passport)." Какво ни очаква в 2021!
7.
КороноТъпак
29.12.2020 09:10:51
9
22
Уважаема, Г-жо, проф. Мурджева, а КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ИМАМЕ АНТИТЕЛА ? Демек колко време е срока на годност на тази ваксинация ? Руснаците заявиха, че тяхната "Спутник V"ще е 2 години. Ама нещо за "нашите" ваксини да кажете ? Дори когато човек си купува обувки и там ти казват срок за рекамации и годност. А тук ?
6.
Доктор Гейтс
29.12.2020 09:09:26
10
22
Измислили сме го ние господарите. Докато вие умувате има ли аджеба конспирация или няма, ние световното правителство решихме:

1. На марионетните правитества по света се поставя задача да започнат кампания по убеждаване на офцевъдното народо-население в безопасността на ваксината.
2. Забранява се пътуването в чужбина на нечипирани офце
3. Забранява се започването на нова работа от нечипирани.
4. Да се създаде списък с инатливи нечипирани, които поставят под опасност налагането на системата.
5.
Ибрици смешни
29.12.2020 09:02:16
8
25
Няква мурджева разбила някви теории уаааауу :-))) Ей олигофрени флегматични, след години ще стане ясно дали и какво причиняват. Никой не знае нищо, дори и колко време ще трае имунитета.
4.
Аз
29.12.2020 09:01:43
16
23
Само идиоти,кретени и олигофрени се ваксинират......и малоумни поръчкови подлоги
3.
Bingo
29.12.2020 09:01:17
8
22
То е ясно, че няма данни за образуване на ракови клетки, тези данни ще излязат след година две или след проучването, което се готвите да направите. Ако сте толкова сигурни във ваксината, що ни карате тогава да подписваме ,,информирано съгласие"?
2.
Реалист
29.12.2020 09:00:53
11
24
Веселбата с ваксините ще е след 1-2 години минимум. Тогава се проявяват ефектите - ракови заболявания, аутизъм, автоимунни болести.
Разбира се Пфайзър и другите фармацевтични айдуци ще вдигнат ръце и ще кажат: "То не е от ваксината. Няма доказателства, че е опасна." Докторчетата им пригласят.
Иначе е толкова "доброволна", че като ти отнемат правото да идеш без ваксина до Одрин за маслини или в Гърция на плаж, ще хукнете като въртоглави пред кабинетите да ви я турят.
1.
Blade Runner
29.12.2020 08:57:09
19
17
Който не приема ваксината/чипа с номер и ID, ще влиза в автоматичен регистър на опасен за новият световен ред. Специален роботизиран софтуер AI (artificial intelligence) следи поведението на индивида и предприема стъпки по неутрализирането му. На такъв индивид се забранява да търгува, прави разплащания, започва работа, получава помощи, да се движи безпроблемно. Той е "терорист", враг на новият световен ред и трябва да приема правилата "доброволно".
1982 г - глупости са това!
2020 г - реалност!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори