×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Румен Радев няма да бърза да се ваксинира срещу ковид


Румен Радев няма да бърза да се ваксинира срещу ковид
"Това предложение е далеч от всякаква логика и благоприличие", обяви президентът за идеята на ГЕРБ как да се разследва главният прокурор
07 Декември 2020, Понеделник, 10:56 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Президентът иска парламентарните избори да са на 28 март, но за целта била нужна съответната подготовка 

Очаквано, президентът не одобри предложения от депутати от ГЕРБ механизъм за разследване на главния прокурор. От думите му стана ясно и че той няма да бърза да се ваксинира срещу коронавируса Covid-19.

Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поднесоха цветя пред паметника на Никола Вапцаров в София по случай 111-ата годишнина от неговото рождение. След това държавният глава говори пред репортери.

На въпрос звучи ли му разумно идеята на ГЕРБ да се създаде фигурата на прокурор, който да може да разследва главния прокурор, Радев отговори: „Мисля, че управляващите даже не се свенят да демонстрират топлите си връзки с главния прокурор. Какво всъщност ни предлагат: предлагат ни Прокурорската колегия, където главният прокурор има пълната власт, да посочва човека, който ще го разследва. Предлагат ни същият Висш съдебен съвет, който с огромно болшинство избра този главен прокурор, сега да избере и човека, който ще го разследва. Имитацията на реформи в правосъдната система от страна на управляващите само издава тяхната цел – да се бетонира статуквото. И това предложение е далеч от всякаква логика и благоприличие.“

На питане - готов ли е да се ваксинира, Румен Радев отговори: "Въпросът с ваксините има пряко отношение върху здравето и живота на българите не само за справянето сега с пандемията, но и за години напред (както разбираме от становищата на водещи учени и експерти). Затова очаквам правителството да подходи с цялата отговорност по този въпрос; да има компетентно и откровено разясняване както за ползите и необходимостта от това ваксиниране, така и за рисковете; да има получени всички разрешителни от Европейската агенция по лекарствата и от българската Изпълнителна агенция по лекарствата; да бъде само и единствено доброволно, като се даде шанс и то бързо на всеки желаещ да се ваксинира". 

По думите на президента, много е важно да бъдат гарантирани правата и на тези, които няма да се ваксинират.

"Що се касае до мен, виждате, че първата партида ще бъде само за 60 000 човека, а желаещите от най-рисковите групи, са много повече. Това са възрастните хора, лекари, учители, полицаи, фармацевти, социални работници, служители в търговията и в транспорта. Така че аз нямам правото да отнемам шанса на нито един от тях. Животът на всеки българин е еднакво ценен независимо дали е президент, чиновник или работник. Ако реша, ще се ваксинирам едва когато няма чакащи за ваксина от тази категория хора", отсече държавният глава. 

Тук се намеси с коментар вицепрезидентът Йотова: "Но все пак ги дочакаме да дойдат (ваксините), г-н президент, да не стане като с другите прахчета, както казваше...".

Румен Радев обяви, че парламентарните избори трябва да се проведат "в срок" - на 28 март. За целта обаче следвало да се проведе нужната подготовка, включително и на машините за гласуване, които да са лицензирани. Освен това трябвало да се гарантира правото на всеки български гражданин на вот с минимизиране на рисковете за здравето. Това зависело от изборната администрация, както и от изпълнителната и законодателната власти. 

 


В категории: Политика


19
Коментара
19
Коментара по темата
19.
Иван драган
07.12.2020 20:56:07
0
6
Какъв щедър жест! Изведнъж.осъзнах какъв загрижен президент имаме! Ами.що диреше на 3ти март на шипка бе другарю??? И говореше за активни мероприятия? Нали нямаше вирус????? На теб ти трябва ваксина против глупост, но такава няма за съжаление? А подгласничката ти отзад да мълчи по добре че мъжът й е лекар и най добре трябва да е запознат със ситуацията!
18.
Бай Дечо
07.12.2020 17:44:04
0
5
Радю-тъпото, кои са посегателствата срещу демократическите ценности?! Това, че болшевишките изроди, водени от теб, не могат да хвърлят на воля яйца по Народното Събрание или домати по Министерския Съвет на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, че престъпниците от БСП, търсени с бюлетина на Интерпол, които ТИ защитаваш публично, не могат свободно да разполагат с краденото от народа, че Йончева не може да плюе в ефир срещу България, тия ли ценности имаш в предвид, хасковски каунЕ! Пфу, боклук жалък и смърдящ! Марш за родината ти, на която всъщност служиш от самото начало, Пияна Просия, и освободи БЪЛГАРИЯ от гнусната ти, антибългарска особа!
17.
Мм
07.12.2020 15:13:51
2
7
Той господаря Путин ще го ваксинира накрая с един новичок че нищо не изпълни от плана
16.
13ти тъпака
07.12.2020 14:53:20
1
6
Майка ти знае ли, колко си прост?
Ами те хората се палят и на мангалите и ги нападат щом се появят с изказвания и претенции,защото предизвикват неприязън, отвръщение и раздразнение. Смятай, колко тъп трябва да си, да изкараш такава тъпа "логика"!
15.
Гумен ФатмакоФ
07.12.2020 14:52:55
4
19
Ето как минава един мой ден, една седмица и едно година!
1. ДЕН
- сутрин, физарядка и закуска.
- на обяд стабилен черпак в столовата. - следобед, дрямка.
- над вечер, подпис на някое вето, хапване и в талажа.
2. СЕДМИЦА
- посещения по села и паланки (защото в чужбина не ме канят), и паркетни слова с високо вдигнат юмрук и призив "ОСТАВКА".
- интервюта с предварително подготвени въпроси.
- предоставяне на служебна кола с гард на НСО за нуждите на жена ми Деса Общата за закупуване на най-разнообразни РОКЛИ за минимум 3-4 к.
3. МЕСЕЦ
- проверка на фиша от заплатата, конкретно дали са постъпили 12 или 13 к. за "голямата и трудно свършена работа" през изминалия месец.
4. ГОДИНА
- новогодишна вечер.
- бял лист със заучени фрази.
- късметче от баницата "И тази година и я избутах по гръб, за другата ще му мисля"

п.п
Старите хора са го казали!
"Под войнишко кепе, акъл не вирее"
14.
Фатмак
07.12.2020 14:25:27
3
12
Клепоушко пак се появи и нищо не каза!
13.
Радев моят президент
07.12.2020 14:21:49
16
8
Като Радев за вас гробари е нищожество, защо толкова се палите при всяко негово изказване? Защо го нападате, нали е нищожество и никой не го подкрепял? Или просто треперите от страх и ужас, че Радев получава голяма подкрепа и обединява достойните, честни българи.
12.
Радко, бунако слабоумен
07.12.2020 13:52:26
3
12
Взимай Д. Общата и плешивите баджанаци и марш надалече. Там се "имунизирайте един на друг". Ако са ви меки "спринцовките" и сте в Африка на топло вземете някок черен буздуган да ви имунизира. Общата да реве от кеф, а ти, плешивият учиндолец и Свиленски гледайте и си масажирайте точките!
11.
До 10 "Радев"
07.12.2020 13:45:51
3
13
И как ще ни мачка Алф? Може само да ми мачка "пакета". А ти кувренско чедо, това че майка ти я "мачкат" цялата махала и е разбита като стара Жигула, не значи че.... Ти и майка ти сте "уникално тъпи"!
10.
Радев
07.12.2020 13:10:50
20
11
Давайте господин президент! Мачкайте гробарите! Тук се напълни с техни тролове, това означава че ги побърквате, браво!
9.
я
07.12.2020 13:09:50
7
23
Омръзна ми от този президент Единия глупав другия още по глупав му приглася Ами той не вярва че има корона вирус вие го питате дали ще се ваксинира Неговите простотии вече преливат от всякъде особено идеята с дроновете които трябва да ни следят Толкова ли на ниско ниво са му съветниците че един няма да му даде що годе умна идея И с това когато се появи някъде да говори само срещу правителството омръзна на всички По би ми станал симпатичен ако каже някаква идея за справяне в тази епидемична обстановка Само в България президента е тръгнал на бой с всички докато във всички други страни се обединяват и мислят как да спасят народа си Е това е Тръмп № 2 който точно затова изгуби втория мандат
8.
роби
07.12.2020 12:31:50
18
28
Червеният Лайномет РРадев пак се изока!
7.
До 2
07.12.2020 12:14:22
32
18
Кое общество да разединява ве, ГЛУПЕНДЕР? Ти даже не можеш да го напишеш правилно!! Ти чувал ли си българската поговорка- трима души са чета с предател? Това е българското общество, ние сме синоним за разединено общество в Европа от край време, единствената нация, която навънка не си помага а си пречи!! Има ли проблем се пръскаме като страгали в кино! Радев ни разединявал! За да ни разедини, първо трябва да сме се "събрали"!
6.
Киро
07.12.2020 12:05:06
12
11
Нинова ги чакала на Бузлуджа да ги ваксинира двамата.Имала две ваксини Джо Бакдън им ги пратил.
5.
*********
07.12.2020 12:05:01
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Подвеждащ
07.12.2020 11:50:51
4
11
Заглавието е подвеждащо. Разчита се на хората, които четат само заглавието и първите няколко реда.
3.
me
07.12.2020 11:36:18
1
21
Подвеждащо заглавие. Ще се имунизира, но има по-важни хора от него. Всички на първа линия. "Журналисти"...
2.
Бургазлия
07.12.2020 11:33:14
28
48
Тоя все говори, че институциите трябва да гарантират това, да осигурят онова... Неговата институция какво направи, освен да настройва негативно обществото и да го разидинява. Ето дори сега за ваксините-дали щели да стигнат? Хем ако може да не се харчат пари от правителството, хем да има колко?.. И те не знаят. И ако може - те да харчат парите за Ковида. А оная кукла Йотова пък иронизирала. Тя дори и това е некадърна да прави.
1.
Импийчмънт за Радко фърчилото
07.12.2020 11:30:15
32
49
Може ли някой да каже на този прост човек че ваксините ги одобряват от ЕС. Второ тази вицепрезидента е излишна . Трето ако се ваксинират накой ще разбере ли. Затова е добре да си стои в президенството без да излиза.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Обвиняват жителите на един от кварталите в ниска здравна култура, заради която е на път да избухне национална пандемия Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори