×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проектите за порта в Бургас: 95-метрови кули близнаци, гигантско виенско колело или площад с амфитеатър


Проектите за порта в Бургас: 95-метрови кули близнаци, гигантско виенско колело или площад с амфитеатър
Трите концепции за отварянето на Бургас към морето. Част от тях изглеждат много красиво, но за съжаление са трудно изпълними
14 Ноември 2020, Събота, 14:15 ч.
Автор: Флагман.БГ

С тази реконструкция Бургас ще се приобщи към водещите европейски градове, превърнали част от старите си пристанища в атрактивни зони за гражданите си и туристите

 

Силуетът на Бургас ще бъде променен с нов проект в района на Пристанището, който ще начертае развитието на града за десетилетия. Колегите от сайта meduzata.com представиха трите архитектурни предложения. С тази реконструкция Бургас ще се приобщи към водещите европейски градове, превърнали част от старите си пристанища в атрактивни зони за гражданите си и туристите.

Дали новата визия на Порт Бургас ще включва 95-метрови кули-близнаци, представляващи зимни градини, дали ще бъде амфитеатър или пък гигантско виенско колело - предстои да разберем. В момента Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" провежда архитектурен конкурс и предложенията са изключително интересни. 

Представяме ви класираните на първите три места проекти в проведения конкурс за „Свободна зона за публични дейности в тила на 7-9 км” на пристанище Бургас:

Класиран на първо място – Архитектурно студио Вамос

Проектът на сктудио Вамос, който предвижда продължаване на ул.Александровска до пристанището, нов площад и амфитеатър

Основен композиционен център на настоящата разработка е пресечната точка на пешеходния подход откъм ул. „Александровска” и кейовата стена. На това място се разполага основното площадно пространство.

Силуетът на цялатa концепция се обогатява и завършва от вертикален акцент – метален шпил, разположен на най-високото място на повдигнатия площад. 

Основните функционални групи зони са както следва:

Първа функционална група - обществено-обслужваща зона:

В тази зона е разположено основното площадно пространство, което със своята овална форма е отворено в южна посока към яхтеното пристанище.

В центъра на композицията е предвидено кръгло площадно пространство с понижена височина над водната повърхност. 

В така получения вертикален обем "хълм" се предвижда изграждане на открит амфитеатър.

Предвидените заведения са функционално разделени на три зони – напълно открито пространство с разполагане на маси „на първа линия до морето” в рамките на площада, полуоткрита зона на постоянна сянка под конзолно излизащите алеи на горно ниво и трета напълно покрита зона с възможност за затваряне и климатизация, която се използва целогодишно.

Втора функционална група - публични събития: 

Зоните за публични събития, предвидени в проекта, са ситуирани амфитеатрално, така че да предоставят атрактивни, удобни и допълнени с ниска зеленина пространства за обществени и културни събития. . 

Трета функционална група – зона за отдих-градина:

Тази зона обхваща цялата разработвана територия, като целта й е да обвързва и обогатява пространство, създавайки усещане за връзка с природата. 

Класиран на второ място – Архитектурна агенция Братя Кадинови

Футуристичният проект на братя Кадинови, който изглежда много скъп за изпълнение

„Зелените порти на Бургас“ са структурирани  от две кули  – зимни градини. Пешеходците достигат до богато озеленен площад – еспланада, който е  частично покрит с вълнообразна пергола, позволяваща разнообразни  функции и събития на брега на  морето -  музикални, танцови и театрални спектакли, временни търговски базари, изложби и др. 

,,Зелените порти на Бургас“ се формират от платформа – градина, свързваща двете кули в небето - ,,Seaview of Burgas’’. 

„Висящата градина“ над пристанището е с гледка  към морето и града и събира  ценни представители на флората от морския бряг и региона  върху площ от около 1 500 м2

Двете зимни градини-кули - „Суша „ и „Вода“ достигат до 95 м. Във всяка от тях могат да бъдат  разположени по  вертикала – публични пространства, панорамни асансьори, търговски обекти, офиси, ресторанти  конферентни зали и др.

Непосредствено под еспланадата на кея и двете кули-порти - е разположена достъпната за всички нова покрита градска зала – „Агора‘‘ на Бургас. Едната и страна – тази към морето е голям морски Аквариум. 

На кота -6,00 м (минус шест метра) - под еспланадата – морски кей е разположен обществено-търговски център – с площ от около 13 000 м2 Предвижда се създаването на плаващ открит  амфитеатър /за спектакли, концерти на открито  и др./,който би могъл да бъде придвижван по вода в рамките  на пристанищната зона.

Класиран на трето място - Институт по градско планиране

Проектът на Института за градско планиране, основният акцент е голямото виенско колело

Зоната на тила на к.м. 7-9 е разработена като първи етап за градски площад с галерия за модерно изкуство, заведения и открит амфитеатър. 

Площадът е предвиден на кота 7.00 м или 3.75 м над нивото на гаровия площад и 5.00 м. над нивото на кейовите стени. 

От така разработения площад се осигурява перфектна гледка към останалата част от публичната зона и пристанището. Целият площад е на конструкция като на нивото на кейовата стена е предвиден покрит паркинг за 280 автомобила. 

Предвидена е и улица, частично покрита с конзола от юг на паркинга. 

Кейовите места от 7 до 13 се предвиждат за луксозни яхти от 15 до 35 м., които в бъдеще ще са част от атракцията на площада и хотела. Пред хотела се предлага да се издигне статуя на Св. Николай Чудотворец – покровител на Бургас.

Предлага се втори етап на зоната да се развие на изток от новия площад като сградата на столовата и контролната кула се преустрои на младежки дом с дискотека и скейт парк, а на мястото на тютюневите складове да се обособи открито пространство, което да се ползва за преместваеми атракции (тип „лунапарк“) и за големи концерти на открито. 

Предлага се и поставянето на виенско колело с височина 80 м., от което може да се види панорамата на целия град, пристанището и Бургаския залив.


В категории: Бизнес


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
66
Коментара по темата
66.
Защо
17.11.2020 14:46:28
0
2
А защо се пропуска, че осъществяването на този проект е на практика края на ДЪРЖАВНОТО ПРИСТАНИЩЕ, и 200 човека ще останат без работа!!!! И колко удобно ще е това за БМФ ПОРТ БУРГАС- пристанището на Кирил Домусчиев?
65.
Бургазлийка
17.11.2020 14:40:27
1
3
Нещо за запълването на пристанището с кораби? И за кораби, които чакат ред на рейда? Нещо за нови работни места? Нещо за промишленост? И въобще не ми се иска Бургас да прилича на Дубай или Лондон.
Оставете тези глупости и се заемете с нещо сериозно.
А, имам и едно въпросче -защо тези проекти не се обсъждат публично?
64.
Ала бала
16.11.2020 13:07:09
0
2
Комбинация три в едно не може ли??
63.
Tinker Bell
16.11.2020 11:38:46
0
15
Всичко изглежда добре на рисунка , но от опит знаем, че след като се намесят "нашите" хора, вече не изглежда добре - справка "повърнатия" вид на новата библиотека и всичко новопостроено на площад "Тройката" в стил фалшив "Франк Гери". По темата бих казал, че ще е добре въобще да не се допуска застрояване над 10 % от площта и никакво високо строителство над два етажа или 10 м.. Ако ще се прави проект, за да могат ненаядените парвенюта да забогатеят още повече като застроят не само земята , но и въздуха , по-добре хич не започвайте.
62.
Гошето
16.11.2020 10:12:43
0
8
На Виенското колело никой няма да се качи - в Лондон има такова и само туристи се качват, защото е много скъпо. Но в Лондон доскоро имаше милиони туристи всяка година.
61.
хахахахаха, видяхте ли кулите?
16.11.2020 09:43:34
0
8
Хахаха, разбрах идеята
Вижте добре 95 метровите кули!
Не ви ли приличат на хотел Мираж?
Явно всяка от тях ще е хотел...
Добро решеине за някой. Кой ли ще е тоя бузнесмен с интереси в хотелиероството?
60.
*********
15.11.2020 21:08:25
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
59.
Tiamat
15.11.2020 20:59:14
0
18
Те една спортна зала не могат да построят а това сигурно на кмета ще му трябват поне 10 мандата.
58.
Do 55
15.11.2020 18:20:13
11
4
АМИ АЗ ДА ТЕ ПИТАМ, НА ЧИСТАЧА В АНГЛИЯ ДАЛИ ЗАПЛАТАТА МУ СТИГА ЗА СНОСЕН ЖИВОТ? НАЕМ, ХРАНА? ТУК МОЖЕ ДА СИ ЖИВЕЕ КАТО ЦАР, ОБАЧЕ ТАМ МИЗЕРСТВА! ЧОВЕКА ВИ ГО КАЗА, ОБАЧЕ МАШОУМИЕТО ВИ НЕ РАЗБИРА: ДОБРА ЗАПЛАТА СЕ ДАВА ЗА КВАЛИФИКАЦИЯ! ДОРИ ВЕЧЕ И ТУК!!!!ОЧАКВАТЕ КМЕТА ДА ВИ НАХРАНИ ЛИ? ЗА КАКВО? ЗА КРАСИВИТЕ ВИ ОЧИ? ТОВА ДА НЕ Е ПАНСИОН????
57.
0000
15.11.2020 14:00:05
4
22
Оправете болниците, купете няколко линейки, сега бетон не ни трябва, дайте храна на хората без работа.
56.
Родопa ООД
15.11.2020 13:41:50
3
22
Хахахахах аве ей кмете стига прави лъскави изкуствени и измъчени работи и ремонти и ненужни небостъргачи ами земи да оправиш к-с Възраждане малко.Махни ги тия павета най-накрая и постави улични осветления на всяка улица.
55.
Човека
15.11.2020 11:01:24
4
15
Само да ти кажа че един чистач в англия взима колкото тука един медицински работник
54.
Имигрант
15.11.2020 10:28:36
18
11
Мноо ме кефи как масово хората мрънкат и искат хубави заплати за нискоквалифициран труд. Кажете ми една държава в която като чистач, склададжия, мияч, шофьор, общак или нещо такова ще взимаш пари за да живееш хубав живот ? Няма такава държава. Ако си прост цървул с едвам завършено средно образование и без никакви квалификации НАВСЯКЪДЕ ще си мизерник. Тва е момчета и момичета.
53.
до 50 кой та пита тебе???????????
15.11.2020 09:39:34
3
15
Великите строители ако трябва ще строят и ""пирамиди""за да си пълнят гушите ! А общинарите да им усигуряват проекти и ПАРИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ !
52.
И КОЙ ЩЕ ВИ ПЛАЩА БЕ ИДИОТИ???????????????????????
15.11.2020 09:33:59
2
18
ПЪЛНИ БЕЗСМИСЛЕНИ ФАНТАЗИИ!!!!!!!!!!!!КАКВИ ТОЧНО ФУНКЦИИ ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАТ СГРАДИТЕ ?????????БЪРДАЦИ ЛИ ЩЕ СА И КО ??
51.
Загрижен
15.11.2020 09:21:01
1
8
Бургас очаква обществено обсъждане на резултатите и идеите от конкурса. Пристанището не е само паркинг за яхти. Друг алтернативен поглед - https://sites.google.com/view/publicburgas/home
50.
Бургасссссс
15.11.2020 09:16:16
4
30
Дано нищо от това не се случи! Работим за 600-800 лева, а ще строим луксове. Нямаме нужда от повече застрояване. Достатъчно осакатихте центъра във всичките му части.
49.
Рон Бургунди
14.11.2020 23:23:24
3
40
Мега тъпотии, поредните глупости. Как се избива такава инвестиция бре умници, пък дори и с подарени пари да е . Ама как само с глупости се занимавате бе. 700 лева е заплатата в бургас......малоумници такива.
48.
Весо
14.11.2020 22:28:12
3
10
На този етап пристанището не е защитено.
Всички снимки с яхти са само мечта.
Иска нова вълноломна защита.
Когата правихастарата, заради лобисхки решения не продължиха вълнолома
47.
*********
14.11.2020 22:11:45
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
46.
БургаЗлия
14.11.2020 22:04:20
3
5
до 45 : много добре казано но, никой от тея бедни и изтормозени хорица (УМИШЛЕНО!!!) няма да надигне глава
45.
Отвори очи
14.11.2020 21:58:16
4
32
Ей малоумници "бизнесмени" вземете вдигнете малко стандарта минималката за чистачи 1000лв средно 1500-2000лв. вече началниците 3-4-5000лв.+++
И ще вземе да се оправят нещата най-накрая в тоя град а какво е сега.
Масово "бизнесмените" цакат балъците да бачкат на 600-800лв. Заплата а те трябва да вземат тройно защото ги гърбят като магарета.А бизнесмена големия играч сменя колите си като носни кърпи почивки курорти .... Ще им кажа едно:
"Накрая кармата се появява и те занулява"

Но нали бачкаторите са балъци и си мълчат и тайно по цял ден псуват и не са доволни и не са продуктивни съответно тяхната работа/продукция не е качествена и така един пумиарски кръговрат безкрай....


Докато има балъци да се радват на тия пари оправия няма да има.
Това трябва да се промени стане ли ще се вдигне стандарта на живот в града ни всеки ще е по частлив няма да има толкова грозно изглеждащи хора по улицата убити от живота на 600лева заплата с 3-4 кредита където не може се оправят 10 години и накрая като ударят чертата пак на 0 а живота им минал....
Кмета да мисли в тази насока.
По-високи заплати !
Не може 60% от града да бачкат на такива ниски заплати и да не могат да си позволят да отидат примерно на ресторант защото трябва да хвърлят надника за 3-4дена за едно ядене ....
Ресторантите не са толкова скъпи проблема са заплатите...
Изкарал 40лв разходи 100лв ....
44.
БургаЗлия
14.11.2020 21:54:36
5
29
първо дайте на хората работа с европейски заплати, а тея дето работят едвам свързат двата края..... пък после правете простотии, конгресни центрове, спортни халета и тн.

а и мадоратора на тоя сайт да оправи системата за гласуване че май нещо е пристрастна!!!
43.
RA
14.11.2020 21:14:42
3
9
Dubaiski fantasmagorii cal den pred laptopa mechtite na kasabova sigurno sa tva haha
42.
Библиотека
14.11.2020 21:06:52
3
17
То нали и новата велика библиотека беше със сума ти дръвчета и зеленина на 3д-тата. Сега къде са? Изсякоха всичко и едно не са сложили. Секат всичко и слагат 5г и бетонови дървета
41.
Гербаджия
14.11.2020 20:00:40
5
30
АБСуРд това и 2100 година няма да стане... Те Арената ако завършат.... Пък да видим лудите състезания и концерти там... Може Тони Димитрова да пеее на откриването... Стефан Диомов... Обичайните заподозрени... Някой лев да се изпише че глад... Градът в дроб... Центъра е най умрялата част... А преди всеки дефилираше там с новите дрешки от Триата сега дето ходят да пишкат без пари ама затвориха кенефа.... Сериозно бъдете реалисти... Не сте ли учили разлика между въображение и фантазия...
40.
Гербаджия
14.11.2020 20:00:38
4
21
АБСуРд това и 2100 година няма да стане... Те Арената ако завършат.... Пък да видим лудите състезания и концерти там... Може Тони Димитрова да пеее на откриването... Стефан Диомов... Обичайните заподозрени... Някой лев да се изпише че глад... Градът в дроб... Центъра е най умрялата част... А преди всеки дефилираше там с новите дрешки от Триата сега дето ходят да пишкат без пари ама затвориха кенефа.... Сериозно бъдете реалисти... Не сте ли учили разлика между въображение и фантазия...
39.
Бай Вълчо
14.11.2020 19:59:12
2
26
Какво само си харчим парите за глупости, като до 30-40 години тука ще има само джагали - местни и от близкия изток. Българите или нямаме деца, или бягаме. Да закриваме всичко официално и да не се хабим.
38.
Флагман
14.11.2020 18:11:53
8
25
До 33 и 34:
Пари няма да се наливат, колега, ще се ТОЧАТ! А ПРОСТАТА РАЯ С ПРЕКЛОНЕНАТА ГЛАВИЦА ЩЕ ПЛАЩА! И ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ШЕ ПЛАЩАТ!
37.
Флагман
14.11.2020 18:11:46
7
20
До 33 и 34:
Пари няма да се наливат, колега, ще се ТОЧАТ! А ПРОСТАТА РАЯ С ПРЕКЛОНЕНАТА ГЛАВИЦА ЩЕ ПЛАЩА! И ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ШЕ ПЛАЩАТ!
36.
хм
14.11.2020 18:11:40
1
36
Те и за Варна така уж големи проекти имаха, голямо чудо, пък накрая напляскаха едни заведения за пиене, които се стопанисват от приближени хора на властта, разбирай гербери и групировки.
35.
Дедо
14.11.2020 18:04:10
2
30
Хаха, дали им на архитектите конкурс, да помечтаят на широко. После инженерите ще ви кажат какво всъщност е възможно. За възвръщаемост няма и да отварям дума дори.
34.
Бургазлия-курназлия
14.11.2020 17:33:38
12
9
Така и така ще се наливат пари, може би е целесъобразно да се интегрира лифтова система,която да свързва порт Бургас с морската градина.
33.
Бургазлия-курназлия
14.11.2020 17:33:34
13
9
Така и така ще се наливат пари, може би е целесъобразно да се интегрира лифтова система,която да свързва порт Бургас с морската градина.
32.
Пипи дългото чорапче
14.11.2020 17:24:48
3
44
Не се чудете.Избори идват.Колко измишльотини още ще четем.Пристанището отдавна не изпълнява функцията си. ДЕАН ДИМОВ само събира наеми от кръчмите.Кораби няма а ВИЕ търсите светлини.
31.
Язон
14.11.2020 17:01:32
7
32
А една хубава джамия няма ли да има? За да се чува рано сутрин ходжата чак в Айтос.
30.
Детски спомен жив...
14.11.2020 16:29:53
1
44
като дете си спомням светлините на корабите в далечината...бяха като огърлица..сега не знам защо не е така, не съм запозната, но ми е тъжно за гледам тъмнина, вместо онази красива огърлица..
29.
до 25
14.11.2020 15:48:35
2
44
Те и басейна в Славейков и игрището за футбол е с ОБЩЕСТВЕНИ средства ма за басейна искат 12 лв вход и не може да влевеш постояно има международни състезания а за футболните игрища искат ТАКСА за наемане БЕЗплатен е само скейт парка
28.
Дернев
14.11.2020 15:35:52
5
30
"В момента Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" провежда архитектурен конкурс и предложенията са изключително интересни." По-дибре ще е да го закривт това предприятие. Поне по-малко финансиране за глупости ще има, което явно им е основното занимание.
27.
Дернев
14.11.2020 15:31:57
7
23
"В момента Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" провежда архитектурен конкурс и предложенията са изключително интересни." По-дибре ще е да го закривт това предприятие. Поне по-малко финансиране за глупости ще има, което явно им е основното забимание.
26.
Till Eulenspiegel
14.11.2020 15:25:05
6
20
Едва ли ще стане, но ако мога да избирам от трите проекта - категорично първия. Втория и третия са като едни лица с голяма блестяща халка на носа. Втория с кулите, а третия с виенското колело. Извън тия акценти, но и в комбинация с тях са кич и нищо друго.
25.
До 23
14.11.2020 15:24:58
8
25
Който и да е този инвеститор, ще иска построеното да е негово и той да решава, кой да има достъп до него. А ако е РУСКИ инвеститор ще иска и майка ни и баща ни като добавка.
Обществените проекти трябва да са с обществени средства, но първо трябва да са необходими, полезни и разумни. Освен това средствата могат да се съберат с дарения или други инициативи, стига проектът да е обществено значим, а не "на гол тумбак, чифте пищови".
24.
пецата
14.11.2020 15:21:36
4
33
Това първото е най удачно защото със скороста с която обедняваме ще има много бездомници на които тази тераса ще им служи за покрив
23.
Републиканец за България
14.11.2020 15:15:14
6
38
Тия НЕнужни на Обществото проекти трябва да си ги правят с ЧАСТНИ ПАРИ и средства да поканят някой РУСКИ инвеститор да по ИЗПЕРЕ пари ако иска тия 2 95 метрови кули да ги направи с инфините БАСЕЙН като в Сингапурския 5* хотел Марина бей сандс Сингапур НИКОЙ няма да му е разсърди и да взима по 50 лв вход за изкачване и такса басейн
22.
Проект община
14.11.2020 15:13:30
7
67
Те хората и особено младите се изнесоха с 200 от града, работа няма в Бургас, останаха само пенсионери и чиновници, ама общината щяла проекти да прави. За кого са тези проекти, за дядовците и бабите да ги гледат ли?
21.
Номер 1 е най-добрата идея
14.11.2020 15:08:10
9
26
Номер 3 е добра заради виенското колело, но иначе е прекалено застроена. В никакъв случай не трябва да има паркинги, за да се стимулира ходенето пеш, колоездене , градски транспорт и таксита!
20.
Браво
14.11.2020 15:07:16
29
16
Аз съм за най-скъпия,колкото повече се налее в Бургас, толкова повече газ ще пикаят празноглавците.
19.
Воо
14.11.2020 15:05:44
3
56
Ще стане като проекта на библиотеката. По проект едно, като изпълнение нищо общо. Ама парите ще се наместят!
18.
Караконджул
14.11.2020 15:04:31
1
20
И трите дядо попе и трире
17.
До 14
14.11.2020 14:58:35
4
47
Това няма да им попречи да налеят нашите пари и много бетон в нещо грозно и безполезно.
16.
Лично мнение
14.11.2020 14:57:16
6
43
Първият е най-поносим, но пак бетона му е в повече, а зеленината твърде малко. Има нужда от повече мисъл, парк и по-малко празни, бетонно-каменни пространства.
Вторият е грандоманско безумие, което не се връзва с града и прилича на кръпка или както казва О`Хенри на "остатъците от жълтък в постен ден по брадата на ирландец".
Третият проект е подражание на Окото на Лондон на брега на Темза и е комплексарско подражание, породено от липса на идеи за национална идентичност.
15.
Номер 1 или 3
14.11.2020 14:57:12
7
21
Номер 2 е голяма тъпотия! Не сме Сингапур, и няма да бъдем!
14.
До всички
14.11.2020 14:56:53
2
45
Хора, оставете ти ги да си правят проектите. Ние всички знаем, че нищо няма да се осъществи, защото няма потребление, кой ще дойде там. Както всички други проекти досега са останали в миналото не неосъществени така ще е и с този. Оставете ги да си мечтаят, да си строят въздушни дворци. Мечтането, фантазията и въображението са необятни и безплатни.
13.
Koko
14.11.2020 14:55:31
0
26
Това с амфитеатъра заслужава номер едно от сега виждам нахапани от комари бургазлийки да се дръгнат докато гледат ритуала коледа от странджанско сакарския регион ,за лятото общината е предвидила автомати за вода на цената на билетче за синя зона ,разбира се лотката на колю паламуда от отманли е приместена тук щото рибното градче го нема та колю паламуда с кеф топи смола зада маже продънената гимия наподабяваща яхта гледана само от там де е сниман и проекта
12.
Фантастика
14.11.2020 14:54:12
2
74
Поредният булшит на картинка. Супер Бургас ли не беше, океанариум ли не беше... Пълен жмел е всичко в тоя сив град.
11.
До 9
14.11.2020 14:51:59
2
44
Аз видях един кораб, не бяха два воени кораба. Имаше това лято военно учение и бяха два един от Турция и май имаше един от Испания и правеха учения. Нашата военна фрегата изглеждаше пред тях като спасителна лодка, ха ха ха ха
10.
Ivanov
14.11.2020 14:48:33
2
41
Abe kakvi prustanista kakvi nebostargachi ,ne vijdate li che horata niamat 5 leva v joba che vsichki edvam izkarvame pari za semeistvata si za kakav h.i sa ni tezi gluposti I postoianno remonti po ulicite a ulicite pulni s dypki kato svarsat tezi evroproekti kakvo stepravim ne znam gospod da ni e na pomost
9.
Така е
14.11.2020 14:47:29
4
93
Какви яхти, какви кули? В този град няма никаква икономика, кой ще дойде с яхтата си тука и защо? Нали направиха морска гара, някой да е виждал кораб там от 2-3 години?
8.
1
14.11.2020 14:46:55
0
35
а какво стана с онзи мега проект за Логистичен парк от другата страна морската?
7.
Дзъндзата
14.11.2020 14:46:17
0
12
... Кондйооооо :)) то туй е стара работа. Не издавай сега! Мълчи си
6.
?
14.11.2020 14:40:37
4
96
Защо не сложите една снимка на Пристанище Бургас от преди 10-на години да видят хората какво значи пълни кейови места с кораби?!? Какво правите реклама на проекти, които унищожиха едно от най-доходоностните за града ни предприятие? Истинските бургазлии помним и знаем какво беше пристанището и виждаме как го унищожиха умишлено.
5.
Кондйо
14.11.2020 14:40:27
7
53
Двата небостъргача са символ на двамата братя домусчиеви и боце високо над всички останали и по близо до господ-срам бе господа зидари от комлушката школа и за масони ниставате
4.
Шумникът
14.11.2020 14:37:42
2
26
Не виждам Ковид зоната ....
3.
Шумникът
14.11.2020 14:37:35
3
33
Не виждам Ковид зоната ....
2.
Koko
14.11.2020 14:36:18
6
62
Бетон бетон и пак бетон а нормално е пристанището да е в зелено като естествено продължение на морската градина нито ще се кача на виенско колело повече от един път нито ще си взема апартамент на 50 етаж зада гледам бетона от доло и черния въздух над града ни
1.
Китаеца
14.11.2020 14:27:45
8
70
След като дойдоха мойте събратя от Китай, също така и Али Баба мега гигантът стъпа в Бургас, сега е ред на този мега фантазьорски проект. Всички проекти досега се осъществиха най вече цял Китай в Бургас. Дай още няколко проекта само този ли е, други няма ли да има?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори