×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Проектите за порта в Бургас: 95-метрови кули близнаци, гигантско виенско колело или площад с амфитеатър


Проектите за порта в Бургас: 95-метрови кули близнаци, гигантско виенско колело или площад с амфитеатър
Трите концепции за отварянето на Бургас към морето. Част от тях изглеждат много красиво, но за съжаление са трудно изпълними
14 Ноември 2020, Събота, 14:15 ч.
Автор: Флагман.БГ

С тази реконструкция Бургас ще се приобщи към водещите европейски градове, превърнали част от старите си пристанища в атрактивни зони за гражданите си и туристите

 

Силуетът на Бургас ще бъде променен с нов проект в района на Пристанището, който ще начертае развитието на града за десетилетия. Колегите от сайта meduzata.com представиха трите архитектурни предложения. С тази реконструкция Бургас ще се приобщи към водещите европейски градове, превърнали част от старите си пристанища в атрактивни зони за гражданите си и туристите.

Дали новата визия на Порт Бургас ще включва 95-метрови кули-близнаци, представляващи зимни градини, дали ще бъде амфитеатър или пък гигантско виенско колело - предстои да разберем. В момента Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" провежда архитектурен конкурс и предложенията са изключително интересни. 

Представяме ви класираните на първите три места проекти в проведения конкурс за „Свободна зона за публични дейности в тила на 7-9 км” на пристанище Бургас:

Класиран на първо място – Архитектурно студио Вамос

Проектът на сктудио Вамос, който предвижда продължаване на ул.Александровска до пристанището, нов площад и амфитеатър

Основен композиционен център на настоящата разработка е пресечната точка на пешеходния подход откъм ул. „Александровска” и кейовата стена. На това място се разполага основното площадно пространство.

Силуетът на цялатa концепция се обогатява и завършва от вертикален акцент – метален шпил, разположен на най-високото място на повдигнатия площад. 

Основните функционални групи зони са както следва:

Първа функционална група - обществено-обслужваща зона:

В тази зона е разположено основното площадно пространство, което със своята овална форма е отворено в южна посока към яхтеното пристанище.

В центъра на композицията е предвидено кръгло площадно пространство с понижена височина над водната повърхност. 

В така получения вертикален обем "хълм" се предвижда изграждане на открит амфитеатър.

Предвидените заведения са функционално разделени на три зони – напълно открито пространство с разполагане на маси „на първа линия до морето” в рамките на площада, полуоткрита зона на постоянна сянка под конзолно излизащите алеи на горно ниво и трета напълно покрита зона с възможност за затваряне и климатизация, която се използва целогодишно.

Втора функционална група - публични събития: 

Зоните за публични събития, предвидени в проекта, са ситуирани амфитеатрално, така че да предоставят атрактивни, удобни и допълнени с ниска зеленина пространства за обществени и културни събития. . 

Трета функционална група – зона за отдих-градина:

Тази зона обхваща цялата разработвана територия, като целта й е да обвързва и обогатява пространство, създавайки усещане за връзка с природата. 

Класиран на второ място – Архитектурна агенция Братя Кадинови

Футуристичният проект на братя Кадинови, който изглежда много скъп за изпълнение

„Зелените порти на Бургас“ са структурирани  от две кули  – зимни градини. Пешеходците достигат до богато озеленен площад – еспланада, който е  частично покрит с вълнообразна пергола, позволяваща разнообразни  функции и събития на брега на  морето -  музикални, танцови и театрални спектакли, временни търговски базари, изложби и др. 

,,Зелените порти на Бургас“ се формират от платформа – градина, свързваща двете кули в небето - ,,Seaview of Burgas’’. 

„Висящата градина“ над пристанището е с гледка  към морето и града и събира  ценни представители на флората от морския бряг и региона  върху площ от около 1 500 м2

Двете зимни градини-кули - „Суша „ и „Вода“ достигат до 95 м. Във всяка от тях могат да бъдат  разположени по  вертикала – публични пространства, панорамни асансьори, търговски обекти, офиси, ресторанти  конферентни зали и др.

Непосредствено под еспланадата на кея и двете кули-порти - е разположена достъпната за всички нова покрита градска зала – „Агора‘‘ на Бургас. Едната и страна – тази към морето е голям морски Аквариум. 

На кота -6,00 м (минус шест метра) - под еспланадата – морски кей е разположен обществено-търговски център – с площ от около 13 000 м2 Предвижда се създаването на плаващ открит  амфитеатър /за спектакли, концерти на открито  и др./,който би могъл да бъде придвижван по вода в рамките  на пристанищната зона.

Класиран на трето място - Институт по градско планиране

Проектът на Института за градско планиране, основният акцент е голямото виенско колело

Зоната на тила на к.м. 7-9 е разработена като първи етап за градски площад с галерия за модерно изкуство, заведения и открит амфитеатър. 

Площадът е предвиден на кота 7.00 м или 3.75 м над нивото на гаровия площад и 5.00 м. над нивото на кейовите стени. 

От така разработения площад се осигурява перфектна гледка към останалата част от публичната зона и пристанището. Целият площад е на конструкция като на нивото на кейовата стена е предвиден покрит паркинг за 280 автомобила. 

Предвидена е и улица, частично покрита с конзола от юг на паркинга. 

Кейовите места от 7 до 13 се предвиждат за луксозни яхти от 15 до 35 м., които в бъдеще ще са част от атракцията на площада и хотела. Пред хотела се предлага да се издигне статуя на Св. Николай Чудотворец – покровител на Бургас.

Предлага се втори етап на зоната да се развие на изток от новия площад като сградата на столовата и контролната кула се преустрои на младежки дом с дискотека и скейт парк, а на мястото на тютюневите складове да се обособи открито пространство, което да се ползва за преместваеми атракции (тип „лунапарк“) и за големи концерти на открито. 

Предлага се и поставянето на виенско колело с височина 80 м., от което може да се види панорамата на целия град, пристанището и Бургаския залив.


В категории: Бизнес


Автор
66
Коментара
Март започва с капризно време
Март започва с капризно време 01/03/2021, Понеделник 08:58 0
Земетресение в Симитли
Земетресение в Симитли 01/03/2021, Понеделник 07:40 0
Флагман.БГ Заведенията и казината отворени Заведенията и казината отворени 01/03/2021, Понеделник 07:30 0
Нова мода: секс робиня
Нова мода: секс робиня 28/02/2021, Неделя 22:00 1
66
Коментара по темата
66.
Защо
17.11.2020 14:46:28
0
2
А защо се пропуска, че осъществяването на този проект е на практика края на ДЪРЖАВНОТО ПРИСТАНИЩЕ, и 200 човека ще останат без работа!!!! И колко удобно ще е това за БМФ ПОРТ БУРГАС- пристанището на Кирил Домусчиев?
65.
Бургазлийка
17.11.2020 14:40:27
1
3
Нещо за запълването на пристанището с кораби? И за кораби, които чакат ред на рейда? Нещо за нови работни места? Нещо за промишленост? И въобще не ми се иска Бургас да прилича на Дубай или Лондон.
Оставете тези глупости и се заемете с нещо сериозно.
А, имам и едно въпросче -защо тези проекти не се обсъждат публично?
64.
Ала бала
16.11.2020 13:07:09
0
2
Комбинация три в едно не може ли??
63.
Tinker Bell
16.11.2020 11:38:46
0
15
Всичко изглежда добре на рисунка , но от опит знаем, че след като се намесят "нашите" хора, вече не изглежда добре - справка "повърнатия" вид на новата библиотека и всичко новопостроено на площад "Тройката" в стил фалшив "Франк Гери". По темата бих казал, че ще е добре въобще да не се допуска застрояване над 10 % от площта и никакво високо строителство над два етажа или 10 м.. Ако ще се прави проект, за да могат ненаядените парвенюта да забогатеят още повече като застроят не само земята , но и въздуха , по-добре хич не започвайте.
62.
Гошето
16.11.2020 10:12:43
0
8
На Виенското колело никой няма да се качи - в Лондон има такова и само туристи се качват, защото е много скъпо. Но в Лондон доскоро имаше милиони туристи всяка година.
61.
хахахахаха, видяхте ли кулите?
16.11.2020 09:43:34
0
8
Хахаха, разбрах идеята
Вижте добре 95 метровите кули!
Не ви ли приличат на хотел Мираж?
Явно всяка от тях ще е хотел...
Добро решеине за някой. Кой ли ще е тоя бузнесмен с интереси в хотелиероството?
60.
*********
15.11.2020 21:08:25
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
59.
Tiamat
15.11.2020 20:59:14
0
18
Те една спортна зала не могат да построят а това сигурно на кмета ще му трябват поне 10 мандата.
58.
Do 55
15.11.2020 18:20:13
11
4
АМИ АЗ ДА ТЕ ПИТАМ, НА ЧИСТАЧА В АНГЛИЯ ДАЛИ ЗАПЛАТАТА МУ СТИГА ЗА СНОСЕН ЖИВОТ? НАЕМ, ХРАНА? ТУК МОЖЕ ДА СИ ЖИВЕЕ КАТО ЦАР, ОБАЧЕ ТАМ МИЗЕРСТВА! ЧОВЕКА ВИ ГО КАЗА, ОБАЧЕ МАШОУМИЕТО ВИ НЕ РАЗБИРА: ДОБРА ЗАПЛАТА СЕ ДАВА ЗА КВАЛИФИКАЦИЯ! ДОРИ ВЕЧЕ И ТУК!!!!ОЧАКВАТЕ КМЕТА ДА ВИ НАХРАНИ ЛИ? ЗА КАКВО? ЗА КРАСИВИТЕ ВИ ОЧИ? ТОВА ДА НЕ Е ПАНСИОН????
57.
0000
15.11.2020 14:00:05
4
22
Оправете болниците, купете няколко линейки, сега бетон не ни трябва, дайте храна на хората без работа.
56.
Родопa ООД
15.11.2020 13:41:50
3
22
Хахахахах аве ей кмете стига прави лъскави изкуствени и измъчени работи и ремонти и ненужни небостъргачи ами земи да оправиш к-с Възраждане малко.Махни ги тия павета най-накрая и постави улични осветления на всяка улица.
55.
Човека
15.11.2020 11:01:24
4
15
Само да ти кажа че един чистач в англия взима колкото тука един медицински работник
54.
Имигрант
15.11.2020 10:28:36
18
11
Мноо ме кефи как масово хората мрънкат и искат хубави заплати за нискоквалифициран труд. Кажете ми една държава в която като чистач, склададжия, мияч, шофьор, общак или нещо такова ще взимаш пари за да живееш хубав живот ? Няма такава държава. Ако си прост цървул с едвам завършено средно образование и без никакви квалификации НАВСЯКЪДЕ ще си мизерник. Тва е момчета и момичета.
53.
до 50 кой та пита тебе???????????
15.11.2020 09:39:34
3
15
Великите строители ако трябва ще строят и ""пирамиди""за да си пълнят гушите ! А общинарите да им усигуряват проекти и ПАРИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ !
52.
И КОЙ ЩЕ ВИ ПЛАЩА БЕ ИДИОТИ???????????????????????
15.11.2020 09:33:59
2
18
ПЪЛНИ БЕЗСМИСЛЕНИ ФАНТАЗИИ!!!!!!!!!!!!КАКВИ ТОЧНО ФУНКЦИИ ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАТ СГРАДИТЕ ?????????БЪРДАЦИ ЛИ ЩЕ СА И КО ??
51.
Загрижен
15.11.2020 09:21:01
1
8
Бургас очаква обществено обсъждане на резултатите и идеите от конкурса. Пристанището не е само паркинг за яхти. Друг алтернативен поглед - https://sites.google.com/view/publicburgas/home
50.
Бургасссссс
15.11.2020 09:16:16
4
30
Дано нищо от това не се случи! Работим за 600-800 лева, а ще строим луксове. Нямаме нужда от повече застрояване. Достатъчно осакатихте центъра във всичките му части.
49.
Рон Бургунди
14.11.2020 23:23:24
3
40
Мега тъпотии, поредните глупости. Как се избива такава инвестиция бре умници, пък дори и с подарени пари да е . Ама как само с глупости се занимавате бе. 700 лева е заплатата в бургас......малоумници такива.
48.
Весо
14.11.2020 22:28:12
3
10
На този етап пристанището не е защитено.
Всички снимки с яхти са само мечта.
Иска нова вълноломна защита.
Когата правихастарата, заради лобисхки решения не продължиха вълнолома
47.
*********
14.11.2020 22:11:45
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
46.
БургаЗлия
14.11.2020 22:04:20
3
5
до 45 : много добре казано но, никой от тея бедни и изтормозени хорица (УМИШЛЕНО!!!) няма да надигне глава
45.
Отвори очи
14.11.2020 21:58:16
4
32
Ей малоумници "бизнесмени" вземете вдигнете малко стандарта минималката за чистачи 1000лв средно 1500-2000лв. вече началниците 3-4-5000лв.+++
И ще вземе да се оправят нещата най-накрая в тоя град а какво е сега.
Масово "бизнесмените" цакат балъците да бачкат на 600-800лв. Заплата а те трябва да вземат тройно защото ги гърбят като магарета.А бизнесмена големия играч сменя колите си като носни кърпи почивки курорти .... Ще им кажа едно:
"Накрая кармата се появява и те занулява"

Но нали бачкаторите са балъци и си мълчат и тайно по цял ден псуват и не са доволни и не са продуктивни съответно тяхната работа/продукция не е качествена и така един пумиарски кръговрат безкрай....


Докато има балъци да се радват на тия пари оправия няма да има.
Това трябва да се промени стане ли ще се вдигне стандарта на живот в града ни всеки ще е по частлив няма да има толкова грозно изглеждащи хора по улицата убити от живота на 600лева заплата с 3-4 кредита където не може се оправят 10 години и накрая като ударят чертата пак на 0 а живота им минал....
Кмета да мисли в тази насока.
По-високи заплати !
Не може 60% от града да бачкат на такива ниски заплати и да не могат да си позволят да отидат примерно на ресторант защото трябва да хвърлят надника за 3-4дена за едно ядене ....
Ресторантите не са толкова скъпи проблема са заплатите...
Изкарал 40лв разходи 100лв ....
44.
БургаЗлия
14.11.2020 21:54:36
5
29
първо дайте на хората работа с европейски заплати, а тея дето работят едвам свързат двата края..... пък после правете простотии, конгресни центрове, спортни халета и тн.

а и мадоратора на тоя сайт да оправи системата за гласуване че май нещо е пристрастна!!!
43.
RA
14.11.2020 21:14:42
3
9
Dubaiski fantasmagorii cal den pred laptopa mechtite na kasabova sigurno sa tva haha
42.
Библиотека
14.11.2020 21:06:52
3
17
То нали и новата велика библиотека беше със сума ти дръвчета и зеленина на 3д-тата. Сега къде са? Изсякоха всичко и едно не са сложили. Секат всичко и слагат 5г и бетонови дървета
41.
Гербаджия
14.11.2020 20:00:40
5
30
АБСуРд това и 2100 година няма да стане... Те Арената ако завършат.... Пък да видим лудите състезания и концерти там... Може Тони Димитрова да пеее на откриването... Стефан Диомов... Обичайните заподозрени... Някой лев да се изпише че глад... Градът в дроб... Центъра е най умрялата част... А преди всеки дефилираше там с новите дрешки от Триата сега дето ходят да пишкат без пари ама затвориха кенефа.... Сериозно бъдете реалисти... Не сте ли учили разлика между въображение и фантазия...
40.
Гербаджия
14.11.2020 20:00:38
4
21
АБСуРд това и 2100 година няма да стане... Те Арената ако завършат.... Пък да видим лудите състезания и концерти там... Може Тони Димитрова да пеее на откриването... Стефан Диомов... Обичайните заподозрени... Някой лев да се изпише че глад... Градът в дроб... Центъра е най умрялата част... А преди всеки дефилираше там с новите дрешки от Триата сега дето ходят да пишкат без пари ама затвориха кенефа.... Сериозно бъдете реалисти... Не сте ли учили разлика между въображение и фантазия...
39.
Бай Вълчо
14.11.2020 19:59:12
2
26
Какво само си харчим парите за глупости, като до 30-40 години тука ще има само джагали - местни и от близкия изток. Българите или нямаме деца, или бягаме. Да закриваме всичко официално и да не се хабим.
38.
Флагман
14.11.2020 18:11:53
8
25
До 33 и 34:
Пари няма да се наливат, колега, ще се ТОЧАТ! А ПРОСТАТА РАЯ С ПРЕКЛОНЕНАТА ГЛАВИЦА ЩЕ ПЛАЩА! И ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ШЕ ПЛАЩАТ!
37.
Флагман
14.11.2020 18:11:46
7
20
До 33 и 34:
Пари няма да се наливат, колега, ще се ТОЧАТ! А ПРОСТАТА РАЯ С ПРЕКЛОНЕНАТА ГЛАВИЦА ЩЕ ПЛАЩА! И ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ШЕ ПЛАЩАТ!
36.
хм
14.11.2020 18:11:40
1
36
Те и за Варна така уж големи проекти имаха, голямо чудо, пък накрая напляскаха едни заведения за пиене, които се стопанисват от приближени хора на властта, разбирай гербери и групировки.
35.
Дедо
14.11.2020 18:04:10
2
30
Хаха, дали им на архитектите конкурс, да помечтаят на широко. После инженерите ще ви кажат какво всъщност е възможно. За възвръщаемост няма и да отварям дума дори.
34.
Бургазлия-курназлия
14.11.2020 17:33:38
12
9
Така и така ще се наливат пари, може би е целесъобразно да се интегрира лифтова система,която да свързва порт Бургас с морската градина.
33.
Бургазлия-курназлия
14.11.2020 17:33:34
13
9
Така и така ще се наливат пари, може би е целесъобразно да се интегрира лифтова система,която да свързва порт Бургас с морската градина.
32.
Пипи дългото чорапче
14.11.2020 17:24:48
3
44
Не се чудете.Избори идват.Колко измишльотини още ще четем.Пристанището отдавна не изпълнява функцията си. ДЕАН ДИМОВ само събира наеми от кръчмите.Кораби няма а ВИЕ търсите светлини.
31.
Язон
14.11.2020 17:01:32
7
32
А една хубава джамия няма ли да има? За да се чува рано сутрин ходжата чак в Айтос.
30.
Детски спомен жив...
14.11.2020 16:29:53
1
44
като дете си спомням светлините на корабите в далечината...бяха като огърлица..сега не знам защо не е така, не съм запозната, но ми е тъжно за гледам тъмнина, вместо онази красива огърлица..
29.
до 25
14.11.2020 15:48:35
2
44
Те и басейна в Славейков и игрището за футбол е с ОБЩЕСТВЕНИ средства ма за басейна искат 12 лв вход и не може да влевеш постояно има международни състезания а за футболните игрища искат ТАКСА за наемане БЕЗплатен е само скейт парка
28.
Дернев
14.11.2020 15:35:52
5
30
"В момента Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" провежда архитектурен конкурс и предложенията са изключително интересни." По-дибре ще е да го закривт това предприятие. Поне по-малко финансиране за глупости ще има, което явно им е основното занимание.
27.
Дернев
14.11.2020 15:31:57
7
23
"В момента Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" провежда архитектурен конкурс и предложенията са изключително интересни." По-дибре ще е да го закривт това предприятие. Поне по-малко финансиране за глупости ще има, което явно им е основното забимание.
26.
Till Eulenspiegel
14.11.2020 15:25:05
6
20
Едва ли ще стане, но ако мога да избирам от трите проекта - категорично първия. Втория и третия са като едни лица с голяма блестяща халка на носа. Втория с кулите, а третия с виенското колело. Извън тия акценти, но и в комбинация с тях са кич и нищо друго.
25.
До 23
14.11.2020 15:24:58
8
25
Който и да е този инвеститор, ще иска построеното да е негово и той да решава, кой да има достъп до него. А ако е РУСКИ инвеститор ще иска и майка ни и баща ни като добавка.
Обществените проекти трябва да са с обществени средства, но първо трябва да са необходими, полезни и разумни. Освен това средствата могат да се съберат с дарения или други инициативи, стига проектът да е обществено значим, а не "на гол тумбак, чифте пищови".
24.
пецата
14.11.2020 15:21:36
4
33
Това първото е най удачно защото със скороста с която обедняваме ще има много бездомници на които тази тераса ще им служи за покрив
23.
Републиканец за България
14.11.2020 15:15:14
6
38
Тия НЕнужни на Обществото проекти трябва да си ги правят с ЧАСТНИ ПАРИ и средства да поканят някой РУСКИ инвеститор да по ИЗПЕРЕ пари ако иска тия 2 95 метрови кули да ги направи с инфините БАСЕЙН като в Сингапурския 5* хотел Марина бей сандс Сингапур НИКОЙ няма да му е разсърди и да взима по 50 лв вход за изкачване и такса басейн
22.
Проект община
14.11.2020 15:13:30
7
67
Те хората и особено младите се изнесоха с 200 от града, работа няма в Бургас, останаха само пенсионери и чиновници, ама общината щяла проекти да прави. За кого са тези проекти, за дядовците и бабите да ги гледат ли?
21.
Номер 1 е най-добрата идея
14.11.2020 15:08:10
9
26
Номер 3 е добра заради виенското колело, но иначе е прекалено застроена. В никакъв случай не трябва да има паркинги, за да се стимулира ходенето пеш, колоездене , градски транспорт и таксита!
20.
Браво
14.11.2020 15:07:16
29
16
Аз съм за най-скъпия,колкото повече се налее в Бургас, толкова повече газ ще пикаят празноглавците.
19.
Воо
14.11.2020 15:05:44
3
56
Ще стане като проекта на библиотеката. По проект едно, като изпълнение нищо общо. Ама парите ще се наместят!
18.
Караконджул
14.11.2020 15:04:31
1
20
И трите дядо попе и трире
17.
До 14
14.11.2020 14:58:35
4
47
Това няма да им попречи да налеят нашите пари и много бетон в нещо грозно и безполезно.
16.
Лично мнение
14.11.2020 14:57:16
6
43
Първият е най-поносим, но пак бетона му е в повече, а зеленината твърде малко. Има нужда от повече мисъл, парк и по-малко празни, бетонно-каменни пространства.
Вторият е грандоманско безумие, което не се връзва с града и прилича на кръпка или както казва О`Хенри на "остатъците от жълтък в постен ден по брадата на ирландец".
Третият проект е подражание на Окото на Лондон на брега на Темза и е комплексарско подражание, породено от липса на идеи за национална идентичност.
15.
Номер 1 или 3
14.11.2020 14:57:12
7
21
Номер 2 е голяма тъпотия! Не сме Сингапур, и няма да бъдем!
14.
До всички
14.11.2020 14:56:53
2
45
Хора, оставете ти ги да си правят проектите. Ние всички знаем, че нищо няма да се осъществи, защото няма потребление, кой ще дойде там. Както всички други проекти досега са останали в миналото не неосъществени така ще е и с този. Оставете ги да си мечтаят, да си строят въздушни дворци. Мечтането, фантазията и въображението са необятни и безплатни.
13.
Koko
14.11.2020 14:55:31
0
26
Това с амфитеатъра заслужава номер едно от сега виждам нахапани от комари бургазлийки да се дръгнат докато гледат ритуала коледа от странджанско сакарския регион ,за лятото общината е предвидила автомати за вода на цената на билетче за синя зона ,разбира се лотката на колю паламуда от отманли е приместена тук щото рибното градче го нема та колю паламуда с кеф топи смола зада маже продънената гимия наподабяваща яхта гледана само от там де е сниман и проекта
12.
Фантастика
14.11.2020 14:54:12
2
74
Поредният булшит на картинка. Супер Бургас ли не беше, океанариум ли не беше... Пълен жмел е всичко в тоя сив град.
11.
До 9
14.11.2020 14:51:59
2
44
Аз видях един кораб, не бяха два воени кораба. Имаше това лято военно учение и бяха два един от Турция и май имаше един от Испания и правеха учения. Нашата военна фрегата изглеждаше пред тях като спасителна лодка, ха ха ха ха
10.
Ivanov
14.11.2020 14:48:33
2
41
Abe kakvi prustanista kakvi nebostargachi ,ne vijdate li che horata niamat 5 leva v joba che vsichki edvam izkarvame pari za semeistvata si za kakav h.i sa ni tezi gluposti I postoianno remonti po ulicite a ulicite pulni s dypki kato svarsat tezi evroproekti kakvo stepravim ne znam gospod da ni e na pomost
9.
Така е
14.11.2020 14:47:29
4
93
Какви яхти, какви кули? В този град няма никаква икономика, кой ще дойде с яхтата си тука и защо? Нали направиха морска гара, някой да е виждал кораб там от 2-3 години?
8.
1
14.11.2020 14:46:55
0
35
а какво стана с онзи мега проект за Логистичен парк от другата страна морската?
7.
Дзъндзата
14.11.2020 14:46:17
0
12
... Кондйооооо :)) то туй е стара работа. Не издавай сега! Мълчи си
6.
?
14.11.2020 14:40:37
4
96
Защо не сложите една снимка на Пристанище Бургас от преди 10-на години да видят хората какво значи пълни кейови места с кораби?!? Какво правите реклама на проекти, които унищожиха едно от най-доходоностните за града ни предприятие? Истинските бургазлии помним и знаем какво беше пристанището и виждаме как го унищожиха умишлено.
5.
Кондйо
14.11.2020 14:40:27
7
53
Двата небостъргача са символ на двамата братя домусчиеви и боце високо над всички останали и по близо до господ-срам бе господа зидари от комлушката школа и за масони ниставате
4.
Шумникът
14.11.2020 14:37:42
2
26
Не виждам Ковид зоната ....
3.
Шумникът
14.11.2020 14:37:35
3
33
Не виждам Ковид зоната ....
2.
Koko
14.11.2020 14:36:18
6
62
Бетон бетон и пак бетон а нормално е пристанището да е в зелено като естествено продължение на морската градина нито ще се кача на виенско колело повече от един път нито ще си взема апартамент на 50 етаж зада гледам бетона от доло и черния въздух над града ни
1.
Китаеца
14.11.2020 14:27:45
8
70
След като дойдоха мойте събратя от Китай, също така и Али Баба мега гигантът стъпа в Бургас, сега е ред на този мега фантазьорски проект. Всички проекти досега се осъществиха най вече цял Китай в Бургас. Дай още няколко проекта само този ли е, други няма ли да има?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Учителката на Мария Бакалова от Музикалното в Бургас: Много е талантлива, клюките не ме учудват Учителката на Мария Бакалова от Музикалното в Бургас: Много е талантлива, клюките не ме учудват Казах й бъди сигурна, че за нея ще има говорилня като за всяка красива актриса, каза Даниела Георгиева от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ Стриптийз в магазин, накараха жена от Бургас да се съблече и да върне откраднатото Стриптийз в магазин, накараха жена от Бургас да се съблече и да върне откраднатото Използвала е гащите си като торбичка Очакват 20 060 ваксини на летище София Очакват 20 060 ваксини на летище София По този начин ще се осигури втората доза Земетресение в Симитли Земетресение в Симитли Трусът е бил с магнитуд 2,9 и дълбочина 4,2 км Заведенията и казината отворени Заведенията и казината отворени  Ресторантите и кафенетата могат да работят от 6:00 до 23:00 часа, но при 50% заетост "Борат 2" със „Златен глобус”, Пайк пребори Мария Бакалова "Борат 2" със „Златен глобус”, Пайк пребори Мария Бакалова Саша Барън Коен благодари основно на Мария Бакалова за успеха на филма, спечелил статуетката за "Най-добра комедия" 24 починали от коронавирус, 36 са новите заразени в Бургас 24 починали от коронавирус, 36 са новите заразени в Бургас Увеличава се броят на хоспитализираните с COVID-19 Телецът и Близнаците да не дават пари назаем, а Лъвът да избягва досадниците! Телецът и Близнаците да не дават пари назаем, а Лъвът да избягва досадниците! Хороскоп за деня – 1 март 2020, понеделник Нова мода: секс робиня Нова мода: секс робиня Как „Петдесет нюанса сиво” преобърна представите  Бургаската фолкпевица Магда стана модел на колежката си Вероника Бургаската фолкпевица Магда стана модел на колежката си Вероника Вероника готви нова дизайнерска колекция
Най-малко 11 души бяха застреляни на парти в Мексико Най-малко 11 души бяха застреляни на парти в Мексико Нападателите стреляли от прозорците на пикап Алексей Навални вече е в колония във Владимировска област Алексей Навални вече е в колония във Владимировска област  Няколко дни той ще е под карантина ФБР дава 250 хил. долара за "главата" на "Готвача на Путин" ФБР дава 250 хил. долара за "главата" на "Готвача на Путин" Според издирвания "руската заплаха е основната идея на Операция "Лов на вещици", която се провежда в САЩ" Инфаркт уби кмета на хърватската столица Милан Бандич Инфаркт уби кмета на хърватската столица Милан Бандич Кметът на Загреб почина рано тази сутрин на 65-годишна възраст Русия: Навални е изпратен в наказателна колония Русия: Навални е изпратен в наказателна колония Не се съобщава къде точно опозиционерът излежава присъдата си Франция затяга контрола на границата с Германия Франция затяга контрола на границата с Германия Възможно е въвеждането на съвместни френско-германски полицейски патрули Нашенец налази дъщерите на Силвестър Сталоун Нашенец налази дъщерите на Силвестър Сталоун Мартин Мартинов се усука около красавиците Систин и Скарлет Финландия налага 3-седмична блокада Финландия налага 3-седмична блокада Страната е третата с най-ниски нива на коронавирусни инфекции в Европа Съд принуди мъж да плати на жена си $7700 за домакинска работа Съд принуди мъж да плати на жена си $7700 за домакинска работа Ван поискала развод, тъй като съпругът не похващал да свърши нищо вкъщи Полицейският час в Нидерландия чак до 15-и март Полицейският час в Нидерландия чак до 15-и март Ограниченията по тъмно важат от 21 до 4,30 ч.
Валери Симеонов Валери Симеонов Бургас е родината на патриотизма! Виц на деня Виц на деня - Остарявам! - мислеше си бай Стамат, шофьор по линия 209.
- До ония ден, преди работа ме тестваха с дрегер, а сега с термометър...
Виц на деня Виц на деня Две татуирани батки са в тоалетната по голяма нужда и си говорят:
- А бе, ние сега с теб физическа ли работа извършваме или умствена?
Другият мислил, мислил па казал :
- А бе, ако беше физическа щяхме да накараме друг да я свърши, значи е умствена.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Под 12 см нито е токче, нито е мъж, нито е сняг...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори