×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Д-р Майк Иидън: Три грешни предположения за коронавируса доведоха до масови локдауни и паника


Д-р Майк Иидън: Три грешни предположения за коронавируса доведоха до масови локдауни и паника
Само 3 дни преди Великобритания да въведе новото затваряне на държавата бившият научнен ръковдител във Pfeizer предсказа, че това ще е следващата стъпка на правителството, но основателна ли е?
03 Ноември 2020, Вторник, 09:50 ч.
Автор: Флагман.БГ

Смъртността не е 1%, а 0.2%; повече от 30% от хората вече са преболедували; а стадния имунитет е по-близо от предполаганото, твърди светилото във фармацевтиката

Националния оперативен щаб в борбата с коронавируса във Великобритания до този момент е направила три грешни предположения, които веднъж вече имаха, а сега продължават да имат катастрофален ефект върху живота на хората и икономиката. Това твърди в статия за dailymail.co.uk светилово във фармацевтиката д-р Майк Иидън, за когото Флагман.БГ писа в края на октомври. 

В своя разбивка на неверните, според него твърдения, Иидън поставя на първо място грешното предположение, че по-голямата част от световното население е заплашена от новия вирус; на второ място, че едва 7% от популацията е била заразена до този момент; и на трето – че вирусът, причиняващ COVID-19 има смъртност от около 1% - между 10 и 100 пъти по-висока от обикновения грип. И ако в тези твърдения имаше поне нещо, базирано на факти, то предприетите мерки биха били напълно логични. Но за жалост – такова няма, пише д-р Иидън.

Първо. Докато SARS-CoV-2 вирусът, причиняващ COVID-19 е нов, то останалите коронавируси от семейството със сигурност не са. Припомняме SARS, MERS, както и най-малко четирите друг щама на коронавируси, които ежегодни причиняват обикновените сезонни настинки. В този смисъл голяма част от хората, които през живота си са били инфектирани от другите коронавируси вече имат изграден имунитет към този тип патогени, които са много близко свързани със SARS-CoV-2. 

Редица научни групи в Европа и САЩ вече доказаха емпирично, че около 30% от популацията в света вече най-вероятно е имал изграден имунитет към новият вирус още преди той да се появи в световните медии.

Второ. Още в ранните месеци на пандемията от Националния оперативен щаб във Великобритания показаха модели за развитието на патогена със смъртност от около 1%. Реалният коефициент по този параметър е по-близко до 0.2%, което означава, че 1 на всеки 500 от инфектираните умира. Прилагайки тази информация към общият брой смъртни случаи във Великобритания (46 000), а защо не и за целия свят (1.2 млн.), това означава, че броят на реалните заразени е съответно 23 млн. и 600 млн. За Великобритания това е повече от 33% от населението, а за света – около 10%.

Светило в световната фармацевтика: Втора вълна няма, манипулират се данните от тестовете

Статистиката на Щаба там е базирана на това, че има много малко хора с антитела. Но всъщност знаем, че не всеки заразен произвежда такива. Нещо повече – имунните системи на повечето здрави хора тотално пропускат сложната и изискваща много енергия процедура по изграждането на антитела, тъй като има други начини, по които тялото може да се справи с вирусите. Човешката имунна система е изключително сложна и има няколко линии на защита: Вроден имунитет – натуралните физически бариери на тялото, които предпазват от инфекция (конструкция на кожата и мазност, разлики в рефлекса за кашляне, сълзи и т.н.); реакцията на организма към инфекции; както и изграждането на не-специфични клетки (фагоцити), чиято цел е да таргетират специфичния вирус или бактерия нашественик.

В зависимост от научните екипи, провеждащи изследванията за смъртнстта от новия вирус, резултатите са различни. Така например според учени от Кеймбридж тя е 1.4; според колегите им от Имперския колеж в Лондон – 1.2%; според СЗО – 0.6%; според Харвардския университет – 0.5%; според Станфърд – 0.25%; а според изследване в Катар – 0.01%. 

“И така, ако приемем, че 33% от населението на Великобритания вече е преболедувало, а други 30% са имали изграден имунитет преди то дори да се появи в медиите; и ако приемем, че около 10% от населението на Великобритания така или иначе е под 10-годишна възраст, за която няма никаква опасност, това означава, че едва 27% от населението на страната е под опасност от заразяване – доста по-малко от приетите от Щаба 93%“, пише в публикацията си д-р Майк Иидън. 

Той уточнява, че смъртността във Великобритания през 2020 г. се нарежда на осмо място за последните 27 години. Към днешна дата пък тя всъщност е нормална за това време на годината и общия брой на респираторни заболявания в страната остава същия като за късния октомври. 

„С други думи – не само, че вирусът е значително по-малко опасен от това, което бе представено в началото, но и 1/3 от населението дори не е изложено на риск. Всъщност с всеки изминал ден се доближаваме все повече до стадния имунитет. И тук е проблема – на базата на грешни данни в момента в цяла Европа се въвежадт нови мерки заради т.нар. „втора вълна“. Правителствата игнорират огромна колеция от уважавани научни мнения и трудове и вместо това разчитат на група боготворени хора, които обаче се оказват некомпетентни съветници. Аз лично няма вяра в Щаба. И вие не би следвало да имате. Моето лично мнение е, че в идните дни отново ще бъадт въведени строги мерки и не е изключено да се стигне до ново затваряне на държавата – решение, което ще има пагубен ефект не само над икономиката, но и над човешкото здраве“.

Това е цитат от д-р Иидън от 30 октомври 2020 г., когато е публикувана и статията в Daily Mail. На 1 ноември, вчера, официално бе обявено, че правителството на Великобритания влиза в поредното извънредно положение от 5 ноември, затваряйки цялата страна и обричайки икономиката и хората на поредни месеци страдание. 
 


В категории: COVID-19


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
7
Коментара по темата
7.
Петър
03.11.2020 21:04:44
0
2
Ами,
„Това е битка срещу бързото изчезване на вируса и срещу времето. Казахме по-рано през годината, че има 80% шанс за създаване на ефективна ваксина до септември. Но в сегашния момент шансът да получим резултат е 50%. Намираме се в странна позиция да искаме COVID-19 да остане поне още малко“.
Последното изречение е показателно за следствието (сега)! Стъкмистиката се позовава на манипулации, а фактите (научни) оборват политическите мерки за неразспространението на даден вирус!
6.
Ами
03.11.2020 18:27:45
3
2
Поредния ползващ вируса за безплатна реклама. Много лесно всеки може да види статистиката за САЩ примерно и да се сметне смъртността. Цитирам тях понеже имат много случаи и официалните власти и особено Тръмп никой не може да ги обвини че надуват статистиката. По-скоро ще покрият нещо. Влезте в уърлдометър и смятайте. Там са умрели около 2,5 процента от заразените. И за стадния имунитет тепърва ще се види възможен ли е въобще. Крайно време е да почнат да ги съдят такива за разпространение на опасна дезинформация. Безплатната им реклама някой я плаща със здравето или дори с живота си.
5.
Д-р Фалус
03.11.2020 15:03:16
2
6
Прав е колегата!
4.
Офца
03.11.2020 12:35:55
5
19
Този човек е в голяма грешка. Пандемията няма нищо общо с вируси и с болни хора. Пандемията е политическа война срещу Тръмп и изтриване на демокрацията от лицето на земята. И налагане на тотален контрол върху имуществото и поведението на хората. От правителствата.
3.
Бай ставри
03.11.2020 10:48:25
1
14
Фармацията, бе флегмани, не фармацевтика....
2.
03.11.2020 10:37:04
13
41
Огромен респект за такива хора като този, Първанова и Мангъров.
1.
T
03.11.2020 09:59:51
36
14
Aman takia svetila v farmacevtikata pod pat i nad ot chuvala s kartofite izkachat за Мангъри
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори