×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ромски барони мамят софиянци, продават им имотите и ги пребиват


Ромски барони мамят софиянци, продават им имотите и ги пребиват
Зъбите са избити с метална бухалка от Методи Димитров и от Трайко Стоянов, сподели Иван Борисов
28 Октомври 2020, Сряда, 10:41 ч.
Автор: Флагман.Бг

Полицаи работят за бандитите, жертвите си изтегляли показанията от страх да не бъдат прободени с нож и пребити с метален бокс

Жертви на престъпната група, за която се заговори в една от последните акции на ГДБОП и Специализираната прокуратура в столицата, са пребивани зверски, за да не пречат частни съдебни изпълнители и нотариуси. Полицаи пък работели за бандитите. От страх да не бъдат наръгани с нож и пребити с метален бокс, жертвите си изтегляли показанията. За това разказаха пред Нова телевизия някои от потърпевшите. 

Бандата на ромските барони Мето и Трайчо пребивала жестоко и отнемала насилствено имоти от хора, на които давали заеми. Мафиотите присвоявали чужди социални помощи и търгували с дрога, а полицията не ги закачала. 

„Долните ми зъби и горните са избити с метална бухалка, от Методи Димитров и от Трайко Стоянов”, разказва Иван Борисов.

„Знам за един човек от квартал Левски, който бе нападнат с бокс и с нож пред 20 човека. Помля го от бой. Според мен това си беше опит за убийство“, каза друг от потърпевшите, който обаче скри лицето си пред камерата. 

Престъпната група беше разбита в началото на октомври, при мащабна операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП. По данни на разследващите, в продължение на 6 години, арестуваните са се занимавали с лихварство, пребивали са длъжници, отнемали са насилствено имоти и са пласирали дрога в няколко столични квартала. Има данни, че са печелили и от бизнес с проститутки.

„Те са се занимавали буквално с всичко, което генерира неправомерен доход”, заяви административният ръководител на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Основните им доходи били от лихварство, смятат разследващите. Сочените за тартори на групата- Мето и Трайчо имали заложни къщи и фирми за бързи кредити, в няколко столични квартала. За да получат заем, клиентите им трябвало да им прехвърлят жилищата си.

„Когато имаш нужда от кредит, пари, дават дребна сума, но при условие, че си прехвърлил имота на тяхно лице, за да ти отпуснат желаната сума. И вече владението на имота е в техни ръце, независимо дали ще си издължиш кредита или не. Когато дойде срока да си погаси, те му казват, че е изгорял имотът”, разказва един от потърпевшите, пожелал анонимност.

„Едно момче отиде при тях и казва, залагам си апартамента, искам 5 000 лв., да си купя такси и да си работя. Те му дават парите, той си прехвърля апартамента и на другия ден, те го продават тоя апартамент, а човекът продължава да си плаща лихви. И когато разбира, че апартаментът му е продаден, отива там за скандал, обаче те го пребиват и той си млъква по тоя случай”, заяви Иван Борисов.

Останалите без жилища са десетки, но от страх, не всички са се оплакали в полицията. Иван Борисов също твърди, че е измамен от Мето и Трайчо. Закъснял с вноските си по кредита и чрез частен съдебен изпълнител двамата му взели къщата.

„Имат си нотариуси, частни съдебни изпълнители, Биха ме с метална бухалка, за да не преча на ЧСИ-то, тъй като бях пуснал жалба срещу него“, добавя той.

В дома на задържаните са открити множество документи, уличаващи ги в имотни измами. 

Отнетите жилища са се препродавали многократно, казват от прокуратурата. Първо те се прехвърлят на приближени лица на членове на бандата. 

Когато жертвите нямали жилища, сочените за лихвари взимали за залог коли и дебитни карти. 

„Хора от квартал Христо Ботев си залагат дебитни карти, с които теглят детски надбавки. Остават си обаче при лихварите и те теглят всички помощи. Аз им бях оставил кола за залог, а те веднага я продали. Когато им занесох парите и поисках да ми върнат автомобила, казаха да изчакам един час. Те я откраднаха от момчето, на което са я продали и ми я докарват“, казва друг от измамените.

Ако длъжникът не се издължи до стотинка, се стига до насилие. Тогава се намесвал Мартин Матев – Русия, който бил най-приближен на Мето и Тройчо. Той също е сред задържаните. 

Известен е с това, че разчиства сметки с нож, разказват запознати. Те крият лицата си от страх. 

„Той е много опасен и е от групата. Занимава се с побоища. Бях свидетел как нападнаха едно момче от квартал Левски. Пред очите на всички го прободе с ножа и го нападна с бокс. Момчето се опита да избяга. Гони го с ножа и с бокса до другия квартал“, разказва един от мъжете, станали жертва на бандата.

Въпреки че момчето е пребито и намушкано с нож пред 20 човека, никой от тях не подава сигнал на тел.112. 

Пострадалият си вади медицинско и подава жалба в полицията. Скоро след това под натиск се отказва от показанията си. 

„Всички се страхуват. Притесняват се да не бъдат пребити и наръгани с нож. Нормално е да се страхуват. Мартин го е взел в колата и го закарал, за да си оттегли жалбата“, коментира един от хората, станали свидетели на побоищата.

„В 5 РПУ има чадър над бандитите. Знам, че се дават по 5000 лева, за да бъде премахната конкретна преписка, добавя той.

Имаме такива данни и ще се проведе обективно разследване, потвърди административния ръководител на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова. 

От страх част от пострадалите са се преместили да живеят в чужбина. 

Иван Борисов се надява съдът да върне къщата му, която новите собственици са превърнали в хотел. 

„Ползва се като публичен дом. Идват клиенти, дават им се наркотици и жени по избор от Интернет. Плащат си за всичките услуги“, каза още той. 
 


В категории: Крими


8
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 0
8
Коментара по темата
8.
Ромът е за пиене!
28.10.2020 14:29:36
2
15
Няма такова животно РОМ! Има цигани и мангали, сажди и печки, които не работят, размножават се като паразити на наш гръб, лекуват се пак на наш гръб в спешните отделения, без да плащат осигуровки, живеят от помощи плащани с нашите данъци, крадат вода, ток, "берат" метали за скрап, занимават се с "бизнес" с телефонни измами и пребиват старите хора по селата да ги грабят. Та ромът е напитка за пиене, циганин е паразит за биене! На сапун!
7.
Айде на заплатите
28.10.2020 12:54:10
3
8
Увеличение на МВР.
6.
Айде на заплатите
28.10.2020 12:53:59
3
9
Увеличение на МВР.
5.
baihui
28.10.2020 12:48:32
0
13
И навремето по соца чейнджаджиите работеха с ченгетата.
4.
СИНЯ ЗОНА БУРГАС
28.10.2020 12:35:16
0
23
Погледнете само в каква държава живеем....Дано всички,които превърнаха в това държавата ни да се пържат в ада!!!
3.
Ami
28.10.2020 12:03:12
1
32
Абе изобщо не може и не ърябва да има фирми за бързи кредити.Не може бай мангал с пети клас да има такива фирми да прави бизнес и такива неща Вместо да лежат в затвора разстрелвайте ги веднага.Долна циганска сган
2.
Гочо
28.10.2020 11:48:42
0
20
Родна картинка !
1.
Andi
28.10.2020 11:27:38
2
36
И същите тези милиционери искат увели4ение на заплати???? Е Народе ???????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори