×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Несебърският фестивал "Есенни пасажи" бе посетен от стотици гости


26 Октомври 2020, Понеделник, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Националният рибен фестивал е една от вече утвърдените проява в културния календар на Общината

През изминалия уикенд в Несебър за осма поредна година бе проведен фестивалът „Есенни пасажи“.

Както всяка година голямата част от събитията за празника на рибарството бяха на площад „Месамбрия“ в Стария град. Там всички, решили да се насладят на прекрасната есен, богата културна  програма и разнообразието от рибни изкушения, можаха да намерят своите моменти на отдих, радостни изживявания и кулинарна наслада под ласкавите лъчи на октомврийското слънце.

Националният рибен фестивал “Есенни пасажи“ е една от вече утвърдените проява в културния календар на общината. Традицията на неговото честване, което Община Несебър следва осем години, го направи търсено и очаквано събитие, привличащо много гости от страната, жадни за насладата в спокойствието на есенния морски бряг. “Есенни пасажи“ е един от фестивалите, чрез които Община Несебър осъществява своята политика, насочена към удължаване на туристическия сезон. Общинското ръководство полага последователни усилия да разкрива прелестите на Несебър през различните годишни времена, като по този начин цели да привлече туристи, изкушени от тишината и романтиката на дните извън активния сезон. Част от тази концепция са и фестивалните прояви като „Есенни пасажи“, „Есен в Несебър“, Февруарските празници за любов и вино. Тези културни събития всяка година привличат все повече хора, които искат да изживеят уикенд, изпълнен интересни и вълнуващи изживявания.

За осмото издание на фестивала „Есенни пасажи“ Община Несебър кандидатства и бе одобрена за финансиране с проект по „Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020“. С отпуснатите средства бяха закупени сцена и висококачествен LED екран, които допринесоха за уникалното възприятие на звуковите и зрителни ефекти от публиката, посетила многобройните фестивални прояви.
Поредното издание на фестивала „Есенни пасажи“ бе посетено от стотици гости и жители на града, дошли да се насладят на омагьосващата атмосфера и празничното настроение на Несебър. За тях общината бе организирала богата кулинарно-културна програма. 

И през трите слънчеви фестивални дни всички, посетили площад „Месамбрия“, имаха възможност да опитат различни рибни вкусотии, предлагани от производители и ресторантьори. И тази година местните търговци изложиха най-богато разнообразие от различни риби, приготвени по различни технологии.
На осмото издание на „Есенни пасажи“ своята висока експертиза в приготвяне на рибни ястия и деликатеси бяха поканени да демонстрират двама шеф готвачи- Иван Николаев и Александър Бановски. Те бяха и жури на най-очакваното и атрактивно събитие - конкурса за най-вкусна рибена чорба, приготвена на борда на риболовен кораб от най-вещите майстори – самите рибари. Този вълнуващ момент препълни площада с хора, дошли да вкусят от рибената супа.

Победител в надпреварата за най-изкусно рибена чорба стана РК „Св. Никола 1“. На второ място остана РК 29, третото място бе отредено на РК 576.

Новост в осмото издание на „Есенни пасажи“ бяха демонстрациите на различни техники при плетене на мрежи и други специфични за рибарската професия умения, а най-малките бяха зарадвани от детски  игри.
Тази година за първи път във фестивалната програма бе включена и кинопрожекция. Любителите на осмото изкуство видяха филмите „Кит“- българска продукция от 1969 г. и “Есенни пасажи в Несебър“ – 2019.

В културната програма на фестивала участваха звездата на българската естрада Нели Рангелова, която изпълни песен в дует с талантливата несебърска певица Християна Петкова с вокален педагог Димитър Йорданов, и любимката на младото поколение Нели Петкова. Със свои изпълнения на площад „Месамбрия“ се включиха и квартет „New wave“ и „Ash“ към ОДК-Несебър. ФФ „Българка“, ФФ „Македонка“, Хор за гръцки песни “Месамбрия“  и Хор за градски песни “Блян“ при НЧ “Яна Лъскова 1905“ – Несебър отново бяха неотменна част от празниците на рибарството и даровете на морето в есенен Несебър.




В категории: Несебър


България Всички новини
Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори