×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Светкавично решиха проблемите на търговците от пазар "Краснодар"


Светкавично решиха проблемите на търговците от пазар "Краснодар"
Ще бъде извършвана редовна дератизация, ще има физическа охрана, бездомниците няма да се ползват за работници, ще бъдат отстранени течовете
22 Октомври 2020, Четвъртък, 18:38 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

След писмо до Общинският съвет бе свикано събрание, което продължи над час и половина

16 от наемателите на пазар „Краснодар“ пишат за нередности до Общинския съвет в Бургас. Реакцията на „Бургаски пазари“ ЕООД беше светкавична и часове след публикуването на писмото бе свикано събрание, на което присъстваха търговците и ръководството на дружеството. Дискусията продължи повече от час и половина и бе обърнато внимание на всеки един от поставените проблеми. Управителят инж. Живко Панайотов пое ангажимент да предприеме незабавни мерки по решаването им.

„Всички ние сме коректни платци и добросъвестно стопанисваме наетите от нас обекти, съгласно вменените ни права и задължения в договорите за наем“, започват писмото си търговците, след което описват ежедневните проблеми, с които се сблъскват.

Те отбелязват, че на чешмата на пазара ежедневно се събират групи от малцинствата и бездомници, които използват същата не по предназначение. „Ставали сме многократно свидетели на пиянски сборища и скандали. Клошарите безразборно използват контактите, монтирани за наше ползване. Неколкократно сме сигнализирали органите на реда на тел. 112 за скандалите и сборищата, които съпътстват ежедневието ни.

От няколко месеца кражбите на пазара се увеличиха. Почти всеки ден колегите се оплакват от липси на стоката си.

През есенно-зимния период са влошени условията на работа, тъй като по време на дъжд върху сергиите се стича вода. Поради факта, че ламарините, покриващи пазара, са еднопластови и правят конденз, сме ставали свидетели на влажни сергии и стока дори и при сухо време. Принудени сме да работим при крайно неблагоприятни условия, за да опазваме стоката си.

Плащаме наем, за да може да използваме по предназначение търговските обекти, но бихме желали насреща да получаваме адекватна услуга. Освен опазването на стоката, за нас е важно да опазваме и здравето си. Налага се да правим подобрения, които не считаме, че подхождат на облика на пазара, но тези действия са належащи именно заради опазване здравето на работещите на пазара.

Наемателите срещаме трудности с паркирането на автомобилите при зареждане на търговските си обекти.

Към настоящия момент са честа гледка гризачите на пазара, тъй като почистването е недостатъчно“, пишат търговците до местните парламентаристи.

Те имат изискване да се отстранят течовете, както и да се прави редовна дератизация на пазара, а не само да се мие с вода. Според тях, контактите трябва да бъдат монтирани с масите, за да се ползват само от тях. Наемателите на обекти искат охранител да следи за реда на пазара или да бъдат поставени камери. Те искат да се намери решение за паркирането на личните им автомобили, както и на бусовете, които им зареждат стока.

След срещата, която се е провела вчера, и двете страни са взели решение по всички въпроси и всички са останали доволни. Ще бъде извършвана редовна дератизация, ще се постави физическа охрана, която ще следи за реда и спазването на мерките против коронавируса, ще бъдат отстранени течовете, всеки наемател може да си закупи камера, а ръководството ще осигури монтажа й. По въпроса с бездомниците е взето решение да не бъдат използвани като общи работници срещу заплащане, което ще ограничи присъствието и изстъпленията им в района.

Репортерска проверка на Флагман.бг установи, че днес следобед обстановката на пазар „Краснодар“ е спокойна, не се забелязват бездомници, които да нарушават обществения ред, а бургазлии пазаруват съвсем спокойно пресни стоки.




В категории: Бургас


Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
13
Коментара по темата
13.
Възмутен
24.10.2020 07:07:46
0
3
А на пазара на Велека кога? Същата гнус и мизерия. Заринато е с боклуци, блъхливите котки са навсякъде. Даже някои прекупвачи на зеленчуци и плодове си ги хранят и си гледат като домашни. Около едното магазинче има около 135 котки. Смятай каква хигиена. Бляк.
12.
Техно
23.10.2020 02:12:14
2
4
Не пипайте контактите.Те са специално изолирани.А пазара е от желязо.Такава бела може да стане.А Панайотов нито нов паркинг ще им направи нито покрива ще им смени.Това не е негова работа.А клошарите като се махнат от пазара ще отидат в центъра.На други служби е задължение!Нощна охрана си имат.Но Панайотов да сложи и дневна.Но разходите да са си за администрацията.Да не вземе да им вдига наемите.И без това плащат по 5 лева на ден.
11.
Ууу
23.10.2020 00:57:37
0
8
Той Панайотов тия работи що не ги знае...не ходи на работа ли...часмаг ли върти...Едно време пазара се миеше редовно , ежедневно се чистеше, имаше правила за отстояние между масите...сега е кози пътеки....имаше денонощна охрана с автопатрул и пиянки и клошари не ходеха там...тка сега при ГЕРБ...ако няма протести...не ти обръщат внимание...
10.
аристократчо
22.10.2020 21:35:19
4
7
Аз вече в центъра не стъпвам, та камо ли на пазара!
9.
БЕДРУМ
22.10.2020 21:12:47
0
12
От няколко месеца кражбите на пазара се увеличиха. Почти всеки ден колегите се оплакват от липси на стоката си........................
КАМЕРИ НЯМА, КАК ДА ГИ ХВАНЕМ КАЖЕТЕ.
8.
Ха ха
22.10.2020 20:42:58
0
41
На пазара всички са прекупвачи....не знам кой въобще пазари от там....
Спомням си едно време като беше с отворено небе и мекици с пудра захар....мангалите стояха от другата страна на моста и нямаше просяци направо е утопия вече
Без Мангали, просяци и чисто небе....
7.
Миглена
22.10.2020 20:16:47
4
29
Не виждам да сте взели адекватни мерки!
Мизериията около Краснодар, няма ли да се коментира?! Всички отпадъци от пазара се изхвърлят в контейнера за смесен битов отпадък, а миризмата в домовете ни? Специално да контрастирам, на магазините с риба, проблема с вмирисаният лед, който се изсипват на улицата, за да се разтопи, нормално ли е за вас?! ...
Около Краснодар си живеят данъкопладци, които в повечко “наливат” в общинската хазна, така че моля, моля! ......
Кога ще обърнете и внимание, на занемареността по сергиите? Честа гледка е, да видиш “кацнала” котка, на някоя сергия! За паркоместа да не говорим, колко още, да се направят за “Бургаски пазари”, нима не им е достатъчен специалният участък само за тях от ул. “Цариградска”?!
6.
Аааа
22.10.2020 20:16:39
1
33
Махнете го този пазар от там. Не му е мястото. И направете нов и устроен за паркиране и зареждане на по пространственно място
5.
Гражданин
22.10.2020 19:57:54
0
36
А миризливите казани с развалено месо и риба кога ще махне общината? Ще чакат да тръгнат зарази ли?
4.
Трол
22.10.2020 19:51:51
0
40
Ама моля ви се, ще изгоните Джонито и компанията пияници дето се търкакят напикани по тротоара ли? Проблемът съществува от повече от 10 години. Кой трябва да принуди магазините за риба да чистят около обекти си? Никак не е чудно, че е пълно с плъхове.
3.
а лайняните котки?
22.10.2020 19:46:27
12
33
Мен ме интересува, кога котките ще слязат от стелажите с плодове и зеленчуци на земята?!?!?!?!
2.
Моше
22.10.2020 19:00:36
2
21
Дано най накрая на КМЕТА и неговите заместници направи впечатление че там в района на пазара Няма камери за видео наблюдение и видео надзор.
Дано сега Кмета му разпореди на Панайотов и на ЦВНУТ да поставят , НО ЕДВА ЛИ.
Дано нее само пак прах в очите и празни обещания.
1.
а ЗА КАЧЕСТВОТО НА СТОКИТЕ ИМ ????????????????
22.10.2020 18:57:14
28
19
ОНЯ МЛАДИЯ СЪС СЕРГИЯТА МЕД ПРАВИ ЕДНИ ""БЪРКОЧИ ""КОИТО СЛЕД ВРЕМЕ СЕ УТАЯВАТ И СИ ЛИЧИ ГЛИКОЗАТА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипа му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори