×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП за шестимата отцепници: Външно стимулирани са, незабавно да напуснат парламента!


БСП за шестимата отцепници: Външно стимулирани са, незабавно да напуснат парламента!
Шестимата получиха оценка от Конгреса, като не бяха избрани за членове на Националния съвет, обяви Корнелия Нинова
30 Септември 2020, Сряда, 10:40 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Имитацията на опозиционност е основна причина да излезем от партията, отговори Красимир Янков

Шестимата отцепници от БСП са външно стимулирани. Те незабавно трябва да напуснат Народното събрание (НС). Това обявиха на пресконференция депутатите от групата на „БСП за България“.

На медийното събитие народните представители се явиха „в пълен състав“, както обяви техният водач Корнелия Нинова. Оценката за лидерите на групата на отцепниците я дала цялата партия на преките вътрешни избори за председател на БСП. Валери Жаблянов получил 760 гласа от 53 795, а Красимир Янков – 1117.

„Следваща оценка получиха на Конгреса – и шестимата не бяха избрани за членове на Националния съвет (НС) от близо 1000 делегати“, коментира още Нинова.

По думите й, очевидно мотивите им за напускане не били ценностни, а властови. Докато били членове на Изпълнителното бюро и на Националния съвет не виждали ценностни различия с партията и стояли в нея. А сега, когато вече не били на тези постове, напускали БСП. 

"Сигурни сме, че ако бяха избрани за членове на НС, нямаше да го направят. Това поведение е обидно към десетките хиляди социалисти в страната, които вярват в идеите, членуват в партията, работят години наред в името на успеха на партията, безкористно и без да се борят само за постове. Заявката, че оттук нататък ще бъдат независими депутати, за да представляват своите избиратели и да не ги излъжат в очакванията им, не отговаря на истината, тъй като организациите от областите, откъдето са избрани за депутати, снощи късно и днес се произнесоха. Искат незабавно тези депутати да напуснат и парламента, ако наистина изборът им е въпрос на морал. В момента те не представляват никого, освен себе си", добави Нинова. 

Това било становище и на партията, и на парламентарната група. 

Отцепниците не били избрани мажоритарно, а с листата и програмата на БСП. 

Корнелия Нинова призова да се следят гласуванията на шестимата - дали ще осигуряват кворума, дали ще подкрепят новата конституция на ГЕРБ и дали ще са "за" евентуален експертен кабинет. 

Вчера парламентарната група на "БСП за България" се събрала, като там депутатите били попитани дали има и други желаещи да напуснат. Отговорът бил "не". 

На въпрос на "Флагман" дали имат съмнения, че отцепниците са външно стимулирани по някакъв начин да напуснат, депутатите от "БСП за България" започнаха да се подсмихват и да подвикват "нямаме никакви съмнения", "с бонбонки" и др.

Корнелия Нинова пък обяви: "Групата даде отговора, преди аз да кажа каквото и да е. Нямаме съмнение, убедени сме - казват някои колеги. Ще го видим в бъдещето, но факт е, че така наречената опозиция, която работеше вътре срещу политиката на БСП, по този начин се осветява, показва истинското си лице, предприемат своя път - те имат това право; нека да правят каквото искат, но да освободят парламентарните места, за да влязат следващите от листата на БСП. Защото ние тук сме БСП, никой не е единствено себе си."

Припомняме, че шестимата, които обявиха, че напускат групата на "БСП за България", са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Димитър Стоянов, Лало Кирилов, Николай Иванов и Георги Андреев. Те с изключение на Жаблянов казаха, че вече няма да са членове и на самата Българска социалистическа партия. По неофициална информация, ще подготвят нов политически проект. 

След брифинга на БСП Красимир Янков също направи коментар пред парламентарни репортери. 

"Изявлението на Нинова показва колко правилно е нашето решение. Тя продължава с разделителните линии. Явно не се е запознала с Конституцията на Република България - да е прочете и да я спазва", каза Янков. 

Той призова да се следят позициите на шестимата - така щяло да се види кой реално е опозиция на ГЕРБ. Имитацията на опозиционност била основната причина да напуснат БСП. 

Красимир Янков не отговори на въпрос на "Флагман" - дали ще участват на предстоящите избори. 

 

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
7
Коментара по темата
7.
Асас
30.09.2020 19:18:13
3
2
Най-голямата грешка на Нинова е ,че изхвърли Станишев от националния съвет на БСП. Той е председател на ПЕС и е от най-влиятелните политици в Европа. Сега Станишев ще изключи БСП от ПЕС след което ще създаде нова Социалистическа партия в България ,а тези които днес напускат ще бъдат в основата на тази нова левица. БСП с просъветската си нагласа ще остане в изолация ,а новата партия ще привлече младите хора с леви политически убеждения. Не случайно напускат тези
6.
я
30.09.2020 16:07:27
6
9
методите на нинова за управление на партията са сталински което другарче не слуша го наказват напротив шестимата постъпиха по достойно от добрев който си трае за да бъде избран и в следващия парламент тия ще изкарат да края на парламента и са до там те много добре го знаят но все пак показаха някаква съпротива а нинова с тези методи на ръководство не знам до къде ще доведе тая партия и без това членовете й масово намаляват поради природни закони
5.
МОРСКИ
30.09.2020 14:38:11
35
8
БСП вътрешно се подкопава от бивши щатни служители на ДС и настоящи агенти на ГЕРБ търсещи лично облагодетелстване какъвто е Димитър Стоянов .Нужно кандидатите за следващия парламент да преминат тест за лоялност и и агентурно минало .
4.
Няма балами,како
30.09.2020 12:38:04
2
23
4248 лв основна заплата на депутат.За участие в комисии -други пари отделно.Няма балами,които да се откажат от тези мангизи.Курнито може да подскача ,колкото си иска.
3.
faktolog
30.09.2020 12:20:39
11
12
Ченгеджийска постановка на ДС.
2.
възмутен теляк
30.09.2020 11:25:03
1
27
Много им е вътрешно на БСП за външното стимулиране.
1.
ПРАВИЛНО
30.09.2020 11:12:45
7
35
Да се пръждосват,кой откъдето е.....Да...ама НЕ....
Всеки си натиска парцалите,само и само да си остане на службичка у Парламента......
Никой не се натиска ,да ходи да бачка ,като шлосер или стругар в ЗММ-ето.......
Ша ви са и лицемерите гадни......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори