×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зам.-председателят на Венецианската комисия: Да се твърди, че последните 10 години били изгубени е не просто лъжа - то е обидно


Зам.-председателят на Венецианската комисия: Да се твърди, че последните 10 години били изгубени е не просто лъжа - то е обидно
След 1938 година, никога икономическото положение в страната не е било толкова добро, колкото е в момента, смята Филип Димитров
22 Септември 2020, Вторник, 10:22 ч.
Автор: Флагман.БГ

Тези, които искат да променят държавата и да я правят по-добра, може би трябва да хвърлят усилията си в това не само да бъдат на площада, което е лесно, а и в своята подготовка, смята конституционният съдия

 

Експремиерът и настоящ конституционен съдия Филип Димитров говори пред transitionstories.eu. Димитров е заместник-председател на Венецианската комисия, както е известна Европейската комисия за демокрация чрез право към Съвета на Европа.

Младите хора, които подкрепят протестите и са на площадите вече повече от 2 месеца, е хубаво не само да повтарят 3-4 мантри, а да имат по-широко разбиране за нещата и да бъдат в състояние да поемат отговорностите, които ги чакат. Това каза в интервю за "Истории от прехода" бившият министър-председател, казва Филип Димитров.

"Чух някакви хора да говорят (сред тях имаше и млади):"сега ние ще махнем тези и след тях ще дойдат добри и честни политици". Не знам от чужбина ли ще ги внасяме, от някаква съседна галактика ли ще дойдат? Не видях да ми ги посочват. Когато човек казва такова нещо трябва да има някого предвид. Идеята, че ние сега ще махнем това и другото ще падне от небето дори и за млади хора не е препоръчителна. Тези, които искат да променят държавата и да я правят по-добра, може би трябва да хвърлят усилията си в това не само да бъдат на площада, което е лесно, а и в своята подготовка за това, което може да предложат. Защото не е вярна тезата, че в България хората, които имат какво да кажат, няма да бъдат чути. Не е вярна и тезата, че хората, които имат знания и умения, няма да могат да ги приложат. В известен смисъл в България има глад за знания и умения. И не е вярно, че всеки бърза да пренебрегне читавите само и само, за да пусне калпавите - това са градски митове. Имам суетата да вярвам, че в тези години хората, които показаха високи качества - успяха. Много често тези, които не са успели приписват своя неуспех на държавата, на системата, на лошите хора и т.н. Моят съвет към младите хора е преди всичко да си подготвят нещата и да бъдат в състояние да поемат отговорностите, които ги чакат, а дали ще бъдат на площада или не е въпрос на тяхно разбиране, на политическо мислене и на това кой им харесва", коментира Димитров.

Бившият премиер остро разкритикува опитите за съпоставка между настоящата ситуация и големите протести от началото на 90-те години: "Когато тръгнахме да сменяме комунистическата система България беше на дъното, хората бяха задръстени и в икономическо, и в социално отношение - от гледна точка на възможност за пътуване, обмен и ако щете комуникация със света. Никога икономическото положение в страната не е било толкова добро, колкото е в момента (може би само след 1938 г. когато е имало някакъв бум, свързан с предстоящата война)."

Може да има много проблеми, може да има хора, които едва свързват двата края - имало ги е и тогава. Но общото ниво на българските граждани и икономика в тяхната целокупност никога не са били толкова добре, колкото са сега. Да се твърди, че последните 10 години били изгубени е не просто лъжа - то е обидно. България се развива, сигурно би могла да се развива и по-добре. Тук някой иска България да настигне останалите европейски страни - вероятно ние бихме могли успешно да се опитаме и в бъдеще да видим дали можем да стигнем до едно по-добро ниво от Словакия и Румъния. Идеята, че скоро ще надминем Германия, Франция или Холандия ми се вижда малко съмнителна и това е базирано върху исторически процеси, които трябва да бъдат взимани предвид. Мисля, че всеки 15- годишен момък иска да има физика на Шварценегер, но повечето я нямат", обясни той.

Относно критиките към България за върховенството на закона и 29-те въпроса, които евродепутати зададоха на представители на властта в България, конституционният съдия изрази мнение, че въпросът за върховенството на закона има две измерения. Едното е реалното измерение, в което е видно, че в България има много какво да се желае по отношение на прилагането на най-добрите практики на върховенството на закона. Според него по този повод е имало много коментари, предприемани са действия и в бъдеще ще бъдат предприемани още такива. Филип Димитров даде пример с това, че под мониторинг ще бъдат поставени всички страни-членки, а не само определени държави, каквато беше досегашната практика именно, защото този въпрос добива особена значимост в целия ЕС.

Заместник-председателят на Венецианската комисия съзира "яростна негативна кампания" към България, която се води не само в страната, но и извън нея. "Едва ли не излиза, че върховенството на закона не се прилага. Това е нещо, което според мен по-скоро е свързано с интересите на външни сили спрямо ЕС и НАТО, отколкото с нещата в самата България. България, която се опитва да играе една стабилизираща роля на Балканите е трън в очите на онези, които искат да видят Балканите разклатени. Какво по-хубаво от това да твърдиш, че в страната нямало свободна преса? Всичката преса плюе правителството - от името на кого това е друг въпрос."

"Ние можем да говорим, че тя е подвластна на определени олигархически интереси, можем да говорим, че в определени отношения тя проявява груба пристрастност в една или друга посока. Можем да твърдим, че степента на компетентност на българските медии е по-ниска, но да се твърди, че тя не е свободна, а че изпълнителната власт може да й налага нещо - това е смешно. Въпреки това тази тема непрестанно бива раздухвана. Има критики и по отношение на дейността на правоприлагането. От друга страна твърдението, че това е свързано с някакъв контрол от страна на изпълнителната власт изглежда доста съмнително. Преди 10 години в един свой текст бях написал, че трябва да внимаваме да не объркаме проблемите на днешната ситуация с проблемите отпреди 1 век. Когато проблемът на зависимостта на съда от изпълнителната власт е стоял на дневен ред. Аз не съм сигурен, че изпълнителната власт в момента е способна да влияе на българския съд. За съжаление допускам ситуации, в които на някой конкретен български съдебен състав може да влияе някой друг и това е проблем, разбира се. Влиянието идва от определени фактори, които за съжаление са безотговорни и не са свързани с изпълнителната власт", сподели Димитров.

Той е на мнение, че в съдебната сфера в България са постигнати много резултати и е "грехота да се твърди, че българският съд е корумпиран или ненадежден", независимо от факта, че има "гнили ябълки". "Същите неща, които се говорят за българския съд, ги прочетох неотдавна на една конференция в Оксфорд, представени от представители на други източноевропейски държави. Очевидно такива проблеми има и те са общоевропейски и ние имаме да ги решаваме. В България сигурно някои неща може да бъдат поставени по-категорично, затова и България се обръща няколко пъти към Венецианската комисия и прави консултации с добрите практики на ЕС. Дали те са ефикасни е друг въпрос, но старание в тази насока очевидно има. Дали те са достатъчно резултатни? За да има колебание сигурно не са. И затова Ви казвам - в първия, реалния аспект на върховенството на закона, има много какво да се направи. Що се отнася до другия аспект, който е насочен към дестабилизация на държавата - не трябва да се забравя, че има и такъв, защото в противен случай рискуваме да станем маша в ръцете на някой друг", допълни бившият премиер.

Относно последното решение на парламента за промяна в изборния закон, позволяваща въпроси, касаещи компетенциите на ВНС, да бъдат поставяни на референдум Филип Димитров поясни, че той е скептичен към ползването на референдуми по повечето въпроси, които са свързани с представителната демокрация.

"В нашата Конституция е записано, че властта се упражнява директно и представително. В много европейски страни съществува ентусиазъм по отношение на референдумите и ако чуете мои колеги, включително и във Венецианската комисия, на тях им се иска, ако може всичко да минава през референдуми. Смятам, че това е погрешно. Референдумът е способ, с който може да бъдат изразени много отчетливи алтернативи и то когато емоциите и желанията няма как да префасонират отговора твърде много - става дума за употребата на референдуми в национален мащаб, тогава трябва да се борави доста внимателно. Нещата стоят по съвсем различен начин когато става дума за референдуми по въпроси като това какво да правим с дадена улица".

По въпроса с необходимостта от свикване на ВНС и промяната на сега действащата Конституция Филип Димитров изрази становище, че в последните 20 години: "куцо и сакато се упражнява над това как ще сменя Конституцията". За него голяма част от хората, които изменят Конституцията в своите речи, не са я чели. "От тази гледна точка мисля, че е хубаво да бъде поставен въпросът, за да се избистри когато някой каже било в ролята на опозиционен лидер или президент на държавата, че иска да променя Конституцията или да прави нова Конституция - да се изясни какво точно се има предвид. Стана ясно, че за 20 години този диалог не може да бъде поставен по нормалния начин. Може би една остра провокация би могла да го направи възможен. Очевидно тази провокация идва в момент, когато много от чувствата са разбунени.

Не знам каква е вероятността да има ВНС. От друга страна при нормални условия никой парламент не е готов да обсъжда тази идея. Така че кога, ако не сега. Друг е въпросът, че ако говорим за съдържателната страна на нещата - аз не мисля, че се нуждаем от нова Конституция. Но тъй като толкова много хора се изказаха, че мислят така - хайде да погледнем какво имаме на масата, за да чуем има ли някой, който да се съгласи".

Зам.-председателят на Венецианската комисия допълни, че Конституцията не трябва да може да се сменя "час по час" и затова трябва да има тежка процедура, която на правен език се нарича "ригидна Конституция". "ВНС е един такъв способ за ригидност на Конституцията. В САЩ няма ВНС, но там Конституцията също е ригидна, защото има такава процедура, че е много трудно да се правят изменения. Всички тези, които казват сега, че не трябва да се сменя Конституцията, съм ги чул да казват, че това е неотложна задача. Ако на някой толкова му е трън в очите ВНС сигурно има начин да бъде обсъдено как да бъде направено, но за мен важното в момента е да се проведе разумен дебат или, ако не може да се проведе в тези условия разумен дебат, то поне тези ентусиасти, които променят Конституцията, след като свърши тази процедура да престанат да говорят на тази тема".

Филип Димитров сподели, че правителството е изпратило писмо до Венецианската комисия с т.нар. "urgent procedure" относно предложената нова Конституция и в идните дни се очаква становището на комисията. По негови думи идеите за намаляване на мандата на главния прокурор и извеждането на прокуратурата от съдебната власт няма да променят факта, че прокуратурата винаги ще бъде в: "особено положение спрямо администрацията и няма да бъде част от нея". "Съдебната власт се упражнява от съда, а прокуратурата прави неща, свързани със съдебната власт и очевидно не може да бъде равностойна.

Дали ще бъде по-дълъг или къс мандатът на главния прокурор е въпрос на суверенно решение. Искам да подчертая, че все пак главният прокурор има някакви функции. Идеята да бъдат кастрирани неговите правомощия напълно също не е добра идея. Има решение на Конституционния съд, има внесен законопроект, който е с определени ограничения и по-скоро възможности да може в изключителни случаи да се търси отговорност на главния прокурор. Идеята, че всяка втора седмица главният прокурор ще бъде подсъдим е малоумна и не трябва да бъде произведен законодателен акт, който да изхожда от тази презумпция. Друг въпрос е, че е редно да има начин да се търси отговорност и на главния прокурор, ако той "сгази лука" (и в този ред на мисли има съвети от страна на Венецианската комисия). Oтделянето на съвета, който отговаря за прокуратурата, от Висшия съдебен съвет е продължение на тази идея за двете камари, които бяха създадени с последното изменение на Конституцията.

Но пак казвам прокурорът никога няма да бъде носителят на третия клон на властта- съдебната власт, но той не може да бъде напълно откъснат от нея. Ако проследите вариантите в другите държави ще видите, че единият вариант е на вратата на съда да седи някой (както е във френското законодателство). По отношение на него има особена позиция от страна на прокуратурата, но винаги има някой който пази някъде. Или прокурорът, както е при нас, е свързан със съдебната система - той е магистрат и разбира се не е съдия и не може и не трябва да бъде такъв. Той е на банката наравно с подсъдимия, но има специални функции, които ангажират съдебната власт по един начин, който е несравним с възможностите на който и да е било друг. Ентусиазираните приказки на хора, които от днес за утре решават проблеми на материя, която не познават, не биха могли да бъдат основата за критика или анализ на тези предложения", аргументира се конституционният съдия.

Бившият премиер се обяви за противник на предложението за намаляване на депутатите от 240 на 120. "Дълбоко порочната българска нагласа, която твърди, че депутатите "ходели на работа" в парламента, е възмутителна. Те са представители на нацията и не ходят на работа в парламента, за да изкарат там надница, а вършат много неща между които и това да дебатират в парламента. Работата им не е да топлят седалките, а да подготвят материали. Когато имат да кажат нещо да са в залата и когато трябва да се гласува пак да бъдат в залата. Твърдението, че народът им бил "работодател" не е вярно. Той е възложител - те са негови представители. Свеждането до този Ленински начин на мислене, че държавата е като една фабрика, която ние трябва да управляваме - това е много вредно."

"Имайки предвид всички тези дълги години повтаряни погрешни конструкции може би е крайно време да се постави на масата този въпрос. Надявам се да не се реши в полза на 120 депутати, но така или иначе да се обсъди, за да се види нелепостта на тези искания, които срещат толкова голяма подкрепа сред голяма част от българската нация. Правят се някакви сметки колко на колко души били представители в други страни. Основното нещо, което трябва да има в парламента, е разнообразие на мненията. Ако направиш един парламент голям колкото Държавния съвет тогава не чакай в него да има дебат, да има различни становища и да има онова, което представляват функциите на парламентаризма. Ако някой реши, че 240 са му толкова много и иска да ги направи на 200 сигурно ще го преживея, но не е там въпросът. Въпросът не е да се гледа на представителите на нацията като на врагове, изедници и мракобесни фигури, които пречат на народа да живее. Моят съвет към тези юнаци, които искаха толкова дълго това и станаха повод в този проект за нова Конституция да се постави така ребром въпросът, е да си помислят как да намалят унищожаващите приказки по отношение на свои представители и да ходят на избори. А не след като се проведат избори да заявяват, че те са били честни само когато на тях им отърва. Сега като има избори и избраният е някой те са ок, обаче другите избори винаги били опорочени - как става това?", коментира Филип Димитров.

Относно отхвърленото предложение на ГЕРБ половината депутати в бъдещо ВНС да се избират мажоритарно, а останалите пропорционално, конституционният съдия сподели, че лично той е "за" мажоритарния вот, но този въпрос е по-скоро плод на традиция. "Предишното ВНС беше избрано по този начин. Вярно е, че в Конституцията пише, че ВНС се избира по общия ред (което означава редът, предвиден в закона). Така че право на законодателя или иначе казано на НС е да реши в единия или другия план ще бъдат изборите. Тук не биха могли да бъдат дадени конституционно-правни аргументи в полза на едно или друго решение. Така е решил парламентът, така ще бъде", завърши той.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Почина известен бизнесмен Почина известен бизнесмен 29/04/2024, Понеделник 09:53 0
Започва Страстната седмица
Започва Страстната седмица 29/04/2024, Понеделник 07:44 0
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
36
Коментара по темата
36.
976
22.09.2020 15:46:46
2
1
Масон и сатанист е едно и също.
35.
976
22.09.2020 15:46:41
2
0
Масон и сатанист е едно и също.
34.
У
22.09.2020 15:45:47
3
1
Платен смешник в съда на "братиньо". ... колко от препоръките на ВК спазихте.. особено за контрола над гл.прокурор. Ф.Д. е скъсал с правото отдавна, а като политик ще бъде запомнен с пълен провал и предателство към демокрацията .
33.
Предложение
22.09.2020 15:25:12
2
0
Раздел Политика във Флагман следва да се премести в рубриката Бизнес щот си е така. Не съм фен на пичлеметата от първи едераски колектив но не съм и сляп за да не видя, че човека казва твърде неудобни истини за властта но Флагман виждат само онова което отърва на правителството. По този начин му правят антиреклама, но не знам дали нарочно или от глупост.
32.
Петър
22.09.2020 15:09:23
4
0
Има един проблем, и той е погазването на Конституцията от властта, която го прави 10 години! От това страдат гражданите, които намират упование в миграцията, а не в системата, която ги унищожава. В този смисъл икономически не сме добре защото икономиката ни се крепи на кредити, фондове и капитали внесени от мигранти! За Правото сте обоснован за разлика от икономиката.
31.
До 29 Дечо сина на общата
22.09.2020 12:54:46
3
0
Може ли да си толкова проЗ бе Дечо. Щом майка ти я мина поливин град значи всички са ти рода.
30.
Страхил
22.09.2020 12:50:39
7
8
Прав е Димитров.Червените боклуци и лилявите либерасти -рамо до рамо в борбата срещу България!
29.
Бай Дечо до 28
22.09.2020 12:20:44
1
7
Ще си намериш мъж, мойто момче, спокойно!! Хюмненца, колкото искаш!! А от коя махала е майка ти, че бая КАРАБАТАЦИ познавам, може да излезем роднини!!
28.
Бай Дечопедала:
22.09.2020 12:04:45
7
7
Искам си комунизма и "онова време" за да ме пръскат отзад. Тогава имаше трудови войски и поделения с много загорели трудоваци и "кафевият ми салон" беше пълен постоянно. Мама я тъпчеха в махалата, а мен трудоваците. Ех какви времена бяха, а сега като итидох в Комлука да ме чешат, хем ме чесаха хем биха, че и ограбиха. Как да живея без мъжка любов,ще загина!
27.
ХАХАХАХАХАХАХА
22.09.2020 11:45:47
3
5
ТО НАПРАВО НЕ Е ЗА ВеРВАНЕ ЧЕ ИМА НеКОЙ ДА ПОВЕРВА ЧЕ 101 ЧИТАТЕЛИ СА ЛАЙКВАЛИ №22 ХАХАХА ИДИОТ
26.
ДО 24 Бай Дечо
22.09.2020 11:41:42
29
8
МИ ТЕ ""ОЛИГОФРЕНЧЕТАТА""ДЕТО ПИШАТ В ПОЛЗА НА ГЕРБ СА АДМИНИСТРАТОРИТЕ НА САЙТА
25.
ХАХАХА ИДИОТА !!!!!!!!!!!!!!!!!
22.09.2020 11:37:59
24
3
СЕГА СЛОЖИ И 22 ПОЛОЖИТЕЛНИ ЛАЙКА !!!!!!!!!!!ЩО БЕ ИДИОТО ????????????НЕ СТИГА ЧЕ ПОВЕЧЕТО КОМЕНТАРИ ПОД СТАТИИТЕ СИ ГИ ПИШЕТЕ САМИ АМИ ПОНЕ ОСТАВЕТЕ ЧИТАТЕЛИТЕ ДА РЕШЪТ !!!!!!!!!!!ПЪЛНА МАНИПУЛАЦИЯ ХАХАХА
24.
Бай Дечо
22.09.2020 11:34:25
58
34
Флагман, имате ли представа колко дебилчета пишат тези прочувствени проправителствени речи?? Според мен са 2 или 3 олигофренчета. Със сигурност не са повече, защото и откровените простотии, които пишат, винаги са едни и същи. Сериозно ли мислите, че преписаните им опорки и регулярното манипулиране на харесванията, ще променят обществените нагласи?? "Изтупването от прахта" на политическият самоубиец #1 в България Филип Димитров, също говори за фактологическо безсилие!! Сложете си най-после портрета на Премиера като лого и всичко е ТОЧНО!!
23.
ХАХАХА ИДИОТА !!!!!!!!!!!!!!!!!
22.09.2020 11:32:40
22
4
ОТ ""ПИК""/оопс/ФЕКАЛМАН ТУРИ 22 ОТРИЦАТЕЛНИ ЛАЙКА НА КОМЕНТАР №22 ЩО БЕ ИДИОТО НЕ Е ЛИ ВЯРНО АААААААААААА????????????????????
22.
ДО 12 ИДИОТА
22.09.2020 11:25:02
111
32
ТВЪРДЯЩ ЧЕ ГЕРБ Е НАПРАВИЛ МНОГО ДА БУРГАС //вероятно лично за него като част от """СХЕМАТА"""А ""СХЕМАТА Е ПРОСТА !!!!!!!!!!!!!!!ОГРОМНИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ И """"УСВОЯВАНЕ"""/най нагледен пример зала """"АРЕНА БУРГАС""///!!!!!!!!!!!!НО ВОДИ ЛИ ТОВА ДО СЪЗДАВАНЕ НА ПРОМИШЛЕНОСТ//откривание на добре платени работни места с постоянна заетост/// КАКВАТО Е НЕОБХОДИМА ЗА ВСЕКИ ГРАД ИМАЩ ПРЕТЕНЦИИ ЧЕ СЕ РАЗВИВА?????????КАТЕГОРИЧНО НЕ!!!!!!!!!ТОВА Е ПОТРЕБНО САМО НА ГЕРБ//за пълнене на "чекмеджета/!!!!!!!!!!!!!!
21.
Придворните медии
22.09.2020 11:19:36
7
4
След 1938 година, никога икономическото положение в Флагман било толкова добро, колкото е в момента, смята Филип Димитров
20.
Фикуса до 12
22.09.2020 11:10:36
4
12
За какво е пример Бургас, че те те разбрах?!!!!!!
19.
ВИЖТЕ И ЧУИТЕ НОВИЯ ХИТ!!!!!!!!!!!!!!
22.09.2020 11:10:21
31
7
На Слави""СБОГОМ МУТРИ"""
18.
Филипе,
22.09.2020 11:09:47
5
11
Да не си пил дезинфектант? Той Тръмп не знаеше , недей да го пиеш!!
17.
До 16 и 17
22.09.2020 11:09:15
10
33
Да Ви се върне желанието на теб и фамилията ти!
***************
БСП трябва да са далече от властта!Няма управление на БСП,което да е добро за България и обикновенния човек! БСП-Радев за 150 дни толкова престъпления извърши, дори и грипени си поръча без въоръжение,за да се изнесе в Сърбия при ментора си Цв.В! БСП-Орешарски за 1.5 година успя само една банка да фалира и всички Еврофондове да окраде,за това ги спря Европа! За БСП-Виденов и БСП-Луканов историята се произнесе : две национални катастрофи, две фалита на България! Когато Бойко е на власт България се възстановява, вече сме достатъчно добре, за това БСП иска да се качи на власт, поне за 150 дни служебно правителство на БСП-Радев, за да се накраде и фалира България!Никаква милост, никаква прошка към червените кхмери!Бой и финансови разбивки на всички червени мобифони - олигарси!
16.
До 13 Прочети статията!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22.09.2020 11:08:44
27
6
""Рухна митът за безалтернативноста на ГЕРБ"""
15.
Васето до 9
22.09.2020 11:06:16
7
11
Проблемът на Гешев е, че и в Европа разбраха кой е той!!!
14.
ВИЖТЕ И ЧУИТЕ НОВИЯ ХИТ!!!!!!!!!!!!!!
22.09.2020 11:05:39
34
8
На Слави """СБОГОМ МУТРИ""""""
13.
До 8 Истина е ГЕРБ е №1
22.09.2020 11:05:10
12
10
Много е лесно да се дава акъл на паднал ангел, след като се е показал като импо алтернатива на Бойко! Курнелия дали си направи операция да става на Мъж, това е друг незададен въпрос! Чехлю Радев защо се уплаши от Гешев?Ясно е че сте затихващи,да идва Йотова и да покани Брегович с "Оркестъра за погребения" за опелото на БСП!
12.
Браво на Ф. Димитров!
22.09.2020 11:04:17
20
17
Аман от хейтъри и неудачници. Пият от обяд, безделничат и плюят по държавата! Наркомани, алкохолици и безделници без занаят и образование, не могат да имат претенции. Хора, които нищо не са направили за държавата, не могат да искат нищо от същата тази държава!
При Борисов се направи много и в много направления, а Бургас е един от примерите за напредък и пълно преобразяване. Затова и на тези избори ГЕРБ ще спечели, а БСП и Радко кауна ще си останат с илюзиите поемат управлението.
11.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
22.09.2020 11:03:23
6
8
Поправка ""Рухна митът за безалтерНативноста на ГЕРБ"""
10.
Az
22.09.2020 11:01:21
6
10
МЛЪКНИ,БЕ КОПЕЛЕ ПРОДАЖНО.....ДОСЕГА ТРЯБВАШЕ ДА СИ ИЗГНИЛ В ЗАТВОРА...ГАД МРЪСНА
9.
Червените кхмери
22.09.2020 11:00:57
14
13
Злоба,злъч,завист,омраза от всички комунета струи!БСП е партия с тъмно минало и незавидно бъдеще,питайте Елена тя вече разбра кой е Гешев и че дори чиновник Радев не може да го спре в похода за разчистване от престъпните олигарси!
Позитано много пари е наляло за тролове,възхваляващи Народния съд на престъпната комунистическа власт,обявена извън закона!
8.
Флагман предложете
22.09.2020 10:59:33
6
10
На читателите си статията""""Рухна митът за безалтеративноста на ГЕРБ""""
7.
Филипе
22.09.2020 10:58:26
7
11
Скрий са някъде и не се показвай никога повече!!!Пълен.......леген
6.
демократ
22.09.2020 10:53:46
7
20
"Ибо живяхме Господи" - роман от Ф. Димитров. Конституционен СЪДИЯ, БЕЗ НИТО ЕДИН ДЕН ДА Е БИЛ СЪДИЯ ПРЕДИ ТОВА ! Гнусен хомолюбец на богоизбраните ! Пропагандата продължава !
5.
..
22.09.2020 10:52:57
8
13
Тез намериха на кой боклук да му дават лъжите.
4.
*********
22.09.2020 10:51:06
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Народен съд за такива
22.09.2020 10:42:26
9
23
Аххх и тази гад ли изплува от фекалиите, тъкмо го бях забравил.
2.
Хаха
22.09.2020 10:42:19
10
27
Касабовото сайтче с поредна платена публикация с политически труп. Пълна некрофилия!
1.
Поредния идиот
22.09.2020 10:30:32
13
24
локал от народната копаня!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Абсурдна наредба задължава лекарите да качат скъпата си апаратура на джета, за да спасяват удавници Абсурдна наредба задължава лекарите да качат скъпата си апаратура на джета, за да спасяват удавници Браншът както страда заради липсата на обслужващ персонал, а ни задължават на всеки пет поста да има лекар, жалва се експертът по водно спасяване Иван Георгиев Почина известен бизнесмен Почина известен бизнесмен Светлозар Пенчев е собственик на пловдивски машиностроителни фирми "Триера" 30 биячи с палки и винкели окървавиха дискотека, един от пребитите е над 40 шева на главата 30 биячи с палки и винкели окървавиха дискотека, един от пребитите е над 40 шева на главата Затвориха вратата и започнаха да ни налагат, разказва русокосият Альоша, който се върнал от Франция и събрал приятелите си в заведението, за да се почерпят Започва Страстната седмица Започва Страстната седмица Във всичко, което правим, трябва да бъдем водени от вярата в милостта на Господ Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели 
4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори