×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Безумно: Мъж повика линейка да го закара до дома му заради неудобни обувки


12 Септември 2020, Събота, 12:40 ч.
Автор: Днес.бг

Жена пък се обадила заради паднала от 8-ия етаж котка

Жена разкарва медиците на Спешна помощ заради паднала от балкона на осмия етаж котка, мъж пък иска да му изчистят въшките, защото много го сърбяло. Това са само част от фалшивите и парадоксални сигнали, които получават в Центъра за Спешна помощ в столицата.

Екипи са били търсени за зъбобол, менструални болки, както и за неспадаща еякулация след прием на стимуланти. Това разказа пред „Монитор” говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска. Млад мъж пък се обадил на спешния телефон, защото сънувал кошмари.

„За съжаление парадоксалните сигнали към Координационната централа на Спешна помощ са ежедневие, а не изключение. Казвам за съжаление, защото фокусът на дейността на спешните медици са човешкото здраве и живот – това е съпътствано от огромна отговорност, изключителен стрес, напрежение и много сериозна концентрация”, каза Катя Сунгарска.

Медици са били викани още да вадят кърлежи, имали са и многобройни случаи на бременности, незнайни за жената.

„Може да звучи смешно, но не е. Имаше един случай, в който разстроена жена крещеше по телефона, не се разбираше какво казва. Колегите успяха да чуят само, че детето й е паднало от 8-ия етаж. Разбирате какъв спешен сигнал е това и линейката тръгна веднага на адреса. Действаше се мигновено. На мястото се разбра, че детето на госпожата е нейната котка. Наистина има хора, които приемат домашните си любимци за деца. В това няма нищо лошо, но всичко това щеше да бъде смешно, ако не беше толкова опасно. Докато ни разкарват за неспешни състояния от мързел или безотговорност, някой някъде е в спешно състояние и няма свободен екип, който да се отзове“, казва Катя Сунгарска.

Много често спешните екипи се сблъскват и с друг проблем - самотни възрастни хора викат линейки хем да им измерят кръвното, хем да им правят компания.

„Тук на шега им викаме абонати. Имаме една жена, която много често ни се обажда и ни вика. Колегите разказват, че в момента, в който вратата на дома й се отвори, тя ги посреща с широка усмивка и ги поканва „Влизайте, влизайте, бухтички съм ви направила!” Колкото и да е странно, но е факт. За някои дори може да звучи смешно, но това може да коства живот или страдание”, разказа Катя Сунгарска.

Само преди няколко месеца пък в центъра е получен сигнал от мъж, който настоявал спешен екип да отиде и да му изчисти въшките, защото много го сърби. Административен работник пък поискал да бъде изпратена линейка на работното му място, защото има два кърлежа на задните си части. Друг пък се обадил за линейка да го закара до дома му, защото обувките му много го убиват и не може да се прибере.

Друг парадоксален случай е за получено обаждане от възрастна жена, която излъгала, че е с много високо кръвно и умира, а на място се оказало, че са й паднали батериите на апарата за кръвно и е извикала спешен екип, за да й провери показателите, за да е спокойна. На всичкото отгоре предположила, че в лекарската чанта сигурно има и инструменти и    поискала екипът да й обезвъздуши радиатора.

„Така много самотни хора ни викат, за да им правим компания или да им доставим безплатни лекарства, като, разбира се, подават фалшиви симптоми по телефона. Всеки трябва да си даде сметка, че може да се превърне в своеобразен убиец, докато ангажира линейка, вместо да потърси личния си лекар”, коментира Сунгарска.

Тя изтъкна, че медиците дават всичко от себе си, за да помогнат и когато получат сигнал за въшки, кърлеж или нощен кошмар е унижение, дори гавра.

Линейки в Русе са се разхождали напразно по сигнали за паднали на улицата хора. Това каза за „Монитор“ директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Иванка Маринова.

„Става въпрос за случаи, когато граждани виждат паднал човек, и ни звънят за помощ, тъй като смятат, че той има някакъв здравословен проблем. Когато екипът отива на място, се оказва, че „нуждаещият се“ вече си е тръгнал. Бил е пиян, посъвзел се е малко и е продължил по пътя си“, поясни д-р Маринова.

Заради фалшиви сигнали средно по около три пъти на ден линейките във Варна и областта хвърчат напразно. Това сочи статистиката на ЦСМП от последните няколко години. Средно за месец лекарите се отзоват на близо 100 такива сигнали. В 35% от случаите пациентът не е намерен на посочения адрес или изобщо няма такъв, в 53 - болният отказва медицинска помощ, а при останалите се оказва, че няма нужда от спешна намеса на медиците.

„Такива адреси ги квалифицираме като утежняващи финансовата ситуация на структурата ни“, обяснява шефката на Бърза помощ д-р Мая Рашева. Тя уточни, че често на тел. 112 звънят пациенти, които нямат лични лекари, или пък не желаят да чакат на опашки пред кабинетите.


В категории: Животът


7
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
7
Коментара по темата
7.
Бруля наред
12.09.2020 17:43:44
2
3
Сийче идвам
6.
Сийка
12.09.2020 16:41:30
5
3
И ас ша ги викам за вагинален сарбеШ5fe
5.
топлата вода
12.09.2020 14:59:47
2
9
Х извикай линейка из Европата без нужда или просто за гавра....ще ти скъсат г..ъ после ама тук след като глобите на КАТ не могат да съберат....
4.
БГ резил
12.09.2020 14:48:34
0
15
Глоби!!! Само така ще престанат да се гаврят. Заради такива малоумници умират наистистина неотложни пациенти!
3.
Do dolnite
12.09.2020 13:58:45
1
12
Хахах пациента посрещна екипа на сп.помощ еякулирайки срещу тях.Вече приличаше на стафида
2.
До 1
12.09.2020 13:55:50
0
12
От Хомо Еректус като тези жалкари какво друго да очакваш...
1.
Ейййй богу
12.09.2020 13:03:53
0
27
" неспадаща еякулация след прием на стимулант "
Думата която сте търсели е ерекция, но ви е простено. Толкова си можете все пак хаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори