×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нинова компрометира вота за лидер на БСП с провалени хора и щедри обещания за постове


Нинова компрометира вота за лидер на БСП с провалени хора и щедри обещания за постове
В Бургас предупрежават за манипулации с мобилните и подвижни секции, за което от вчера приближените на Нинова тук вече се подготвяли как да стане
08 Септември 2020, Вторник, 11:48 ч.
Автор: Флагман.БГ

Впрегнат е целият апарат на "Позитано"20, алармират общински и областни лидери

Четири дни преди първите преки избори за лидер на БСП Корнелия Нинова е впрегнала целия апарат на “Позитано” 20 за манипулация на вота. Целта е да си осигури сигурна победа, съобщават общински и областни председатели на партията, цитирани от "Труд".  Те коментират, че председателката на партията, с изтекъл мандат, дава щедри обещания за постове на хората от инициативните си комитети по места. Единствено тя от общо петте претенденти за най-високия пост в БСП е създала подобни комитети. Така например, в Ямбол шеф на инициативния комитет на Нинова е Мариета Сивкова, която два пъти е напускала БСП. В комитета имало и такива членове, които са се кандидатирали и за общински съветници от други формации, които са конкурирали Столетницата на избори.

Хора на Нинова в момента чистели изборните списъци от опозиционни гласове - това са членовете, за които било ясно, че няма да пуснат бюлетина за Нинова. Дългогодишни партийци мистериозно са заличени като членска маса, а на тяхно място са вписани бивши атакаджии или седесари, жалваха се социалисти от Видинско и Благоевградско. Скандален е случаят с червените във Варташево, Кюстендил, където от 9 социалисти само 1 е в избирателните списъци. Останалите са отстранени с мотива, че не били плащали членски внос. Все още списъците за гласуване не са изнесени и никой от кандидатите не знае точната бройка на имащите право на глас. Във Видинско се стигнало до там, че кмет на СДС директно признал, как Нинова му е поръчала да даде помещение за гласуване, а после го питала директно и кого да впише за председател и членове на изборната комисия. “Стигнахме до там, седесарите да ни съжаляват”, коментира пред “Труд” член на НС на БСП.

Освен хаоса с избирателните списъци, социалисти от Варна и Бургас алармираха, че се готвят чудовищни манипулации с мобилни и подвижни секции. Първите трябва да обслужат населените места, които са отдалечени и в които няма как да има редовна секция. С подвижните пък ще се обслужват лежащоболни и трудноподвижни членове на БСП. Във Вълчи дол обаче има 55 селища, в повечето от които няла да се разкриват секции. Хората ще гласуват в урна, разнасяна от автомобил. Според правилата, приети от червената централна изборна комисия (ЦКПИ), застъпници на отделните кандидати могат да се придвижват с въпросния автомобил „ само по възможност”. Никой не знае колко хора ще гласуват и колко ще бъдат отчетени като избирателна активност в края на 12 септември”, коментират социалисти. Секциите са 1100, не е ясно нищо за мобилните секции и въобще може ли да се спази честността и анонимността на вота.

Днес кандидатите за председател на БСП Кирил Добрев, Валери Жаблянов, Георги Тодоров и Красимир Янков ще участват в дебати в НДК, които са организирани от столичните социалисти. Нинова е отказала, с аргумента, че трябва да ходи в Стара Загора. Преди дни Жаблянов, Тодоров и Янков вече излязоха с отворено писмо, в което предупреждаваха за опасност от фалшифициране на резултатите. “Няма гаранция, че вотът ще е честен и сериозно обмислям да се откажа от участие”, призна пред “Труд” днес Георги Тодоров.

След Конгреса Нинова ще иска чистка в състава на НС на БСП

В рамките на предизборната кампания и подготовката на вътрешнопартийния избор се открояват 3 групи нарушения и въпроси, коментираха симпатизанти на Кирил Добрев, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров. Списъците, тайната на вота и агитацията по червената телевизия, която масово била в полза на Корнелия Нинова.

Социалисти са скандализирани, че имаме секционни комисии, които са позиционирани на частни адреси, в автошколи. Смешно е, че някъде ще гласуваме за лидер и в нечий хол, гневят се във Великотърновско и в Стара Загора.

Пълен фарс се очаква да бъде избора и в Русе, обясниха местните. Изпращани са различни писма до ЦКПИ, но отговор от страна на комисията няма. При всички нарушения и неясноти, най-вероятно е да се стигне до ниска избирателна активност, а самият резултат да даде повод за затъване в съдебни разправии. Последният ход на червените е конгресът на 26 септември, който все пак може да избере председател, при положение, че прекият вот ще се окаже нелегитимен.

Прокламираният избор (от Нинова) като голяма реформа и като “най-демократична” практика, всъщност ще е своебразен фарс, и че целенасочено (или не) са създадени предпоставки за привиден, неравнопоставен и нечестен (фалшив) избор. Предупреждението отправи Чавдар Георгиев в писмената си оставка като член на червената ЦИК. Георгиев напусна комисията по избора на 3 септември. В мотивите си той посочи, че са принудени да дописват и да измислят нови изборни правила, в нарушение на Устава на партията.

Според него се провежда странна агитационна кампания по телефона, която не съществува по правилата за избор. По телефона се проверява дали членовете са действителни и дали знаят за избора, което в определени случаи обижда членове на партията, а в други дава възможност да се проконтролират какви са нагласите за гласуване, изтъква Георгиев.

Измислена е и отделен (нов) вид секционна изборна комисия - т. н. “мобилни комисии”, т. е. създава собствени правила и ред за изборния процес (в нарушение на Устава чл.16, ал.1.). Мобилните комисии/секции затрудняват в максимална степен осъществяването на контрол по отношение на тайната на гласуване и честността на изборния процес, сочи Георгиев.


В категории: Политика


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Гарантирано от Хунтата ГЕРБ
08.09.2020 20:03:51
0
2
Жената е като пакетче чай – не се знае колко е силна, докато не я пуснеш в гореща вода".

Това заяви Простата Кърдж. ПУФКА на дискусия, посветена на ролята на жените в сферата на сигурността
15.
Бахти звяра
08.09.2020 16:47:13
3
5
Ебах мама ти кравешка! Прилича на чист травестит! Комуняги, вие не мразехте ли педалите ве?
14.
БСП
08.09.2020 16:42:40
3
4
Ами хайде де, от 30 години ви чакаме да се разпаднете и да изчезнете от политическия хоризонт! Крайно време е! Ама тя Курнелия си знае работата и всичко върви по план. Фалит, деморализиране, другарски съд, отлъчване, корупция и Разпад!
13.
я
08.09.2020 15:43:35
4
4
нали тая реве най много за честни избори и какво прави или недейте гледа какво правя а какво говоря и да каже кога ще върне шесте милиона от субсидии на държавата че партията й е фалирала пък нека си я изберат ще си имаме борисов 4
12.
Червен урод
08.09.2020 15:21:42
4
8
Какъв е този травестит на снимката? Това да не е Тутси?
11.
Българин
08.09.2020 15:11:27
1
1
ГЕРБавите гас пикаят като чуят за Корнелия. Колко кинти изпотроши предател-свинар да я разкара, че да си хортуват сладко-сладко с пожарникаря
10.
Недялко Недялков
08.09.2020 14:35:39
1
5
Пиша "флагман", то излиза " ПИК". Браво,колеги!
9.
Недялко Недялков
08.09.2020 14:34:22
2
3
Пиша "флагман", то излиза "ПИК".Поздравления,колеги!
8.
Долу предателите
08.09.2020 13:28:15
10
9
Всички структури в страната са зад нея, само флагман, свинаря и киро контрабандата мислят друго. Свинар, колкото и пари да налива тиквата в теб, няма шанс, след избора ти и всички продажници сте аут.
7.
*********
08.09.2020 13:13:37
5
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Бай Дечо
08.09.2020 12:35:40
8
21
Корни е агент на СДС (ОДС). Мисията и е да закрие столетницата, като за момента и са получава.
Давайте г-жо Импексова, смачкайте мръсните комундели. Ние от Демократична България сме с вас и виждаме че малко Ви остана да смачкате червения тумор БКП.
5.
МОРСКИ
08.09.2020 12:11:35
1
12
Другаря Георги Тодоров лед като се увери че в Бургас не ще пробие се прехвъли в София .Те от коле време се пробват да онаследят таткото Димитър Георгиев един от приближените и пръв заместник на покойния Николай Жишев дълги години управлява Бургас и областта .Децата се сепробват сестрата за Бургас докато брат и Георги на по високо ниво .Дседне в стола на Позитано 20
4.
МОРСКИ
08.09.2020 12:11:25
0
8
Другаря Георги Тодоров лед като се увери че в Бургас не ще пробие се прехвъли в София .Те от коле време се пробват да онаследят таткото Димитър Георгиев един от приближените и пръв заместник на покойния Николай Жишев дълги години управлява Бургас и областта .Децата се сепробват сестрата за Бургас докато брат и Георги на по високо ниво .Дседне в стола на Позитано 20
3.
Нееее
08.09.2020 12:03:23
9
14
На Флагман не вярвайте.Те са от НФСБ.Мислят си, че ще бъдат вечната патерица на властта.
2.
Най-демократично
08.09.2020 12:01:14
3
15
Нали ще гласуват машинно? Ореваха орталъка за машинно гласуване.
1.
Много демоктатично
08.09.2020 11:58:14
6
19
Нищо старо не е забавено. Който не е с нас, е против нас. И тази се готви да управлява България и казва на Борисов мутра!? Че Борисов е мутра, не подлежи на съмнение, но тази каква е? Ако е вярно написаното. Ако, че истина от Флегман е трудно да се чуе.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори