×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Война за главата на домоуправителя запали фитила в бл.75 в бургаския ж.к.“Лазур“


Война за главата на домоуправителя запали фитила в бл.75 в бургаския ж.к.“Лазур“
Блок 75 в ж.к."Лазур" е разстресен от скандал. От едната страна е досегашният домоуправител Дафинка Белева(горе вдясно), а от друга - блоковата й опозиция
17 Август 2020, Понеделник, 14:55 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

Съседи обвиняват Дафинка Белева, че е превзела властта, тя се оправда, че е жертва на междуличностни нападки

 

Популярният испански сериал „Новите съседи“ проследява битието на обитателите на жилищна сграда в покрайнините на Мадрид. Те воюват за това кой да бъде домоуправител и правят подли номерца, които са изключително забавни за зрителите.

Един от най-интересните персонажи е на Антонио Ресио. Или както той сам обича да се представя: „Аз съм вашият всемогъщ домоуправител“. Той обикновено превзема властта със сила или измама и започва да отмъщава на враговете си.

Жителите на бургаския бл.75 в ж.к.“Лазур“ имат чувството, че са актьори в този сериал. От няколко години водят непрестанни битки, в които са въвлечени Община Бургас, Районна прокуратура-Бургас, ОД на МВР, НАП-Бургас, РДНСК-Бургас и куп други неизвестни служби и чиновници.

Претенции за управлението на етажната собственост имат два управителни съвета и два различни домоуправителя, а по стълбищата вместо усмивки се разменят клетви и злобни подмятания.

От едната страна е дългогодишният председател на етажната собственост Дафинка Белева, а от другата лицата на блоковата й опозиция – Стамат Стаматов, Киро Градев и Петранка Хиндирис.

Дафинка Белева е била домоуправител повече от 10 години. Сменена е на Общо събрание в края на миналата година, а съседите са избрали нов УС и се доверили на външна фирма. Според Дафинка обаче цялото събрание било измама, не бил спазен законът, а т.нар.професионален домоуправител не си вършил качествено работата.

Заради това, през юли, съседи я помолили отново да поеме поста. Тя твърди, че в края на миналия месец направила легитимно Общо събрание на етажната собственост, но не в един ден, тъй като в блока живеели 108 семейства, а в четири различни дни, в които идвали средно по 20-ина души на срещите. Те гласували и я избрали за домоуправител, след което тя се вписала в Общината.

Опозицията й обаче твърди, че събранието било нелигитимно, съмняват се, че голяма част от подписите били фалшифицирани, а и не бил известен досегашният домоуправител, както законът повелявал.

Заради това и днес Стамат Стаматов, Киро Градев и Петранка се срещнаха с териториалния директор на кметство „Зора“ Стефан Дубаров и му връчиха преписка от документи, с които настояват вписания в края на миналата седмица допоуправител Дафинка Белева да бъде заличен от регистрите.

В напрегнатия ден, Стефан Дубаров отдели близо час, за да изслуша гражданите. Той беше добре запознат с цялата преписка и подчерта, че това е най-проблемният блок в Бургас. Дубаров бе категоричен: „Община Бургас не е страна по казуса, режимът за промяна на домоуправителя е уведомителен и се извършва на базата на предоставени документи. Лицето, което ги е внесло носи отговорност за истинността им, а проверката при съмнения се извърша от ОД на МВР в Бургас и Районна прокуратура.“

Териториалният директор на "Зора" Стефан Дубаров прие гражданите в кабинета си днес, оказа се, че е много добре запознат с проблема на бл.75 и го определи за най-проблемния в Бургас

До Окръжен съд-Бургас е подадена и искова молба срещу Дафинка Белева от името на етажната собственост на блок 75. Използвани са юристите на професионалния домоуправител „Дзен 33“ ЕООД. Според тях Белева е управлява еднолично в продължение на 10 години, събирала е средства без законово основание и при липса на отчетност. След възстановяването на постоянните приходи и разходи на блока те твърдят, че на година при управлението на Белева се губили по около 5 хил.лева. Тъй като ЗЗД ги ограничава, те претендират само за сумите в последните пет години, останалите считат за погасени по давност. Гражданският иск срещу Белева е в размер на 25,980 лева. Делото се очаква да тръгне в Бургаския окръжен съд през октомври.

Днес съседите взеха решение и да уведомят прокуратурата и ОД на МВР в Бургас за извършени според тях закононарушения на последното Общо събрание от края на миналия месец.

Флагман.бг потърси Дафинка Белева. Открихме я пред блок 75, а докато се опитвахме да говорим с нея, се намесиха няколко жени. Една от тях, която се представи за фармацевт я защити и обясни, че била жертва на „няколко злобни съседи“. Друга - Иванка Стаматова я нападна.

Вижте видеото:

 

Тъй като провеждате на нормален разговор пред блока бе невъзможно, Белева покани екип на Флагман.бг в дома й. Показа няколко папки с документи на етажната собственост и твърди, че всичко й било изрядно. Един от документите, които ни представи е постановление от РП Бургас за отказ за образуване на досъдебно производство от 15 ноември м.г.

„Тези хора ме съсипаха! Пуснаха жалби до прокуратурата, полицията, НАП. Нарушения не се откриха, но ми разбиха здравето. Не съм злоупотребявала с парите на Етажната собственост, дори напротив – вадила съм от собствените си пари, за да плащам сметките за ток. Всеки месец са ми правили ревизия. Насскоро съседите прецениха, че няма достатъчно пари за професионален домоуправител, а и той не се справя и ме помолиха аз отново да се заема“, разказа Дафинка Белева.

По думите й щяла да бъде домоуправител до септември, когато да отстъпи на друг човек от блока. Отношенията вече били нетърпими и не искала да се занимава. "От блок-отличник станахме за смях", заключи дългогодишният домоуправител.

"Съмняваме се да напусне. Казвала е неведнъж, че ще бъде домоуправител, докато умре! От няколко дни минава и се разпорежда по етажите, държи се като собственик на целия блок", недоволстват съседи от входа.

Дафинка твърди, че е жертва на междуличностен спор

 


В категории: Животът


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
16
Коментара по темата
16.
Пена
05.08.2022 22:17:41
0
0
Тези панелки вече ще се разпаднат какъв ремонт.Да отиват на село тези граждани с фекални мазета.Намерили една женица да им слугува за нищото и сега тя вече е на възраст тя виновна.Дано новия домоуправител ви одере кожите .
15.
Boni fakta
18.08.2020 21:18:28
0
4
Boni ti da ne si na bonbonki dai tochni fakti da ne si vnuk ili vnuchka na nqkoi ot opoziciqta
14.
Не чистя риба
18.08.2020 11:46:59
0
4
Отсранен за три събрания
13.
Бони
18.08.2020 11:39:18
4
3
Тая Дафинка ми е позната, излъчвали са я по телевизията, доколкото помня за някакви измами
12.
Селиме
17.08.2020 21:24:20
5
25
Жалки същества, жената е вършила толкова дейности за 100 лв 15 години,защо сега се сетихте да я плюете? Нещастници ,съжалявам ви!
11.
kaputt
17.08.2020 18:53:14
2
32
частния домоуправител дава на няколко човека отстъпка за 1-2г да лобират за него а те за 2 лв и майките си са готови да продадът , като наемете фирма тя ви обещава 2-3г нещата да са добре после таксите стават х2 и се правят редовно саботажи в блока за да има ремонти, бабите не могат да плащат защото пенсиите са им малки а ако не плащат фирмите ще им пуснат изпълнителни листи, тоест от цялата работа печелят и съд+ЧСИ+азвокати+частни домоуправители
Селяните са прости и не разбират че сами си вкарват автогол
10.
*********
17.08.2020 18:33:30
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Bekym
17.08.2020 17:27:24
4
38
Блок където е 18 етажен с един вход и живее едно село никога няма да си купя апартамент.
Ей затова ще си построя малка къщичка в Крайморие ,Сарафово,Банево.....
Ни домоуправител ни тропане ни чукане....и т.н.
8.
Антонио Ресио
17.08.2020 17:17:52
8
7
Това при Антонио Ресио беше недопустимо. 1 000 волта щяха да покосят тази бабичка.
7.
До 2
17.08.2020 17:12:48
2
11
Не! Този, който потъваше и се запали е 81. 18 етажен пред Руската гимназия.
6.
възмутен .
17.08.2020 15:49:14
11
21
Като гледа как Бойко държи да бъде премиер до края на мандат Що и тази женица не отстоява достоинството си да си завърши мандата по собствено желание а не по принуда .Явно в блока има не малко хора без ангажимент и търсят как да си уплътнят деня злословят срещу жената отдала се изцяло в полза на тях но не искат да го проумеят .Изчакай Бойко да подаде оставката и ти го последвай .
5.
Фори
17.08.2020 15:45:59
3
41
Тия служебните домоуправители са нещо като старите мутри в бели ризи
4.
Ще
17.08.2020 15:41:32
1
29
Това е блока на любовта, защото съседите се обичат и не могат един без друг. Поради тази причина денонощно се псуват, викак и бият пред входа. От любов е.
3.
до2
17.08.2020 15:39:41
1
11
Май не е тоя
2.
Щи
17.08.2020 15:37:40
10
10
Това не е ли "блокът на смелите" ,който първо потъваше ,после се запали при санирането .
Има история и страсти този блок
1.
Комшийката от 76
17.08.2020 15:37:12
4
47
Всичките са ясни. Не искат да плащат да живеят на аванта и ползват асаньори,осветление без пари, да с*рът коридорите, някой да им чисти, да си хвърлят боклука, киселето зеле и развалените манджи през терасата и да се бият по междуетажията! Затова им е виновна жената.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден В много предприятия ограничението от 18 минимални заплати за шефовете отпадна миналата година Затворник осъди държавата за 16 лева Затворник осъди държавата за 16 лева Пандизчията поискал общо 20 бона обезщетение за теснотия и дървеници
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори