×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разнобой на барикадите: ДБ изгони Мая Манолова от протеста


Разнобой на барикадите: ДБ изгони Мая Манолова от протеста
Мая Манолова бе прогонена от Орлов мост, който се превърна в зона, запазена за Демократична България. Там е лидерът Христо Иванов (горе вдясно)
09 Август 2020, Неделя, 11:55 ч.
Автор: Флагман.БГ, снимки: Дарикнюз

Има напрежение и с т.нар. "Отровно трио". Протестърите около ДБ се барикадираха на "Орлов мост", а Хаджигенов, Минеков и Бабикян - на фонтана пред президентството

Последната нощ на протести ясно очерта разнобоя на барикадите. Протестът вече не е от недоволни граждани, независимо от политически пристрастия, а изцяло подменен откъм състав и доминиран от тъй наречената "градска десница".

Това доказа и знакова случка от 31-вото денонощие на блокади - протестиращите се опитаха да се отърват от Мая Манолова.

Всъщност, и от снимките е видно, че протестът на "Орлов мост" все повече е узурпиран от лицата от маршовете на "Правосъдие за всеки" и активистите на "Да, България", пише Дарикнюз.

Сред барикадистите на кръстовището бяха много от водачите им - Христо Иванов, Иво Мирчев, Петромир Кънчев, Манол Глишев, Борислав Сандов, Георги Георгиев от БОЕЦ - все лица от акциите на "Правосъдие за всеки".


А след като в социалната мрежа Глишев бе разкритикуван от фенове на ДБ, че допускат Мая Манолова да им изземва инициативата, резултатът не закъсня. Около 5:00 сутринта се появи напрежение между протестърите на ДБ и бившия омбудсман.

Протестиращите скочиха срещу присъствието на Мая Манолова на протеста. Тя се опита да обясни, че отишла като гражданин, съобщава Епицентър.

Политологът Евгений Дайнов пробва джентълментски да я защити, но на площада бяха категорични, че тя е част от политическата система на прехода и няма място сред тях.

Протестър псува журналистка, пожела й да умре

Протестиращите даже се разцепиха по въпроса има ли право бившата зам.-председателка на Народното събрание и ексдепутатка на БСП да е сред тях.

Появиха се дори опасения, че, ако се стигне до сблъсъци между самите протестиращи, това може да даде основание полицията да се намеси и да ги разтури от кръстовището.

Нищо чудно вътрешното напрежение сред протестиращите кой да води бащина дружина да му изиграе лоша шега. 

Факт е обаче, че там все по-малко се мяркат представители на левицата и на БСП, както и на редови граждани, непринадлежащи към ничия политическа орбита.

Разделението с "Отровното трио" пък е факт още преди "отлюспването" на Мая Манолова. И пролича, че цялата последна седмица между двата лъча протестиращи в столицата има напрежение. Протестърите около ДБ се барикадираха на "Орлов мост", а Хаджигенов, Минеков и Бабикян - на фонтана пред президентството. Много фенове на Христо Иванов недоволстват в социалната мрежа как тъй се получило, че на протестите идват "червени отломки", а "триото" им яхнало протеста, след като стартът му е бил даден с акцията с лодката на лидера на "Да,България" в Росенец.

Към момента общото между двете ядра на протеста е, че всички обиждат полицаите. Триото ги нарича "уроди" - справка от изказването на Велислав Минеков. А Глишев и фенове ги наричат "жандарми", "момчета от село", "дребните боклуци от МВР" и "униформен пролетариат".

Христо Иванов и Демократична България са окупирали Орлов мост и ревностно пазят зоната си от други политици
Мая Манолова снощи бе прогонена отг блокадите
Кадър от протеста на Орлов мост

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
23
Коментара по темата
23.
До педалчето
09.08.2020 18:49:33
1
2
С тази уста пълна със сладолед на Феса да не се задавиш че баница и сладолед на Росенец днес нямаше. Гладен си нещо тръгнал си да простиш по улиците просяци ела да ми изчистиш кенефа но няма да ти платя
22.
До олигофренчето
09.08.2020 18:36:52
0
0
Няма да останеш без доходи, докато майка ти взема пенсия....
21.
До 19
09.08.2020 18:06:16
0
3
Педалче можеш да ми направиш една свирка , но без пари плановата икономика всичко беше безплатно. А какво ще работя не се притеснявай за мен , имам си доходи и няма да остана без работа, мога да те наема да ми чистиш кенефа ако искаш безплатно.
20.
До 19
09.08.2020 18:05:10
0
1
Педалче можеш да ми направиш една свирка , но без пари плановата икономика всичко беше безплатно. А какво ще работя не се притеснявай за мен , имам си доходи и няма да остана без работа, мога да те наема да ми чистиш кенефа ако искаш безплатно.
19.
До 18
09.08.2020 17:56:28
5
0
Нали знаеш, че наближава времето олигофрени като теб да се молят да чистят тоалетни, само и само да имат работа? А, дебилче?!!
18.
16:09
09.08.2020 16:09:19
4
14
Шибам протестъри прости с 300, сложило педалчето женски бикини и ходи при феса , а той ги черпи със сладолед, да му ближат сладоледа . Мая пияндето, Христо тъпото, тримата глупаци все отбор откачалки муахахаха
17.
1234
09.08.2020 15:53:45
1
8
Защо ли се сещам за онзи афоризъм според който организираното малцинство винаги надделява над неорганизираното мнозинство....
16.
Флегмите предлагат
09.08.2020 15:45:14
3
3
Пак фалшиви новини
15.
Глишев
09.08.2020 15:34:34
3
7
Слушайте внимателно за какво се протестира
Внимавайте за какво протестират хората около вас. Интересувайте се кой и за какво пледира. Това има значение. Нещата никога не са опирали само до две-три оставки - и бъдете нащрек, когато мило ви казват, че сме на улиците и площадите главно или пък само за оставки. Оставките са важни, но са само началото.
Когато чуете "Велико народно събрание", "нова конституция", "президентска република", "пряка демокрация", "забрана на партийната система", "намаляване броя на депутатите" и така нататък - имайте предвид, че това е популизъм за наивници. Това всъщност е пореден опит на проруски кръгове да се унищожи демокрацията и България да се управлява командно, от един човек, който, разбира се, ще трябва да е путинист, авторитарист и направо тоталитарист по убеждения. Внимавайте с това, защото тук има капан. Президентски режими има в момента в Русия и Турция. Нормалният човек не би искал това за своята страна.
Докато напротив - България има нужда от силен парламент, от представителна демокрация, от истински политически партии (действително - не като сегашните) и даже от още повече, а не от по-малко депутати в Народното събрание. Силни парламенти и контрол над правителството от страна на законодателното събрание има в проспериращите, свободни нации.
Ослушвайте се и за пропуснати думи. Радетелите за пряка демокрация, президентска система, малък и слаб парламент никога или почти никога не говорят за #лустрация на агентите на ДС. И когато изобщо я споменават, то е неохотно и под натиск от публиката. А лустрацията е ключово понятие, без което България няма шанс. И не е вярно, че старите десари са измрели или не са влиятелни днес - та помислете дори само за Доган (агент "Сава") и Каракачанов (агент "Иван"), които са толкова вредни днес. Ще се сетите и за мнозина други. Та - ослушвайте се за думата "лустрация" и когато не я чувате, имайте едно на ум.
Ослушвайте се и за друго - за ограничаване на правомощията или направо за премахване на позицията на главен прокурор. Това е важно и полезно искане. Без него си запазваме сопа над главите. Представете си един всевластен президент при слаб парламент. Представете си, че искате да протестирате за нещо срещу президента, опозиция почти няма и той насъсква главния си прокурор срещу вас. Няма да ви хареса. Затова - ослушвайте се дали говорим само за оставката на Иван Гешев или за неговата оставка плюс премахването на главната прокуратура изобщо. Във второто положение има по-голям смисъл.
14.
Михайлов
09.08.2020 15:30:57
2
17
Най-после "Синьо" "българско лято"!?
Искам да поздравя многогодишните си "десни" приятели, че най-после намериха верния път и точната рекета носител, която да ги изведа на водеща управленска позиция.
Какво ли не опитаха през последните 20 години след като от лакомия разрушиха Съюзът на Демократичните Сили...
То не беше ДСБ, после "Синя коалиция", "Реформаторски блок", "Нова Република", "Да, България", "Демократична България", но все се въртяха около 4%. Понякога над, а друг път под...
Но най-после намериха смисъл и подкрепа в инициативата на Васил Божков "Българско лято" осъществена под вещото ръководство на мислителите Минеков,Бабикян и Хаджигенов!!! Видяха и идеен смисъл в Стратегията 2020-30, списвана от ченгетата от екипа на Човекът Юмрук!!!
И хоп... процентите отидаха над 6,2%! Идеално за реализиране на "реформаторски" мандат заедно с Манолова, Трифонов, Копейкин, "Отровното трио" и осигуряване на БАЗОВ ДЕПУТАТСКИ ДОХОД на ръководствата на партийките им.
А днес и Доган ви ощастливи с помахване и благосклонно ви каза ДА от двора на Сарая в Росенец.
Бъдете щастливи!
А аз, като стар човек, който си живее в миналото си спомням едва, едва, че навремето (до 1997, беше толкова отдавна, когато хората ни гласуваха цялото си доверие) имаше нещо което се казваше БАЗОВА ПОЛИТИЧЕСКА ПОЧТЕНОСТ.
Тогава на моста имаше орли, а не папагали снасящи кукувичи яйца!
13.
:) :) :)
09.08.2020 14:29:46
4
23
Хахааа.
Сериозно ли?
Егати протеста. Вече протестират и едни срещу други.
Да не стане накрая всеки срещу всеки
Хахахахаа
12.
Те отсега се джавкат
09.08.2020 13:55:17
6
33
А щяли да управляват заедно и да "изметат мафията от властта"! Хахахаааа! Толкова жалки хорица, не бях виждал!
11.
Вън платените простести и Бошков
09.08.2020 13:50:58
11
33
Тези платени мишки на Бошков какво само запушват улиците и се подиграват с нормалните работещи хора? Няма ли полицията най-накрая да ги спука от бой с палките тези безработни и безполезни наркомани? Само стоят по улиците и правят катуни, нещастници, махайте се от България платени изроди, ментета, фалшификати на българи. Марш. Вън
10.
Мая Галева Илиева
09.08.2020 13:46:46
4
14
:)))))))
9.
ядосан българин
09.08.2020 13:36:01
9
33
Шепа метежници за една торба с пари ,подарена от Васил Божков,са готови и майките си да продадат.Те не се интересуват въобще ,какво ще стане в страната,важното е да напълнят джобовете.Долна измет!
8.
сх
09.08.2020 13:24:43
4
34
тая за власт е готова гола на площада да се съблече
7.
...
09.08.2020 13:08:13
8
40
долни продажници...100 човека не представлявате интереса на нормални народ не разбрахте ли...б*клуци...всички протестъри и водачите им нарушават УМИШЛЕНО правата на вс.останали нормални граждани
6.
Деса
09.08.2020 12:54:36
4
34
не е в България,за това Мая иска да се бутне под юргана на Мунчо Радев!
Тя си е властитутка!
5.
Галевица
09.08.2020 12:51:50
8
48
се оплака на главната мутра Радев,че не я харесвали!
Радев стисна юмруче и изписука:
Мутри вън!Всички на протеста!
Черепа ще му чука канчето на Фигуранта!
4.
kaputt
09.08.2020 12:20:39
7
51
майчето какъв боклук е , яко обслужва олигарси и бивши мутри, колко пъти вече я разкриваха, това си е човек на мафията , много добре са направили че са я изгонили като уличен пумяр
бахти наглия миндил отива да се навре и тя да яхне малко протеста и някой глас в нейна полза ееееей страшни са тея политици , такива боклуци , най омразни по омразни
3.
бля,бля,бляfc4b0
09.08.2020 12:16:54
20
20
Епицентърът на Шиши се опитва да сее раздор
2.
m
09.08.2020 12:15:24
4
48
муххахаха поредна доза комунистическа излагация
1.
Мая парясницата
09.08.2020 12:13:49
10
57
Тази е нахална като конска муха. На всяка манджа мерудия. Бахти квачката тъпа!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори