Вкусотийка: Кекс с ягоди и кокос
Пързо, лесно и много вкусно
Продукти:
60 г масло
150 г пудра захар
1 яйце
200 г брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
1 чаена лъжица сол
120 мл прясно мляко
250 г тънко нарязани ягоди
За топинга:
60 г брашно
100 г пудра захар
60 г масло, размекнато
20 г кокосови стърготини
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с мазнина форма за печене и я поръсете с малко брашно.
Разбийте 60 г масло в купа, докато стане пухкаво. Добавете 150 грама пудра захар и яйцето. Разбийте отново, докато се смесят напълно. Отделно смесете 200 г брашно, бакпулвер и сол. Добавете прясно мляко и разбъркайте. Прибавете тази смес към сместа с маслото. Разбийте с миксер. Излейте тестото в подготвената форма за печене. Украсете с нарязаните ягоди. За топинга смесете 60 г брашно, 100 грама пудра захар, 60 грама масло и кокосовите стърготини. Поръсете топинга върху ягодите. Печете кекса в загрята фурна за 35 минути или до суха клечка.
Източник: az-jenata.bg
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус!
Явор Дачков: Мария Цънцарова е партиен журналист на ПП-ДБ
Дядо Коледа ще раздава подаръци на „Тройката“
