×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Управляващите били в разкрачено положение, надявали се на чудо, за да спрат недоволството на улицата


Управляващите били в разкрачено положение, надявали се на чудо, за да спрат недоволството на улицата
Безсмислено е управляващите да се надяват, че жегите ще спрат протеста, коментира Кольо Колев
30 Юли 2020, Четвъртък, 08:42 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Вариантите са два: или да изпратят силови части и да разпръснат хората, или да изпълнят исканията на протестиращите, каза Кольо Колев

Управляващите стоят в разкрачено положение и се надяват на чудо, за да отмине бурята и протестите да спрат. Така социологът Кольо Колев коментира в „Здравей, България“ по Нова телевизия блокадата на Орлов мост в столицата. 

„Правителството е изправено пред следния избор: или да изпрати силови части, които да разчистят терена, или да изпълнят исканията на протестиращите, а именно всички да подадат оставка. Няма друго решение. Страх обаче е обзел управляващите. Не могат да направят първото с основание, защото тогава страната ще гръмне. Второто също им се вижда неприемливо“, обясни социологът. 

„Те са с нагласа да запазят правителството доколкото това все пак дава възможност. Това е вид решение. Това, което е необходимо да се осмисли, е че когато има конфликт, е налице крива с пик. Излизането на улицата е форма на пик“, каза пък политическият психолог проф. Антоанета Христова. 

„Беше обявено, че вчера вечерта ще е пикът. Никога един конфликт не се разрешава, когато кривата е в това положение. Това става предварително, когато правим превенция, но такава нямаше, или когато се опитваме да решим проблема. Мисля, че точно в момента не е етапа за диалог, но това нещо трябва задължително да се случи, ако искаме някои от смислените искания на тези, които смислено са на улицата, да бъдат изпълнени“, добави тя. 

„Няма основа за диалог. Има ли какво да предложат управляващите на протестиращите? Те не искат нещо конкретно. Повтарят само „Писна ни“ и единственото, за което настояват са всички да си ходят“, прекъсна я Колев. 

„Винаги може да бъдат настроени граждани срещу граждани. Има хора, които не подкрепят протеста. Всяко такова мероприятие създава напрежение. Въпросът е в търсенето на мяра и на възможността да се намери баланс между протеста и да не надскачаш собствените си правомощия“, предупреди той. 

„20 човека са блокирали място, през което минават десетки хиляди хора. Тогава си задаваш въпроса имат ли право, но зад тях стоят други, които не са там“, добави социологът. 

„Мярата е в закона, а в него се казва, че трябва да има предупреждение за протест, разрешително и да се знае, че съответното място ще е окупирано за определен период от време, за да не се получават сблъсъци“, обясни Христова. 

„Тези, които не са на улицата, не са достатъчно защитени от ситуацията, защото това очевидно е цел, тактика, стратегия на правителството да не създава излишни напрежения с хората, които протестират“, добави тя. 

„Управляващите трябва да решат какво да правят. Те още се чудят и се надяват да отложат малко времето, да дойде август, надявайки се жегите да разгонят хората. Иска им се протестиращите да отидат на море, а журналистите да са на почивка и медийното отразяване ще стихне. Надяват се на това, но според мен е безумно“, каза още Кольо Колев. 
 


В категории: Политика


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
9
Коментара по темата
9.
Червен Кольоооо!
30.07.2020 13:58:55
3
4
В разкрачено полижение е на баща ти жена му! Червени крадливи апаши с платени лумпени-протестъри.
8.
_nib_
30.07.2020 12:50:26
3
5
Ей ги комунягите.Точат лиги....те горките били единствената алтернатива....Много благодаря ама....мерЦи.
7.
_nib_
30.07.2020 12:47:48
5
4
Бай Кольо,има и трети вариант.На тези хора,на които им писне в жегата,да отидат и да се върнат от работа спокойно,да им прекипи булгуро и да прехвърлят керемидите на някоя и друга протестираща кратуна.
6.
Жан Клод ван дам
30.07.2020 11:11:39
2
2
прави шпагат
5.
Цирк''Демокрация''
30.07.2020 11:11:11
4
5
С 1крак Бойко стъпил на АМТракия с другия стъпил на килимчето във Брюксел а по средата му сее вееела страшната истина
4.
Бачи Кольо
30.07.2020 10:18:14
7
7
Колю Колев известен с това, че досега никога не е познал изхода от нито едни избори, може би защото е платен социолог работещ към Посрано 20!!! Човекът е спец в това да преставя желаното за действително. Жалко, че малоумните привърженици на БСП и Иван Костов, това не го вдяват- но все пак вече споменахме, че са малоумници :)
3.
по бисери от баба илийца
30.07.2020 09:43:35
10
8
Бойко се е разчекнал между двете страни на протеста, а по средата е грозната действителност, хахахаха
2.
Чудо
30.07.2020 09:09:16
15
17
Чудо ще е ако Бойко проумее, че незабавно трябва да си ходи заедно с цялото правителство и тоя дето се брои за главен прокурор. Дано някой да му подскаже.
1.
Червен
30.07.2020 08:57:07
11
19
Колю пак се изказа неподготвен.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи
Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори