Хапнете си пилешко Кунг Пао, азиатската кухня има уникална магия
Вижте рецептата
Продукти:
500 г пилешки гърди без кожата
2 стрити скилидки чесън
3 стръка зелен лук
60 г печени фъстъци, обелени
За маринатата:
2 с.л. соев сос
1 с.л. бяло вино
2-3 ч.л. царевично нишесте
За соса:
1/4 ч.ч. пилешки бульон с по-малко натрий
2 с.л. ябълков оцет
1 с.л. сос хойсин
2 ч.л. сусамово олио
1 ч.л. чили паста
 
Приготвяне:
 
В дълбока купа комбинирайте соевия сос, виното и царевичното нишесте. Разбъркайте добре, добавете месото, което сте нарязали на малки хапки и го оставете да се маринова за 15 минути. След това в друга купа комбинирайте съставките за соса. Загрейте дълбок тиган с малко мазнина и сложете маринованото месо. Гответе докато стане леко златисто от всички страни.
 
След това добавете още няколко капки мазнина, ако е необходимо, и сложете нарязаните чушки, стрития чесън. Когато чушките поомекнат може да добавите соса. Гответе още няколко минути до пълна готовност на месото и докато сосът се сгъсти. За финал поръсете с нарязан зелен лук и леко натрошени фъстъци, след което сервирайте. Може да комбинирате това пилешко ястие със задушен ориз.
 
													 
													 
													 
													 
													 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 Суперлуна е в телец. Какво да очаквате
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Суперлуна е в телец. Какво да очаквате
													
													
																													 
															 
															 Николай Димитров: Черно море е нашият общ дом и вдъхновение
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Николай Димитров: Черно море е нашият общ дом и вдъхновение
													
													
																													 
															 
																									 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
							 
							 
							 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										