Хапнете си пилешко Кунг Пао, азиатската кухня има уникална магия
Вижте рецептата
Продукти:
500 г пилешки гърди без кожата
2 стрити скилидки чесън
3 стръка зелен лук
60 г печени фъстъци, обелени
За маринатата:
2 с.л. соев сос
1 с.л. бяло вино
2-3 ч.л. царевично нишесте
За соса:
1/4 ч.ч. пилешки бульон с по-малко натрий
2 с.л. ябълков оцет
1 с.л. сос хойсин
2 ч.л. сусамово олио
1 ч.л. чили паста
Приготвяне:
В дълбока купа комбинирайте соевия сос, виното и царевичното нишесте. Разбъркайте добре, добавете месото, което сте нарязали на малки хапки и го оставете да се маринова за 15 минути. След това в друга купа комбинирайте съставките за соса. Загрейте дълбок тиган с малко мазнина и сложете маринованото месо. Гответе докато стане леко златисто от всички страни.
След това добавете още няколко капки мазнина, ако е необходимо, и сложете нарязаните чушки, стрития чесън. Когато чушките поомекнат може да добавите соса. Гответе още няколко минути до пълна готовност на месото и докато сосът се сгъсти. За финал поръсете с нарязан зелен лук и леко натрошени фъстъци, след което сервирайте. Може да комбинирате това пилешко ястие със задушен ориз.
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия
Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи
Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката"
