×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Иван Алексиев: 11 години се борехме за обходния път, за да може Поморие да се развива


Кметът Иван Алексиев: 11 години се борехме за обходния път, за да може Поморие да се развива
Днес бе исторически момент не само за Поморие, но и за целия регион, освен че ще изведе трафика, проектът дава възможност и градът да расте, обясни градоначалникът
Тема в развитие
виж още
скрий
05 Юли 2020, Неделя, 14:25 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Много скоро от София до Слънчев бряг ще се пътува без светофар

Обходният път на Поморие е изключително важен за развитието на целия регион, тъй като ще облекчи трафика. Но от друга страна проектът ще даде възможност на нашия град да диша. Това каза пред Флагман.бг кметът на община Поморие Иван Алексиев минути след официалната церемония по откриването на пътя. 

За историческия момент пристигна и министър-председателят Бойко Борисов, който бе посрещнат на обекта лично от поморийския кмет.

Иван Алексиев изрази удовлетвореност от реализацията на проекта, тъй като бе негова и на колегите му от ГЕРБ битка още от 2009 година, а 11 години по-късно обходният път вече е факт. 

Бойко Борисов откри Обхода на Поморие: Почваме Северната дъга на Бургас и другото лято ще стигаме от АМ „Тракия” до Слънчев бряг без светофар
 

„Този проект дава възможност да Поморие да диша – в прекия и преносния смисъл. В момента разработваме Общия устройствен план на града. Благодарение на обхода ние имаме възможност да отворим Поморие към новия път, тоест даваме начало на развитието в тази посока. В новия устройствен план включваме местностите Лахана, Кошарите и Хонят – за вилно застрояване. По този начин градът има накъде да расте. Досега беше ограничен от стария път, де факто регулацията и урбанизацията бе спряла дотам. Сега с пускането на обхода главният път I-9 отпада, той ще стане наш вътрешен път. Това ще даде възможност за развитието на Поморие“, обясни Иван Алексиев. 

Официални гости на домакина Иван Алексиев (вляво) бяха зам.министърът на енергетиката Жечо Станков (вдясно) и депутатът Димитър Бойчев (по средата)

Общият устройствен план на Поморие ще обхване и местността Кротиря, където се намира бившият къмпинг Европа, закъдето има инвестиционни намерения. 

„Мястото е извън регулация, но след приемането на ОУП това ще се поправи. Така на по-късен етап там можем да изградим водопровод и канал, както и улици, абсолютно всичко, за да може местността да стане атрактивно“, допълни кметът на Поморие. 

Обходният път на Поморие е предвиден още преди 45 г. като идея и проектиране. След 1990 г. обаче не може да се намери финансиране. 

Кметът Иван Алексиев и председателят на ОбС-Поморие Адам Адамов

„Днес с депутата г-н Димитър Бойчев си припомнихме, че през 2009 година, по време на първата ни кампания на парламентарни избори на ГЕРБ за народни представители, в центъра на Поморие обещахме на моите съграждани, че докато имаме възможност и сме управлението на държавата и общината, ще направим всичко възможно, за да построим пътя. В противен случай сме готови да си подадем оставките. 11 години ние не сме спрели да работим за реализацията му. Ето, че днес вече е факт. Пътят функционира“, обясни Алексиев. 

Обходът на Поморие се изпълнява със средства от републиканския бюджет. Инвестицията за строителството на участъка, който е с дължина 5,8 км, е за около 20,6 млн. лв. Преминава се по изцяло по ново трасе, западно от града в периферната му част. С построяването му транзитното движение ще бъде изнесено извън Поморие, с което ще се повиши безопасността на движението и ще се намали замърсяването на въздуха.

През юни 2018 г. беше пуснато движението по обхода на Ахелой и по четирилентовия път в участъка между Поморие и Ахелой, с обща дължина над 9 км. Те също бяха финансирани от бюджета с близо 45 млн. лв. В момента АПИ провежда обществена поръчка за избор на строител и надзор на Северния обход на Бургас с дължина 4,7 км. Индикативната стойност на проекта е 52 910 000 лв., средствата са отново от републиканския бюджет. С изграждането му транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас, ще се изнесе извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в населеното място.

Премиерът обяви, че следващата седмица трябва да започне и строежът на Северния обход на Бургас, което ще даде възможност от София до Слънчев бряг да се пътува без светофар.

Движението по обхода ще бъде с временна организация, тъй като има довършителни дейности край пътя. По трасето преминаването е възможно, но с максимално допустима скорост до 70 км/ч. Именно заради това маркировката по пътя е в жълто.

През днешния ден да има патрули на пътя, за да се избегнат катастрофи, нареди Борисов на началника на РУ-Поморие гл. инспектор Георги Куцаров

Бойко Борисов разпореди на началника на РУ-Поморие гл. инспектор Георги Куцаров на отсечката да има патрули, които да следят за безопасността на движението в района. 

На историческото събитие днес, освен премиера и домакина - кмета на Поморие Иван Алексиев, присъстваха министърът на околната среда и водите Емил Димитров, заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, зам.-министрите Жечо Станков, Зорница Русинова и Атанаска Николова, областният управител Вълчо Чолаков, заместникът му Владимир Крумов, кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, народният-представител и областен координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев, депутатите Ивелина Василева, Ася Пеева и Галя Желязкова, председателят на ОбС-Поморие Адам Адамов, на ОбС-Бургас - проф. Севдалина Турманова, общински съветници, кметове на населени места от община Поморие.

 

Кметът на Бургас Димитър Николов също бе сред официалните гости на събитието
Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова (вляво), депутатите Ивелина Василева (вдясно) и Галя Желязкова
Областният управител Вълчо Чолаков също уважи историческото събитие за региона

 

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и председателят на ОбС-Бургас проф. Севдалина Турманова
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, заместникът му Атанаска Николова (вляво), депутатите Галя Желязкова и Ася Пеева

 

Зам. областният управител Владимир Крумов и проф. Севдалина Турманова - председател на ОбС-Бургас

 




В категории: Поморие


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 2
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
55
Коментара по темата
55.
*********
07.07.2020 16:15:53
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
54.
*********
07.07.2020 15:57:17
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
53.
*********
07.07.2020 14:57:43
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
52.
До 40
07.07.2020 13:13:32
4
6
За съжаление на Поморийци на никой друг,пОморие дори не е курорт,за Бутиков абсурт.
51.
Щеко до 11
07.07.2020 13:09:04
2
1
Баничар е.
50.
*********
07.07.2020 13:04:11
3
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
49.
Ванката
06.07.2020 13:42:23
2
7
11 години се бори за 6км,извинявай, ама след 100 ли в Поморие ще има една улица с НОРМАЛЕН асфалт?!!!! Така като гледам колко е строен кмета, май е изял парите за инфраструктура :)
И естествено, че ще се застрои минимум до Сарафово, това си е бая лев за лапане от господин кмета. След още 11 години се надявам поне парка на Айвазовски да съществува, ако не изяде и парите за него до тогава ;)
48.
Работник с червен потник
06.07.2020 11:05:59
2
10
Гледам и не вярвам на очите си !
Министри ,депутати, кметове и Кметчета, областен управител и заместници, председател на ОбС чу даже е общински съветници/те пък какъв го търсят на откриването ?/
Много народ много лизачи/подмазвачи.
А ние строителите/работниците кво правим.
Бачкахме по 12 часа на ден скъсаха ни гъза от бачкане в жегата и НИЩО.
Едно мерси няма . То и заплати няма защото държавата и вожда само искат а не дават .
А кой излъга че пътя е завършен ?
Да се угоди на Б Б нали ?
А последния износващ слой асфалт къде е ?
След 2-3 месеца затваря и пак отново.
Докога ?
47.
Кмете
06.07.2020 11:02:28
3
10
Сутринта минах по новия път, под всякаква критика е, колата е нова, а със 70 km/h подскача яко, наклоните не биват, а асфалте към края - Ахелой-Поморие, вече се рони! СРАМ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ!
46.
Поморие било бутиков курорт, хахахаха
06.07.2020 10:49:31
3
11
До слънчака през каблешково, какво поморие те гони теб пък. Даже и софиянците научиха пътя през каблешково и правят тапи там вече
45.
до някоя 43
05.07.2020 23:06:29
6
3
Щом си от Бургас, значи не си ходила на аквапарк в Поморие или с колело до къмпинга, или си с деменция
44.
*********
05.07.2020 22:02:42
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
43.
Някоя
05.07.2020 20:17:41
7
5
И кога точно се е налагало да се минава през Поморие, пътьом от Сл.бряг до Бургас например? На 48години съм, родена в Бургас. Ако има такъв момент, значи имам деменция.
42.
do всички
05.07.2020 19:06:37
7
10
Да разбирам че на тук пишещите коментатори не им се налага да пътуват често от Бургас до Сл. Бряг през лятото ??? Не е много нормално да плюеш нещо, което в наши дни спестява време и пари .
41.
Еркеч кратуни
05.07.2020 18:58:09
6
22
Село Помория е аут от играта с този обход.
40.
до 38
05.07.2020 18:49:30
18
14
Поморие е бутиков курорт. Само за отбрани. Не е курорт за случайно преминаващи заблудени пътници с бански. Така че не се притеснявай - Поморие е специално място, за специални хора, които знаят какво търсят и как да стигнат до него. Не ни мисли, а си продължавай по пътя нататък.
39.
dara
05.07.2020 18:41:17
8
8
Каквото и да говорите, както и да плюете, пътят е факт. И по-добре след 11 години, отколкото никога. А това НИКОГА само допреди 11 години си беше реалност. Тогава не вярвахте на обещания, сега не вярвате на очите си! Щастливци!
38.
Пеленгасиус
05.07.2020 18:32:22
4
13
След обхода Поморие и Северният обход Бургас, Поморие и Бургас стават полу-излишни спални райони на Слънчака, ако успее да се възстанови сезон 2021 и Рускоговорящите от ОНД се върнат евентуално. Ако не се върнат настава леш,няма почти никаква друга индустрия и поминък в района. Крайпътната търговци в Поморие във всички варианти да се готвят да фалират справка Ахелой.
37.
*********
05.07.2020 18:16:10
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
36.
Филия без мас
05.07.2020 17:57:35
4
13
6км, 21млн.лв,11 години от 21 век.
Диагноза.
Голям успех голям радост.
Колайдера ли пускат или писта на Формула1.
Как са минали без международно
присъствие.
35.
Филия без мас
05.07.2020 17:57:30
4
9
6км, 21млн.лв,11 години от 21 век.
Диагноза.
Голям успех голям радост.
Колайдера ли пускат или писта на Формула1.
Как са минали без международно
присъствие.
34.
Иван
05.07.2020 17:54:21
2
12
и 70 км въй аз на втора вдигам толкова.
33.
до 30 коментар
05.07.2020 17:53:15
4
7
А като стане и АМ "Хемус" готова(живот и здраве, който доживее) целия югоизток ще замре,с малки проблясъци от по 2-3 месеца през лятото.
32.
*********
05.07.2020 17:32:00
4
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
31.
Пффф
05.07.2020 17:30:40
3
16
Кво е готовото, към Ахелой след кръговото за Каменар, тресе като чакълиран път! Бахти некъдърниците
30.
Супер
05.07.2020 17:29:47
18
21
Сега вече окончателно никой няма да стъпи в тва тъпо село Поморие. Следващото тъпо село е Бургас
29.
V
05.07.2020 17:11:09
3
10
тези хора трябва да се преспят
28.
поморие е нашта клетва
05.07.2020 16:55:33
2
22
След 11 години обходът е готов. След колко години ще бъдът готови обещаните: спортна зала в Поморие, автогара, паркове, велоалеи или канализациите на Каблешково и Ахелой. Липса на стратегия и приоритети. Общината се управлява неграмотно, инфраструктурата й е съсипана, не се откриват възможности за нови производствени мощности, разчита се само на туризъм и търговия, които са обречени тази година, не се знае и до кога. И най-важното за упавляващите обещаният ОУП на Поморие, още колко години ще го чакаме.
27.
Pidal
05.07.2020 16:45:17
3
14
Ей флегми, ще отечете в канала. Тоя модератор за щяло и нещяло трие. ПОДЛОГИ
26.
въпрос
05.07.2020 16:40:45
2
10
въпрос: ще се довърши ли разширението на стария път до Поморие-от новия обходен път до хотелите в началото на града?
25.
*********
05.07.2020 16:34:29
2
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
24.
7up
05.07.2020 16:18:36
5
16
Горките поморийци, какво ги чака.....
23.
Айде бе
05.07.2020 16:18:29
5
21
И това търкалце 2 метра в диаметър силно мотивира да се харчи народна пара за перчене и воаяжи. Както и мотивира админът на сайта следобед в неделя да се пити и трие ли, трие народната любов :))))))) жалки сте, наемници!!!
22.
Джони Браво
05.07.2020 16:14:19
7
23
Гледам прегръдки, целувки и нито един с маска! Къде е личният пример, питам? Има ли санкции, или като са кметове, министри, областни прочие за тях законът не важи?

И тоц председател на ОбС в поморие, толкоз ли нямаше едно панталонче да сложи, ами с тез мазни черни дънки се е нагласил? Да му съберат едно дарение в общината, белким си купи един костюм за официални пводи
21.
*********
05.07.2020 16:10:52
4
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
20.
*********
05.07.2020 16:01:27
3
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
Ahmak
05.07.2020 15:44:09
4
27
Ко отворихте е селски ? Резнаха лентичката и пак сложиха знаците , че неможе се минава . Чукундури !
18.
Ха Ха
05.07.2020 15:22:04
5
30
Ще се развиват джобовете ви, нищо друго няма да се развива, Каква икономика има в Бургаска област???
17.
*********
05.07.2020 15:20:30
2
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
16.
*********
05.07.2020 15:19:25
4
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
Явно
05.07.2020 15:15:19
7
16
Борбата ще да е била сумо, ако съдя по категорията на състезателите но шокиращото е че новата Придобивка всъщност се прави за да може всичко да се бетонира при три околни местности за вилни къщички за птици
14.
мислещ
05.07.2020 15:14:45
27
11
Хейтърите да правят като вятъра ! И аз искам Бойко в панделата,но това не значи ,че трябва да се плюва по всичко ! Път има ли,има ! Ще разтовари ли трафика,ще го разтовари ! Така че хайде затваряйте си устичките и си пийте гумените бири-само за това ви бива !
13.
Прав ли
05.07.2020 15:00:28
7
34
съм?
Пътят е недовършен, но отчитаме мероприятие.
12.
*********
05.07.2020 14:59:40
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Целеполагане се учи още в университета
05.07.2020 14:54:38
4
26
11 години не били спирали да се борят... с вятърни мелници явно. Не го ли е срам да говори за срок от 11 години? Целеполагане не е ли учил? Не знам точно какво е учил въпросният Алексиев, някой може ли да подскаже с какво образование е?
10.
С Бойко борисов ли се е борил 11 години?
05.07.2020 14:51:50
4
27
Щом се е борил 11 години, значи се е борил с администрацията на Борисов, за да стане тоя проект. Вярно ли е? И какво се е променило, че е "спечилил" борбата?
9.
Фен
05.07.2020 14:43:11
4
20
Искаме интервю и от несебърския градоначалник, да четем мъдри слова.
8.
Бургас
05.07.2020 14:42:25
6
31
Днес с депутата г-н Димитър Бойчев си припомнихме, че през 2009 година, по време на първата ни кампания на парламентарни избори на ГЕРБ за народни представители, в центъра на Поморие обещахме на моите съграждани, че докато имаме възможност и сме управлението на държавата и общината, ще направим всичко възможно, за да построим пътя. В противен случай сме готови да си подадем оставките. 11 години ние не сме спрели да работим за реализацията му. Ето, че днес вече е факт. Пътят функционира“, обясни Алексиев.

Обходът на Поморие се изпълнява със средства от републиканския бюджет. Инвестицията за строителството на участъка, който е с дължина 5,8 км, е за около 20,6 млн. лв.

11години обещания=5.8км. път. "Бъдете благодарни"
7.
Велизар Руженов
05.07.2020 14:42:11
17
4
Поздравления!
6.
Da
05.07.2020 14:40:24
2
15
Да се продължава да се застроява?Това някаква шега ли е?
5.
*********
05.07.2020 14:39:03
3
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
И
05.07.2020 14:34:45
3
14
нащо мити там
3.
От Бургас до Сл бряг без светофари
05.07.2020 14:27:57
9
38
Но с 6 кръгови.
Отсечката била готова, но с довършителни работи още 6 месеца.
Олелемайкоооуууу.......
2.
Бургас
05.07.2020 14:18:55
7
41
Ха-ха-ха 70км/ч. Това велоалея ли е.
1.
Пахама дъртия швестър
05.07.2020 14:17:22
41
7
Само Герб
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори