×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте за кого работата в ОбС-Бургас е бизнес, според най-големия опозиционер Константин Бачийски


Вижте за кого работата в ОбС-Бургас е бизнес, според най-големия опозиционер Константин Бачийски
„Нищо лично, въпрос на бизнес”, отвърнал шефът на Правната комисия Иво Баев (вдясно) и отхвърлил решаваща докладна на Бачийски
04 Юли 2020, Събота, 14:44 ч.
Автор: Флагман.БГ, снимки: Иван КОЛЕВ

Битката на Бачийски за отмяна на решение на местния парламент от 28 април 2020 преминава в нова фаза

В изявление до медиите зам.-председателят на ПП Средна европейска класа и водач на групата на партията в Общинския съвет на Бургас Константин Бачийски дискредитира иконата на Демокрацията – видния юрист Иво Баев.

В настоящия момент Баев, който е сред създателите на СДС, е председател на Правната комисия в местния парламент. Тя трябваше да разгледа и даде становище по докладна от Константин Бачийски за отмяна на решение от 28 април 2020, с което Бургас да си върне собствеността върху общинска улица в Отманли.

Според Бачийски, след като предложението му било бламирано, Баев, в прав текст му казал: „Нищо лично ,въпрос на бизнес!”. Иво Баев влезе в ОбС този мандат от листата Обединение „Демократична България”(„Да, България”и ДСБ, б.а.),

В обръщението си към медиите Бачийски припомня, че Баев е влязъл в местния парламент като част от политическа сила, декларирала, че е „опозиция на установения от ГЕРБ, БСП и ДПС корупционен модел на управление”.

Той дава за сравнение приемането и придвижването на докладна от зам.-кмета по социалните дейности и образование Йорданка Ананиева, която според него била с аналогично искане.

Опозиционерът смята, че са постъпили в Правната комисия несправедливо. Подчертаваме обаче, че Ананиева е поискала отмяна на решение от същата сесия – 28 април, когато са отпуснати 300 лева финансова помощ на болна жена, която междувременно е починала.

Вижте скандалното обръщение на Бачийски пред обществеността:

"По време на последното заседание на общинския съвет темата с подарената общинска улица в парк „Росенец“ беше буквално заметена под килима от мнозинството със стария болшевишки похват „Няма докладна, няма проблеми“.

Иначе казано, предложението ми за „отмяна на решение на общински съвет Бургас прието по т. 41 от дневния ред на заседание проведено на 28.04.2020 г., в частта по точка 3 от същото, отразено в Протокол № 9, относно: Одобряване на изменение на ПУП-ПРЗ за кв. 1, кв. 2 и кв. 10, в територията на лесопарк „Росенец“, гр. Бургас» изобщо не беше допуснато до сесията.

Колегите от мнозинството не могат да избягат от срамния факт, че благодарение на гласуването им през месец април се прочухме в цялата страна с новаторския подход на общинската администрация да обвърже заличаването на единствения път до морето в тази зона около нос „Чукалята“ към един необходим и важен проект за развитието на Рибарското пристанище.

Както тогава, така и днес аз продължавам да твърдя, че това решение не защитава обществения интерес, а по-скоро обслужва интересите на един човек или бизнес кръговете около него.

Вече и децата в България научиха, че мнозинството в общинския съвет на Бургас гласува и прегласува предложението на администрацията за заличаване на една общинска улица до онзи момент, в който беше прието, а единствената сухопътна връзка с българския бряг на това място унищожена.

Между другото, още преди приемането на решението улицата в парк „Росенец“ беше преградена с бариера, зад която физическа охрана спира всеки желаещ да достигне до морето.

И въпреки, че бях няколко пъти увещаван и съветван да се откажа, аз продължих да се боря срещу тази несправедливост.

На 19 юни, в разрешения от наредбите срок, входирах в деловодството на Общинския съвет предложение за отмяна на решението от месец април, с което да си върнем собствеността върху многострадалната общинска улица, превърната в скъп армаган за една компания, близка до партиен лидер.

Няма да навлизам в подробности, но с чисто процедурни хватки, докладната ми не беше допусната изобщо до разглеждане в ресорните  общински комисии по „Общинска собственост“ и по „Устройство на територията“ .

Предложението ми беше разпределено единствено до „Правната комисия“, заради което потърсих за консултация нейния председател, г-н Иво Баев.

Обърнах се към него не само в качеството му на председател и уважаван юрист, но и заради това, че е част от политическа сила, декларирала, че е опозиция на установения от ГЕРБ, БСП и ДПС корупционен модел на управление, който ограбва бъдещето на страната, ежедневно атакува демократичните ценности, подменя евроатлантическия избор на България и лишава младите поколения от перспектива да градят живота си в свободно и демократично общество“

По време на разговора ни председателят на „Правната комисия“  обеща да се запознае със съдържанието и и да предложи при необходимост допълнения, за да не бъде спряна от мнозинството на ГЕРБ и да бъде допусната до сесията на Общинския съвет.

За съжаление по време на заседанието на комисията именно г-н Баев предложи моята докладна да не бъде допусната до сесията и да ми бъде върната като незаконосъобразна. Той посочи като основание това, че Общинският съвет няма право да отменя своите решения.

Вместо да помогне за възстановяване на справедливостта, по мое мнение той попречи.

Абсурдното е това, че докладна на общинска администрация със същия предмет „отмяна на вече взето решение на Общинския съвет“ и с абсолютно същото правно основание беше разгледана от „Правната комисия“, чийто председател и членове приеха, че е законосъобразна и я допуснаха за разглеждане на сесията.

Така  за мое съжаление по време на едно и също заседание, в един и същ състав, с един същ председател, по две докладни с един и същ предмет и едно и също правно основание „Правната комисия“ демонстрира двоен стандарт, като отсъди по два абсолютно противоположни начина.

След края на заседанието на комисията поисках обяснение от председателя г-н Иво Баев защо е блокирал  моята докладна, а той ми отговори, цитирам „Нищо лично, въпрос на бизнес“, край на цитата.

Ако за някого работата в Общинския съвет е форма на бизнес, за мен винаги е била обществена кауза в полза на гражданите.

Затова няколко дни по-късно входирах становище до председателя на Общинския съвет, с което оспорих абсурдното решение на „Правната комисия“ , чрез което беше спряна моята докладна, но допусната тази на общинската администрация.

За да не попаднат в собствения си капан, от общинска администрация в началото на сесията оттеглиха от дневния ред своето предложение, което беше допуснато там от комисията.

Смятам, че с решението си колегите съветници от „Правната комисия“  окончателно показаха, че са направили своя избор и са решили в пряк и преносен смисъл от коя страна на бариерата да застанат.

От една страна на бариерата в парк „Росенец“ вече ще стоят българските граждани, които не приемат някой да заграбва части от крайбрежието ни.

А от другата страна  освен платената охрана явно ще дават дежурства и определени общински съветници от Бургас, за които да подаряват общински улици е нещо нормално и приемливо.

За мен обаче това е недопустимо.

Затова до дни ще дам възможност на всички бургазлии  и български граждани да изразят позицията си в подписка, чрез която ще ги попитам дали подкрепят битката ни срещу поставената  бариера в парк Росенец и срещу „подаряването“ на част от българската територия в частни ръце.

Очаквам вашата подкрепа."

Факсимиле от докладната на Константин Бачийски, стр.1
стр.2
Стр.3
Докладната на зам.-кмета Йорданка Ананиева

 


В категории: Политика


16
Коментара по темата
16.
За!
05.07.2020 16:36:20
1
1
Давай, Бачийски! Отдавна трябваше да направиш тази подписка! Продажните мекерета се скриха в миши дупки и гледат от там. Всички се кланят на агата, а се правят на опозиция! Дано спрем играта им скоро!
15.
*********
05.07.2020 10:35:33
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
Гражданин
04.07.2020 23:36:59
4
8
В началото бях доста скептично, негативно настроен и резервиран към г-н Бачийски. Изглеждаше ми на богаташ, който иска да се намести във властта. От местните избори досега наблюдавам и следя изявленията, идеите, разсъжденията и възгледите му . Определено е умен човек в това спор няма, но най-важното което ми направи впечатление, е че виждам в него онези човешки качества, които отдавна са изчезнали в другите общински съветници, политици и т.н.
13.
Робеспиер
04.07.2020 18:25:13
5
18
Абсолютно прав е Бачийски, за мнозина работата в ОбС е "Бизнес", ама не със собствени средства, а с народната и общинска собственост и с бюджетните пари.

Бачийски е единственият достоен и принципен съветник. Това беше човекът, който на последните парламентарни избори вкара във всички СК в турция наши българи и по този начин спря гаврата с избирателния закон и с Конституцията.

Бачийски заслужава и трябва да бъде следващият кмет на Бургас, за да изчисти корупцията, поне в най-уродливите ѝ прояви
12.
до 6
04.07.2020 17:51:23
0
12
Колега, като прочета някой да пише за конституционно право и ме напушва на смях. Ще ти кажа защо. Излезе една поправка в закона, заради която трябваше да се плаща една такса всеки месец и така ме ощетиха с 10 000 лева за 1 година, после Конституционния съд излезе с решение че поправката с таксата е противоконституционна. Аз се позовах на това конституционно решение и заведох дело в Районния съд за да си търся откраднатите пари...., и загубих делото. Смятай Районния съд колко се съобразява с конституционния съд, репшението му и изобщо с конституцията, не ги броят изобщо.
11.
Неутрален
04.07.2020 16:40:19
3
34
Иво Баев е бил , е и винаги ще бъде най-подкупната и долна женичка в Бургас . За пари ще продаде и майка си . "Уважаван юрист" , който е отдавна скаран с правото .
10.
До 8:
04.07.2020 16:25:49
9
25
Малко са хората като Бачийски, които имат куража да се опълчват на силните на деня.
9.
Може да е по-добре
04.07.2020 16:25:21
1
7
от сега ...
8.
True
04.07.2020 16:01:28
21
15
Бачийски орева ортаюъка с тая улица само, за да води листа на предстоящите парламентарни избори, а погледнато от друг ъгъл той гласува против хората, даже неговите не го покрепиха, защото знаеха, че не е прав.
7.
браво г–н Бачииски
04.07.2020 15:59:28
2
22
Абсолютен ПРОИЗВОЛ е поведението на ВЛАСТТА защото с нашите пари//ОТ БЮДЖЕТА–ПУДОС///обслужва лични интереси ///!!!!!!!!!!!!!!!А общинската власт ""ПОДАРЯВА"" ЗЕМЯТА НА БУРГАЗЛИИ СЯКАШ ИМ Е ""БАЩИНИЯ""!!!!!!!!!!!!!!ГОСПОДА ОБЩИНАРИ //слуги на гражданите///ВИЕ СТЕ ВРЕМЕННО И НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОДАРЯВАТЕ ""СВЕЩЕННАТА ЗЕМЯ НА БУРГАЗЛИИ!!!!
6.
ЩО ТРИЕШ КОМЕНТАРИТЕ??????
04.07.2020 15:45:46
1
15
НАРУШАВАШ КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО НА ГРАЖДАНИТЕ НА СВОБОДНО МНЕНИЕ КОЕТО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР СПОРЕД Н. К.СЛЕДВА СИГНАЛ ДО ПРОКУРАТУРАТА ОТ ЗАСЕГНАТОТО ЛИЦЕ !!!!!!!!!!!!!!!!ВИЕ НЕ СТЕ КОМПЕТЕНТЕН ОРГАН КОЙТО ДА УСТАНОВИ ДАЛИ ТВЪРДЕНИЯТА В КОМЕНТАРА СА ДОКАЗУЕМИ ИЛИ НЕ !!!!СЪВЕТВАМ ВСЕКИ ЗАСЕГНАТ ДА ПОДАВА ЖАЛБА В ПРОКУРАТУРАТА СРЕЩУ ЦЕНЗУРИРАНЕ НА МНЕНИЕТО МУ !!!!!!!!!!!!
5.
до 1 АБСОЛЮТНО ТОЧНА
04.07.2020 15:36:16
1
14
КВАЛИФИКАЦИЯ """СЕЛТАЦИТЕ ГЛАДНИ МИШКИ С ГОЛЕМИ /кухи /""ПРЕТЕНЦИИ ""ЗА БУРЖОА СА МНОГО ПО ОПАСНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!""По делата им ще ги познаете"""А НЕ ПО АНТИКОРУПЦИОННИТЕ ИМ ДЕКЛАРАЦИИ !!!!!!!!!!!!ТЕ ОСРЕБРИХА ВЛАСТА СИ И КАТО ЮДА ПРОДАДОХА ЗА ЧЕТИРИДЕСЕТ СРЕБЪРНИКА ЗАКОННОТО ПРАВО НА БУРГАЗЛИИ ВЪРХУ ТАЗИ СВЕЩЕННА ЗЕМЯ!!!!!!!
4.
*********
04.07.2020 15:03:26
0
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
Adidas
04.07.2020 15:02:49
23
18
Всички партии са превзети от милиционери, хора на Службите, ДСта
Представителите на СЕК и ДСБ НЕ правят изключение. ЦИРКА с улицата на Сарая е напълно НЕнужен
Голям праз няква улица в затътен пущинак миришишещ на Нефтопродукти с драки и капини никой НЕ ходи там нито на плаж или туризъм освен обслужващ персонал Сарая
По добре да насочат градивна енергия за решение на важни проблеми касаещи хиледи бургазлии
2.
Ndn
04.07.2020 14:53:43
3
51
По интересно е защо двамата съветници на НФСБ гласуваха за Доган сарай?
1.
Модиво
04.07.2020 14:50:27
2
39
Аз като разправям, че "Да България" и всичките му уж сини СДС-та са битер комунягите, не ми вярвате. Лошото е, че са бедни мишки и са още по-алчни от тъпунгерите комунисти. Те червенковците и без това са селтаци, та и с по-малко са доволни, но гладната мишка, с претенции за буржоа, е много опасна!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ученик бере душа в болница след катастрофа Ученик бере душа в болница след катастрофа В болница с опасност за живота е настанен 16-годишен неправоспособен тийнейджър, управлявал мотора, който е с прекратена регистрация Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори