×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Започна мащабното обновяване и преобразяване на ДКЦ I


Започна мащабното обновяване и преобразяване на ДКЦ I
Днес кметът Димитър Николов и изпълнителният директор на болницата д-р Бойко Миразчийски прегледаха за последно чертежите по проекта
02 Юли 2020, Четвъртък, 14:50 ч.
Автор: Флагман.БГ

Сградата ще бъде напълно санирана

Започна мащабният ремонт, който ще преобрази напълно до три месеца най-посещаваният в града Диагностично-консултативен център I или бившата Първа поликлиника. Клиниката се помещава в едното крило на УМБАЛ Бургас в ж.к. "Зорница".

На обекта днес присъстваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът по здравеопазване Йорданка Ананиева, управителят на ДКЦ I д-р Калина Ишкиева, представители на строителите и на Националния доверителен екофонд.

Сградата на ДКЦ I не е ремонтирана основно от десетилетия, поради което голяма част от мазилката на външната фасада е компрометирана. Помещенията в сутерена не се експлоатират отдавна и са в лошо състояние. Подобно е положението и по етажите на медицинското заведение. В нея от първи до четвърти етаж се разполагат регистратура, център по хематология, манипулационни, лекарски, специализирани и педиатрични кабинети.

Обновяването ще въведе всички необходими мерки за енергийна ефективност, като полагане на топлоизолация на външните стени и пребоядисване, демонтаж на старата покривна хидроизолация и смяната й с нова и ремонт на козирката на входа на медицинското заведение.

Реновирането на сградата е по проект на Община Бургас, финансиран от Националния доверителен екофонд /НДЕФ/, а реализирането му ще подобри значително топлоснабдяването и енергийната ефективност на сградата, както и условията за пациентите и медицинските работници.

„След санирането на сградата ще продължим с цялостен ремонт на детските кабинети и чакалните към тях. Фасадата на Първа поликлиника ще е в синхрон с цялостното саниране на УМБАЛ-Бургас, което също стартира. Ще бъде направена и пълна рехабилитация на покривите на най-голямото здравно заведение в Бургас“, каза още кметът. 

Вижте визуализации как ще изглежда съвсем скоро УМБАЛ-Бургас:






15
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
15
Коментара по темата
15.
До 14
03.07.2020 01:04:15
0
1
Хахаха, ти сериозен ли си? Не съм фен на ГЕРБ, ама и ти определено не си фен на математиката, а да не говорим, че понятие си нямаш от обществени поръчки и саниране. Абе, хайде преди да си търкаме езиците, мааалко да помислим, а?!
14.
Гарантирано от ГЕРБ
02.07.2020 19:38:13
3
2
КОЛОСАЛНА КРАЖБА извършват ГЕРБ и фирмите им САМО от санирането: За един апартамент са предвидили 12 ООО лева. За един блок от 200 апартамента = 2.4ОО.ООО ( два милиона и 400 х.) Повечето от хората обаче са си сменили дограмата и са санирали жилищата си, което предполага, че при тях НЕ СЕ СМЕНЯ ДОГРАМАТА, а само се ЛЕПИ МАЛКО СТИРОПОР И СЕ БОЯДИСВА ФАСАДАТА , КОЕТО ПРЕДПОЛАГА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 2 хиляди лева. Останалите 10 хиляди лева само от един апатрамент са ЧИСТА АВАНТА ЗА ГЕРБ и фирмите им. ИЛИ ОТ 2.4 МИЛИОНА, ОТ ГEРБ ПЕЧЕЛЯТ ДВА МИЛИОНА САМО ОТ ЕДИ ЖИЛИЩЕН БЛОК. !!!
13.
Днеско
02.07.2020 19:36:59
0
4
Ами време беше. Няма само Онкото да оправяте, я!
12.
величко
02.07.2020 19:04:53
1
2
И зидаромазачи тук - там .
И архитекти?!
И интериорни дизайнери?!
И от медицинския надзор?!
Е , ще се оправят работите , значи!!!!!
Море , я да хващате мотиките !
Безделници читашки !
11.
Арсеник Доларестова
02.07.2020 19:03:42
0
9
"Не е луд този,който яде зелника а този, който му го дава"!
Основоположник на фармацевтичната мафия у нас в най извратената, уродлива и грозна форма е бившата министърка на екологията в правителството на Симеон Сакскобургготски-Долорес(доларес) Арсенова.
Човек влязъл беден и безимотен в политиката а излязъл приказно богат.
След "голямото крадене",заедно със съпруга си основа фармацевтичната компания Необалканика (известна и като МС ФАРМА.
Внасяше за 3 долара цитостатици(препарати за онкоболни) от Индия,които впоследствие продаваше на НЗОК за 3000 долара.... дозата.
Впоследствие започна да внася за жълти стотинки медикаменти за сърдечно съдови заболявания, артериална хипертония и диабет от Китай,които и са цени в пъти по високи от тези на оригинални и изпитани лекарства.
За всеки един изписан медикамент корумпира лекарите с екскурзии в чужбина, ваучери и пари по договор(в банковата сметка).
Отчитането на изписаните медикаменти става директно от компютъра на доктора с флашка,от амбулаторни листи и епикризи,който пък се изнасят от болници, поликлиники и отделения...
Отделно медицинските представители на Необалканика вземат и отчетите на лекарите директно от НЗОК,за да сверяват това което лекаря им предава и това което предава всеки месец и на касата. Смятайте какви пари са дали за да "влязат" в НЗОК и теглят интересуващите им данни.
Защото много от джипитата послъгват,за да съберат необходимите им точки,които Необалканика предоставя за всеки изписан или сменен с техните.
Всеки един XML-електронния отчет,който всяко джипи ежемесечно предава, епикриза от отделение или амбулаторен лист - СЪДЪРЖА ВСИЧКИ ДАННИ ЗА ПАЦИЕНТА-ЕГН, АДРЕС, АНАМНЕЗА, ПРИДРУЖАВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ И пр.
Ама никой не обича да го лъжат,щом дава милиони за екзотични пътешествия, пари в брой или други материални придобивки.
И КАКВО ОБЩО ИМА ТОВА С ДКЦ-1???
От основаването на по-горе упомената мафиотска фирма до ден днешен в ДКЦ-1 работи най доверения човек на Долорес Арсенова.
Половината ден работи като медицинска сестра при едно джипи...а през останалото като фармацевтичен представител извлича информацията с нашите данни от компютрите на вербуваните от фирмата специалисти и джипитата.
Повярвайте почти няма такъв в ДКЦ-1,който да не работи с тези доказани мошеници.
Дано най накрая управителят на таи поликлиника се намеси и преустанови тази продължаваща повече от две десетилетия порочна практика.
10.
скив коментар
02.07.2020 18:37:35
0
2
Изглежда внушително на архитектурата. Обаче представете си как ще се изненада човек, когато влезе вътре ! Напълно се отчаях от нашего брата - за нищо не стават, варосани гробници - от вън свети, вътре мухъл !
9.
добре че са снимките от тилифоня
02.07.2020 17:28:37
0
4
Както гледат снимките в телефона явно нищо не са разбрали от чертежите
8.
1111
02.07.2020 17:13:30
2
8
А докторите ще ги Санирате ли? Извинявайте - Бизнесмените! Те отдавна не са доктори
7.
величко
02.07.2020 17:06:20
0
6
Айдее!
Спецовете по далаверата изпълзяха от миризливите си дупки!
Всичко знаят те....!
И най-вече - как да смотат пенсиите на родителите си!
6.
*********
02.07.2020 16:51:36
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Башмайстора
02.07.2020 16:35:06
5
6
Къв ремонт бе, боя да има само, друго не ни трябва
4.
бс
02.07.2020 16:28:49
2
5
дано да махнат тези климатици по сградата
3.
баш мастора
02.07.2020 15:59:16
2
15
Ремонта ще правим ние - сбирщайн арбайтише елементише - малко българ и повичи сиган
2.
Въпрос
02.07.2020 15:02:51
0
19
Кой ще прави ремонта ?
1.
Бургазлия
02.07.2020 15:01:56
1
12
Слагай каската Мите. Ще те глобява строителния надзор.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори