×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След 10 години работа: Айтос вече има пречиствателна станция, скоро я откриват (СНИМКИ)


След 10 години работа: Айтос вече има пречиствателна станция, скоро я откриват (СНИМКИ)
За реализацията на този проект съм работил от първия ден на първия ми мандат като кмет, каза Васил Едрев
25 Юни 2020, Четвъртък, 20:20 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Това е най-голямата инвестиция за община Айтос от промените до сега

Строителството на пречиствателната станция за отпадъчни води на Айтос официално приключи през месец февруари. До дни обектът ще получи Акт 16, като след това предстои и официално откриване. Това съобщи пред Флагман.бг кметът на общината Васил Едрев. 

Стойността на проекта е близо 19 милиона лева и е най-голямата инвестиция в община Айтос от началото на демокрацията и голямата гордост на Васил Едрев и екипа му, които неуморно работеха той да стане факт. 

С модерната пречиствателна станция Айтос вече отговаря на едно от условията за привличане на инвеститори, особено щом се отнася до развитие на туризъм и отрасли от леката промишленост. Общината трябваше да мине през два програмни периода, за да се стигне до първата копка през август 2018 г. и реалното строителство на съоръжението. 

Исторически момент! В Айтос стартира най-мащабният проект в града за всички времена (СНИМКИ)

"През последните осем години Община Айтос спечели и реализира десетки проекти. Но за пречиствателната станция Общинската администрация работи от първия ден на първия ми мандат като кмет на община Айтос. Като се има предвид, че този проект ми беше завещан от предходното общинско управление, няма как да не съм доволен, че след близо 10 години, Айтос най-сетне има пречиствателна станция", коментира кметът Васил Едрев.

Обектът получи Акт 15 дни преди да обявят извънредното положение

Малко преди обявяването на извънредното положение той е подписал Акт 15 на обекта. Въпреки пандемията, работата по подготовката за реалния старт на съоръжението не е спирала. На 16 юни т.г., държавна приемателна комисия влезе в пречиствателната станция, предстои финализирането на проекта. 

Успешно са изпълнени двете основни дейности по него. Първата дейност обхваща изграждане на пречиствателната станция; на довеждащ колектор, заустващ колектор и съпътстваща инфраструктура до ПСОВ. Втората дейност обхваща доизграждане на главен клон І и главен клон ІІІ от канализационната мрежа на гр. Айтос и всички съпътстващи съоръжения - преливници, задържатели, шахти и др.

Резултатът от изпълнението на проекта е свързаност на съществуващата канализационна система на гр. Айтос с пречиствателната станция за пречистване на отпадъчните води и подобряване качеството на живот на населението. Намали се замърсяването на река Айтоска с всички произтичащи от това екологични ползи.

 


В категории: Айтос


8
Коментара по темата
8.
Бургас
26.06.2020 09:11:01
0
6
То не е за хвалене. Толкова години да не се направи такава станция. Голямо крадене е паднало.
7.
*********
25.06.2020 22:02:52
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Spas
25.06.2020 21:59:06
1
4
Тези досега в реката ли са акали директно?
5.
До Снимка
25.06.2020 21:57:49
1
7
Ефекта е за комисионната която опъна. Местното вик сега ще опъва вас и ще плащате двойно по скъпа вода
4.
Снимка
25.06.2020 21:53:07
1
8
Добре.
Ама .кмете
Мрежата за питейна вода е 70% от интернит/азбест/тръби.
В града няма канализация за отпадни води
Стандарта на съоръжението не е за БГ
Ще се оскъпи услуга за нас индиянците.
Така че обяснете какъв ще е ефекта за хората
Ама по точно моля
3.
ВИК
25.06.2020 21:38:41
4
11
1. Тази пречиствателна станция е проект и дело на Ивелин Йорданов и Евгени Врабчев. Стига този милиционер си е приписвал заслугите на други хора.
2. Единственото вярно нещо е ,че милиционера "усвои" огромна комисионна от стотици хиляди левове заедно с карнобатската фидосова.
3 . До сега плащахме 1,60 лв. за кубик вода, а сега ще плащаме около 3,40лв. Честито!!!
2.
По-добре късно, отколкото никога
25.06.2020 21:00:29
1
9
Не след 10, а след 200 години
Маите едно време са имали водопреносна система и са пречиствали водата, а кмета се хвали още с външни тоалетни
1.
Айтос е мръсно бунище
25.06.2020 20:29:54
8
28
Този Айтос тотален упадък. Пълен с турци и цигани. Всичките Айтозлии бели хващат пътя за чужбина щото са скъсани и без пари. Особено жените от Айтос им е мечта да излязат навън в чужбина и да се надупят на първият срещнат западняк който да им оправи живота и не само.... Пълни продажни коври. Мъжете от Айтос всичките крадци или наркомани или пълни утрепки, измамници от 100 мъже в Айтос макс 5 да са свястни всичко друго е тотал щета изпаднали олигофрени. Айтос мяза на турски град все повече. Вървиш по центъра на Айтос и навсякъде гадна мръсна турска реч, а живеем в България и тук официалният език е само един и той е Български! Залязва от всякъде това село Айтос. За това хората на Айтос масово емигрират защото в Айтос е мизерия, мръсно, мръсен въздух, мръсни улици, мръсни хора, дупки, цигани до шия. Всичко пропада, имат един Зоопарк и него го занемариха, животните в зоопарка хърбави умират от глад. Имат един парк никакво развитие 100 години все дно гледам паметник от бай тошево време. Храната в Айтос под всякаква критика, дават ти хамбургер ще си счупиш зъбите все едно ядеш пластмаса, навсякъде мухи, отиваш в ресторант там персонала като от филма отвеяни от вихъра и поръчваш пристига поръчаното както обикновенно след 30 минути нормално. Разхожда се по центъра който е една педя уличка в едната и другата посока с 3 кафета, 1 ресторант и 5 магазина на кръст, и виждаш неща непроменени от 100 години. Белите Айтозлии са изчезваш вид, вид който е в червената книга като емигриращ. Пълен Айтос с Турци..... Западна този град, за никакъв...... не става вече. Айтос нисък стандарт, ниско IQ, мръсно, гадно, грозно, миришещо като бунише. Жалка картинка като жителите му !
Сега щели да имат припиствателна станция..... Горките скъсаняци ами че другите градове наоколо имат от 10 години такива, значи реално Айтос е едно 10 години по изостанал от градовете наоколо но по скоро 50 години изостанал!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори