Как да си направите прочутата италианска паста с рагу
Ето един вариант на ястието за четирима души, който доказва, че дори в класическата рецепта може да има щипка креативност
Италия заема първото място в света, когато става дума за паста. Никъде другаде няма толкова видове - спагети, талиателе, ригатони, пене, фузили, канелони, равиоли. Болоня пък е считана за кулинарната столица на Италия.
Но ако отидете в Болоня, непременно трябва да опитате най-известната рецепта за италианска паста с рагу. Италианците често правят рагу през уикенда и след това го консумират на порции през седмицата, пише Дарик.
Как да си направите вкъщи таза паста с рагу? Ето един вариант на ястието за четирима души, който доказва, че дори в класическата рецепта може да има щипка креативност.
За приготвянето на ястието са необходими следните продукти:
Паста – 1,5 кг
Лук – 50 гр
Моркови – 50 гр
Целина – 50 гр
Мляно говеждо месо – 300 гр
Доматен сос – 500 гр
Розмарин и мащерка, спанак, рикота и пармезан
Ястието се вари на бавен огън 2 – 3 часа.
3 световни титли за България по киокушин
Радев продължава консултациите с партиите в четвъртък
Хакери удариха любимия сайт на възрастните
Кои ваучери за храна да изберем? Разликите между Наредба 7 и Наредба 11
КЗП удря по необоснованите цени и следи търговците под лупа
Коледна среща между поколенията в Царево
ГДБОП разкри международна схема за онлайн измами при продажба на автомобили
СГС върна делото срещу Иван Демерджиев на прокуратурата заради неясности в обвинението
Всеки десети, обменящ левовете в евро, в последния момент взима златно кюлче
Парламентът прие удължителния бюджет на първо четене
Умерен ръст на цените на имотите се очаква за 2026, без шокови движения
Джебчии дебнат по коледните пазари, предупреждава полицията
