Да си оближем пръстите: Морето край Бургас ври, но ето как се прави най-вкусния паламуд на скара
Сервираме със салата според сезона и питие по избор
- паламуд - 2 кг черноморски
- морска сол - за осоляване
- черен пипер - смлян на вкус
- олио - 3 с.л.
- соев сос - 1 к.ч.
- червен пипер - 1 с.л. сладък
- чесън - 1 ч.л. на прах
- лимонов сок - на вкус
Рибата измиваме добре и отцеждаме от водата. Подсушаваме с мека кърпа. Нарязваме на порции /трахули/, които натриваме със сол, смлян черен пипер и лимонов сок. Парчетата риба престояват на студено 15-20 минути. От соевия сос, червения пипер, олиото и чесъна правим смес, в която потапяме парчетата риба за 30 минути. Преобръщаме парчетата няколко пъти. Отцеждаме от маринатата и печем на предварително загрята скара. Сервираме със салата според сезона и питие по избор.
Неочаквано! Морето край Царево завря от паламуд
България предложи доставки на мазут на РСМ
Как най-бързо да затоплите салона на колата през зимата
Гонзо с обръщение към футболна България
Как да отключим колата си, ако дистанционното не работи
Жълта стрелка на светофара улеснява шофирането
Тежка катастрофа на АМ Тракия, мъгла поглъща шофьорите
24/12/2025, Сряда 16:15
1
Над 2,4 милиарда деца в 195 държави: Дядо Коледа скоро ще донесе първите подаръци
Как да намалим симптомите на астма: Тези два природни продукта помагат
Статистика: Европа най-сетне се възстановява от пандемията COVID-19
НИМХ публикува прогнозата за 25 декември
Голям експерт каза как да разпознаем фалшивите евро дни преди въвеждането му
Защо напълняваме, докато тренираме и спазваме режим
