Да си оближем пръстите: Морето край Бургас ври, но ето как се прави най-вкусния паламуд на скара
Сервираме със салата според сезона и питие по избор
- паламуд - 2 кг черноморски
- морска сол - за осоляване
- черен пипер - смлян на вкус
- олио - 3 с.л.
- соев сос - 1 к.ч.
- червен пипер - 1 с.л. сладък
- чесън - 1 ч.л. на прах
- лимонов сок - на вкус
Рибата измиваме добре и отцеждаме от водата. Подсушаваме с мека кърпа. Нарязваме на порции /трахули/, които натриваме със сол, смлян черен пипер и лимонов сок. Парчетата риба престояват на студено 15-20 минути. От соевия сос, червения пипер, олиото и чесъна правим смес, в която потапяме парчетата риба за 30 минути. Преобръщаме парчетата няколко пъти. Отцеждаме от маринатата и печем на предварително загрята скара. Сервираме със салата според сезона и питие по избор.
Неочаквано! Морето край Царево завря от паламуд
Ако искате идеалния тиквеник, спазвайте това правило
Най-добрите кухни в света: Италия първа, Гърция втора – къде е България?
"Влачене и кръв по улицата": Съседска свада завърши с убийство в Разградско
Ако се отоплявате с печка, важно е да знаете това
За тези 3 зодии 2026 ще бъде година на сбъднатите „да“
Не слагайте тези храни в пластмасови кутии
Наследих от баба тази стогодишна рецепта за кисело зеле за Коледа
Дори старият гардероб няма да мирише на мухъл с този трик
Ето я Светлана Василева без филтри и грим
Руснак и съпругата му са залети с бетон и "погребани" в пустинята
Седем слона загинаха, блъснати от пътнически влак в Индия
САЩ одобряват прехвърлянето на 420 балистични ракети край бреговете на Китай
