Да си оближем пръстите: Морето край Бургас ври, но ето как се прави най-вкусния паламуд на скара
Сервираме със салата според сезона и питие по избор
- паламуд - 2 кг черноморски
- морска сол - за осоляване
- черен пипер - смлян на вкус
- олио - 3 с.л.
- соев сос - 1 к.ч.
- червен пипер - 1 с.л. сладък
- чесън - 1 ч.л. на прах
- лимонов сок - на вкус
Рибата измиваме добре и отцеждаме от водата. Подсушаваме с мека кърпа. Нарязваме на порции /трахули/, които натриваме със сол, смлян черен пипер и лимонов сок. Парчетата риба престояват на студено 15-20 минути. От соевия сос, червения пипер, олиото и чесъна правим смес, в която потапяме парчетата риба за 30 минути. Преобръщаме парчетата няколко пъти. Отцеждаме от маринатата и печем на предварително загрята скара. Сервираме със салата според сезона и питие по избор.
Неочаквано! Морето край Царево завря от паламуд
Григор Димитров прекара Коледа с родителите си в Дубай, пропусна приятелката си
Пампорово отваря ски зоната в неделя, работят оръдия за изкуствен сняг
След Коледните снеговалежи: Мъгла и заледявания затрудняват движението на „Петрохан“
Патриарх Даниил в Истанбул: Православната църква трябва да издигне своя глас за светлината и мира
Проходът „Шипка“ почистен и опесъчен, пътува се нормално
Калната Коледа в Калифорния: Очакват се 7,6-метрови вълни
Катастрофа затвори Прохода на Републиката, пътуването възобновено
Как да откриете шпионски софтуер на смартфона си и да го махнете
Арестуваха продуцента на турския сериал „Великолепният век“ Тимур Савджи
Спасиха с моторни шейни туристи на Черни връх, отишли с неподходяща екипировка
Рецепта за нестандртни щолен бисквити
Известен художник стана баща на 87 години
