Да си оближем пръстите: Морето край Бургас ври, но ето как се прави най-вкусния паламуд на скара
Сервираме със салата според сезона и питие по избор
- паламуд - 2 кг черноморски
- морска сол - за осоляване
- черен пипер - смлян на вкус
- олио - 3 с.л.
- соев сос - 1 к.ч.
- червен пипер - 1 с.л. сладък
- чесън - 1 ч.л. на прах
- лимонов сок - на вкус
Рибата измиваме добре и отцеждаме от водата. Подсушаваме с мека кърпа. Нарязваме на порции /трахули/, които натриваме със сол, смлян черен пипер и лимонов сок. Парчетата риба престояват на студено 15-20 минути. От соевия сос, червения пипер, олиото и чесъна правим смес, в която потапяме парчетата риба за 30 минути. Преобръщаме парчетата няколко пъти. Отцеждаме от маринатата и печем на предварително загрята скара. Сервираме със салата според сезона и питие по избор.
Неочаквано! Морето край Царево завря от паламуд
2026 ще е годината на Червения огнен кон! Ще "изгори" всичко старо и ще пренареди живота ни
Шоколадът може да повиши мозъчната активност
Тежък удар за Мартин от „Игри на волята“
Важно за цените в евро и в лева: Ето как ще бъдат изписвани
България сред лидерите в Европа по хайвер от белуга
25/12/2025, Четвъртък 21:00
0
Мозъкът страда, ако имате недостиг на определени витамини
Пазарджишкото село Гелеменово е наводнено от скъсана дига
Няколко съвета, за да не се напиете на Коледа
Как да се преборим със стреса и напрежението по празниците
Откриха уникално златно 2300-годишно съкровище
Зимата се върна: Две деца пострадаха при челен удар между две коли във Врачанско
Учени развенчаха брадат мит за съня
