Да си оближем пръстите: Морето край Бургас ври, но ето как се прави най-вкусния паламуд на скара
Сервираме със салата според сезона и питие по избор
- паламуд - 2 кг черноморски
- морска сол - за осоляване
- черен пипер - смлян на вкус
- олио - 3 с.л.
- соев сос - 1 к.ч.
- червен пипер - 1 с.л. сладък
- чесън - 1 ч.л. на прах
- лимонов сок - на вкус
Рибата измиваме добре и отцеждаме от водата. Подсушаваме с мека кърпа. Нарязваме на порции /трахули/, които натриваме със сол, смлян черен пипер и лимонов сок. Парчетата риба престояват на студено 15-20 минути. От соевия сос, червения пипер, олиото и чесъна правим смес, в която потапяме парчетата риба за 30 минути. Преобръщаме парчетата няколко пъти. Отцеждаме от маринатата и печем на предварително загрята скара. Сервираме със салата според сезона и питие по избор.
Неочаквано! Морето край Царево завря от паламуд
Путин с неочаквана рокада в Северна Македония
Този ароматен коледен сладкиш не съдържа захар и е подходящ за диабетици
Никога не оставяйте чорапи до леглото
Най-точният годишен хороскоп за 2026 г.: Овен се измъква от беда, Лъв намира допълнителни доходи – а вие?
Втора Коледа без Ники, семейството от Конаре още чака отговори
Ресторанти и магазини готвят продажби само в кеш на Нова година
Помните ли бабините курабии от едно време? Трябва ви само гореща вода, малко брашно и сладко!
Експерти с тревожни данни: 26,6% от учениците у нас пушат
Диалог в живописта обединява Пиронков и Стефанов в новата изложба „Теза/Антитеза/Синтез“
Димо Алексиев рестартира кариерата си с нови роли, репетиции и надежда за по-добри дни
Четирима бургаски каратеки тръгват към световния връх в Саудитска Арабия
