Да си оближем пръстите: Морето край Бургас ври, но ето как се прави най-вкусния паламуд на скара
Сервираме със салата според сезона и питие по избор
- паламуд - 2 кг черноморски
- морска сол - за осоляване
- черен пипер - смлян на вкус
- олио - 3 с.л.
- соев сос - 1 к.ч.
- червен пипер - 1 с.л. сладък
- чесън - 1 ч.л. на прах
- лимонов сок - на вкус
Рибата измиваме добре и отцеждаме от водата. Подсушаваме с мека кърпа. Нарязваме на порции /трахули/, които натриваме със сол, смлян черен пипер и лимонов сок. Парчетата риба престояват на студено 15-20 минути. От соевия сос, червения пипер, олиото и чесъна правим смес, в която потапяме парчетата риба за 30 минути. Преобръщаме парчетата няколко пъти. Отцеждаме от маринатата и печем на предварително загрята скара. Сервираме със салата според сезона и питие по избор.
Неочаквано! Морето край Царево завря от паламуд
До 5 бона такса GSM в затвора
БДУ с амбиции за летен кампус и нови бизнес партньорства
Първият нов влак от "Шкода" ще е у нас през януари
Тежестта върху труда в България стига рекордни 46%
Продадоха на търг най-скъпия комикс в света за рекордна сума
Асен Василев спечели дело за клевета срещу Делян Добрев
Нападнаха публициста Владимир Перев в Скопие
До 14 000 лв. за тридневен престой във Велинград за празниците, места вече няма
Софи Маринова стана за смях с тази снимка
Вдигат командировъчните заради приемането на еврото
В Истанбул забраниха храненето на бездомни кучета
Майката на Давид се омъжила за ром, затова той избягал при баба си
