Да си оближем пръстите: Морето край Бургас ври, но ето как се прави най-вкусния паламуд на скара
Сервираме със салата според сезона и питие по избор
- паламуд - 2 кг черноморски
- морска сол - за осоляване
- черен пипер - смлян на вкус
- олио - 3 с.л.
- соев сос - 1 к.ч.
- червен пипер - 1 с.л. сладък
- чесън - 1 ч.л. на прах
- лимонов сок - на вкус
Рибата измиваме добре и отцеждаме от водата. Подсушаваме с мека кърпа. Нарязваме на порции /трахули/, които натриваме със сол, смлян черен пипер и лимонов сок. Парчетата риба престояват на студено 15-20 минути. От соевия сос, червения пипер, олиото и чесъна правим смес, в която потапяме парчетата риба за 30 минути. Преобръщаме парчетата няколко пъти. Отцеждаме от маринатата и печем на предварително загрята скара. Сервираме със салата според сезона и питие по избор.
Неочаквано! Морето край Царево завря от паламуд
ДНК анализ предполага, че Хитлер е генетично предразположен към шизофрения и ADHD
Зимата идва и студът няма да ни остави скоро
7 гениални трика за топъл дом през зимата, които не увеличават сметките!
Лекар предупреди: Не яжте тези домашни зимнини, опасни са!
Официалните празници и почивните дни през 2026 г. – пълен календар
Росен, който подложи на изпитание неонатолозите в Бургас, мечтае да е лекар
Внук преби жестоко 75-годишната си баба в Стара Загора
Кръчмата поскъпва, а порциите стават по-малки
ЕС премахва безвизовия режим с държави, които не прилагат правилата
Торта „Мравуняк“ от бисквитки, новият хит сред домакините
