Да си оближем пръстите: Морето край Бургас ври, но ето как се прави най-вкусния паламуд на скара
Сервираме със салата според сезона и питие по избор
- паламуд - 2 кг черноморски
- морска сол - за осоляване
- черен пипер - смлян на вкус
- олио - 3 с.л.
- соев сос - 1 к.ч.
- червен пипер - 1 с.л. сладък
- чесън - 1 ч.л. на прах
- лимонов сок - на вкус
Рибата измиваме добре и отцеждаме от водата. Подсушаваме с мека кърпа. Нарязваме на порции /трахули/, които натриваме със сол, смлян черен пипер и лимонов сок. Парчетата риба престояват на студено 15-20 минути. От соевия сос, червения пипер, олиото и чесъна правим смес, в която потапяме парчетата риба за 30 минути. Преобръщаме парчетата няколко пъти. Отцеждаме от маринатата и печем на предварително загрята скара. Сервираме със салата според сезона и питие по избор.
Неочаквано! Морето край Царево завря от паламуд
Ампутираха крака на бащата на Меган Маркъл, бори се за живота си
Напусна ни поетесата Ружа Велчева
Руен подкрепи Бургас за Европейска столица на културата 2032
Бургас е на крачка от откриване на филиал на Лесотехническия университет
Подкрепете бургаската танцова школа „Estrella“ – на крачка е от големия финал на „България търси талант“
Масова смърт на пингвини в Южна Африка
Майли Сайръс се сгоди
Как да премахнете жълтите петна от възглавници: Трикът, който работи безотказно
БДУ стартира образователен проект за прилагане на технологии за наблюдение на Земята в крайбрежния мониторинг
Черната златка унищожава овощните градини в България
ПП-ДБ, АПС и МЕЧ внесоха вот на недоверие, призоваха за оставка и се заканиха за още по-мащабни протести
