×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живко Табаков с 5 спешни предложения към ОбС-Бургас за справяне с корона кризата


Живко Табаков с 5 спешни предложения към ОбС-Бургас за справяне с корона кризата
Председателят на Постоянната комисия по туризъм предлага зелената зона край морето да не работи през уикенда и настоява за спешна конкретна стратегия за реклама
19 Май 2020, Вторник, 14:33 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Бизнесът се нуждае от допълнителни улеснения, за предстоящия несигурен летен сезон, смята Табаков

Ново предложение за справяне с кризата, настъпила след пандемията с коронавируса, е внесъл в местния парламент на Бургас общинския съветник от ДБГ и председател на Постоянната комисия по туризъм – Живко Табаков.

Според него трябва да се предприемат 5 спешни стъпки, които да облекчат бизнеса в очакване на несигурния летен сезон. В интервю за Флагман.БГ преди месец той обясни, че по негово настояване е създаден новият отдел към Община Бургас – „Туристическа политика“, който е насочен към дигиталния маркетинг. Именно това е и основна част новото предложение на Табаков, което вече е внесено в ОбС-Бургас.

„За да сме конкурентни във вътрешна среда, неминуемо трябва да отделим допълнителни средства за реклама, наред с представянето на ясна стратегия как и какво да рекламираме. През последните няколко години Общината предвижда средства за произвеждането на рекламни материали, но, макар и важна стъпка в правилната посока, това е недостатъчно. Нужно е спешно изготвяне на кризисна рекламна стратегия за ефективно промотиране на Бургас като туристическа дестинация“, разкрива в предложението си Живко Табаков.

Той настоява от бюджета на Община Бургас да бъдат заделени средства в размер на 50 хил.лв. за външна, медийна и онлайн реклама, което ще спомогне за ефективното рекламиране на Бургас като сигурна туристическа дестинация.

Като следваща важна стъпка за облекчаване на ситуацията, Табаков предлага дейстивето на „Зелената зона“ около Морската градина да отпадне през уикендите. В същото време да се намали и цената за ползване на спортни съоръжения, зали, сцени и театри за провеждането на платени спортни и културни мероприятия със 70% до приключването на извънредната епидемиологична обстановка.

Друго важно предложение на Табаков, обхванато в докладната му, е намаляването на такса битови отпадъци за заведенията за хранене и развлечения с 50% до настъпването на промяна в заповеддта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която да им бъде позволено да работят на пълен капацитет.

В същото време за същите да се промени начинът, по който се заплаща такса „тротоарно право“ – вместо да се изчислява на база квадратен метър, тя да се зачислява на брой разположени маси за месеците май, юни, юли, август и септември.

Общинският съветник предлага и да се намалят наемите на РИЕ (рекламно-информационни елементи) с 50% до края на извънредната епидемиологична обстановка. А в същия контекст да бъдат подновени изтичащите разрешителни за РИЕ – без авансови вноски и да бъде преустановено действието на чл. 33, ал. 2, т.1. от Наредбата за период от една година след края на извънредната обстановка.

„Тези предложения са базирани на разговорите ни с местния бизнес, който, въпреки че е частично удовлетворен от гласуваните през март облекчения, се нуждае от допълнителни улеснения, за предстоящия летен сезон. Целта на исканията им е да се създадат предпоставки за развитие на региона чрез подобряване на бизнес климата“, казва в докладната си Живко Табаков.

Предложението му ще се разгледа първо на Постоянните комисии и впоследствие ще бъде гласувано на редовната сесия на ОбС-Бургас. В края на месеца ще стане ясно дали местния парламент ще се съгласи с неговите препоръки за облекчаване на бизнеса и създаването на ясна стратегия за излизане от кризата.


 


В категории: Бизнес


8
Коментара по темата
8.
Кики
19.05.2020 21:28:13
1
4
Сопол кой ти иска мнението и мерките туристическа утрепка
7.
Питанка
19.05.2020 18:19:00
1
9
Почти нищо конкретно в цялата работа.
1. 50 000 хил лв за реклама. Къде? По-колко? Направен ли е план с идея за ефективност? Най-вероятно не,защото го няма.
2.Да се намали цената за обектите, спортни и културни, до края на едeмилогичната обстановка. Ами тя е планувана до 15 юни, Заседанието е в края на май? За кога ще се намалят тези такси? Така или иначе до 15 юни едва ли някой планира събитие.
3.Явно непознаване на елементарна материя. Такса битови отпадъци се състои от 3 компонетна , като един от тях никога не може да бъде опрощаван.
4. Да се плаща на маса, но а не на квадрат тротоарно право. Колко на маса? Защото повечето заведения имат маси ,колкото и преди. Да не стане така,че да им е по-скъпо? Как така прави предложение наполовина - да се плаща еди как си, но не казва колко?!?
5.А какво става ако РИЕ си имат договори и работят? Защото с повечето е точно така.Не всички са спрели да рекламират. Значи те да си прибират парите, а да не си плащат таксите?
Обобщено - нищо ново. Популизъм, непрофесионализъм, елементарност.
6.
Ала Бала
19.05.2020 17:05:52
2
15
Няма да гласувам повече за вас, заради това, че подкрепихте решението на общинския съвет да подари държавна улица на Доган!
5.
бх
19.05.2020 15:40:04
3
8
защо не предприемат мерки за намаляване на данъците на хората, за да могат да си позволят почивка. За тях кой ще помисли, кой ще закупи продукт като нямат пари
4.
Oбщественик
19.05.2020 15:04:57
2
29
Само да попитаме, а господин Табаков как гласува в процедурата за пътя на Ахмет Доган? Първо да уточним това и после ще му слушаме предложенията...
3.
Щерион
19.05.2020 14:50:20
3
28
Табак от кога знаеш нещо за туризъм
2.
Въй
19.05.2020 14:45:41
2
28
Ееееее, стига! Кръчмите, та кръчмите. Няма ли други сфери на дребния бизнес, който да се подпомогне.?! И аз плащам 140 лева за такса смет, ама като няма работа, не мога да напълнят 1 торбичка с отпадъци, ама никой не ми е казал, че ми намалят таксата. Вече станахте смешни.
1.
Лидка
19.05.2020 14:39:32
3
29
Я да видим дали господинът няма нещо общо с някоя рекламна агенция?
Другите му предложения са нелоши, но защо да отпадат още от финансовите задължения на заведенията? Горките, живи да ги оплачеш.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление Правят бързи печалби от имоти Правят бързи печалби от имоти Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса Според него Мартин Божанов бил един дребен измамник Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Той временно е отстанен от работа
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори