×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Данните са категорични – SARS-CoV-2 е по-малко опасен от считано първоначално


Данните са категорични – SARS-CoV-2 е по-малко опасен от считано първоначално
Не е ли време тежките рестрикции да се отменят за хората, които не са пряко застрашени от усложнения заради вирусът?
24 Април 2020, Петък, 19:00 ч.
Автор: Флагман.БГ, Превод: Георги РУСЧЕВ

Ново публикувано проучване сочи, че смъртността е 0.1 до 0.2%, а не от 2 до 5%.

Близо 4 месеца след началото на кризата с новия коронавирус, която започна в края на декември в провинция Хубей на Китай, данните вече са категорични – вирусът е много по-малко опасен от това, което бе представяно в началото. Всъщност пандемията вече изглежда влиза във фазата на задържането в целия свят, който е отчаян за куражливи управляващи, които да игнорират паниката и да разчитат единствено на фактите. Новите факти.

Ето пет от тях, които би трябвало да имат превес при вземането на решението за отменянето или продължаването на извънредното положение:

1.    Огромната част от хората не са изложени на голям риск от смърт при заразяване със SARS-CoV-2.

Проучване от университета в Станфърд относно антителата, провело се в последните няколко седмици и публикувано официално преди дни, достига до заключението, че CFR-ът (Case Fatality Rate или Смъртност спрямо брой случаи) е значително по-малък от първоначално изчисленият. Всъщност той възлиза на 0.1 до 0.2 процента, което е 20 до 30 пъти по-малко от представените в началото числа от СЗО от 2 до 4%. Научното изследване в пълния му текст можете да прочетете ТУК (на английски). 

В Ню Йорк – епицентърът на епидемията в САЩ смъртността при хора на възраст между 18 и 45 години е 0.01% или 11 на 100 хиляди. От друга страна смъртността при хора над 75 г. е 0.8 до 1%, а при хора под 18 – 0 на 100 000 души. 

В същото време от всички смъртни случаи  в Ню Йорк, над 2/3 от тях са на възраст над 70, 95% от всички са над 50 г., и около 90% от всички са с едно или повече „придружаващи” заболявания. От всичките 6570 потвърдени смъртни случая там, 6520 или 99.2%    https://www1.nyc.gov/assets/doh/downloads/pdf/imm/covid-19-daily-data-summary-deaths-04192020-1.pdf  са имали именно такова придружаващо заболяване. Изводът на проучването е, че ако нямате други здравословни проблеми, рискът от смърът е минимален, независимо от възрастта. А за младите и децата в нормално здраве няма почти никакъв риск.

2.    Предпазването на възрастните и рисковите групи елиминира риска от претоварване на болничните системи

Можем да се учим от това, което се случва в Ню Йорк – епицентърът на заразата през април с над 34 хил. хоспитализирани пациенти. Нуждата от хоспитализация при пациентите под 18 г. е 0.01% от 100 000 човека, при тези между 18 и 44 – 0.1%, а при тези между 65 и 74 – 1.7%. Дори ранните доклади на СЗО съобщаваха, че 80% от заразените имат нищожни или дори не изпитват симптоми. Заключението е, че ако се предпазват възрастните и тези, изложени на риск заради други прилежащи заболявания, шансът здравната система да се претовари е изключително малък, докато икономическите ползи ще са огромни, а младото и здраво население няма да бъде изложено на сериозен риск.

3.    Общият имунитет на обществото се възпрепятства при продължително заключване на населението по домовете. Така проблемът се продължава във времето. 

От всички проучвания в последните поне 6 десетилетия знаем, че самата инфекция – била тя настинка, грип Б, свински грип или птичи грип, има свойството да предизвиква имунен отговор от страна на човешкото тяло. Така инфекцията се контролира през популацията при така наречения „стаден имунитет”. И именно това е причината за широкото разпространение на ваксинациите – да подпомогнат придобиването на стадния имунитет. 

За SARS-CoV-2 засега е ясно, че медицински грижи не са необходими за над 80% от заразилите се. Всъщност инфекцията изглежда толкова лека, че повече от половината заразени дори не проявяват симптоми. Това бе доказано при изолирания случай с круизния кораб "Diamond Princess" който се превърна в перфектен модел за това как вирусът се разпространява, тъй като представлява затворено сравнително малко помещение с много голяма гъстота на населението. 

Когато вирусът се предава от човек на човек, той неизбежно се отслабва – това е причината всяка година да наблюдаваме грипните епидемии, които идват рязко, достигат пик, когато заразените станат много и после също толкова рязко започват да изчезват. Затваряйки обществото, този механизъм се спира.

4.    Много хора умират или изпадат в тежко състояние, защото истински необходимата за тях медицинска грижа им се предоставя или късно или въобще, заради истерията с коронавируса

Критична медицинска помощ за милиони пациенти в САЩ е игнорирана и хората умират, за да може здравната система да се справи с „потенциалните” заразени от SARS-CoV-2 от страх да не се разпространи заболяването. Повечето щати, много от техните болници и всъщност голяма част от болниците дори в Европа, са спрели всичките си „нежизненоважни” процедури и операции. Това възпира диагнозата на животозастрашаващи състояния като рак, инфаркти и аневрзми.  Проблемът се наблюдава и в България, където паркингите пред болниците са празни в контраст на ситуацията преди няколко седмици. Не, болните не са спрели да бъдат болни, просто не ходят на лекар заради истерията с коронавируса.

5.    Имаме ясна информация за хората, които са изложени на риск от усложнения и те могат да бъдат защитени с таргетирани мерки за безопасност, а не масово затваряне

Данните към този момент са категорични – застрашени сериозно от COVID-19 са възрастни хора с едно, две или повече предшестващи заболявания. Имайки тази информация е само въпрос на обща култура да се премине към възможния и правилен подход – изолация само на хората, които са пряко застрашени от заразата. Всички въведени досега мерки могат да останат в сила, но само за тези, чиито живот е под пряка опасност. Това са хората над 60-годишна възраст и тези, които имат предварителни здравословни проблеми. Статистика за това и информация за точния вид има всяко джипи.

Сега, повече от всякога, не само България, но и светът се нуждае от ясна стратегия за излизане от предстоящата тежка икономическа криза, идваща скорострелно като следствие от истерията покрай пандемията. 

Източник: zerohedge


В категории: Здраве


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
29
Коментара по темата
29.
€€€ до 28
25.04.2020 22:46:05
0
0
Много добре знаеш за какво ти говоря!! Не ме интересува коя е най-голямата болница ни в Германия, ни в Тамбукту!! Въпросът е че комплексари като теб пишат глупости тук и е хубаво някой да ги постави на мястото им!! Не че нещо ще се промени, искам просто да знаеш че има все още хора пред които малоумните ти номерца не важат!!
28.
До 27
25.04.2020 19:38:15
0
0
Лъжец е майка ти и баща ти. Простак
Що не видиш Гугле коя е най голяма университетска болница в Германия бе глопендер.
27.
€€€ до 23
25.04.2020 12:08:09
3
0
И от 58 години да живееш там, не променя факта че си обикновен ЛЪЖЕЦ!! Шарите има поне 4 или 5 кампуса по територията на Берлин! И накрая, ако наистина говореше немски добре нямаше да копираш готови фрази от интернет и да ги постваш тук!! Поне преведе ли си с Гуглето това, като си написал като име на болницата?? Който говори немски ще ме разбере!!
26.
Аххх
25.04.2020 11:46:43
2
2
Тихо ве депресирани мърши... как искал да се заразят хората
Тоз 17ти номер пълен олигофрен.... то ти и твоето семейство ще се заразите ама понеже сте депресанти ще го изкарате тежко... паляк смешен
25.
*********
25.04.2020 09:45:07
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
24.
*********
25.04.2020 09:37:04
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
23.
До 22
25.04.2020 08:42:26
0
3
Не само, че имам нещо общо с тази клиника, но живея в посредствена близост до нея от над 28 години. Квартал Моабит ако ти говори нещо, но виждам, че си прост и ограничен селяндур дошъл в Германия от 7-8 години и се прави на отворен и няма смисъл да обяснявам на простак като тебе. Аре с здраве
22.
€€€ до 19
25.04.2020 01:02:07
4
3
Благодаря за поздрава! Но копирането на текст от интернет и постването му тук, ми изглежда като опит да убедиш по-скоро себе си че си имал нещо общо с тази клиника!!
21.
Опит от Китай
25.04.2020 00:51:25
1
2
Реално, заразените най-вероятно са поне 20-30 пъти повече от регистрираните. Това се потвърждава от китайския опит. Вижте каква система за броене на заразените са измислили и кал дописват със задна дата заразени след като изследват кога реално е настъпило заразяването
20.
Майтапчийски
25.04.2020 00:45:05
0
3
Въх, ко ши прая ся!
19.
До 18
25.04.2020 00:24:16
0
5
В Саксония не е най голяма униеверситетска клиника в Германия. Най голямата се нарича Charité Berlin befindet sich in die Haupstadt. Viele Grüße nach Sachsen
18.
€€€ до 16
25.04.2020 00:15:05
0
4
Ще ми кажеш ли кое е най- голямата университетска болница в Германия? Аз също живея и работя в Саксония. Просто ми е интересно!
17.
До отвоковците по долу
25.04.2020 00:11:53
6
10
Какво ще кажете като сте безсмъртни и си мислете, че е манипулация, що не се заразите доброволно. Така ще разберете какво е, аз ще ви заразя няма проблеми и така ще видите за какво става въпрос.
Не бе манипулация не ги слушайте Ей сега дискотеките и баровете като отворят в слънчака и се мятайте. Препълните дискотеки, ох котьо как искам да ги отворят и всичките отворковци който си мислят че е манипулация така ще станат повечето от тях в амбулация и интензивация.
Тази твар се лепи като лепило по белите ви доброве и се разраства. От 2.753.709 заразени в световен мащаб починали близо 196.000 души това на 0.01-0.08 % ши се сравнява смъртноста. Не съм много силен по математика но цифрата върви с голяма крачка към 6-7%. Или тъпаков изчислява и хората който не са се заразили? Пък ако ги измислим в съотношение с оздравелите 781.109 души тогава процента върви яката над 20% смъртност. Ах крепостни селяни, ако бях на Бойко Борисов нищо нямаше да въвеждам Ей така да си създадете имунитет нали така. Да го преболедувате най добре в някоя дискотека с 700-800 души и да си изградите един супер имунитет. След това ще сте всички като СуперМен и даже и СПИН няма да ви хване ще ебете без кондом.
16.
Глупости
24.04.2020 23:56:47
6
13
До писача на тази шибана олигофренска статия. Виж какво дървен философ, аз съм в Германия на 40 години съм в абсолютно топ форма без грам заболявания, даже алергия няма никаква. От 2011 година не съм боледувал от грип забравих какво е температура, докато преди точно 3 седмици не ме изнесоха с носилка бърза помощ от къщи с 39.6 температура. И в болницата бях накачулен целият. Имам приятел в Мюнхен, който е млад на 43 години вече 5 седмица не може да се оправи от корната Covid-19. Чуства се добре след 2-3 дена пак се чуства зле и така от няколко седмици. Лекарят който ме лекува в най голямата университететска болница в Германия ми каза, че от както е практикуващ лекар от над 20 години такова чудо не е виждал. Затова шибан прост дървен философ недей пиши глупости. Хайде да отговорят БедРум в Сл. Бряг кво ще кажеш там са само млади и да съберат 1200 човека вътре и един болен с Covid-19 кво ще кажеш да видим какво ще се случи след две седмици. Недей публикува глупости.
15.
Реалист
24.04.2020 23:42:40
6
2
От приключените случаи на доказано заразени в световен мащаб 80 процента са се излекували 20 процента са починали.Това е безпорната статистика.Както казвате,в коментарите по долу,че има много повече заразени,така може да се каже,че има и много повече починали,но не са доказани.Да не говорим,че тепърва ще се разпространява заразата и ще има още жертви.Колкото до тези изледвания които се побликуват,те са за да обслужват някой който на по късен етап ще изкара облаги,повечето са поръчкови.
14.
Паникьосаните
24.04.2020 22:40:09
2
3
хора, като гледат как света, който познават се променя бързо и в неизвестна насока са лесно манипулируеми. Първата реакция е - „Не може да бъде. Това е твърде страшно за да е истина.“ И от там приемат безкритично всяка информация, която им помага в отричането на фактите. И разбира се са винаги категорични, неоспорими и стопроцентови всички тези теории. Някои дори, като се сблъскат челно с проблема пак не успяват да схванат. Като мухата от вица са - последното дето и минава през главата, като се сблъсква със стъклото на колата на магистралата е гъзът и.
13.
До знаещия Бай Дечо
24.04.2020 22:23:13
5
6
Бай Дечо, честно, много бих се радвал да си прав.Само,че за жалост не си. Ще ти кажа само, че, за последните 2 дни в болницата в която работи брат ми има над 60 смъртни случая. Това е в Лондон. Незнам за другите държави, там нямам наблюдения. Ако си мислите, че ей така са се наговорили всички да си умират, грешите. Общо в тази болница има над 850 смъртни случая за последните 3 седмици.Тези резултати които обявяват са доста занижени. Иначе вие си пишете тук, кой е умен, кой е прост, кой може и кой не може да смята.
12.
До Бай Дечо
24.04.2020 22:07:58
2
3
Книжки можеш да прочетеш ти, пендел
11.
Do 9
24.04.2020 21:13:27
4
3
Бахахахахаах скрий се ве смешен... отварящ очи, то това да не както да си отваряш аналния отвес ве рибар, такива жалки депресанти като теб ги давам за жертвоприношения, в интернета ги пускат тези клипове за рибки като теб, шматарок
10.
Do 6
24.04.2020 21:10:43
3
10
Направо лягай по корем и чакай да те взимат в инфекционното... проблеми има да, в главите на глупави и лесно манипулируеми чавета като теб.
9.
До 5
24.04.2020 21:08:01
7
2
Аве паляк Влез в интернет и ти ще ги видиш освн ако си сляп или ако не искаш да ги видиш. Омръзна ми да отварям очите на прости селтаци.
8.
До 3
24.04.2020 21:01:10
8
1
Аве паляк Влез в интернет и ти ще ги видиш освн ако си сляп или ако не искаш да ги видиш. Омръзна ми да отварям очите на прости селтаци.
7.
Бай Дечо до 3
24.04.2020 20:54:20
7
11
Бай ти Дечо като е смятал, ти си бил на баща си в чепките мойто момче!!! Така става като смятате с калкулаторче или направо с интернет!! Дадоха ви едни цифрички и се наакахте!! Даже да приемем, че това са реалните данни на доказано заразени и починали( макар че да говориш със неоспорими доказателства за 200000 смъртни случая от вируса, трябва да си направил 200000 аутопсии!!!), пак има една СЕРИОЗНА ПИТАНКА!! Ок, приемаме 200000 смъртни случая от точно този вирус( те са константна), обаче знаем ли реално цифрата на заразените за да добием истинска представа за смъртността?!! Знаем чушки!! Затова има математически модели, по които много по- умни глави от нас двамата правят много детайлни изчисления!!! Които ние с теб тук ОСПОРВАМЕ, защото видиш ли имаме калкулаторче в телефончето!!!
6.
Цв.
24.04.2020 20:43:55
11
11
На колко ракии сте бе хора. Слезте на земята, не дрънкайте глупости, проблем има, в целия свят и той изобщо не е за подценяване. ИЗОБЩО! ТЕЗИ, КОИТО СЕГА СИ ЧЕШАТ ЕЗИЦИТЕ ДА НЕ ПОПАДНАТ В ИНФЕКЦИОЗНО! Това е положението!
5.
До 3
24.04.2020 20:32:47
12
13
Ти видя ли ги труповете ве марионетке смешна.... ей заради такива овце като теб сме така... просто чак дрънчи
4.
бай Оня
24.04.2020 20:20:48
3
11
до 3: Бай Ганьо, защо си мисля, че тези, които са правили изследването по-добре от теб знаят какво се е случило в Италия?
3.
Бай Ганьо до бай Дечо
24.04.2020 19:58:27
12
9
Бай Дечо човека е прав. Недей да го караш да чете ами вземи да смяташ малко. Като допълнение влез в интернет и си припомни какво се случи в Италия колко бяха труповете! Недей да ръсиш мозък че си проз като поморийски рибар!
2.
Бай Дечо до 1
24.04.2020 19:39:57
6
17
Ти "почети" малко, ама книжки!! Че си кух като заешка хралупка!!
1.
Динко
24.04.2020 19:29:39
14
10
Хахаха Около 2700000 и почети 200000 жертви, колко процента е това?????? Бахти малоумна история, не е нужно много да ги смените тези проценти преди да пишете тъпотии.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори