×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

9 хил. лв. събраха руенски училища за МБАЛ Айтос за борбата с COVID-19


9 хил. лв. събраха руенски училища за МБАЛ Айтос за борбата с COVID-19
Кметът на Айтос Васил Едрев (вляво), градоначалникът на Руен Исмаил Осман (по средата) и управителят на МБАЛ-Айтос д-р Паруш Парушев показаха на педагозите за какво са похарчени парите
13 Април 2020, Понеделник, 18:20 ч.
Автор: Флагман.бг

За нуждите на болничните медици бяха закупени предпазни облекла за 3000 лв. и микроскоп за специфични изследвания

Близо 9000 лв. дариха 18 училища от община Руен на МБАЛ Айтос ЕООД за борбата с COVID-19. За нуждите на болничните медици бяха закупени предпазни облекла за 3000 лв. и микроскоп за специфични изследвания, свързани с коронавируса.

"Има още средства от дарението, които ще бъдат усвоени на нуждите на болницата. Благодарим Ви за жеста в този труден момент", каза кметът на община Айтос Васил Едрев на среща с директори и представители на руенските училища. Срещата беше организирана от кмета на Руен Исмаил Осман в една от общинските зали в Руен, при спазнаве на всички противоепидемични мерки. 

Руенските педагози аплодираха кметовете и специалния гост - д-р Паруш Парушев - управител на МБАЛ Айтос ЕООД.

"В началото, стахът от неизвестното беше голям. Трима медицински работници напуснаха, но за радост предстои назначаването на двама нови. В момента обстановката е сравнително спокойна, благодарение и на Вашите средства и благородния Ви жест. Успяхме да закупим 300 броя защитни облекла - гащеризони и предпазни пристилки. Искам да знаете, че няма медицински работник, или са единици, който няма да направи това, което е необходимо, колкото и трудно е", каза пред представителите на училищата, управителят на айтоската болница. 

По отношение на болните от село Добромир д-р Парушев обясни, че тъй като пациентите са неосигурени, кметовете на Руен и Добромир направили всичко възможно да бъдат приведени необходимите средства.

"Дарителството в момента е изключително важно за това всички да оцелеем - не само ние, които сме на първа линия. Благодаря Ви от името на всички, които работят в МБАЛ Айтос" ЕООД", каза още д-р Паруш Парушев.

Дарителите видяха това, което е закупено с дарените средства - апарт за специфични изследвания и предпазните облекла, изработени в шивашки цех в Руен.

Кметът Васил Едрев благодари на училищните директори и на учителите за безпрецедентната подкрепа. Всеки от тях получи благодарствено писмо от Община Айтос.

"В тези тежки дни на криза искам да Ви засвидетелствам изключителната благодарност на Общински кризисен щаб-Айтос, на Общината и гражданите за дарителския жест в борбата с COVID-19. Този жест има не само материално измерение. Той ни дава силите и куража, че сме заедно и с обединени усилия ще успеем да преборим заразата. Пожелавам Ви по-бързо да се върнете в класните стаи при своите възпитаници. Поклон за дарителската Ви инициатива!", заяви още айтоският градоначалник.

Представителите на руенските училища благодариха на кмета Исмаил Осман за подкрепата на дарителската кампания и изразиха готовност да помагат с каквото могат за неразпространение на заразата.

Исмаил Осман сърдечно благодари на учителите и на работещите, изработили облеклата в шивашкия цех на "ЛИНЕКС" ООД, както и собственика Костадин Вичев.

"Цехът работеше и преди пандемията. Сега част от производството е пренастроено за изработването на медицински артикули - предпазни облекла и маски. Облеклата за са износ и за вътрешния пазар. На ден се произвеждат и около 500-600 маски. Цехът шие и дрехи по заявки", каза за руенският кмет Исмаил Осман. 

Училищата бяха изненадани и с подаръци от посланика на Република Азербайджан в Република България - пакети с предпазни средства и дезинфектанти.




В категории: Айтос , Руен


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
12
Коментара по темата
12.
Сикишев
18.04.2020 21:29:54
0
0
Ей ФЛАГМАН всички кометари насочени към тия АГИ от ДПС се истриват ала минут.Очевидно АГИ-те плащат добре и вие заработвате добри парички.Браво да сте живи и здрави
11.
*********
14.04.2020 16:38:01
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
Билка
14.04.2020 01:57:52
1
2
Колко дариха Мечо и Хилми севетника
9.
flagman
13.04.2020 23:41:18
0
0
ако ще изтриете коментарите защо тогава публикувате новини
свобода на словото
8.
ПОЕТА
13.04.2020 20:02:37
0
2
Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
РУЕНЛИЯ да се наричам -
Е ТОВА ВЕЧЕ Е НЕПОНОСИМО ПРИ ТАКИВА СЪВЕТНИЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ АДМИНИСТРАТОРИ .
7.
още едно допълнение за 4 и 6
13.04.2020 19:59:32
0
1
а за общ администрация нещо
или тяхната работа е да си правят селфита
6.
до 4
13.04.2020 19:50:19
0
1
напълно Ви подкрепям без да Ви знам кой сте но наистина ВИ АДМИРИРАМ за това което сте писали
5.
*********
13.04.2020 19:45:08
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
*********
13.04.2020 19:39:41
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
До 1
13.04.2020 19:29:48
1
2
Това са пари, дарени от учителите, а не от учениците
2.
*********
13.04.2020 19:08:12
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
*********
13.04.2020 18:28:58
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала 
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори