×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Добра новина! Скоростта на разпространение на коронавируса намалява значително


Добра новина! Скоростта на разпространение на коронавируса намалява значително
Мерките против разпространение на коронавируса на този етап изглежда имат положителен резултат
04 Април 2020, Събота, 04:04 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

От 1.5 дни на 14 март, времето, необходимо за достигане на два пъти повече случая, е скочило до над 9 дни

Мерките против разпространение на коронавируса в България изглежда имат резултат, тъй като периодът за удвояване на броя заразени в страната – един от най-важните фактори за следене на епидемиологичното развитие на заболяването. Това става ясно от официални данни, изнесени от Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). 

Припомняме, че в ТОЗИ материал още на 22 март Флагман.БГ демонстрира по статистически и логичен път, хипотетичния реален брой на заразени, на базата именно на фактора „период за удвояване” и направи прогноза за това колко всъщност е реалният брой на заразените и нетествани в страната. Според данните от Хубей, където пикът на епидемията вече премина, средният период на удвоение на случаите е 5.1 дни. 

По официалните данни от НЦЗПБ, изведени по-рано днес и отговарящи до дата 1 април, този фактор към момента в България е около 9 дни. 

От 14 март (денят след обявяването на извънредното положение) до 1 април, времето за удвояване се покачва от 1.5 до 9.2 дни, което показва, че скоростта на разпространение намалява. Ако времето за удвояване се задържи на нивото от 1 април, е вероятно случаите да са двойно повече чак на 9 април, когато би следвало те да са около 900 (базирано на числото за удвояване). В случай, че скоростта на разпространение се забави допълнително, каквито към момента са прогнозите, случаите ще се удвоят дори по-бавно. 

На базата на тези изчисления и при запазване на периода за удвояване на 9 дни, е логично да прогнозираме, че до 27 април, броят на заразените в страната би нараснал до над 3600 случая. Тук обаче е важно да се отбележе, че ако дните, неободими за удвояване на броя инфектирани се увеличи до над 14 (каквато на този етап е тенденцията), може да се очава, че броят на новите заразени ще съвпадне с броя на вече приключилите случаи и ще се наблюдава сплескване на кривата, доказващо, че пикът вече е достигнат. 

От НЦЗПБ уточняват в заключение, че редица европейски държави вече успяват постепенно да увеличат времето на удвояване. Хонг Конг и Китай също започват с време на удвояване около 2 дни,но успешно удължават това време до над 15 дни след налагане на мерките там. Мерките във всяка държава са включват различни комбинации от социално дистанциране, ограничения в пътуването от/до държавите и активно проследяване и карантиниране на контактните.
 




Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
Флагман.БГ Хутите свалиха американски дрон Хутите свалиха американски дрон 17/05/2024, Петък 16:00 3
14
Коментара по темата
14.
Георги
04.04.2020 13:13:23
0
3
Че тя кога се е увеличавала че да намалее... на около 5 милиона българи 500 доказано болни ... и затова убихме икономиката
13.
Г
04.04.2020 11:53:00
0
7
При положение ,че не тестват хората ако не са тежко болни а имат леки симптоми как няма да имаме само 500 заразени уж
12.
Доктора
04.04.2020 11:10:06
4
5
Намалява акъла на тъпанари като вас....
11.
777
04.04.2020 11:09:42
2
6
Данните не са ви верни! Нито заключенията. Колко време ще седят хората по къщите си? Какъв е планът, когато това приключи? След месец? След 2? Кога ще има ваксина? След година? В най-добрият случай! С други думи, колкото и да обяснявате колко невероятни резултати дават мерките... не можете да убедите един мислещ човек, че след края на заключването по къщите няма да има втори пик! А той ще е колосален. Не можете да изтущите вирусът :) Той ще си остане по хората и в момента на излизането.... Ще удари с пълна сила. Вместо да търсите причина да оправдаете тези безумия, всемете помислете как да заживеем с този вирус. Освен всичко друго по подобие на свинския следващата година Ковид-19 ще се върне под формата на сезонен грип. Има едни книги по виросология и там тези "пандемии" са доста добре обяснени. Преди да пише, Чукча трябва да се научи да чете.
10.
777
04.04.2020 11:05:09
3
5
Данните не са ви верни! Нито заключенията. Колко време ще седят хората по къщите си? Какъв е планът, когато това приключи? След месец? След 2? Кога ще има ваксина? След година? В най-добрият случай! С други думи, колкото и да обяснявате колко невероятни резултати дават мерките... не можете да убедите един мислещ човек, че след края на заключването по къщите няма да има втори пик! А той ще е колосален. Не можете да изтущите вирусът :) Той ще си остане по хората и в момента на излизането.... Ще удари с пълна сила. Вместо да търсите причина да оправдаете тези безумия, всемете помислете как да заживеем с този вирус. Освен всичко друго по подобие на свинския следващата година Ковид-19 ще се върне под формата на сезонен грип. Има едни книги по виросология и там тези "пандемии" са доста добре обяснени. Преди да пише, Чукча трябва да се научи да чете.
9.
Колегата на генерала
04.04.2020 10:57:19
1
11
Колега, трябва да ги лекувате, без да ги лекувате и да чакате заразените да се излекуват от само себе си или да умрат, няма как да стане това. След един месец ще удължите с още един месец. Лекуване бързо откриване и лекуване само това ще помогне. Гледайте Германците, бързи тестове и лекуване. Да чактр в къщи михаля да дойде забравете. След толкова дълга изолация в къщи имунитета ще ви е толкова спаднал, че като те лъхне вятъра и готов болен.
8.
Bingo
04.04.2020 10:47:17
0
12
Г-н Русчев моите уважения, но да се осланяш на данни от Хубей не е много практично поради доказаното им манипулиране от местните власти. А статистиката в нашата държава даже не може и да се коментира поради факта, че за един месец имаме около 4000 индивидуални теста, което дава възможността на властите да контролират кривата на заболяемостта както си желаят. За сега успяват със заплахи да държат населението по домовете си, но ако видят зора ще видите как за броени дни ще утроят заболелите и умрелите. Извънредното положение струва вече милиарди на населението и страхът от гнева му ще накара управниците ни ще използват всички средства за да ни накарат да мислим че благодарение на тях сме преминали през тази така наречен коварен вирус, който според думите на излекувания Домусчийски е някво "грипче". Да се чуди човек на кого да вярва, на успешно излекуван или на доктор в униформа.
7.
Клоака
04.04.2020 08:41:13
8
7
По добри сме от китайците,всеки го знае.
6.
Затишие пред
04.04.2020 08:35:52
1
8
Буря
5.
Е как няма да даде
04.04.2020 08:11:52
10
26
Резултат, след като удължиха с ощр месец и половина домашния затвор. Нали трябва да кажат, че има смисъл от това извращение. И след един месец ще преборят вируса и ще можем спокойни да излезем навън, щото няма да има болен вече? И всички ще излязат навън и няма да има коронавирус?! Нещо някак си изобщо няма логика.
4.
БАН
04.04.2020 07:47:03
10
43
Вие вземете сега отворете границите и кръчмите и ще видите такава ерекция на кривата, че свят ще ви се завие!
3.
*********
04.04.2020 07:33:05
5
23
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Истината
04.04.2020 06:46:11
5
40
Те нашите държавници искат и на плюс да са - кредити, а не помощ., 60/40 мярка, винетките си важат ама не пътуваш. Накрая ще се окаже, че сме били виновни ние щото сме стояли в къщи, а Бойко ще се бие в гърдите с най работещите мерки в света
1.
соло
03.04.2020 14:01:17
37
32
С този темп извънредното полужение ще продължи до 15.09.2020,ГЛАДОМОР
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори