×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спортен 3 март в Бургас: Ентусиасти отбелязаха Националния празник с бягане


Спортен 3 март в Бургас: Ентусиасти отбелязаха Националния празник с бягане
Десетки бегачи с трибагреници предизвикаха фурор по централните улици на морския град
03 Март 2020, Вторник, 16:15 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Събитието няма състезателен характер, целта е забавление и спорт

Ентусиасти от Бургас отбелязаха 3 март с празнично бягане. Десетки се включиха в спортната проява, която се организира от Бургас Рън, Beer Bastards и СК "Фар" / SC "Lighthouse" за трети път. Най-важното условие за участие бе не да си активен спортист, а да умееш да се забавляваш.

Събитието за организираното бягане е любителско, няма състезателен характер. Целта е да се направи бягаща манифестация по бургаските улици по случай 3 март, като по този начин празникът да бъде отбелязан по различен начин. Маршрутът е с дължина 3 километра – тръгва по ул. „Александровска“, стига до пл. „Тройката“ и се връща до Часовника, откъдето продължава по бул. „Богориди“ до Морското казино, след което отново по същия път се достига до началната дестинация.

„Ние сме една доста пъстра групичка приятели. Някои носят знамена, други национални символи. Развяваме знамена, пеем песни – общо взето показваме на хората колко харесваме да бягаме, любовта си към активния начин на живот и разбира се – към България. За нас тези неща са свързани и това е нашият начин да отпразнуваме днешния ден“, каза пред Флагман.бг Димо Бенев, който е сред организаторите на днешното събитие и представлява Спортен клуб „Фар“-Бургас.

ФЛАГМАН.БГ ПРЕДАВА НА ЖИВО СТАРТА НА СЪБИТИЕТО

Идеята за организираното бягане е дошла миналата година. Ентусиастите са решили да отбележат големите празници, спортувайки. Мероприятието им обаче предизвиква интерес и всеки път в него се включват все повече хора, обичащи активния начин на живот. 

„Увеличаваме се, защото хората виждат, че бягането за забавление е нещо много приятно и удохотворяващо. Първоначално хората се отнасят резеривано към идеята, отчасти защото се страхуват от бягането на дълги разстояния. Те мислят, че 3 км е голямо разстояние, но всъщност когато го правте в група, без състезателен характер, се оказва, че е доста лесно“, каза още Димо Бенев.

Целта на организаторите е да превърнат събитието в традиция и да се организира на всички празници. 

„Събираме се готини хора, забавляваме се, забавляваме и хората по улиците. Минувачите ни се радват, някои дори се включват към нас“, каза Константин Константинов - организатор на „Бургас Рън“.

В събитието участие взеха бургазлии на всяка възраст, нарави впечатление и активното женско присъствие, сред бягащите дори имаше и няколко кучета. Представител на Министерство на младежта и спорта в Бургас също се включи в спортната проява. 

„Това е една поредица от събития, които организираме с приятели. Целим да покажем, че няма нищо лошо в това човек да бъде активен. Надяваме се да съберем колкото се може повече хора към инициативата. Организацията е изцяло приятелска и нямаме никакви други цели. Обикновено бягаме по време на по-големите събития като Великден, Коледа, Трети март и т.н.“, каза друг от организаторите - Антон Пенчев.






18
Коментара
Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
18
Коментара по темата
18.
Исках, но нямах желание
04.03.2020 20:23:50
1
1
Прекалено бавно бягаха. Исках да се включа, но се отказах. Много бяха бавни. Под нивото ми е да бягам толкова бавно и толкова дълго. По-добре 1 километър да бягаш, но бързо.
17.
vazmuteniqt
04.03.2020 20:07:40
0
1
ni6to ne stava ot tes selenduri ?! koi tui praznuvani s bqgani ue ?! sedni piini si rakiq hapni si pradni si popsui si na volq boeko i nikolov pogali 6kembeto ritni ku4eto nabii jenata.6a mi bqgat i 6i mi peqt pesni tam. 6a va i palqciti 6a va i.
16.
до идиота 14
04.03.2020 10:37:53
3
0
КОГАТО СЪДЪРЖАНИЕТО ///СМИСЪЛА //НА КОМЕНТАРА ГО ИЗОБЛИЧАВА В СЕЛЕНТИЯ!!!ИЗПОЛЗВАНЕ ДЕНЯ ЗА ПОЧИТ ПРЕД ЗАГИНАЛИТЕ ЗА РЕКЛАМА НА ЛИЧНИЯ СИ БИЗНЕС ТОЙ ПРАВИ ОПИТ ДА ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО КЪМ ПРАВОПИСА!!!!ТЪПИ ЧЕНГЕДЖИИСКИ НОМЕРА !!!
15.
Сома муе
03.03.2020 21:41:29
1
4
Тези са поставени лица на Господин Гешев. Всичките им пари са от инджиплякторите, които внасят нелегално от Перу с влак. Миналата година къдравият го прибраха плешивите в солната стая. Трябва да се сложи край на този бешамел
14.
До 13
03.03.2020 21:37:42
0
5
...а правопис когааа?
13.
СЕЛЯНДУРИ ПОШЛО Е
03.03.2020 21:35:26
6
3
ДА РЕКЛАМИРАТЕ ИЗПОЛЗВАЙКИ СВЕТОСТА НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА България
12.
РАЗЛИКАТА ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!
03.03.2020 21:10:15
6
1
ЧЕ СЕЛЕНДУР ???–//не е географско понятие А НАЧИН НА МИСЛЕНЕ И ПОВЕДЕНИЕ!!!СЕЛЕНДУРИНА НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С ПРАВИЛАТА И ПРАВИ КАКВОТО МУ Е ЩУКНАЛО В ИДИОТСКАТА КАРТУНА//идиот е индивид който не разбира смисъла //!!!!!!!! ГРАЖДАНИТЕ РАЗБИРАТ ЧЕ Е БЕЗСМИСЛЕНО ДА ТЪРЧИШ ИЗ УЛИЦИТЕ НАРИЧАЙКИ ТОВА ""СПОРТ""А НАЙ СЕЛСКОТО Е ЧЕ ИЗПОЛЗВАТ ДЕНЯ ЗА ПОЧИТ С ЦЕЛ СКРИТА РЕКЛАМА НА ?????"""Вън търговците от храма""
11.
До 7
03.03.2020 20:38:59
0
6
Каква е разликата между бягащ селЕндур и термо-ядрено- олигофреничен коментиращ селЕндур?
10.
Влад Пит
03.03.2020 20:35:12
1
9
Окрадаха парите на пенсионерите тея бягащите селЕндури, окрадаха държавата...
А коментиращите селЕндури , 1,2,3 и 7 , поздрав с филма ,,Мозъчни донори”!
9.
*********
03.03.2020 19:53:22
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Милионерчето
03.03.2020 19:44:16
0
9
Да наистина получхме 10000лв за организирането на събитиет. Парите бяха държавни а не общински и бяха използвани изцяло за събитието. ( Можем да представим документи). Просто заплащането на елитни състезатели е скъпо.
7.
до 6 ПРАВ СИ
03.03.2020 19:25:54
10
1
ИСТИНСКИ СЪРВАЙВЪР Е ДИШАШ МРЪСОТИИТЕ БЯГАЙКИ ИЗ БУРГАС!!!!ЩОТО НЯКАКВИ ИДИОТИ ЗА ДА ВЗЕМАТ ЕДНИ МАНГИЗИ СА ОРГАНИЗИРАЛИ ""СПОРТНО" МЕРОПРИЯТИЕ!!!И КОЛКО СА БИЛИ БЯГАЩИТЕ СЕЛЕНДУРИ?????КОЛКО ааааааа??
6.
Балканджи Йово
03.03.2020 17:36:09
3
7
Братя българи какво се хабите за таз гадна политическа сган, какво правят за нас нищо. Да живееш в България е данучастваш в сървайрвър. Новите серии трябва да ги правят тук за чужденците! Най гадните политици най безбожни и жестоки към народа си. Ще ги откриете в София в народното събрание, няма значение от коя пол. сила са. Честит празник българи!
5.
ДА добро е
03.03.2020 17:21:55
14
4
ЗА ТОЗ КОЙТО ЩЕ ОПЪНЕ ПАРИЧКИТЕ!!ДРУГИТЕ МНОГО ВЕРОЯТНО ДА ПИПНАТ ГРИП!
4.
БАРБА ЯНИ
03.03.2020 17:12:20
3
18
БРАВО.......ЕДНО ДОБРО НАЧИНАНИЕ........ДОГОДИНА НЕКА ДА Е 5 КИЛОМЕТРА........
3.
За тази си дейност
03.03.2020 17:00:47
18
8
"Спортния""клуб ще получи пари от общината.В случая ние гражданите плащаме на тези малоумници.
2.
Вероятно спортистите
03.03.2020 16:56:14
16
4
са спирали от време на време по кюшетата за по цигара.хахаха
1.
ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ Е !!!!
03.03.2020 16:52:33
19
6
ДА ""СПОРТУВАШ""ДИШАЙКИ МРЪСТНИЯ ВЪЗДУХ В ГРАДА!!!АБЕ ИДИОТИ ЗА ТОВА СИ ИМАМЕ ПРЕКРАСТНА МОРСКА ГРАДИН!!!! ИДЕЯТА Е НА НЯКАКЪВ ИЗМИСЛЕН ""СПОРТЕН"" КЛУБ//най важното за спортуващите за тонус и ЗДРАВЕ Е ВЪЗДУХА КОЙТО ИНТЕНЗИВНО ДИШАТ !!!!!///
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори