×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Третият етап на ул. „Александровска” влезе в „Параграф 22” – няма консенсус за съдбата на 89-те чинара по нея


Третият етап на ул. „Александровска” влезе в „Параграф 22” – няма консенсус за съдбата на 89-те чинара по нея
Бургазлии ще кажат дали да бъде изпълнен сегашният проект и главната улица да изглежда така - с нови дървета, които експертите ще моделират навреме
Тема в развитие
виж още
скрий
19 Февруари 2020, Сряда, 20:20 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки и видео: Авторът

Никой не се наема да каже да се премахнат или да се запазят дърветата, които са засадени със самото обособяване на главната улица

Липсата на категорична позиция за съдбата на 89 чинара постави в задънена улица третия етап от реконструкцията на ул. „Александровска” в Бургас – от площад „Тройката” в посока ул. „Сан Стефано”. Преди дни експертна комисия е обследвала дърветата, но и към момента не е постигнат консенсус дали те да бъдат отсечени и заменени с нови – подходящи за градска среда, или да бъдат запазени в сегашния си вид. Оказва се, че не е никак лесно да бъде взето това решение, тъй като и в двете посоки има много плюсове и минуси и на практика проектът е поставен пред истински „Параграф 22”.  Дори самите експерти са на двата полюса – едните са твърдо „за” оставане на дърветата, а другите категорично смятат, че чинарите трябва да бъдат премахнати и заменени със съвременни сортове. Сред тези специалисти са и архитектите-автори на проекта за ул. „Александровска”, които също са разделени относно премахването или оставянето на дърветата.  Даже и светилата от Лесотехническия университет в София не се наемат да дадат категорично становище по темата.

Сред експертите, които обстойно са изследвали дърветата, има ландшафт архитекти, инженер лесовъди, но и представители от Фондация „Биоразнообразие” и Българското дружество за защита на птиците, които са категорични, че ако дърветата се премахнат, това няма да се отрази на популацията на птиците, а те просто ще се преместят другаде.

Сега ул. "Александровска" изглежда така
А може да изглежда така

„Най-големият проблем за мен е, че не може да се каже докъде стигат корените на огромните чинари и при разкопаването може да се окажат преплетени в някой водопровод, газопровод, канал или окабеляване. Не е ясно и до каква степен ще бъде свалена настилката и дали няма да се компрометира устойчивостта на дърветата, което да създаде опасност, тъй като те са огромни и много тежки, а короните им са няколко метра над сградите. Ние не знаем до каква степен са се развили корените, докъде стигат, каква е дебелината им. Най-много ни притеснява опасният елемент по време на ремонтните дейности и да не се случи сериозен инцидент, ако бъде компрометирано някое от тези дървета”, каза пред Флагман.бг  ландш. арх. Мая Богомилова, началник отдел „Озеленяване и благоустрояване“ към Община Бургас.

Сред аргументите „за” е, че това са дървета на 50-70 години, които са засадени още при обособяването на площадното пространство и центъра и са част от историята на града, те вече са развити и осигуряват сянка по главната улица.

Тези дървета обаче се предпочитат  от птиците, които живеят в техните корони, цялата главна улица е в изпражнения, които при дъжд се пързалят и миришат ужасно. Това налага ежедневното миене на старата част на ул. „Александровска”, но и то също не може да реши напълно проблема. Птиците постоянно са там и цапат, а хората се разхождат на сянка, но особено през пролетно-летния сезон буквално притичват, за да не ги уцели птичи снаряд, макар че било на късмет.

Заради липсата на адекватна поддръжка през годините дърветата са станали изключително високи и трудни за подкастряне и обезопасяване, категорични са експертите. В долната им част са стволове, а на 4-5 метра над сградите са клоните с листата. Това е опасно при ветрове, защото короната отгоре се вее и се прекършват клони и падат от около 30 метра.

Преди да вземем решение за проекта, ще се направи широко допитване сред бургаската общественост, каза ландш. арх. Мая Богомилова, началник отдел „Озеленяване и благоустрояване“ към Община Бургас

„Имаме страшно много жалби за паднали клони, беше ударено и бебе в количка. Непрекъснато получаваме и сигнали за клони, които влизат в терасите и през прозорците на частни имоти, което налага постоянни коригиращи резитби и оформяне на короните, за да не изглеждат дърветата несиметрични. Декоративният ефект тук се губи и тъй като отдолу се виждат над 10-метрови стволове, а нагоре във високото са короните. Не е имало контрол върху растежа на чинарите от самото начало. Можело е да се направи т. нар. стена по продължение на улицата – този вид го позволява, но във времето нещата са изтървани”, обясни ланд. арх. Богомилова.

Тя добави още, че подкастрянето и оформянето на короните на тези дървета става много трудно, тъй като те са изгубени във времето. „Клон над 20 см не бива да бъде рязан, защото той става рана и предпоставка за гнилостни процеси, а новите издънки от него са изключително тънки и крехки”, подчерта Богомилова и добави, че за да се изрежат и оформят короните в момента, трябва да се махнат и много такива клони, а това е сериозна предпоставка за гниене и заболяване на дърветата.

Резитбата е специфична, трябва да бъдат извикани алпинисти и внимателно да се подбира кой клон да се отреже и кой не, каза още Богомилова.

"Новите дървета, които се предлага да бъдат засадени, ще бъдат бързо растящи, едроразредни, с размера на тези на ул. „Цар Симеон”. Те имат следните плюсове – при тях нещата ще бъдат контролирани с най-съвременни методи, ще бъдат и подземно укрепени с коренови ограничители и няма да има надигане на настилката. Дървото ще расте и короната му може да бъде формирана по начин, по който ние искаме", обясни Мая Богомилова.

Новите дървета ще бъдат подържани така, че да растат естетически съобразени с визията на главната улица

Въпреки всичко тя добави, че условията по ул. „Александровска” не са благоприятни за много бърз растеж, тъй като тя е сенчеста.

Оказва се, че има и вид гъба, който напада чинара само в дървесината и засяга тези дървета при морски климат. В Бургас има дървета с такава гъба и поради това може би не е добре пак да се засадят чинари. При новите сортове всичко е моделирано генетично – как да бъде короната му, растежът, листата му,корените – което е много важно за градска среда.

А това, че ако дърветата бъдат изрязани и подменени, лятото жегата в центъра ще е непоносима, абсолютно не е така, тъй като самото изложение не го позволява. Факт е обаче, че няма да има миризма, няма да се надига настилката от огромните неконтролируеми корени и ние ще решаваме накъде да върви растежът на тези дървета, каза Мая Богомилова.

Имало е и допитване до постоянно живущите в този район бургазлии, които почти на 100% искат премахване на дърветата заради непрестанния шум от птиците в короните им, миризмата на изпражнения и клоните, които буквално влизат в домовете им.

„Преди да вземем решение за проекта, ще се направи широко допитване сред бургаската общественост, ще се вземе и предвид мнението на живеещите на ул. „Александровска”, бе категорична накрая ландш. арх. Мая Богомилова, началник отдел „Озеленяване и благоустрояване“ към Община Бургас.

В момента ул. "Александровска" изглежда така, проектът е готов, но се очаква решението за съдбата на дърветата. Флагман.бг ще продължи да следи темата и да информира на какъв етап е този важен за града ни проект.




В категории: Бургас


Флагман.БГ Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка 19/03/2024, Вторник 09:55 0
Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 19/03/2024, Вторник 09:05 0
Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 1
37
Коментара по темата
37.
Родопа ООД
21.02.2020 13:03:25
0
5
Алоууу кметчето първо започни ремонта на на улиците на кв.Възраждане и ЦГЧ ,че са ужас се едно сме Кербала с тия павенца и тротоарите са супер леш.И след това почвай ако щеш отново ремонт на центъра,но не мисля че е приоритет при положение ,че горепосочените квартали са дроб.
36.
Бани
21.02.2020 11:06:34
1
6
Мая Богомилова, вместо да мъдри глупости и да пуска допитвания, дя се хване и да стане от удобното си биро, да поръча 100 борчета за нейна сметка, да ги пренесе на гръб , да си купи една лопата, ако няма и да почва да сади по Алескандровска!
35.
така така
20.02.2020 22:32:42
0
2
Поръчайте ги и тези павета и плочи от Али експреса че там по евтино
34.
КрантЪ
20.02.2020 16:09:00
0
14
Сложете тоалетни в този град дявол да ви вземе!
33.
Ремонт
20.02.2020 14:04:30
7
7
По улица "Александровска" в горната част е необходимо :
1. Да се подменят всички тръби питева вода и канализация .
2. Дасе подменят тръбите за дъждовна вода .
3. Част от съществуващите дървета до 40% , коита са най-големи да се изрежат . Останалите да се запазят и оформят короните .
4. Да се възстановят тротоарите и асфарта ( запазване на съществуващото положетие ).
5. На мястото на отрязаните дървета да се посеят нови .
6. След 10 години , когото новите дървета пораснат и се оформят да се прецени какво ще се прави със старите дървета .

Безсмислено е да се прави със плочки навсякъде : много по-скъпо и сложно .
32.
*********
20.02.2020 12:45:39
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
31.
Флекса
20.02.2020 12:32:02
3
9
Абе отрежете всички дървета в тоя град и да се приключва.
30.
on
20.02.2020 12:00:35
0
21
Интересно твърдение:
„Клон над 20 см не бива да бъде рязан, защото той става рана и предпоставка за гнилостни процеси, а новите издънки от него са изключително тънки и крехки”.

Защо тогава целият град и морската са с орязани като колчета дървета, които гният и им падат корите? А?
29.
me
20.02.2020 11:59:39
4
23
Първо е абсурдно такива големи дървета да се отрежат, и ще епълно безобразие! Във всеки голям град в Европа има ГОЛЕМИ дървета и никой не пищи срещу тях! Тия 3Дта са изключително лъжливи, няма как да станат дърветата толкова широки и сянка да пазят. Убеден съм, че цялата улица може да се ремонтира без проблеми, ако се работи нормално. Обаче те искат мангала да дойде с резачките и да копа свободно и да вилнее. Има устройства, както на летището, с които се гонят гаргите. Но предполагам умишлено не се слагат, за да се молят хората да се режат дърветата. На общината тия дървета и вадят очите 10 години. Друго си да стане като плаца на Тройката!
28.
Гражданин
20.02.2020 10:45:25
4
24
Какво се чудите , тази улица има само тези дървета , те я правят по-специална лятото става като зелен тунел и пази от жегите , какво ще спечелите като ги изрежете и забиете по една пръчка на мястото на 30-40 годишно дърво , нито сянка нито въздух , да не говори че повечето фиданки дето ги слагате загиват от липса на поливане ...
27.
Предложение
20.02.2020 09:55:33
4
15
Грантаджиите от Фондация „Биоразнообразие” и Българското дружество за защита на птиците първо да кажат колко милиона лева усвоиха в Бургас за "опазване" на езерата и какъв е ефекта от това! А после да се произнасят по проблеми на градското озеленяване!
26.
Браво!
20.02.2020 09:50:38
4
19
Турски завод за плочки харесва тази новина. Подготвили сме се и чакаме да пратите човек, за да "изясним" процедурата за доставка.
25.
*********
20.02.2020 08:12:26
4
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
24.
Smith
20.02.2020 08:08:33
4
12
Щом ГЕРБ-МВРО Бургас са пуснали в официоза си флегман тази статия, значи са решили твърдо да режат. В момента дообработват общественото мнение. Дано поне използват някоя свястна фирма за ремонтните работи, че свързаните с властта всичко, което правят криво-ляво избутва гаранционния срок, след което се разкапва тотално. На републиканска махнаха дърветата, щото били виновни за разбитите улици, направиха уж всичко наново и кега цялата улица е в кръпки и е пак за ремонт.
23.
Цирк
20.02.2020 08:04:16
5
26
Гепи груп ще им *бе мамата. Не се безпокойте.
..и на тях, и на улицата. Богориди е дроб с тея запушени пръскалки. Само ти цапат дрехите и очилата
22.
Абрашева
20.02.2020 07:04:56
16
33
Три мандата се нагледахме на осакатяване и безумно рязане на дървета.Против рязане на дървета съм .
21.
2134
20.02.2020 05:56:17
15
31
Колкото и да е трудно решението аз съм за махане на старите дървета. Сложете на кантар + и - те и ще се прецени. Май вредите ще са повече. Да опазим човешкия живот, който може да е застрашен!
20.
Стар Бургазлия
20.02.2020 05:56:06
26
28
Тези дъряета,мили мои съграждани са един от символите на Бургас.Не мога да повярвам,че въобще има идея за тяхното премахване,което си в варваски акт,камо ли да се случи.Кмете,не си слагай този грях на сърцето.
19.
1878
20.02.2020 05:28:50
5
12
Каквото и да стане все ще е грешно,защото не сте единни и отговорни-всеки плюе и мрази другия и до там,манталитет или нродопсихология,но все чуждите се възползват от тази ни черта на гена!
18.
Юрген Клоп
20.02.2020 00:23:02
21
41
Нова улица - ново озеленяване! Така се прави по цял свят.Тези чинари да не са секвои, та да изкарат 4-5 хил.години.А на пишман еколозите ще припомня случая с Пейо Янчев,който си отиде нелепо заради едно изгнило дърво през 2012 г.Кое е по- важно- човешкия живот или стари дървета?!
17.
до 16
19.02.2020 23:34:11
4
42
Уби ме с "гладни офисни планктони" хахахахахахаха :D :D
По темата с улицата - обикновено по нея минаваш като използваш градския транспорт и слезеш на централната спирка. Гледката, миризмата и кривият път изобщо не са приятни. Тази част на Александровска, според мен, се нуждае от ремонт. Но фигуралното оформление на плочките е изключително тежко за там. Не знам кой ги мисли тия "дизайни"! А това с изкореняването на здрави хубави дървета е престъпление. Има начини да се приведат във вид, да се намали височината, да се обработи кореновата система. Просто няма кадърни хора, дето да я свършат тази работа. А тези, некадърните, получават заплати от нашите данъци. И усвояват едни хиляди левове … И те така ..
16.
авенджър
19.02.2020 23:20:35
20
12
на тази улица живеят около 100 човека , сега ще се хвърлят едни милиони заради тях, улицата е търговска само от паметника надолу, в горната и част е абсолютно празна, по нея ходят пенсионери, ученици и гладни офисни планктони , от александровска до мол галерия е около 15 мин пеш, където е сухо когато вали, топло когато е студ и прохладно в жегите, на къде мислите ще се насочи купувача, към мол в който има всичко от развлечение до храна или на александровска да гледа манговци дишащи лепило, ай стига пари за глупости, хората имат нужда от работа а не от красиви плочки и градинки по които ходят дилърите да си продават стоката
15.
Живущ на Александровка
19.02.2020 22:22:25
22
32
Улицата е мрачна,Опасна и мирише!
Преместете дърветата другаде и засадете нови :)
14.
Възмутително
19.02.2020 22:20:19
9
43
Погледнете колко некадърно са подрязвани клоните! Погледнете колко малка е площа около основата на дърветата. Погледнете как от магазините изливат мръсната вода на дърветата. Птиците им пречели, миришело им,клоните им пречат. Простотията им пречи на тези селендури кацнали в центъра.
13.
Р
19.02.2020 22:15:01
11
17
Няма никаква сериозност тази пастелена глупост! Това е търговска улица!
Вижте как е направена Банхофстрасе в Цюрих.
Няма изгъзици има професионална стегната бизнес улица с по ниски дървета.
12.
Бургас п.п
19.02.2020 21:55:31
31
34
Новите дръвчета пораснаха,визията е красива,отвори се улицата.Само 8-10 дървета-пънове без листа,криви стоят пред тях.Направете нова визия на"Александровска".Минавам по нея от 60-те години,с леки промени.Улицата е мрачна.Махнете ги тия грамадни дървета,дайте въздух,светлина,след това и паметника и ще се вижда морето.Порта.Дерзайте,без да питате песимистите,а те са много.
11.
ПОТРЕС!
19.02.2020 21:51:22
18
31
СЕЧЕТЕ...РУШЕТЕ...БЕТОНИРАЙТЕ!!!ДА НЕ ОСТАНЕ ДРЪВЧЕ В ТОЯ УМРЯЛ ГРАД!!!ЛИКВИДИРАЙТЕ ГО ОКАНЧАТЕЛНО...
10.
Питач
19.02.2020 21:49:50
1
17
След като Софийските квартали няма да плашат винетка бургаските би трябвало също дане плащат нали ?!?!
9.
*********
19.02.2020 21:49:09
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Бургас
19.02.2020 21:39:32
9
22
Минете по"Републиканска"- най-грозно е пред уч-ще"Славейков" и пред къщата на измисления радетел на Бургас-Н.Йорданов.Съществуването на всички грозотии в Бургас-къщи-паметници,дървета е негово дело.
7.
Байчо
19.02.2020 21:23:15
11
45
Най-добре да оставят чинарите. От озеленяване каквото са засадили досега, нищо не е поникнало. Справка: скейта в Изгрев. Нема такива некадърници!
6.
Achkakan
19.02.2020 20:41:02
29
16
Vsichki darveta sa za mahane zashtoto sazdavat samo problemi, ne samo po aleksandrovska a i po ul. Makedonia i mnogo drugi. Korennata im sistema troshi trotuarite vapros na vreme e da stanat i po golemi beli.Mahaite gi kolkoto se moje po skoro.....
5.
Който не иска да работи да си ходи
19.02.2020 20:40:44
1
32
Ако този, който трябва да даде становище, а не му стиска поради компетентност или друго качество неприемливо за позицията която заема е необходимо да се потърси нов кадър за това работно място.
4.
Д. Попвълчев
19.02.2020 20:40:28
19
61
Абе тия луди ли са , Как изобщо може и да си помислят да режат тия дървета, някой от тия плъхове ходил ли е по улиците и парковета на Европа. В Лондон - Бъкингам , Хайд парк, чинари на по няколкостоти години ( и сгради ), а тука всяко поколение започва от нулата . То и затова се чудим че нищо не уважаваме и тачим .
3.
Запознат
19.02.2020 20:35:44
2
28
А питайте мая Богомилова , за дърветата по републиканска, нали я разпитваха по това дело преди 7-8 години, дали вече си е взела поука ?
2.
ГЕРБав
19.02.2020 20:31:36
12
27
Само сеч! Нищо от преди ГЕРБавите не трябва да остане!!!
1.
Фанта фен
19.02.2020 20:25:01
9
20
Режат 45 чинара и засаждат на тяхно място нови . След 10 години режат и другите 40 и косур чинара и засаждат нови
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка Тони Филипова беше човек с огромно сърце, обичана от ученици, родители и колеги Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Бъдещето на правителството зависело от това дали "Продължаваме промяната - Демократична България" ще преодолеят личните си амбиции Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Влизането на други хора при връчването на мандата е незаконно, коментира доц. Наталия Киселова Критиката не й понесе и се нахвърли на хората Критиката не й понесе и се нахвърли на хората "Миловидната" Валерия показа истинското си лице Лъчетерапия при рак на простатата: Ключова роля в лечението му Лъчетерапия при рак на простатата: Ключова роля в лечението му Ракът на простатата е сериозно заболяване, което засяга милиони мъже по света Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Пловдивският митрополит Николай пък ще си остане сивият кардинал, но аз съм тук, за да ги объркам, каза отец Иван 
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори