×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Горанов за "изтърваните" над 500 млн. лв. такси от частните лотарии: Ако съм знаел, не бих го допуснал


Горанов за "изтърваните" над 500 млн. лв. такси от частните лотарии: Ако съм знаел, не бих го допуснал
„Ако се установи лична моя вина или компетентност по Закона за хазарта, тази отговорност не само че ще бъде поета – тя ще се сведе до друг тип отговорност.“
05 Февруари 2020, Сряда, 12:57 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив Авторът)

Спазвайте журналистически стандарти, иначе после ще се обиждате, че са ви квалифицирали с някакви зоологически термини, обясни той пред репортери

Финансовият министър Владислав Горанов отказва да поеме отговорност за над 500-те милиона спестени такси от частните лотарии през последните пет години.

Главният прокурор Иван Гешев твърди, че хазната е ощетена с 559 млн. лв.

Според сега действащия закон Държавната комисия по хазарта, която контролира процеса, се състои от председател и четирима членове. Председателят и членовете на Комисията се назначават от министъра на финансите, като един от членовете е от Националната агенция за приходите и по един член се предлага съответно от председателя на Държавната агенция "Национална сигурност", от министъра на икономиката и от министъра на правосъдието.

В тази връзка се поставя въпросът за отговорността на Владислав Горанов за изпуснатите над 500 млн. лв. такси от хазарт през последните пет години.

Днес финансовият министър говори пред репортери в парламента. След въпрос на „Флагман“ готов ли е да поеме отговорност, министър Горанов каза: „Ако се установи лична моя вина или компетентност по Закона за хазарта, тази отговорност не само че ще бъде поета – тя ще се сведе до друг тип отговорност.“

На питане на „Флагман“ - наистина ли не е знаел, че са налице такива спестени такси, финансовият министър отговори: „Ако съм знаел, не бих го допуснал“.

Владислав Горанов коментира и изявлението на президента, с което той обяви, че сваля доверието си от правителството.

Според финансовия министър, това е емоционална реакция на Румен Радев, но не и на институцията президент, която нямала такива правомощия по Конституция.

След въпрос на репортерка, свързан с неглижиране на сигнал от Емил Димитров към финансовия министър, Горанов каза: „Гледайте видеото от вчера и ако намерите тези думи - „до министъра на финансите“, го напишете. Ако не... Пак казвам – спазвайте журналистически стандарти, иначе после ще се обиждате, че са ви квалифицирали с някакви зоологически термини.“

Припомняме, че вчера премиерът Бойко Борисов сравни репортерките с мисирки.

 


В категории: Политика


Азис се има за Бог
Азис се има за Бог 04/08/2020, Вторник 20:30 8
Флагман.БГ Мощна експлозия в Бейрут, има жертви Мощна експлозия в Бейрут, има жертви 04/08/2020, Вторник 19:44 1
37
Коментара по темата
37.
А ааа
06.02.2020 20:40:44
0
2
Горанов ПОДСКЗВАМ ти щот си тъп
Валентин Златев НЕ внася ДДС, данъци и налози за СТОТИЦИ МИЛИОНА от 2009год от както са власт ГЕРБ
Сега вече знаеш и може с Гешев да го Подсетите да ПЛТАТИ
36.
Ало Банов съм
06.02.2020 14:11:07
0
4
знаели че Радев бутал жена си да взима някаква заплата, но не знаели че изтичали милиарди заради Комисята по Хазарта :))))) Хахаха
Горанов , не за първи път се забърква в корупция и схеми, със схемата му с апартаментите ги потулиха нещата, но сега това не може да се скрие.
35.
Дълбоката Държава
06.02.2020 02:45:22
0
6
За последните 30 години активното малцинство, което прави „маята”, или резигнира, или се оттегля в някакви интимни, вътрешни светове, или емигрира. Или се предава. А качеството не се прави от количеството, колкото и да е странно. Качеството е качество. И когато това качество отказва да бъде именно това, другото е само една биомаса. защо да е важно образованието? 20-25 години нас ни управляват откровено деградирали същества, не само морално и емоционално, а и образователно. И това е напълно обяснимо. Страна, на която е отредено да бъде периферна територия със затихващи функции, не бива да има висока индустрия, високи технологии, високи културни или политически образци. Следователно образованието става излишно. Други са критериите, други са социалните лифтове, друга е селекцията за успяване. Младите хора чисто инстинктивно, като животинки усещат, че не образованието е залогът и капиталът за социално израстване. Други антропологични типове шестват из масмедиите и стават образец за поведение. Така че, образованието не е за тях. Реалната, скритата програма, е да се произведат същества, които да бъдат фрагментаризирани като съзнание и мислене, елементарни като поведение, които да не подозират в какъв пъзел са елементи.

За тази цел, забележете, тази скрита червена нишка в образователната програма в България, независимо от разцветките на правителствата, е прокарвана неотклонно. Най-важното е българите да не се чувстват част от един исторически и социален континуум. Те трябва да бъдат дезориентирани максимално. На второ място, под мотото да прагматизираме образованието, да го приведем по-близо до нуждите на живия живот, каквото и да означава това, ако този живот е скотски, естествено, че образованието ще има същите характеристики.
Ние не сме част от западната цивилизация. Ценностната криза на българите е продукт на ценностната криза на българите като особено състояние. Допълнително върху тази инфантилна общност се наслагват дълбоката криза, дълбоката драма, дълбоката липса на ориентация и на смисъл, което е характерно за съвременния западен проект. Той само допълнително изкривява картината, защото се наслагва върху нашите собствени фобии и негативи. И оттук – нашите собствени духовни язви. За икономическа и социална криза не говоря, защото, както казва един много умен българин, един от малкото, основният въпрос, който е не само научен, а е въпрос на битието, е за съдбата на човека като такъв. Когато вие не намирате смисъл да живеете, вие може да останете като живо биологично същество, но ще престанете да съществувате като човешко, духовно същество. И огромна част от моите сънародници са точно такива. Просто онази криза се наслагва върху нашата и това донякъде изкривява образите. Ще използвам метафора – ние сме в двата края на историята, буквално. Както се намираме в двата края на континента, така се намираме в двата края на историята. Онова там е криза на липсата на смисъл в една постмодерна ситуация. А в България това, което се представя като криза, а то по-скоро вече е катастрофа, е всъщност фалитът на една национална общност, тръгнала да се модернизира и насилствено върната отново в домодерно, варварско състояние. Т.нар. среден човек не обича да му се казват тези неща, той иска да бъде лъган. Помните ли онзи разкошен разказ на Елин Пелин – „Косачи”? Там имаше един главен герой – Благолаж, когото всяка вечер изморените селяни караха: излъжи ни нещо. Българите искат да бъдат лъгани, да бъдат упоявани с розови приказки за сладко настояще и още по-розово бъдеще. Забележете, че само в българския фолклор, между другото и в руския, има приказка, в която се слага кърпичка и се казва: „Кърпичке, дай да ям!“ и ви се изпълнява всичко, което желаете. В холандския или германския фолклор има за момченцето, което сложило пръста си в дигата и спасило целия град от заливане от океана. Там главният герой преодолява препятствия, полага усилия, за да постигне нещо. А при нас – кърпичке, дай да ям! Или пък за юнака, който скочил в казана с мляко и излязъл млад и красив. Това е желание да имаш резултати, без да платиш цената за това.
34.
До номер 32 и 33
05.02.2020 23:50:48
1
1
Коко, Изи, Софче
33.
XX
05.02.2020 21:21:10
1
3
@26
Няма римско право. Има гербаджийско-евроатлантическо, одобрено от брюксел и козяк.
32.
XX
05.02.2020 21:21:01
1
3
@26
Няма римско право. Има гербаджийско-евроатлантическо, одобрено от брюксел и козяк.
31.
Гарантирано от Шайката ГЕРБ
05.02.2020 19:52:05
1
5
Крадец и Престъпник, кажи колко ти дадоха от тези 500 милиона като комисионна...
30.
XX
05.02.2020 19:42:37
3
3
Любя Коко, Изи, Софче,
чурчето ми - малко бобче.
29.
ХХ
05.02.2020 18:50:26
2
8
@23
и за какво му е на гешев да се усеща?
момче за поръчки на тиквата - каквото му наредат, това прави.
28.
един нормален
05.02.2020 18:11:49
0
10
Не е знаел той, иначе ако знаеше...ех, как щеше да ги подпука и държавата да си вземе парите!
Но просто не е знаел, милия...

Всички ли гербаджии са толкова нагли?
27.
Херо
05.02.2020 17:53:32
1
13
Горанов,ти ли не знаеш? Ти на който жена ти взима 500 000 лв. за консултантски защото консултирала по футболни въпроси Кирил Домусчиев...! И то на месец....! Докато не те пускаха до кацата урева навсякъде....! Те от вашата партия те коментират,защото те знаят.
26.
7887
05.02.2020 17:25:10
0
15
Незнанието не е оправдание. В римското право го пише.хаха
25.
Българин
05.02.2020 16:46:24
1
20
Ти ли не знаеше бе мекере подкупно...с тиквоча се услушвахте да ви даде половината, ама оня и той насита няма, иска всичко за него да остане. Ама гъз глава затрива..
24.
SF
05.02.2020 16:34:01
0
18
Хаха, отказа да ви плаща Божков и какво сега...изведнъж разбрахте след 10 год управление в които се зсроди Националната лотария че видиш ли държавата е ощетена...мдааа, и малко дете няна да повярва...Заминавате си, ГРОБ
23.
Де го чукаш, де ссе пука
05.02.2020 16:10:24
0
15
Законъткзазва - данъчната ставка е 15% върху всички залози или 20%, но върху разликата между получени залози и изплатена печалба, Точка.
Всичко друго е ала бала. Божков, като добър математик, а и като единствен знаещ реалните цифри е избрал втория начин. Кое тук му е незаконното? Друг е въпроса,, че преизчислена ставката от по-високия данък, но на по-ниска данъчна основа, към по-високата, се получава от порядъка на 7-8%, но това е законно. Та от там са тези милиони. Сега Божков като осъди държавата в Страсбург, за тези милиони, а и за всички пропуснати ползи и адвокатски хонорари, като си калкулира и стойноста на иззетите антики и произведения на изкуството, не ми се мисли колко милиарда ще получи. При това кристално чисти пари, платени от нас данъкоплатците. Е, кой е умната маймуна?
А Гешев, така и не се усети, че е маша в ръцете на кукловодите и ще го отнесе яко.
После тези парички ще бъдат делнати между участниците в схемата, а ние ще духаме супата. М'дааа.... Интересничко, нали?
22.
...
05.02.2020 16:08:45
0
13
ХА-ХА-ХА-ХА-ХА
на частници с мизерни печалби им смъкват кожите от рекет!
21.
*********
05.02.2020 15:42:49
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
20.
Байчо
05.02.2020 15:28:05
0
24
Това са 500млн., не са пет лева. Ти ли не знаеш ?!
19.
R2D2
05.02.2020 15:19:02
0
27
Какви приходи от хазарт са залагани в бюджета и на каква база? Пет години нямаше ли разминаване между заложени приходи и постъпления? На каква база ги залагате тези приходи, на предвиденото от Закона или както им беше удобно на фирмите с издадени лицензи? Или финансовия министър и за бюджета не е отговорен? В единия случай има чадър, в другия престъпно невежество.
18.
До номер 7, 9 и 11
05.02.2020 14:57:42
4
5
Който отбира при Християнка се спира, щото тя много разбира и мъжко мляко да пие не спира.
17.
бря
05.02.2020 14:57:34
1
16
Сите падналЕ от небето и ниШЧу нИ знаят
16.
бря
05.02.2020 14:57:33
1
11
Сите падналЕ от небето и ниШЧу нИ знаят
15.
без думи
05.02.2020 14:56:28
0
13
Спазвайте журналистически стандарти, иначе после ще се обиждате, че са ви квалифицирали с някакви зоологически термини
14.
Ни чул, ни видял
05.02.2020 14:52:39
1
35
Това че не си знаел си е твой проблем, нарича се некомпетентност и слаб контрол. Вината си е твоя и заради това са настъпили събития ощетяващи бюджета. Ще си поемеш ли отговорността?
13.
Герберастите
05.02.2020 14:49:17
3
31
Ние не знаехме бе, честна дума. И да не забравите пак да гласувате за нас.
12.
Ха
05.02.2020 14:27:37
2
10
Ако цапа а ??
11.
ХХ
05.02.2020 14:25:46
3
20
@6
Трудно ще стане. Трябва бокичът да обяви конкурс за дебил, готов да ву бърше задника, а толкоз тъп кат тоя трудно пак ще се намери... дори и сред евроатлантиците.
10.
гражданин
05.02.2020 14:24:30
4
11
Голям шум се вдигна за това че Борисов сравни журналистките с мисирки. А я да видим как ги определя бъдещия политически месия Слави Трифонов в толкова обичаната песен "Няма такава държава",странно че не съм чул някоя да се е обидила,значи е по-добре да си к..ва отколкото мисирка :)

А пред кабинетите ги чакат журналистките -
Такива журналистки само да искате.
Още не са я качили във джипа,
А тя вече посяга и сваля му ципа.
9.
XX
05.02.2020 14:20:42
4
29
Тоя тъпанар нищо не знае. На два пъти съветник на орбан е заявявал какви финансови ангажименти е поемала България и тоя некадърник и двата пъти отрича да е чувал за това (и двата пъти ес потвърждаваше думите на унгареца).
8.
Честито българино
05.02.2020 14:18:43
2
26
Със свое решение правителството увеличи основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) Галя Димитрова на 5 500 лева, считано от 01.01.2020 г. Увеличението е свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2020 г.
7.
@
05.02.2020 13:53:21
4
38
А защо се крие информация че от вчера има срив в сървъра на НАП и хиляди устройства ще спрат работа включително аптеки болници бензиностанции заради това недоразумение министър и неговата наредба Н18
6.
Гешев келешев
05.02.2020 13:40:28
6
45
Време е това дебилно човече да е в затвора и там да му пръснат халката така както се подиграва с бедните и безработните. Дай Боже скоро това да стане.Амин
5.
Адолф
05.02.2020 13:15:41
2
50
Той и бившия министър на екологията не знаеше за празните язовири и внесените боклуци, ама сега е в ареста. Време е хиперактивния Гешев да взима мерки!
4.
69
05.02.2020 13:12:16
2
39
А колко е прибрал той що не каже
3.
гастро езофагеална рефлуксна болест(ГЕРБ)
05.02.2020 13:10:58
4
27
аз , боко тиквата му вярвам
2.
Пипи Чорапчето
05.02.2020 13:10:01
1
35
Е, вЕрваме му!;)
Няма да лъже човека, я...;)
1.
Bojkata
05.02.2020 13:09:34
2
44
Това че не знаеш е достатъчно за да си отговорен ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
280 излекувани от коронавирус, новите заразени са по-малко от оздравелите 280 излекувани от коронавирус, новите заразени са по-малко от оздравелите

255 са новите случаи на коронавирус за денонощието

Мечтите на Стрелеца може да се сбъднат, Овенът да не се страхува да поема рискове! Мечтите на Стрелеца може да се сбъднат, Овенът да не се страхува да поема рискове!

Хороскоп за деня – 5 август 2020, сряда

Репортажът на „LA Times“: Селска България се превръща в страна призрак Репортажът на „LA Times“: Селска България се превръща в страна призрак След края на комунизма, срутил се преди 30 години, населението на страната се е свило с една пета – от близо 9 милиона на 7 Защо не ви се прави секс: Ето ви 8 причини Защо не ви се прави секс: Ето ви 8 причини

Неактивен начин на живот, наднормено тегло, психологически стрес - всичко това се отразява на интимния ви живот

5 съобщения от мъже, на които не трябва жената да отговаря никога 5 съобщения от мъже, на които не трябва жената да отговаря никога

Вижте ги

Топ 3 на най-отмъстителните зодии Топ 3 на най-отмъстителните зодии

Според астролозите, с тях трябва да внимавате

ЧСИ продава тлъсти имоти на любовника на Мегз - Рончев ЧСИ продава тлъсти имоти на любовника на Мегз - Рончев

Миналата година на търг минаха камионите на бизнесмена - измамник

Пик на летните разпродажби в Триа Сити център Пик на летните разпродажби в Триа Сити център

Вижте какво ще открием в магазините на търговския комплекс само до 31 август

Бой в самолет заради пътник, отказал да сложи маска Бой в самолет заради пътник, отказал да сложи маска

Пасажерът бил пиян, а полетът му завършил с арест

Азис се има за Бог Азис се има за Бог

Певецът е замислил нова промяна

80 загинали в Бейрут, апокалипсисът дошъл заради взривени цистерни с амониев нитрат 80 загинали в Бейрут, апокалипсисът дошъл заради взривени цистерни с амониев нитрат

Хиляди ранени при мощните експлозии, търсят тела под отломките на разрушени сгради

Най-малко 10 загинали при взрива в Бейрут, ранените са няколкостотин Най-малко 10 загинали при взрива в Бейрут, ранените са няколкостотин

Премиерът на Ливан Хасан Диаб обяви утре ден на национален траур

Мощна експлозия в Бейрут, има жертви Мощна експлозия в Бейрут, има жертви

Поне двама са загинали, съобщават агенции

Виктория Сикрет обяви фалит, Зара затвори 1.200 магазина! Какво ни очаква? Виктория Сикрет обяви фалит, Зара затвори 1.200 магазина! Какво ни очаква? Очаква ни тежка година, която ще промени изцяло представите ни за света, както и глобалната икономика Booking съкращава всеки четвърти служител Booking съкращава всеки четвърти служител Компанията ще се раздели с около 4000 души от екипа си в глобален мащаб Турция намали ДДС за туризма на 1% Турция намали ДДС за туризма на 1%

Новите ставки ще са в сила до края на годината

Роналдо си купи кола за 8 млн. евро Роналдо си купи кола за 8 млн. евро

Португалската голова звезда вече се вози в последен модел Бугати

Пребиха украински топ модел в турски курорт Пребиха украински топ модел в турски курорт

Красавицата не споменава причините за нападението

Европа усеща все по-силно икономическите последици от COVID-19 Европа усеща все по-силно икономическите последици от COVID-19

Най-тежко е финансовото положение на Запад, където определят срива като „невиждан” и „катастрофален"

САЩ искат част от постъпленията за TikTok САЩ искат част от постъпленията за TikTok

Правителството смята че съдейства за споразумение

Илиян Василев Илиян Василев В БТВ маршируват само представители на властта, гради имиджа си на "обективна" телевизия с елементарни покрития от протеста Виц на деня Виц на деня - Жена, кат' умра не ми сваляй халката.
- Що бе, Гоше?
- Ем, нека ГОСПОД види, че съм бил в АДА вече...
Виц на деня Виц на деня - Брат, снощи много се напи!
- Не бях толкова пиян!
- Брат, ти попита майка си има ли деца...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В края на краищата, кафе, и нищо друго, за което да се сетиш. В кризисните ситуации кафето е просто незаменимо!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори