×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Средец се водеше най-мръсната кампания, но днес прекрачиха всякакви граници


В Средец се водеше най-мръсната кампания, но днес прекрачиха всякакви граници
Иван Жабов не се притеснява, че работата на ОбС може да блокира, защото вярвал в отговорните общински съветници
29 Януари 2020, Сряда, 14:25 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Не съм очаквал, че компроматните атаки ще стигнат до това ниво, не е нормално

Общинският съветник от БСП Иван Кичев влезе остро на кмета на Средец Иван Жабов на днешната общинска сесия. Кичев го обвини, че управлява не Община, а "Жабови" ЕООД. Според него, Иван Жабов отмъщавал на всички, които не са гласували за него на последните местни избори. Кичев, който бе кандидат-кмет на Средец от БСП, категорично не приема изборната победа на Иван Жабов и го обвинява, че е спечелил трети мандат нечестно. Не бил обаче се разплатил с ромските босове и скоро щял да дойде моментът, в който площадът пред общината да се "напълни с роми с бухалки", които да го чакат, смята Кичев.

Кметът на Средец Иван Жабов: Завеждам дело срещу Иван Кичев, ще го съдя за всички клевети, които изказа днес

Той изказа скандални и недоказани твърдения за шурето на Жабов, скъп ремонт на апартаменти, круизи и ред други. Бившият полицай отправи и друго твърдение. Според него Жабов щял скоро да смени скъпия си костюм с раиран. Той замеси и името на местния бизнесмен Пейо Георгиев, известен с прозвището Барсалата.

Кметът Иван Жабов бе силно озадачен от думите му. Той запази хландокръвие по време на заседанието. След пропадналата заради липса на кворум сесия, Жабов даде кратко интервю пред Флагман.бг и обяви, че ще съди Иван Кичев, защото е омерзен от поведението му. По думите му не подхождало на общински съветник от трибуната на ОбС да сипе толкова много недоказани клевети. 

Чутовен скандал в Средец! БСП напусна ОбС, Кичев с унищожителна критика към кмета Иван Жабов

- Г-н Жабов, чухте тежките твърдения на политическия си опонент Иван Кичев от БСП. Как ще коментирате?

- Няма какво да коментирам изказванията на Иван Кичев. Той много добре знае за себе си как стоят нещата. Аз ще си потърся правата пред органите, които са по-компетентни от него.

- Ще го съдите?

- Точно това ще направя. Има компетентни органи, които ще отсъдят кой е крив и кой е прав.

- Гражданско дело или наказателно – за санкция? Обмислихте ли какво ще правите?

-Все още не съм решил. Адвокатите ще кажат. Има записи от залата, ще чуят и ще ме посъветват. 

- Очаквахте ли такова развитие на сесията? Да се наруши съвсем нормалният тон в зала.

- Никога не съм очаквал, но предвид кампанията, която се водеше, вече нищо не ме учудва. Беше много мръсна, кална и смятах, че се прекрачват допустимите човешки граници, но днес успяха да ме изненадат - изказаха се серия от клевети, за които ще си търся правата.

-Накрая останахте и без кворум в залата, а имаше да обсъждате важни докладни...

-За кворума изобщо не се притеснявам, защото дори съветниците от БСП и СДС да не идват на заседания, другите избрани са достатъчно отговорни към съгражданите си. И днес щеше да има кворум, но единият от съветниците е болен, а другият - в служебна командировка. За следващите заседания съм сигурен, че ще са на линия, а ако напусналите днес не желаят - могат и да не влизат повече в залата.

- Има ли опасност Дебелт наистина да премине към община Камено, както твърди Кичев?

- Излишни драми! От понеделник започва в кметството работа ще започне технически секретар, който го удовлетворяват нашите условията - за 4-часов работен ден. Става въпрос едно много кадърно момиче, което ще се занимава и с етносите в селото. Има кой да помага на кмета на селото Ангел Ников, няма да го оставим сам. Не мога да коментирам хипотетичното преминаване на селото към Община Камено. Не смятам, че може да се случи. В Дебелт живеят разумни и мислещи хора, а тези, които искат отцепване, по моя информация са много малко.

- Но точно те Ви обвиняват, че не гледате с достатъчно добро око на Дебелт.

- Това не е вярно. Ние имаме да вършим достатъчно работа за село Дебелт. Тази година започваме ремонт на читалището. Подготвяме втора фаза от проект за Националния археологически резерват „Деултум“. Там ще се инвестират немалко средства, с които ще развием туризма и селото. Правим всичко, което е по силите ни, защото Дебелт е първото село на Община Средец и в него живеят много добри хора. 

- Колко средства сте инвестирали в Дебелт за последния мандат?

- Не сме правили изчисления, но мисля, че само това, което е инвестирано в археологическия резерват, е достатъчно да вдигне разнообразието и живота на хората. Те станаха изключително популярни. Досега всичко, което беше намерено през тези години, нямаше къде да бъде изложено. Сега е в музей и хората се радват.

- Как очаквате оттук нататък да продължат заседанията на ОбС-Средец. Ще се върнат ли БСП, СДС, според Вас? Честно казано няма друга община в региона, в която да се водят толкова ожесточени спорове.

- Мисля, че това, което предлагаме като докладни за решения, са само с една цел – да подобрим живота на хората в общината. Това, кой общински съветник от коя група е и как го тълкуве съвсем друг въпрос. Досега с нищо не сме ощетили който и да е инвеститор, решил да вложи пари на територията на общината. Независимо дали ще се разшири стопанството, да закупи земеделска земя или каквото и да е. 

- Как ще коментирате все пак твърденията на Кичев? Той говори за един местен бизнесмен,  за някакви пари в плик, които ваш близък е предал на него?

- Кой бизнесмен?

- Пейо Барсалата не е ли бизнесмен?

- А, има някакъв бизнес момчето, но казах ви, че по тази тема вече ще се занимават компетентните органи. Аз също могат да кажа много неща, но не ги казвам, тъй като нямам доказателства и не е редно да издавам присъди преди съд и компетентните органи.
 


В категории: Средец


22
Коментара по темата
22.
Политолог
06.02.2020 20:13:21
0
3
Въпрос - „Какво разбира г-н Жабов под понятието „мръсна война„?
Явно е, че „мръсна война„ е тази, която изважда на показ фактите около него и дейността му, която носи негативи в повечето случай и е основание за дебатиране. По отношение на онова, което протича в управляваната от него община. Която до този момент се оказва в състояние на немислимо падение, насочено към методите на управление, социално-икономическият спад, нарастващата безработица, демографската криза и вътрешната емиграция към по-големите градове, предлагащи същевременно по-добри условия за живот.
Изводът е, че за да бъде запазена властта, която е в момента, тя ще разчита повече на популизма като средство за опазване на статуквото си положение и само това.
21.
Пенсионер
05.02.2020 11:03:50
0
4
"В Средец се водеше най- мръсната кампания..."! Най накрая и кмета са каже една истина. Но трябваше да добави, че тази мръсна кампания се водеше от него и неговите хора. Под ръководството на жена му Христина! Тя дори отпуск си взе за кампанията! Че загуби ли нейният Ваньо- отиде коня в ряката! И сбогом на благинките!
20.
Селяка
31.01.2020 12:30:37
0
13
Градски, чуваш ли се какви ги говориш? От тия изброените никой няма да даде интервю. Та те на сесиите мълчат като риби, ти очакваш интервюта с тях! И ще си мълчат през целия мандат! Нали точно заради това са посочени в жабовата листа.
19.
Sredets
31.01.2020 10:39:59
0
3
Da izvikame Gospodari na efira.
18.
Гражданин
31.01.2020 10:38:28
0
8
Вземете интервю от Ивелина Стоянова, Стоянка Кисьова, Яна Биюкова, Джермов, Колеолов. Тях искаме да чуем. ЖАБОВ го знаем.
17.
*********
30.01.2020 12:17:40
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Късмет
29.01.2020 23:21:45
8
8
Оле аз се плаша от тези разгонени бикове , добре че Жабов спечели.
15.
до 14който ПЛАЩА
29.01.2020 19:35:25
0
0
Той поръчва МУЗИКАТА!!!!
14.
гьоков
29.01.2020 18:27:40
1
5
Kракос не се излагай с правописа!?Кога ще платиш на община Несебър реалните пари за земята където ти е хотела???
13.
отвратен
29.01.2020 17:33:17
1
26
Модераторите, триете всеки коментар, който не е угоден на Жабов! А защо не изтрихте коментара на №5, именуващ се "аз", който явно обижда и злепоставя Иван Кичев? Това ли ви е обективната журналистика? Или и моя коментар ще изтриете?
12.
Той запази хландокръвие по време на заседанието
29.01.2020 17:32:07
2
9
Хахахахахахах, какво хладнокръвие. Хладно му е било малка след като е препикнал и първоначалното затопляне.
11.
Интересно
29.01.2020 16:10:10
2
11
в Троян дали вали сняг,че хотела трябва да работи.
10.
*********
29.01.2020 16:02:35
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
9.
До аз
29.01.2020 15:50:45
27
3
Всяка една дума е точна и вярна,направо във десятката. Позор за БСП и СДС .
8.
бургазлия
29.01.2020 15:48:39
22
4
Кичев сам си вкара автогол Добре си беше на Пристанището що му трябваше да се захваща с политиката Яколко компромата наизскачаха .
7.
бургазлия
29.01.2020 15:48:35
25
8
Кичев сам си вкара автогол Добре си беше на Пристанището що му трябваше да се захваща с политиката Яколко компромата наизскачаха .
6.
дебелтчанин
29.01.2020 15:45:26
5
45
Жабов, парите за музея и читалището са европейски! Осветлението е от Валери Симеонов! Питаме какви чисто общински средства, целеви са дадени на Дебелт през твоите два мандата? Що не се замислиш, от много хубавата ти управия ли искаме да избягаме в каменовска община? Ако въобще можеш да мислиш и ако въобще те интересува с. Дебелт! Което мен и много други хора от Дебелт силно ни съмнява!
5.
*********
29.01.2020 15:41:06
24
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
до 3
29.01.2020 15:16:37
0
9
ХА - ХА - ХА! НЕЩО СЕ ИЗНЕРВИ! ЯКО.......
3.
до 1 и 2
29.01.2020 15:00:28
4
2
Май някой трябва да се връща в първи клас...Отново си прекалила с прокисната боза !Я, как се е изцепило пак това първоразрядно,второразрядно съветско........нещо.
2.
дву - местен
29.01.2020 14:47:52
1
10
И единия и другия си имат трески за дялане.
1.
Местен
29.01.2020 14:42:31
6
10
Нека да си ходят тези от първия ред ,да си почиват ,и да ближат рани.Тежка загуба не се преглъща. Толкова труд за нищо..Ама много си повярвахте...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зрелищен арест в Поморие! Проснаха по очи жената на Дживиза, спипаха я надрусана с кокаин зад волана Зрелищен арест в Поморие! Проснаха по очи жената на Дживиза, спипаха я надрусана с кокаин зад волана Йовелина Стоянова е спряна на сирени от служебен полицейски автомобил Почти всички правим тези 5 грешки по време на секс Почти всички правим тези 5 грешки по време на секс Жена, която не чувства удоволствие от секса, е фригидна 11 неща, които впечатляват мъжете повече от красотата 11 неща, които впечатляват мъжете повече от красотата Жена с хобита и интереси Лятото е тук, но не съвсем: Бури и дъждове в Бургаско през следващата седмица Лятото е тук, но не съвсем: Бури и дъждове в Бургаско през следващата седмица Възможни са дори градушки, предупреждават синоптици Според зодията - как се саботирате сами Според зодията - как се саботирате сами Някои не слушат инстинкта си Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара Харесва ви да бъдете в компанията на по-възрастни от вас Свидетел на огнения ад в Бургас: Децата са си направили експеримент дали горят гумите Свидетел на огнения ад в Бургас: Децата са си направили експеримент дали горят гумите "Малки деца бяха, сигурно са пушели цигари", разказа пред Флагман.бг. мъжът, подал сигнал на тел. 112 Бурканчета с шоколадов крем, кокосова пяна и малини Бурканчета с шоколадов крем, кокосова пяна и малини Той не само изглежда впечатляващо, но е и впечатляващо лесен за приготвяне Две катастрофи на "Тракия", има пострадали Две катастрофи на "Тракия", има пострадали Автомобил се е преобърнал по таван на км 235 в посока София 6 начина как да почистим лицето си 6 начина как да почистим лицето си Събрахме някои от най-здравословните начини да защитите кожата си, като използвате ежедневни продукти
Кристиан Ериксен е в болница, в стабилно състояние е Кристиан Ериксен е в болница, в стабилно състояние е След минути вземат решение дали мачът ще продължи Посипаха с брашно кандидат за президент на Франция Посипаха с брашно кандидат за президент на Франция Жан-Люк Меланшон бе посипан с брашно на антидесни демонстрации в Париж В Гърция ще признават всички ваксини за влизане в страна В Гърция ще признават всички ваксини за влизане в страна Служителите по хотелите и корабите ще бъдат тестват за коронавирус всяка седмица, освен ако не са ваксинирани Германия разхлабва примката, отменя повечето ограничения за пътуване Германия разхлабва примката, отменя повечето ограничения за пътуване Това решение влиза в сила от 1 юли Страничните реакции след ваксиниране срещу Covid-19 показват, че имунната система се активизира Страничните реакции след ваксиниране срещу Covid-19 показват, че имунната система се активизира Вродената имунна система се активизира, след като открие външен враг   Уловиха крокодил, изял 80 човека Уловиха крокодил, изял 80 човека По незнайни причини местните хора са кръстили влечугото с името Осама   Млади мъже с миокардит след ваксиниране с препаратите на Pfizer и Moderna Млади мъже с миокардит след ваксиниране с препаратите на Pfizer и Moderna Повечето от засегнатите са се възстановили бързо Джил Байдън с послание към хората в Европа, носела любов от Америка Джил Байдън с послание към хората в Европа, носела любов от Америка Президентската двойка е на първо посещение в чужбина Елена Айело предсказала катаклизми, след като била спасена от Света Богородица Елена Айело предсказала катаклизми, след като била спасена от Света Богородица Монахинята, обявена за светица, предупредила, че всички, които са забогатели незаконно, ще загинат  Започва Евро 2020 Започва Евро 2020 Най-вълнуващото футболно събитие това лято стартира тази вечер
Иван Костов, бивш премиер Иван Костов, бивш премиер Санкциите по ”Магнитски” са, за да изсушат корупционните мрежи
Виц на деня Виц на деня Въпрос към радио "Ереван": - Какво е брак? Отговор на радиото: - Единственото дълготрайно наказание, срокът на което може да се намали с лошо поведение . . . Виц на деня Виц на деня Дърпам конците в една голяма фирма! - Реджеп, шивач в Nike. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Животът е твърде кратък, за да се изучи една професия
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори