×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Бюджет 2020 в Созопол: Ремонт на улици, изграждане на автогара в Черноморец и без празни обещания


Бюджет 2020 в Созопол: Ремонт на улици, изграждане на автогара в Черноморец и без празни обещания
Кметът Тихомир Янакиев представи подробно всяка точка от финансовата рамка на общественото обсъждане
21 Януари 2020, Вторник, 21:45 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

Колоритният Тошко Баничката избухна срещу старото управление, покани прокурори на обществено обсъждане

Бюджетът на Созопол за 2020 година е реалистичен и съобразен с възможносите на Общината. Това каза кметът на морския град Тихомир Янакиев, който представи финансовата рамка пред обществеността в Созопол. Бюджет 2020 включва решение на стари проблеми, но и реализиране на редица дългоочаквани проекти. 

Общественото обсъждане премина при огромен интерес. Залата не успя да побере всички желаещи, които бяха дошли, за да чуят какво предвижда бюджетът за тази година.

Кметът Тихомир Янакиев подробно обясни точките от финансовата рамка - за какво ще бъде похарчена всяка една стотинка. Хората имаха възможност да зададат своите въпроси и да получат адектватни отговори за всеки един от тях, но без празни обещания. 

През тази година администрацията ще работи за повишаване на приходите и за намаляване на разходите, за да стабилизира финансовото си състояние.

Капиталовата програма е в размер на малко над 5 млн. лв., част от които обаче са предвидени за разплащане на стари задължения - за вече фактурирани разходи ще отидат 1 млн. лв. Тази година Созопол трябва да плати и 1,2 млн лева от главница по кредити. Именно това  разгневи хората, които поискаха дълговете да бъдат платени от тези, които са ги натрупали. Созополчанинът Тодор Вълчев, известен в морския град като Тошко Баничката, поиска преди заседанието на Общинския съвет, на което ще се гласува бюджетът, да има още едно обществено обсъждане в присъствието на прокурори, за да чуят до какво състояние е доведена Общината. (ВИЖ ВИДЕОТО ПОД ТЕКСТА) 

Старите дългове разгневиха Тодор Баничката

Още през тази година кметът Тихомир Янакиев ще започне с поетите ангажименти. Няколко проекта от предизборната му кампания са включени в Бюджет 2020. Очаква се съвсем скоро да започне изпълнението на дългоочакван от жителите на Черноморец обект - а именно изграждане на нова автогара. Предивените средства са 210 хиляди лева, в това число са включени както проектирането, така и строителните дейности. Нова автогара ще има и в Созопол. В тазгодишната финансова рамка са заделени 49 хиляди лева за проектирането й. 

Една идея, която е реалистична и би генерирала много приходи, получи одобрението на присъстващите. Става въпрос за паркингите, които през летните месеци са пълни, но за последната година приходите за Общината от тези обекти, които са най-големите в града и би следвало да генерират стотици хиляди, били едва 26 хил. лева. Янакиев иска те да бъдат стопанисвани от Общината, а не чрез публично-частно партньорство, както и било досега. Ще се инвестират средства в бариери и машини, за да влезе всеки един лев в общинския бюджет. 

Преди на обществените обсъждания присъстваха само общинските служители, а сега интересът от жителите бе голям, коментираха хората в залата

В края на 2019 г. с постановление на Министерския съвет са отпуснати целеви средства от 1,7 млн. лв. на Община Созопол. Парите ще са за ремонт на пътя с. Росен-с. Равна гора. Изпълнение на инфраструктурни проекти се предвиждат в почти всички населени места в общината.

Тихомир Янакиев увери созополчани, че няма да има увеличение на данъците, но заради финансовото състояние на Общината към този момент не се предвижда и намалението им. Ще бъдат и преразгледани някои точки от социалната политика на Общината, които не са били толкова ефективни. 

Какво още предвижда Бюджет 2020, какви са допълнителните мерки за стабилизирането на Общината, какво поискаха хората от кмета Тихомир Янакиев и екипа му - очаквайте във Флагман.бг!
 

 


В категории: Созопол


Райна показа сочно дупе
Райна показа сочно дупе 09/07/2020, Четвъртък 20:01 0
21
Коментара по темата
21.
Георги Димитров
24.01.2020 12:05:58
1
6
Боже мой...баничката.....каква простотия ,какъв ПРОСТАК!!!Да му се забрани да посещава всякакви обществени събирания!!!
20.
До № 19
24.01.2020 08:39:54
0
5
Не е така! Обществено обсъждане се прави с 10-15 задължително заведени там служители, които не смеят да гъкнат, да не говорим пък да питат. Изпяваш си песента и ги пускаш по живо, по здраво! Тази мода да питат, пък и да им отговарят е неприемлива!Друго си е да имаш милиони, които не ти, а питащите ще връщат, а ти да ги пилееш където далаверата ти е най-голяма. Нали?
19.
Тъй ще е
23.01.2020 22:43:07
3
6
Браво !
Така се прави обществено обсъждане на бюджет , научете се.
Аз ще ви прочета какво сме решили, а вие като предложите аз ще ви обесня защо не може да се случи. Така ще е обществено представяне и да не забравите да пляскате.
18.
Готиния пич
23.01.2020 14:08:20
2
6
Горкият бюджет на Кмета -Тишо-банкомата.Ама той нали е бил в Общ. съвет-може би е забравил -човешко е.Къде му е зам-кмета пенсионера- архитекта-секретаря и администрацията която ще я изпълнява-няма я.Само пенсионери и провалени муцуни от града.С този екип и тези омръзнали на всеки нормален созополия стари муцуни пътя е на никъде.Флагман може да заложите и ще ви кажа една истина -Този екип на община Созопол е пореден провална БСП-БКП.
17.
Истината боли
23.01.2020 09:42:03
9
8
Фактор са хората. Фактор е обществото. Фактор е това, че години наред са ни управлявали едни безсъветни хора, жадни за власт и пари. Искаме правосъдие, искаме възмездие, това са пари откраднати от нас - данъкоплатците! Всеки, който е против това твърдение, значи и той е крал и той се е облагодетелствал от тях! А що се отнася до госпожа Порожанова, добре че има хора като нея с отворени очи и уши и будно гражданско съзнание! Да, госпожо Порожанова, ставаме все повече и повече и тъй като се вдигаме и взимаме нещата в свои ръце, те няма какво друго да направят, освен да ни оплюват и нападат, но на нас това не ни пречи, все пак това им остана! Важното е, че ние си лягаме с чиста съвест, защото знаем, е се стремим към обща градация, а не гледаме нашия интерес за сметка на хората
16.
гражданин
22.01.2020 16:47:06
2
18
Дорде дойде време Тошко Баничката да е фактор и да казва какво да се прави в общината-Бог да пази Созопол!!!
15.
до № 13
22.01.2020 13:36:29
12
6
" до истината боли" :Аз съм Порожанова. Трудно е да повярвате, но не аз съм писала "истината боли", но напълно съм съгласна и харесах този материал. За мен, той е точен и верен. Радвам се, че има все повече хора, които мислят, разсъждават и пишат неща, които мисля и пиша и аз от години.Дано се множим все повече и повече! Особено ми е драго да признаете, че моите съпартийци са интелигентни хора, а аз ще допълня и хора, които поставят Созопол и неговите хора като свой приоритет, а това ме изпълва с гордост. Съжалявам, че ви дразня със своята жизненост "дори на тази възраст", вероятно много бихте искал/а да си стоя у дома, да гледам турски и индийски сериали, да оставя наглеците да грабят и разпродават безнаказано родния ни Созопол, да не им търся сметка с аргументи и документи ? Не познахте! Това не мога да съм аз! И с това вашето твърдение, че никога не поемам отговорност виси във въздуха. Съжалявам, че сте анонимен/а. Бих ви казала много неща за отговорността и жаждата за власт! Ще кажа само следното: Нито аз, нито някой член от моето семейство или моя род са работещи или управляващи на територията на община Созопол! Тази независимост не можете да ми простите вие и вам подобните дребни душици, за които работата за обществото винаги е означавала само облаги, далавери и власт! Жалки сте,но Бог да ви съди!
14.
Неделчо
22.01.2020 13:11:48
4
9
Какъв бюджет, какви 5 лева. Тези не могат да прокарат нито един нов проект. Отвсякъде ги режат, няма как и да е. Просто те не са излизали от Созопол, не познават никого.
13.
до истината боли
22.01.2020 13:02:12
5
16
Госпожо Порожанова, както винаги сте в позиция "истина от първа инстанция". Хайде спрете се вече, преди да сте провалили поредния кмет на БСП! Не зная къде им е умът на такива, иначе интелигентни хора, Николов, Караманова, лека и пръст, Янакиев, да ви ходят по акъла и непрекъснато да сте "кмет в сянка"... Започвам да си мисля, че имате друго качество и тук има определени зависимости от някои кръгове, на интересите, които сте изразител. За най-голямо съжаление Бог Ви е дарил с жизненост и дори на тази възраст, сте енергична и жадна за власт. Но никога не поемате отговорност, а местите поредната пешка.
12.
yh
22.01.2020 11:46:09
4
2
До ,,Маитапа " и ,,черноморския геи ".----------- да го духате на маитап.
11.
Истината боли
22.01.2020 11:25:07
9
14
Вие сте изключително зле! Община Созопол е на минус 28 МИЛИОНА ЛЕВА! Тихомир Янакиев от 12 години се бори срещу това безобразно крадене, но вие - едните страхливци да не им вземат и малкото останало, а другите под крилото на Рейзи - престъпника, жадни за още и още, не го разбрахте и не го избрахте. Когато вече ви дойде до гуша решихте, че ще превъзмогнете страха, то повече няма накъде и какво да ви вземат и направихте правилния избор. И сега сте тръгнали да оплювате човека, който, прави всичко възможно да възроди тази разрушена, претърпяла огромен погром община. На екраните всички много лаете и знаете, ама на улицата като се разминаваме и мълчите и само пращате мазни усмивки. Свърши диктатурата, свърши краденето, свършиха сделките на този и онзи, преотдаванията, яденето на пари, злоупотребата с паркинзи, горски и т. н. Най са ми интересни тези дето години лапате, крадате като невидели, нагло нахално и пред очите на всички и сега, когато всичко това свърши сте сърдити, отритнати, спряно ви е развитието, вие сте най-подходящите за тези места кадри и така нататък! Хората не искат това, хората не ви искат!!! Затворете си мръсните усти, защото миришат на измами!
10.
Майтап
22.01.2020 09:44:32
9
13
Ей тва е кмет за чудо и приказ .Флагманчето през ден го хвали и му се радва . Скоро и Корни ще го поздрави и на конгреса на бкп/ бспето може бурно да го аплодират.Такива постижения горкия и на сън не си е представял....Да се смееш ли ,или да плачеш.
9.
до черноморски гей
22.01.2020 09:01:53
2
6
Безспорно сте прав, но при положение, че си взел властта с маргиналите на обществото и нямаш никакви подготвени и компетентни хора, нямаш право да поставяш под риск изпълнението на бюджета, обслужването на гражданите и въобще функционирането на Общината. Че да си доведеш и поредния некомпетентник от София....
8.
Черноморски гей.
22.01.2020 08:46:18
1
20
Най -естественото нещо е новият кмет да си назначи нов екип. Стария екип отдавна е компрометиран със своите действия и бездействия. Има и хора , които са при всяка администрация. Те нямат принципи, важно е да са в общината . Я вижте бардучето/ нарочно с малка буква/. Това е категорията на нагаждачите, на ласкателите. Те никога не работят в интерес на града. Паразити!
7.
данъкоплатец
22.01.2020 08:34:34
5
21
Автогара в Черноморец, автогара - в Созопол, ама наистина това са най-големите проблеми на двете градчета! Каква автогара в Черноморец, при условие, че от там минават само транзитни автобуси!? Мястото, отредено по време на предизборната кампания място е крайно недостатъчно според нормите за такъв проект. "Компетентната" архитектка, в свободното от туристически борси време, не е лошо да попрегледа изискванията за такива обекти. Не автогарите - други са спешните проблеми. Но за тях трябват много компетентни специалист и е по-лесно да ги заметем под килима! А прословутият Тошко Баничката, да вземе да си плати борчовете към общината, а не да се прави на кадровик, защото и неговата дъщеря не знае какво прави в общинското горско, ама....
6.
до гражданин
22.01.2020 04:53:08
8
21
Това ли е най -важно за теб да се изчисти Общинската администрация, хората които те обслужват и работят за едната заплата.Дори и това да стане ти гражданино пак няма да си щастлив, защото тези хора ще отидат да работят на друго място и пак ще са добре.А ти ще насочиш злобата си към следващите и пак ще хленчиш и критикуваш.С това пошло поведение дърпате Созопол на долу и резултата няма да закъснее.
5.
*********
22.01.2020 00:13:32
0
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Bfuv
21.01.2020 23:22:08
0
0
Ggyg
3.
до гражданин
21.01.2020 22:49:48
14
30
Голям комплексар си ти гражданино, напълно индентичен с този Баничката от клипа. И като направи кмета чистка кого ще назначи на работа??? /щото в Созопол безработни много но хора за работа ЙОК./
2.
Пацо
21.01.2020 22:44:54
5
22
Много сте зле, какви банички, какви милинки. Този си е направи тутманик.
1.
Гражданин
21.01.2020 22:24:16
15
27
Смело напред! Но не забравяй,кмете,че има още много хора за измитане от общинската администрация- счетоводство,фронт офис,горско,макар и преоблечени в "нови дрехи" и запяли нови песни!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Райна показа сочно дупе Райна показа сочно дупе

Макар да гони 40-те Райна слага в малкия си джоб с визия доста от младите си колежки

Извънредно! Показно самоубийство шокира центъра на Карнобат, мъртъв е безспорен ерудит на града Извънредно! Показно самоубийство шокира центъра на Карнобат, мъртъв е безспорен ерудит на града

73-годишният дългогодишен библиотекар Денчо Митев е скочил от шестия етаж пред очите на десетки съграждани

Коронакризата ще свие гръцката икономика с до 10.5% Коронакризата ще свие гръцката икономика с до 10.5%

Правителството в Гърция се стремеше към ръст от 2.8% тази година

Пак отложиха делото срещу Явор Бахаров Пак отложиха делото срещу Явор Бахаров

Причината е неявяване на свидетели

София излезе на протест след акцията на Прокуратурата в Президентството (ОБНОВЯВА СЕ) София излезе на протест след акцията на Прокуратурата в Президентството (ОБНОВЯВА СЕ)

На митинга има общественици, депутати от БСП. Там са и ексомбудсманът Мая Манолова и сензацията на местните избори от "Спаси София" Борис Бонев

Ужас в Карнобатското с. Черница! Пожар изпепели над 800 бали сено Ужас в Карнобатското с. Черница! Пожар изпепели над 800 бали сено

До момента няма информация за умишлен палеж, стойността на нанесените щети се изяснява

Eвpoпa e гoтoвa дa пycнe Бългapия и Xъpвaтия в чaĸaлнятa нa Eвpoзoнaтa Eвpoпa e гoтoвa дa пycнe Бългapия и Xъpвaтия в чaĸaлнятa нa Eвpoзoнaтa

Πpoцecът oт влизaнeтo в чaĸaлнятa дo peaлнoтo члeнcтвo в зoнaтa тpябвa дa oтнeмe oĸoлo 3 гoдини

Окончателно: Обвиненият за тероризъм Мохамед от Бургас остава в ареста Окончателно: Обвиненият за тероризъм Мохамед от Бургас остава в ареста

И в горната инстанция делото се гледа при закрити врата

Есил Дюран крие годините си Есил Дюран крие годините си

Хасковлийката толкова младее, че и свещичка с формата на четворка или дори тройка може да свърши работа

Турски съд ще обяви „Света София“ за джамия Турски съд ще обяви „Света София“ за джамия

Според агенция Ройтерс решението ще бъде официално оповестено в петък

Сантана от „Клуб Веселие“ изчезна в езеро, вероятно се е удавила Сантана от „Клуб Веселие“ изчезна в езеро, вероятно се е удавила

33-годишната Ная Ривера плавала в лодка заедно с 4-годишния си син

Тестват за COVID-19 вече всеки, който отива в Гърция Тестват за COVID-19 вече всеки, който отива в Гърция

Тестването за COVID-19 на желаещите за ходят на плаж в Гърция вероятно ще е безплатно

Четирима загинаха при стрелба в Ню Джърси Четирима загинаха при стрелба в Ню Джърси

Сблъсък между престъпни групировки може да е предизвикал екшъна, твърдят от полицията

Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България

На всички пристигащи от страната ни се налага 14-дневна карантина

Доналд Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация Доналд Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация

Американският президент заяви намерението си още през май, след като обвини организацията, че е под контрола на Китай

Бунт в Сърбия срещу мерките за борба с COVID-19, протестиращите нахлуха в парламента Бунт в Сърбия срещу мерките за борба с COVID-19, протестиращите нахлуха в парламента

Има задържани и ранени

Кметове от Северна Гърция: Отворете незабавно всички гранични пунктове с България Кметове от Северна Гърция: Отворете незабавно всички гранични пунктове с България

На извънредно заседание 22-ма кметове подписаха протестна петиция

Мадона пак разголи застаряваща плът Мадона пак разголи застаряваща плът

61-годишната певица не може да бъде победена

Автобус падна в езеро, най-малко 21 са загинали Автобус падна в езеро, най-малко 21 са загинали

Местните власти обещаха да разследват причината за произшествието

Турски актьор потрошил гаджето си Турски актьор потрошил гаджето си

Озан Гувен е познат на българската аудитория най-вече с ролята си на султанския везир Рустем паша от хитовия сериал "Великолепният век"

Осман Октай Осман Октай Овластени динковци не допуснаха “мигранта” Христо Иванов на българска територия Виц на деня Виц на деня Мъж се кара на касата в магазин:
- Но нали самите вие казвате, че не сте виждали в живота си банкнота от 75 лева...Тогава откъде знаете, че е фалшива?!
Виц на деня Виц на деня Мъж-инженер казва на жена си:
- Може ли да ми дадеш рецептата за тази торта? От нея ще стане истинска революция в циментовата индустрия.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Този който е казал "От опит глава не боли " явно не си спомня как за първи път е пил ракия
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори