×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Главна причина за проблемите е премиерът Борисов, оставките на министрите не са решение


Главна причина за проблемите е премиерът Борисов, оставките на министрите не са решение
В момента на практика сме свидетели на скандали във всички министерства – каква по-голяма дестабилизация от това, пита Атанас Зафиров
14 Януари 2020, Вторник, 20:03 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ снимка: Авторът

Него явно няма кой да го смени освен българското общество, казва членът на Изпълнителното бюро на БСП за министър-председателя

Атанас Зафиров е на 48 г., роден в Бургас. Член е на Изпълнителното бюро на БСП. Бивш депутат в 42-ото и 43-ото Народни събрания. Потърсихме го за коментар на политическата ситуация и по-конкретно на кандидатурата на Емил Димитров-Ревизоро за министър на околната среда и водите.

- Г-н Зафиров, в предния парламент Вие бяхте колеги с Емил Димитров-Ревизоро. Какво мислите за него и за кандидатурата му за министър на околната среда и водите?

- Аз не искам да коментирам личните качества на г-н Димитров, но в политически план това е изцяло политическо назначение. То по никакъв начин няма да реши трупаните с години проблеми в сектора, още повече че последното нещо, с което бих свързал г-н Димитров, е екологията и проблемите на околната среда. Така че това е чисто политическо решение и показва за пореден път слабостите на настоящото управление.

- Допускате ли, че Ревизоро може да не бъде избран, ако „Воля“ и „Атака“, примерно, гласуват против него?

- Аз предполагам, че това решение ще мине дотолкова, доколкото коалицията, която ни управлява реално – всички партии без БСП в този парламент, много пъти е показвала, че в трудни за това управление моменти намира начин за консолидация. Така че предполагам, че чрез парламентарни трикове тази кандидатура ще мине, но друг е въпросът доколко е удачно да се реанимира едно вече на практика напълно провалено управление.

- Има ли обаче БСП и държавата готовност за предсрочен вот, имайки предвид, че наскоро се проведоха два вида избори, които отново показаха предимство за ГЕРБ?

- Работата на една партия е винаги да е готова за избори и БСП не прави изключение. Плюс това, тук въпросът не е, кое е добре за БСП или за която и да е друга партия, а кое е добре за България. И аз много пъти съм казвал и продължавам да смятам, че това вредно управление трябва да бъде приключено по възможно най-бързия начин, защото всеки наш съгражданин ежедневно изпитва на гърба си рецидивите от тази некадърна политика. В този ред на мисли, БСП е готова за избори и аз вярвам, че това биха били едни успешни избори за нас.

- Водната криза има ли потенциала да дестабилира силно правителството и да го събори? Каква е вероятността то да падне през тази година според Вас?

- Ами тя вече дестабилизира правителството, но тук не говорим само и единствено за водна криза; тук говорим за дълбока, системна криза в целия сектор – и в областта на водите, и в областта на въздуха; и, разбира се, огромния проблем с боклука. Така че този вот на практика вече е успешен, преди още да е минало гласуването, защото обществото видя недъзите. Сега очакваме в пленарна зала да стане ясно кой подкрепя това управление, кой е съгласен с тези неща, които се случват, и кой реално е алтернатива и опозиция. А по отношение дестабилизацията на правителството – каква по-голяма дестабилизация от това, когато в момента на практика сме свидетели на скандали с всички министерства. Не е само с екологията. Знаете за стряскащите факти, които изнесе шефът на Здравната каса. Преди няколко дни в медиите се завъртя информация за една оставка на шефа на Митниците и аз подозирам, че назначението на г-н Димитров, който безспорно разбира от тема „Митници“, по някакъв начин има връзка и с това напрежение в сектора, инспирирано, разбира се, и от фактите, които излязоха около нерегламентирания внос на боклуци в България.

- Вие допускате, че Ревизоро е един вид отстранен от контрола върху Митниците като шеф на съответната парламентарна комисия ли?

- Тази информация с оставката не беше потвърдена, но така или иначе в сектора има огромно напрежение и подозирам, че едната от новите задачи на г-н Димитров ще бъде да се опита да въведе някаква регулация в този сектор дотолкова, доколкото виждате, че съвсем безпрепятствено влизат в страната европейски, световни и всякакви останали боклуци. България се превръща в едно голямо сметище и това няма как да става без участието или съучастието на хора от системата.

- Увеличи ли се вероятността тази година да падне правителството?

- Аз съм умерен оптимист в това отношение, защото, повтарям, това управление е доказало, че е способно да реагира много рефлективно в стремежа си да обгрижва хранениците на властта. Въпреки всичко, процесите вече са стигнали до такава фаза, от която няма връщане назад и е твърде вероятно – да, с голяма доза увереност смятам, че тази година, при това много скоро, ще бъдем свидетели и ще участваме в предсрочни парламентарни избори. Системата, която беше въведена от премиера Борисов – цялата концентрация на властта в ръцете на един човек, който по свое усмотрение раздава пари на групи от недоволни хора, повече явно и видимо не може да продължава по този начин и е нормално обществото да търси други, по-различни решения. И най-важното, което трябва да се каже – оставките на министрите не решават тези проблеми. Основната, главната власт, причината да се случва всичко това през последните десет години е министър-председателят Бойко Борисов. А него явно няма кой да го смени, така че единствено може да го смени българското общество.




Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
21
Коментара по темата
21.
гражданин
16.01.2020 21:19:21
20
0
Хайде пак на избори,и като минат....едни милиони изхарчени а премиер...пак Бойко,ей не се научиха комунистите че са в будна кома во век и веков ,продължават с гърчовете !
20.
Гарантирано от ГЕРБ
15.01.2020 15:58:06
3
10
Премиерът борисоФ се изложи, пишейки послание с граматическа грешка в специалната книга за гости на кралския дворец "Кубе палас" в Египет.https: m.fakti.bg bulgaria 438545 borisov s golam gaf v egipet snimki
19.
Патриот
15.01.2020 10:20:40
7
8
Смърт за всички свързани с властта е решението и създаването на ново неопетнено управление!
18.
Ала-бала
15.01.2020 09:11:15
19
6
Логично е, когато се появят лица от "алтернативата", избирателите да си направят преценка кое е по-добре-да седнеш на трън или на глог... ???!!!
Как е възможно да не проумееш, че не си решение на проблемите, а тяхна разновидност....?!
Ако, няма друга лява алтертатива, ГЕРБ ще са дълго на власт..., въпреки гафовете на калинките продаващи вода, паспорти и пр. ...!!
17.
аман от такива подлизурковци като теб
15.01.2020 08:17:17
35
6
Атанасе, Атанасе хич те няма, тя и Корнелия е голям проблем за много неща , а още по-голям ще стане ако дойде на власт БСП
16.
Умните
15.01.2020 08:03:13
4
17
Хората са казали интереса клати феса. Сега ГЕРБ върви срещу малкия и среден бизнес в България с глупавата наредба н 18. Следващият гаф ще е с министъра на финансите Горанов. Това ще е препъникамък на ГЕРБ. Ще има много протести срещу тоталитаризма.
15.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
15.01.2020 08:00:10
7
17
как живеят повечето БЪЛГАРИ зле няма икономика няма сигурност герб 10 години мафия
14.
Георги
15.01.2020 07:22:41
4
13
И, за какво става всъщност дума ...? Стани да седна... ?!
Правилно ли е министрите на войната да не могат да направят поне едно коремно....??!!
13.
Доган Амедов
15.01.2020 06:59:30
11
4
Вечна коалиция с другарите ! Идваме !
12.
Ротшилд
15.01.2020 06:26:01
45
16
Драги ми смехурко, народа гласува и не маха Борисов точно заради вас. Защото, ако не е той на власт идвате вие и после след вас пак ще има потоп! Долни комунистически изчадия, деца на убийци и терористи, доло ръцете от България!!!
11.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
15.01.2020 06:07:52
7
8
до9 коментар господине всеки е умен според възможностите си а вие господине няма как да знаете нито кой съм нито колко съм умен погледнато реално хората в болшинство живеят зле а ПП ГЕРБ сте олигарси тоест БИЗНЕСМЕНИ обръчи от интереси интереса клати феса ти ако си от ПП ГЕРБ си е твоя работа аз от кой си е моя работа и сте в грешка в СЕЛА И ГРАДОВЕ хората симпатизират на тез с който са добре ДОВИЖДАНЕ
10.
15.01.2020 01:15:36
6
11
Еднокнижникът е психопат.
9.
до 5,6 7 i 8
14.01.2020 23:05:45
8
29
пич, не си особено умен. и едно дете разбира , че си един и същи човек. никой не защитава комунистите, освен козлодуй, ама и той като теб е повреден. никой и не иска пак да се връщат на власт. видяхме, че не стават. искаме обаче да живеем в нормална държава. държава в която да получаваме нормални заплати, за да живеем нормално. искаме след като сме учили години наред, да не ни принуждават да емигрираме, а да си живеем при роднини и приятели. герберите показаха, че не могат да го постигнат, значи трябва да си отидат.
8.
Км
14.01.2020 21:42:23
21
18
кой ги помни тея комунисти били партизани били болшевики обаче НИКОГА не са били римляни които инвестират в себе си. Винаги някой им е виновен на слабаците.
7.
От Щатите до Комуно Олигарсите
14.01.2020 21:38:58
24
16
Да Борисов ми пречи да науча програмиране той постоянно работи и се среща със личности много ми пречи като работи през неделя по време на Нова Година беше в Перник докато аз бях на масата пиян и въобще не ми се учи програмиране и инжинерство предпочитам да ходя на кафене и да се оплаквам най вече за политическа софра. Да. Трябва или Борисов или Тръмп е виновен че аз съм една жалка отрепка, аз не съм виновен нямам контрол върху себе си, Борисов трябва да научи Английски иначе за няма да го науча.
6.
B
14.01.2020 21:34:40
32
16
Борисов ли е виновен че вече сме сред 30те най богати държави в света на път да влезем във 10% най богати и стабилни държави?
Обаче комуно идиотите вие окрадохте пенсиите и банкрутирахте България два пъти и сега под Корнелия Милиончева се правите на социалисти Хаха.
5.
Глупости
14.01.2020 21:31:50
30
14
Флагман нямаме ползва от изказванията на комуно олгиарскте.
Винаги на некадърника някой друг му е виновен. И затова че този не е инвестирал време да стане програмист и да прави $100,000 сигурно пак Борисов е виновен.
Затова че този не е фермер или фабриканти който да изнася за $50,000 продукция сигурно пак Борисов му е виновен, нали.
За това че ще паднат визите между Щатите Канада и България и Българския паспорт става най важен в света пак Борисов е проблема.
Затова че целия свят ни отворен и от нас зависи колко пари правим — Нека пак Борисов бил виновен.
Ние никога за НИЩО не сме виновни.
Борисов не е седнал да учи заради нас.
А ние искаме да се оплакваме само!
А какво сме произвели ние за България????
4.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
14.01.2020 21:14:05
14
23
герб е мафия държавата си има мафия октопод хората живеят все по зле животът е несигурен никой не е спокоен за угрешния ден който и да е на власт е мафия а ГЕРБ са като АЛФА ДОГ
3.
Какво се случва с България
14.01.2020 20:44:52
15
38
От началото на Властването на Боко Трети всеки Божи ден се генерират гафове и престъпления, които са повече от достатъчни премиера_пожарникар да бъде свален от власт и да му бъде потърсена съдебна отговорност, но вместо това, Той е с все по голямо Его и се чувства недосегаем и над Закона.
2.
Гарантирано от ГЕРБ
14.01.2020 20:42:47
13
32
България при Премиера Борисов е пропита от корупция. Съдебната система и Прокуратурата са зависими от правителството и НЕ работят. Икономиката, Образованието и Здравеопазването са в окаяно състояние. Доходите са като в Третия свят, а инфраструктурата е като Лунен пейзаж.!...Това са някои заключенията на Държавния департамент на САЩ в годишния му доклад за спазване на човешките права по света.
1.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
14.01.2020 20:15:17
19
33
всички политици сте бизнесмене олигарси зърнари вие реално за народа не мидлите далавера да има е за вас изобщо не ви пука как живеят обикновените БЪЛГОРИ свалиха ЖИВКОВ направиха сдс скачахме и ето реялноста ИВАН КОСТОВ СДС съсипа БЪЛГАРИЯ с масовата приватизация НАРОДА НИ леко верен повярва и на ЦАРЯ сколко дни уж обеща щял да оправи животът ни дойде заради горите а сега ГЕРБ новата мафия мачка народа на БЪЛГАРИЯ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори