×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Останете си вкъщи!
Накратко
НА ЖИВО

Един „хубав” работен ден на Бойко Борисов! Защо не се жени и защо ще празнува Нова година през май


31 Декември 2019, Вторник, 18:40 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Георги РУСЧЕВ

И защо този ден е именно обиколка в Бургаска област

"Ще посрещаме Нова година, когато свършим работа! 31 декември е един хубав работен ден! Нова година ще посрещнем май месец”, отсече днес премиерът Бойко Борисов, който в духа на мотото от предизборната програма на ГЕРБ за местните избори "Работа, работа, работа", избра да приключи 2019 г. с обиколка на стратегически обекти в Бургаска област, за които държавата е отпуснала средства. Именно през май ще бъде готов първият от инспектираните - Обхода на Поморие, който ще облекчи значително трафика към Южното Черноморие и тогава премиерът ще бъде спокоен да празнува Новата 2020 година. А днес кметовете на Бургас, Поморие, Камено, Айтос и Руен отчетоха пред министър-председателя най-важното, според него - работата.  До тях се строиха и всички официални лица - депутатите от ГЕРБ, областният управител Вълчо Чолаков, директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров, зам.-кметове, общински съветници и местни жители. /ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ ЗАЕДНО С ВИДЕО ОТ ВСЯКО СЪБИТИЕ ВИЖ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ/

Първата спирка беше в Поморие, където една от жените прикани Борисов да остави работата и да се прибира у дома, че Новата година иде, а той отвърна: „Заради такива като теб не мога да се оженя. Жените сте така, все с това прибирай се, та прибирай се!”

Бургаският кмет Димитър Николов златен ми излезе тази година, много ме сурвака, каза премиерът

Цял ден гайди ручаха, песни се пяха, народни хора се играха, а Борисов отнесе към дома и дарове – сурвачки за внуците, няколко вкусни питки от местните жители, картина от Айтос и люта чушка за „една другарка и да й затвори устата” (лидерът на БСП Корнелия Нинова, б. а.). Вчера червените обявиха, че ще внесат вот на недоверие към правителството заради кризата с водата в Перник и мръсния въздух, който ще бъде гледан на едно от първите пленарни заседания догодина.

"Докато 100-годишната партия на Корнелия Нинова беше на власт, не беше направена нито една пречиствателна станция на морето. Плувахте в... какво? Хората както влизаха в морето, излизаха с разстройство... Точно БСП ли ще ни говорят за чист въздух и околна среда? Нали при тях се построи "Кремиковци", да не говорим за азотно-химическите заводи, които бълваха по Стара Загора и Враца отрови. Това им е работата на опозицията – да критикуват. Ние ще строим, както досега. Спазваме си обещанията, резултатите са видими и хората затова ни се доверяват. Ето го техния - стария път, ето го нашия. Защо не го направиха, откога е Слънчев бряг?", изтъкна министър-председателят Бойко Борисов, посочвайки с ръка към двете отсечки.

Жените от Ахелой дариха премиера с питка и сурвачки за внуците

На въпрос на Флагман.бг защо точно в Бургаска област избра да приключи работната година, премиерът отговори шеговито: "Бургаският кмет Димитър Николов златен ми излезе тази година, много ме сурвака! А и Деси Радева така ми го хвали Бургас, че викам да дойда да видя да не е станал преврат някакъв". Повод за тези реплики бяха похвалите неотдавна от съпругата на президента Десислава Радева за Бургас и кмета Димитър Николов. "Няма такова нещо", влезе в тон кметът на Бургас.

Участъкът, който инспектира премиерът Борисов, е с дължина от около 5 километра и с него ще се довърши цялото разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг. Другите участъци вече са пуснати в експлоатация и значително се облекчава трафикът, особено в туристическия сезон.

Веднага след това Борисов се отправи към Камено, където не е имало визита на министър-председател от десетилетия. "Кaквo прaвитe, булки?", oбърнa ce още при слизането от джипа Борисов към жените в народни носии, дошли да го посрещнат.

"Чaкaмe eдин хубaв мъж", oтвърнa най-намаханата сред тях и продължи: "Дoбрe дoшли, г-н прeмиeр, гoлямa рaдocт зa нac e, чe cтe тук! Нaшият кмeт e дoбър, aмбициoзeн!”

Борисов похвали кмета Камено за църквата, новия площад и свършената работа по Обхода на града

И наистина кметът Жельо Вардунски отчете постигнатото  в общината, която допреди 5 години бе крепост на БСП и тънеше в разруха. Той днес изтъкна, че детските градини и детските млечни кухни на територията на общината са напълно безплатни, че пенсионерските клубове и тракийските дружества процъфтяват и са активно субсидирани, а спортът, културната и читалищна дейност в малката община се развиват все по-добре.

Бойко Борисов бе възхитен от инициативата на местните жители, които с лични дарения превърнаха църквата в Камено в образцов православен храм. „Първото, за което гледам, като посещавам градове в страната, е дали църквата е добре поддържана. В това отношение Камено прави страхотно впечатление, а щом се грижите добре за православния си храм, значи и градът ще просперира”, коментира премиерът Бойко Борисов. Той не пропусна да намери и кусури и обеща да „дадат парички” да сменят изцапаните знамена.

Площадът в Камено беше изцяло обновен с отпуснатите от правителството 1,2 млн. лв. през настоящата година. Със средствата беше изградена и нова инфраструктура на централния парк. Направена е реконструкция на подпорни стени, настилки и алейна мрежа,  преобразени са изцяло зелените площи, поставени са нови пейки и други удобства за жителите на общината.

„Отпуснали сме целево близо 2 млн. лв., за да махнете камионите от центъра на града, до два месеца ще направим Обхода на Камено”, отбеляза още министър-председателят Борисов. Работата по трасето с обща дължина от 2,2 км започна през месец ноември. С построяването на Обхода ще се повиши безопасността на движение, а трафикът с тежкотоварни и леки автомобили ще бъде изведен от улиците на града.

Децата в Айтос днес са най-щастливи, ще тренират в чисто нова спортна зала

Жителите на Айтос също очакваха премиера с нетърпение и бяха възнаградени подобаващо. Бойко Борисов, кметът на Айтос Васил Едрев и градоначалникът на Бургас и зам.-председател на ПП ГЕРБ Димитър Николов прерязаха лентичката на изцяло реновираната с 1,450 млн. лева спортна зала в града. Айтозлии обаче ще получат още един подарък за Нова година, след като кметът Едрев връчи на премиера входящ номер за проект за 1,350 млн. лева, с които да бъде завършен цялостно спортният комплекс. Тъй като залата се намира в огромния градски парк с площ 29 декара, тези средства ще отидат за неговото обновяване. В него има няколко детски площадки, стрийт фитнес и игрище за волейбол и от години той се е превърнал в любимо място за отдих на млади и стари.

Бойко Борисов, Димитър Николов и Васил Едрев прерязаха лентата на чисто новата спортна зала в Айтос

Министър-председателят Бойко Борисов се възхити на постиженията на треньорите на майсторските изпълнения на спортистите при официалното откриване на реновираната и разширена спортна зала „Аетос“. Залата е построена през 1973 г. и досега не е ремонтирана основно. За целта с Постановление на Министерския съвет бяха отпуснати близо 1,5 млн. лв. Това позволи съоръжението да бъде разширено с 350 места, бе построена също нова зала за борба.

Досега спортната зала даваше възможност на 150 деца да тренират волейбол и баскетбол. Сега техният брой ще се увеличи до над 200 деца.

Направен е ремонт на съблекалните, отоплителните системи, електрониката. Таблата отговарят на изискванията на световните спортни организации. В тази връзка Община Айтос за първи път спечели провеждането на Държавното първенство по акробатика през 2020 г.

Кметът на града Васил Едрев заяви на откриването, че Айтос е град, който ражда спортисти, а в тази зала се създават шампиони. Градоначалникът покани премиера Борисов в града отново след 3 месеца за откриването на пречиствателната станция.

Община Руен бе последната, но знакова спирка на Бойко Борисов за тази година, защото именно тук е един от бастионите на ДПС. Министър-председателят обаче заяви, че за него след изборите всички кметове са равни. „Само един месец от четирите години се занимавам с избори, после – всички кметове са ми любими и еднакви”, заяви министър-председателят Бойко Борисов в община Руен.

 Кметът на Руен Исмаил Осман благодари за подкрепата, която правителството оказва на общините и по-специално по отношение на инфраструктурните проекти. Конкретно за населените места в рамките на община Руен кабинетът е отпускал средства за ремонти на улици и за изграждане на спортни обекти. „Нали искаме да задържим хората тук, а не да идват в София или Бургас. Виж каква красота е. Така че – уважавайте се, помагайте си“, добави премиерът Бойко Борисов.

И в Руен благодариха на Бойко Борисов

Така Бойко Борисов завърши годината в синхрон с мотото на предизборната кампания през октомври, а именно много „Работа, работа, работа” и заявка за нови изпълнени проекти през 2020, заедно с всички кметове на общините в България, независимо от коя политическа партия са те. Дали това ще се случи, предстои да видим!

 
В категории: Бургас


34
Коментара по темата
34.
Ода
03.01.2020 18:18:55
0
0
О Борисов бедни, тоз народ поробен, да мисли за заплата от 600 лв не беше способен.Герб му беше и родствен и мил понеже от овчедушие се беше със него сродил!
33.
защо ли?
02.01.2020 10:18:07
0
9
Всичко това ми напомня за бай Тошовото време, ама нали Боко от него се е учил. Да ама не е учил добре. Тогава имаше и за народа и за управниците, а сега всичко отива в джоба на управниците и всичко се прави от народа за тях.
32.
Дълбоката Държава
02.01.2020 00:46:30
3
14
1. България затихва по всички точки. 2. Подготвят територията за сметище (пусти региони колкото щеш) 3. Няма невини жертви в тази мрачна приказка. 4. 2020-2024 започва Голямата Тупурдия.
31.
до 30
01.01.2020 18:17:52
1
14
Борисов може да живее още 1000 години без подаяния, така яко е кеширал.
30.
Пенсионер
01.01.2020 17:32:29
0
16
Пожелавам на Борисов и най - близките му здраве и дълголетие и нека отсега нататък да живеят с една средна пенсия!
29.
Първият
01.01.2020 17:25:55
1
14
Що не отиде в Перник да види, как се работи?!
Че щеше да отнесе яко народната любов бащицата !
28.
Инсулт
01.01.2020 13:46:23
7
21
Тази година ще е последна за Борисов.
27.
запознат
01.01.2020 13:09:11
0
27
Ами те децата на комунистите са до тебе-Ивелина Василева е дъщеря на последния партиен секретар на научния институт на нефтозавода.
26.
Честита Нова година
01.01.2020 11:00:50
28
6
Златния век за България през тези години на управление. Борисов е новия Симеон Велики, строят се улици, училища, църкви, спортни зали. Червените хмери само могат да завиждат.
25.
аз съм
01.01.2020 10:00:18
7
21
Може би трябваше да дойдете в община Сунгурларе, за да видите, че в последния работен ден общинската администрация и кметствата не работеха след обяд.Това е вече традиция преди празник да не се работи.Нали това не е смисъла на работа, работа, работа.......
24.
Картина
01.01.2020 09:36:34
0
17
Беше забавно да се прочетат коментарите!
23.
Цирк
01.01.2020 08:59:48
7
33
Тоя крадлив дебил какъв цирк му спретна всички глупаци са подмокриха от аплодисменти.
Много било хубаво но в БГ се събират капачки за кувьози.
За кувьози...не за детски играчки
Иначр е супер тука. Златев и борисов окрадаха държавата и оттавиха перничани без вода
22.
А
01.01.2020 02:11:53
43
15
Браво Боци, от времето на цар Борис е нямало толкова обичан държавник .Жив и здрав, Господ да е с България.Амин!!!
21.
John the man
01.01.2020 01:01:36
7
5
аре е, къде си е опозиция
20.
Johnny real rap
01.01.2020 00:45:03
4
4
ей палячо, ако не спреш с тези интриги, нали знаеш кво може да стане ако сме на един офис Аз и ти... мишченце
19.
bultimes. bg
31.12.2019 22:33:38
5
46
Проблемът, бароне Бойхаузен е в безхаберието ви, в липсата на компетентност, образованост, в алчността и в алчността, и в алчността ви
18.
Каква промяна №16
31.12.2019 21:20:24
37
45
Да се върне БСП на черна кобила?Това ли ти е мечтата,да станеш милионер както при Виденов ли?Гечев да ти е финансов министър и да фалирате България за 3-ти път?Внимавайте какво си пожелавате!
17.
Аз
31.12.2019 21:14:08
15
46
Обхода на Поморие ще е готов през май но 2021г.От самолети и бронирани машини не остават пари за друто.И Б.Б.и заместника му Митко да кажат защо бавят плащанията към строителите с по 10-12 месеца а не да говорят празни приказки!А за обхода на Поморие важи"А дано Ама Надали!"
16.
Хидко
31.12.2019 21:12:21
24
63
При все, че тази година чичо Кмет на Бургас му излязъл златен, Бочко събира все по-малко и по-малко подкрепа в района. Радват му се най-вече компексирани хора, в страх от промяна, щастливи от подхвърлените им трохи и в екстаз от висшата благост разливаща се над преклонените им главици.
15.
Жив и здрав да си Премиере!
31.12.2019 21:11:29
98
49
Годината, която се задава
с шепи здраве и любов да дава!
Пари и радост, щастие късмет
през следващите 366!На хейтърите двойно да им се връщат клетвите!Нов девети няма да има др0гари болни комунета!
14.
baihui
31.12.2019 20:44:37
24
63
Б.Б. е доказан разбойник! На българския народ е нужен някой със здрава ръка като президента на Филипините, който да се справи с наркоразпространението, хазарта и проституцията! Време е да се отворят лагерите Белене, Ловеч, Скравена и всички малоумници да изгният там !
13.
бате бойко™
31.12.2019 20:33:24
17
18
Пожелавам ти крепко здраве , пестен години да живееш и ти баце™ и феновете ти . Амин ...
12.
Даа
31.12.2019 20:14:03
14
67
Като гледам фасадната, режисирана "народна" любов на тези субекти около чичката с грозното кафяво яке, започвам да се притеснявам, че обитавам една и съща територия с толкова много дебили!
11.
Вълчан войвода
31.12.2019 19:59:25
33
69
Хайде бойко това да ти е последната нова година начело на държавата! Отивай си вече и не се връщай!
10.
Велков
31.12.2019 19:55:05
69
70
Каквото Борисов е направил за Бургас, Живков и компания от ЦК 50 години не са направили.
9.
Бойка
31.12.2019 19:54:35
30
55
Няма да се жени, защото си търси мъж! Има ниски нива на тестостерон тая закръглена лелка!
8.
Леко неразположен
31.12.2019 19:43:52
12
51
Получих тежък пристъп на гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ)
7.
Мафията
31.12.2019 19:41:27
30
68
Само вижте реакциите от хората върху коментарите и ще разберете колко го уважават тоя боклук.пълен цирк.тия разказа играта на нашата държава
6.
Аферим,
31.12.2019 19:17:59
23
71
Шепа гъзолизци около Шопаря
5.
Бай Драган
31.12.2019 19:16:53
13
21
Явно не усещаш иронията в написаното и не помниш едно време за кого се пишеше така
4.
емигрант
31.12.2019 19:16:39
33
60
Чета и дума и ума изгубих.Та кои е Борисов - бивш на БКП/БСП, близостта му като охранител на Живков има някакво подражание. Малко по образован е от него , но липсват доста неща остава копирането му. Говори и прави сравнение с времето на Тато няма паралел различни измерение а хората са променени . Тази картина в страната в момента е светлинни години назад от време оно - време което един бивш на партията хули . Добре е да си цар , тежка е короната . Няма време за оправдание , има проблеми и чакат реше
ние Защото те в един момент ще забушуват а това ше коства главата на вихрушката. Грозно е изразяване в единствено число- аз, аз и пак аз.
3.
XX
31.12.2019 18:55:35
17
70
Прост човек, просто изказване за кремиковци и атз-то.
2.
Asss
31.12.2019 18:51:39
48
104
Само гъзоблизци и роби .Ще повърна.
1.
Kosta
31.12.2019 18:51:11
31
87
Защо всичко това ме напомня Живковото време ... И никой не пита Борисов за милионите от яз. Студена.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кой е изложен на най-голям риск от вируси според хороскопа за днес? Кой е изложен на най-голям риск от вируси според хороскопа за днес?

Хороскоп за деня – 29 март 2020, неделя

Коронавирусът и капанът на егоизма, в който попадна Европа Коронавирусът и капанът на егоизма, в който попадна Европа

Нито една държава не може да се справи сама с тази криза. И все пак това е масовият подход...

Дами, ако не стигате до оргазъм, може би не сте толерантни Дами, ако не стигате до оргазъм, може би не сте толерантни

Най-добрият начин човек да достигне до оргазъм е да не очаква такъв

4 жертва на пандемията COVID19 за последните 24 часа в България 4 жертва на пандемията COVID19 за последните 24 часа в България

Издъхна 74-годишна жена, която бе приведена в Интензивното преди ден

Учените разкриват защо изневеряваме Учените разкриват защо изневеряваме

Повод за изневяра в една връзка е скуката в нея

Работодателите нямат право да пускат служителите си в неплатен отпуск Работодателите нямат право да пускат служителите си в неплатен отпуск

Такъв отпуск може да бъде даден само по инициатива на работника, уточняват синдикати

4 зодии, които не се плашат от изолацията 4 зодии, които не се плашат от изолацията

Вижте кои са те

Вдигнаха пейките в Бургас, за да не събират пенсионерите в разгара на епидемията Вдигнаха пейките в Бургас, за да не събират пенсионерите в разгара на епидемията

Времето ще става все по-хубаво и ще е много трудно да се спазват забраните. Съжалявам, но няма друг начин, каза кметът Димитър Николов

Социалните партньори ревизираха мярката „60:40“ в подкрепа на бизнеса Социалните партньори ревизираха мярката „60:40“ в подкрепа на бизнеса Прагът за право за обезщетение бе свален от 25 на 20% спад в приходите от продажби Бургазлия иска промяна в закона, заради пандемията остана без работа и с 9 лв. помощи на ден Бургазлия иска промяна в закона, заради пандемията остана без работа и с 9 лв. помощи на ден

Диян Петров е съкратен заради кризата, приятелката му е бременна, има и ипотечен кредит на плещите си и се намира в безизходица

Коронавирусът и капанът на егоизма, в който попадна Европа Коронавирусът и капанът на егоизма, в който попадна Европа

Нито една държава не може да се справи сама с тази криза. И все пак това е масовият подход...

Руска актриса си търси мъж за секс по време на карантината (СНИМКИ 18+) Руска актриса си търси мъж за секс по време на карантината (СНИМКИ 18+)

Къде е смелият и красив мъж, който да победи вируса и да ме спаси, написа Мария Лиман към атрактивна своя снимка на дивана

Armani заряза модата. Шие предпазни облекла Armani заряза модата. Шие предпазни облекла

Въпросните изделия ще са за еднократна употреба

899 са смъртните случаи в Италия за последния ден, 832-ма починаха в Испания 899 са смъртните случаи в Италия за последния ден, 832-ма починаха в Испания

Към днешна дата броят на починалите в Италия надмина 10 000, В Испания са 5690

Кралица Елизабет II остава без рожден ден Кралица Елизабет II остава без рожден ден

Действителният рожден ден на кралица Елизабет Втора е на 21 април

От чумата до коронавируса – на какво ни учи историята От чумата до коронавируса – на какво ни учи историята

Жулиен Лоазо, професор по средновековна история, описва общото между пандемията през 14 век и тази днес

Принцът на Монако и момиче на Бонд с коронавирус Принцът на Монако и момиче на Бонд с коронавирус Актьорът Том Ханкс и съпругата му вече се излекуваха Интернет мародери трупат огромни печалби от коронавируса Интернет мародери трупат огромни печалби от коронавируса В Европа са плъзнали и фалшиви здравни работници - обират домове и болници Световната икономика е в рецесия, може да е по-голяма от 2009 г., според Кристалина Георгиева Световната икономика е в рецесия, може да е по-голяма от 2009 г., според Кристалина Георгиева Основното безпокойство от дългосрочно влияние на внезапното спиране на световната икономика е рискът от вълна от банкрути и съкращения Д-р Мишел Бакърджиев от САЩ: Ще трябва да включваме по двама пациенти към един респиратор и да правим тежки избори Д-р Мишел Бакърджиев от САЩ: Ще трябва да включваме по двама пациенти към един респиратор и да правим тежки избори Най-големият проблем пред всички болници е липсата на предпазни облекла за лекарите, признава медикът
Ген. Мутафчийски Ген. Мутафчийски По-добре опашки от коли на КПП-тата в страната, отколкото кервани с трупове Виц на деня Виц на деня Въпрос на родител:
- И защо трябваше да се прави дистанционно обучение от вкъщи? Не можеше ли да ги затворим в училището...
Виц на деня Виц на деня - Що не им пука на ромите за коронавируса?
- Щото бабите и дядовците им са на около 30 години.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Търся семейство за размяна на апартаментите за Великден.
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори