×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГКПП „Малко Търново“ седем месеца по-късно: Бавен ремонт без „видими резултати“


ГКПП „Малко Търново“ седем месеца по-късно: Бавен ремонт без „видими резултати“
„Нищо ново. Както си е било мръсно и задръстено, така и ще продължи да бъде", коментира Петър Кънев (вдясно) след отговора на министър Горанов
12 Декември 2019, Четвъртък, 21:30 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Тоалетната е поправена, но заключена - явно така осигуряват чистота, коментира разочаровано депутатът Петър Кънев след нова кореспонденция с финансовия министър

Бургаският депутат Петър Кънев продължава кореспонденцията си с финансовия министър Владислав Горанов за неугледното състояние на ГКПП „Малко Търново“. Народният представител от „БСП за България“ остава песимист, че ще има видим напредък.

След като през юни Кънев отправи питане по темата и получи писмен отговор от Горанов по реда на парламентарния контрол, упражнението се повтаря няколко месеца по-късно.

На 25 ноември депутатът е пуснал нов въпрос, става ясно от сайта на парламента.

Петър Кънев пише на финансовия министър следното: „През м. юни 2019 г. отправих към Вас въпрос във връзка с недопустимото състояние на ГКПП Малко Търново. С Ваш писмен отговор от 12.07.2019 г. Вие ме уверявате, че през м. март т.г. са сключени договори за „Текущ ремонт на сгради, постройки, съоръжения и инсталации“ и „Текущ ремонт на пътна инфраструктура“, като предстои да бъдат извършени ремонт на сградата на обществената тоалетна и рехабилитация на пътна настилка на ГКПП Малко Търново. Предвидена е и подмяна на бариерите.“

При преминаване през ГКПП Малко Търново преди две седмици установих, че за повече от 7 месеца единствените ремонтни дейности в района на ГКПП Малко Търново са полагане на асфалт на около 200 кв. м. настилка.“

В тази връзка Кънев пита кога се предвижда да бъдат изпълнени сключените през м. март договори.

„Колко въпроса още следва да задам, за да има видим резултат на тази важна входно-изходна точка на Република България“, нервничи депутатът още в питането си към Горанов.

Финансовият министър пък му отговаря: „Сключените през м. март 2019 г. договори от Агенция „Митници“ за „Текущ ремонт на сгради, постройки, съоръжения и инсталации“ и „Текущ ремонт на пътна инфраструктура“ са със срок от 24 месеца, считано от датата на подписването им, т.е. до 21.03.2021 г., като към настоящия момент, в зоната на ГКПП „Малко Търново“, в резултат на изпълнението на посочените договори е извършено следното:

Ремонтирани са всички компрометирани участъци от асфалтовата настилка на трасетата с обща площ от 606 кв. м.; подменени са компрометираните бордюри и тротоарни плочки; повдигнати са капаците на шахтите на нивото на асфалтовата настилка; ремонтирани са две бариери на ключови места по трасетата и светлинната табела с надпис „България“ върху административната сграда на пункта; боядисани са бордюрите, защитните решетки на отводнителния канал, две от кабините на пункта и всички маси за извършване на физически контрол; извършен е цялостен ремонт на обществената тоалетна. В процес на възстановяване е хоризонталната маркировка на асфалтовата настилка.“

Във връзка с „нервния“ въпрос на Петър Кънев за липсата на видим резултат, финансовият министър се оправдава по следния начин: „От 2015 г. Агенция „Митници“ прие за управление поземлените имоти, отредени за гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), сградите, построени върху тях, както и техническата инфраструктура, които не са предоставени на министри или ръководители на други ведомства по установения ред, като продължава с поддържането им и текущите им ремонти и създава условия за изпълнение на функциите на граничните служби.

Към настоящия момент Агенция „Митници“ е възложител на обществени поръчки за цялостна реконструкция и модернизация, както и на основен ремонт на съоръженията на пет от големите ГКПП, а именно: „Калотина“, „Кулата“, „Златарево“, „Станке Лисичково“ и „Капитан Андреево“.

Агенция „Митници“ ще продължи да възлага текущи ремонти по сградите и инфраструктурата на ГКПП, както и ще възстановява настилките и маркировката в зоната на ГКПП, за да има видими резултати в изпълнение на целта за постигане на европейски облик на тези важни входно-изходни точки на Република България.“

По повод отговора на Горанов, пред „Флагман“ Петър Кънев коментира следното: „Нищо ново. Както си е било мръсно и задръстено, така и ще продължи да бъде.“

Според депутата, въобще не става ясно защо трябва на един не особено сериозен обект, който е далеч от мащабите, примерно, на магистралите „Хемус“ или „Струма“, две години да се ремонтират едни незначителни пътища и тротоари.

„Аз съм много впечатлен от работата на Митниците, защото след две питания вече са отремонтирани 600 кв. м. С тези темпове си представям кога ще приключим с голямата идея, за която Митниците говорят непрекъснато – че „Малко Търново“ ще бъде образец“, иронизира депутатът.

Според него, този граничен пункт е несравним с големите, за които са предвидени мащабни реконструкции. Кънев смята, че ремонтът на ГКПП „Малко Търново“ може да се извърши много по-бързо.

По отношение извършения цялостен ремонт на обществената тоалетна на пункта той каза: „Тоалетната не я видях, беше заключена. И по този начин явно се осигурява чистота.“

Петър Кънев се чувства унизен като български гражданин от сравнението със съседния турски пункт „Дерекьой“, при който „обстановката е коренна различна“.


В категории: Малко Търново


9
Коментара по темата
9.
Малко Търново
13.12.2019 17:36:44
2
1
Вие за нас не мислете "другари БСП - ари некрадливи и мноо кадърни" хахааа.
Никога не сме имали по-хубав път и асфалт от 50 гидини насам. Сега се стига най-бързо от Бургас до М. Търново. И блоковете повечето санираха и останалите от март нататък ще санират. Така че пропаганда на некадърни комуняги нещем. Може да сме селяни, ама килипира си го знаем. Акъли и плюене от депутати от изчезваща партия, нещем. Ние си избрахме правилният кмет, защото върши работа.
А БСП да си гледат партията, че Орионци си затриха Луканов, а в момента в изчезващата партия пак има интриги и борба за кокала. Или иначе казано: "Едно семейство дето Бащата храни куври, а майка се думка с който и падне докато децата ходят голи и боси, такова семейство къща не държи, и акъл на други да не дава! ЕЛЕ ПЪК КОСУРИ ДА НАМИРА"!
8.
Карадар
13.12.2019 10:28:49
1
4
Оня насилвания я детство с голата тиква, нека си избива комплексите на новобранците. Ще го е.б. а и рибата
7.
Герпери
13.12.2019 09:34:29
0
10
Владко парата пари не дава. Стиска герберската каса и слушка вожда. Владко дере по три кожи от хората и дава на вожда. Владко е послушен и ще затрие бизнеса в България. Той слуша и изпълнява.
6.
ама вие пък
13.12.2019 08:19:26
2
13
Горанов за министър ли го броите? Той е един недодялан плюнчо, който върши и говори каквото Бокича му каже. Така, че г-н Кънев ако можете да повлияете на Боко работата може и да стане.
5.
Smith
13.12.2019 06:47:32
2
14
Пробремът е, че ГЕРБ действат като оперативна пристъпна група и дават всички проекти и обществени средства на свързани с тях или с аверите им от ДПС фирми. Конкуренция НЯМА и качеството е в хомеопатична доза. Всичко каквото се прави трудно изкарва и гаранционния срок. След което или се разпада, или започват постоянни ремонти. Участъкът на магистралата Тракия Стара Загора - Чирпан например е единствения в света, който се е дезинтегрилал напълно само 10 години след като е пуснат в експлоатация, но разбира се фирмата Трейс която го "построи" продължава да получава щедро финансиране и поръчки. Гарантирано от ГЕРБ.
4.
Пенка Кид.
13.12.2019 05:32:25
0
12
Тоалетната е ремонтирана и работи безплатно. На надписа "България" липсват букви. Козметичните ремонти са на ход. Бате ви Веско ше опрай работата!
3.
???
13.12.2019 04:35:42
3
9
Ама що така -по 5км тръби полагаме на ден. Хората за 24 месеца магистрала от Бургас до Варна щяха да направят.
2.
Цар Борисов
13.12.2019 00:38:44
6
6
Много правилно е казъл.
Обаче в София няма дисциплина.
Обаче Кънев да не се прави.
Можеха от Бургаски окръг да оправят нещата досега също.

Има още предложения.
Влизането във Бургас по влак е също пълна визуална пародия и анти-реклама. Това иска някъде 1-2 милиона за да се изчистят и санират обектите покрай релсите.

Също влизането от самолет през летище и до Бургас е също унизително. Защо не направите сравнение с 10те най успешни летища и гранични пунктове във света и само имитирайте когато поне не може да си вършите работата.

Давайте!!!
1.
Хамзабейли
12.12.2019 23:25:49
1
6
Ми да видят на Лесово.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори