×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

ГКПП „Малко Търново“ седем месеца по-късно: Бавен ремонт без „видими резултати“


ГКПП „Малко Търново“ седем месеца по-късно: Бавен ремонт без „видими резултати“
„Нищо ново. Както си е било мръсно и задръстено, така и ще продължи да бъде", коментира Петър Кънев (вдясно) след отговора на министър Горанов
12 Декември 2019, Четвъртък, 21:30 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Тоалетната е поправена, но заключена - явно така осигуряват чистота, коментира разочаровано депутатът Петър Кънев след нова кореспонденция с финансовия министър

Бургаският депутат Петър Кънев продължава кореспонденцията си с финансовия министър Владислав Горанов за неугледното състояние на ГКПП „Малко Търново“. Народният представител от „БСП за България“ остава песимист, че ще има видим напредък.

След като през юни Кънев отправи питане по темата и получи писмен отговор от Горанов по реда на парламентарния контрол, упражнението се повтаря няколко месеца по-късно.

На 25 ноември депутатът е пуснал нов въпрос, става ясно от сайта на парламента.

Петър Кънев пише на финансовия министър следното: „През м. юни 2019 г. отправих към Вас въпрос във връзка с недопустимото състояние на ГКПП Малко Търново. С Ваш писмен отговор от 12.07.2019 г. Вие ме уверявате, че през м. март т.г. са сключени договори за „Текущ ремонт на сгради, постройки, съоръжения и инсталации“ и „Текущ ремонт на пътна инфраструктура“, като предстои да бъдат извършени ремонт на сградата на обществената тоалетна и рехабилитация на пътна настилка на ГКПП Малко Търново. Предвидена е и подмяна на бариерите.“

При преминаване през ГКПП Малко Търново преди две седмици установих, че за повече от 7 месеца единствените ремонтни дейности в района на ГКПП Малко Търново са полагане на асфалт на около 200 кв. м. настилка.“

В тази връзка Кънев пита кога се предвижда да бъдат изпълнени сключените през м. март договори.

„Колко въпроса още следва да задам, за да има видим резултат на тази важна входно-изходна точка на Република България“, нервничи депутатът още в питането си към Горанов.

Финансовият министър пък му отговаря: „Сключените през м. март 2019 г. договори от Агенция „Митници“ за „Текущ ремонт на сгради, постройки, съоръжения и инсталации“ и „Текущ ремонт на пътна инфраструктура“ са със срок от 24 месеца, считано от датата на подписването им, т.е. до 21.03.2021 г., като към настоящия момент, в зоната на ГКПП „Малко Търново“, в резултат на изпълнението на посочените договори е извършено следното:

Ремонтирани са всички компрометирани участъци от асфалтовата настилка на трасетата с обща площ от 606 кв. м.; подменени са компрометираните бордюри и тротоарни плочки; повдигнати са капаците на шахтите на нивото на асфалтовата настилка; ремонтирани са две бариери на ключови места по трасетата и светлинната табела с надпис „България“ върху административната сграда на пункта; боядисани са бордюрите, защитните решетки на отводнителния канал, две от кабините на пункта и всички маси за извършване на физически контрол; извършен е цялостен ремонт на обществената тоалетна. В процес на възстановяване е хоризонталната маркировка на асфалтовата настилка.“

Във връзка с „нервния“ въпрос на Петър Кънев за липсата на видим резултат, финансовият министър се оправдава по следния начин: „От 2015 г. Агенция „Митници“ прие за управление поземлените имоти, отредени за гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), сградите, построени върху тях, както и техническата инфраструктура, които не са предоставени на министри или ръководители на други ведомства по установения ред, като продължава с поддържането им и текущите им ремонти и създава условия за изпълнение на функциите на граничните служби.

Към настоящия момент Агенция „Митници“ е възложител на обществени поръчки за цялостна реконструкция и модернизация, както и на основен ремонт на съоръженията на пет от големите ГКПП, а именно: „Калотина“, „Кулата“, „Златарево“, „Станке Лисичково“ и „Капитан Андреево“.

Агенция „Митници“ ще продължи да възлага текущи ремонти по сградите и инфраструктурата на ГКПП, както и ще възстановява настилките и маркировката в зоната на ГКПП, за да има видими резултати в изпълнение на целта за постигане на европейски облик на тези важни входно-изходни точки на Република България.“

По повод отговора на Горанов, пред „Флагман“ Петър Кънев коментира следното: „Нищо ново. Както си е било мръсно и задръстено, така и ще продължи да бъде.“

Според депутата, въобще не става ясно защо трябва на един не особено сериозен обект, който е далеч от мащабите, примерно, на магистралите „Хемус“ или „Струма“, две години да се ремонтират едни незначителни пътища и тротоари.

„Аз съм много впечатлен от работата на Митниците, защото след две питания вече са отремонтирани 600 кв. м. С тези темпове си представям кога ще приключим с голямата идея, за която Митниците говорят непрекъснато – че „Малко Търново“ ще бъде образец“, иронизира депутатът.

Според него, този граничен пункт е несравним с големите, за които са предвидени мащабни реконструкции. Кънев смята, че ремонтът на ГКПП „Малко Търново“ може да се извърши много по-бързо.

По отношение извършения цялостен ремонт на обществената тоалетна на пункта той каза: „Тоалетната не я видях, беше заключена. И по този начин явно се осигурява чистота.“

Петър Кънев се чувства унизен като български гражданин от сравнението със съседния турски пункт „Дерекьой“, при който „обстановката е коренна различна“.


В категории: Малко Търново


Тита е новата Кобилкина
Тита е новата Кобилкина 11/07/2020, Събота 21:00 5
9
Коментара по темата
9.
Малко Търново
13.12.2019 17:36:44
2
1
Вие за нас не мислете "другари БСП - ари некрадливи и мноо кадърни" хахааа.
Никога не сме имали по-хубав път и асфалт от 50 гидини насам. Сега се стига най-бързо от Бургас до М. Търново. И блоковете повечето санираха и останалите от март нататък ще санират. Така че пропаганда на некадърни комуняги нещем. Може да сме селяни, ама килипира си го знаем. Акъли и плюене от депутати от изчезваща партия, нещем. Ние си избрахме правилният кмет, защото върши работа.
А БСП да си гледат партията, че Орионци си затриха Луканов, а в момента в изчезващата партия пак има интриги и борба за кокала. Или иначе казано: "Едно семейство дето Бащата храни куври, а майка се думка с който и падне докато децата ходят голи и боси, такова семейство къща не държи, и акъл на други да не дава! ЕЛЕ ПЪК КОСУРИ ДА НАМИРА"!
8.
Карадар
13.12.2019 10:28:49
1
4
Оня насилвания я детство с голата тиква, нека си избива комплексите на новобранците. Ще го е.б. а и рибата
7.
Герпери
13.12.2019 09:34:29
0
10
Владко парата пари не дава. Стиска герберската каса и слушка вожда. Владко дере по три кожи от хората и дава на вожда. Владко е послушен и ще затрие бизнеса в България. Той слуша и изпълнява.
6.
ама вие пък
13.12.2019 08:19:26
2
13
Горанов за министър ли го броите? Той е един недодялан плюнчо, който върши и говори каквото Бокича му каже. Така, че г-н Кънев ако можете да повлияете на Боко работата може и да стане.
5.
Smith
13.12.2019 06:47:32
2
14
Пробремът е, че ГЕРБ действат като оперативна пристъпна група и дават всички проекти и обществени средства на свързани с тях или с аверите им от ДПС фирми. Конкуренция НЯМА и качеството е в хомеопатична доза. Всичко каквото се прави трудно изкарва и гаранционния срок. След което или се разпада, или започват постоянни ремонти. Участъкът на магистралата Тракия Стара Загора - Чирпан например е единствения в света, който се е дезинтегрилал напълно само 10 години след като е пуснат в експлоатация, но разбира се фирмата Трейс която го "построи" продължава да получава щедро финансиране и поръчки. Гарантирано от ГЕРБ.
4.
Пенка Кид.
13.12.2019 05:32:25
0
12
Тоалетната е ремонтирана и работи безплатно. На надписа "България" липсват букви. Козметичните ремонти са на ход. Бате ви Веско ше опрай работата!
3.
???
13.12.2019 04:35:42
3
9
Ама що така -по 5км тръби полагаме на ден. Хората за 24 месеца магистрала от Бургас до Варна щяха да направят.
2.
Цар Борисов
13.12.2019 00:38:44
6
6
Много правилно е казъл.
Обаче в София няма дисциплина.
Обаче Кънев да не се прави.
Можеха от Бургаски окръг да оправят нещата досега също.

Има още предложения.
Влизането във Бургас по влак е също пълна визуална пародия и анти-реклама. Това иска някъде 1-2 милиона за да се изчистят и санират обектите покрай релсите.

Също влизането от самолет през летище и до Бургас е също унизително. Защо не направите сравнение с 10те най успешни летища и гранични пунктове във света и само имитирайте когато поне не може да си вършите работата.

Давайте!!!
1.
Хамзабейли
12.12.2019 23:25:49
1
6
Ми да видят на Лесово.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Девата и Стрелецът да се погрижат за здравето си, да не пренебрегват сигналите на тялото! Девата и Стрелецът да се погрижат за здравето си, да не пренебрегват сигналите на тялото!

 Хороскоп за деня – 12 юли 2020, неделя

Бойко Борисов: ДПС се прегърна с Христо Иванов, а лоши бяха бургаският кмет и полицията Бойко Борисов: ДПС се прегърна с Христо Иванов, а лоши бяха бургаският кмет и полицията

Митко Николов печели в Бургас 3 мандата с абсолютно мнозинство. Бургас стана един от най-красивите градове, каза премиерът в среднощно обръщение

 

Бургаски тарикат се представя за инспектор от НАП, пие и не плаща Бургаски тарикат се представя за инспектор от НАП, пие и не плаща

В петък сутринта е обърнал 4 водки и 2 коли в ресторант „Бели нощи”, след това си е тръгнал, оплака се собственичката

 

Такси катастрофира на бул."Демокрация" в Бургас Такси катастрофира на бул."Демокрация" в Бургас

ПТП-о е без сериозно пострадали, а в него е участвал и още един автомобил

 

 

МВР пусна кадри от снощния бой МВР пусна кадри от снощния бой Трима полицейски служители са с травми Бомбичка рани полицай на протеста в София Бомбичка рани полицай на протеста в София

Прави впечатление, че в първия ред са здрави момчета с внушителен вид

 

 

Живко Табаков: Заклели сме да пазим законите и Конституцията, точно това направихме днес Живко Табаков: Заклели сме да пазим законите и Конституцията, точно това направихме днес

Лъжата живее по-кратко от истината, масовите протести го доказват, допълни общинският съветник

 

Безработната Алекс Сърчаджиева се уреди в „Дяволското гърло” 2 Безработната Алекс Сърчаджиева се уреди в „Дяволското гърло” 2

Наскоро Алекс Сърчаджиева сподели, че е била в Смолян, където е снимачната площадка на „Дяволското гърло”

Мара Отварачката лъсна по монокини на Слънчака Мара Отварачката лъсна по монокини на Слънчака Тя е отседнал в един от големите хотели на Слънчака в компанията на майка си Борисов за Доган и ДПС: Далеч са от контрола на държавата, а медиите са им няколко процента Борисов за Доган и ДПС: Далеч са от контрола на държавата, а медиите са им няколко процента

Сами виждате какво е отразяването в средствата за масова информация, посочи премиерът в петък

Империята от легендарни имоти на собственика на ZARA Империята от легендарни имоти на собственика на ZARA

84-годишният Ортега е вложил 2,1 млрд. евро в недвижими имоти през миналата година чрез различни дъщерни дружества на холдинговата си компания Pontegadea

Комета украси небето над пирамидата на Хафре в Гиза Комета украси небето над пирамидата на Хафре в Гиза Древните египтяни са били също така изумени от сцени като тази Демонстрантите в Белград нахлуха в парламента Демонстрантите в Белград нахлуха в парламента Протестите в Сърбия срещу полицейския час заради COVID-19 прераснаха в бунт срещу властта Де Ниро разорен от коронавируса Де Ниро разорен от коронавируса Кризата удари хотели и ресторанти, в които актьорът има дял Пандемията в просръбската Северна Македония не стихва Пандемията в просръбската Северна Македония не стихва

В западната ни съседка не се препоръчва носенето на маска на открито

Сантана от „Клуб Веселие“ изчезна в езеро, вероятно се е удавила Сантана от „Клуб Веселие“ изчезна в езеро, вероятно се е удавила

33-годишната Ная Ривера плавала в лодка заедно с 4-годишния си син

Тестват за COVID-19 вече всеки, който отива в Гърция Тестват за COVID-19 вече всеки, който отива в Гърция

Тестването за COVID-19 на желаещите за ходят на плаж в Гърция вероятно ще е безплатно

Четирима загинаха при стрелба в Ню Джърси Четирима загинаха при стрелба в Ню Джърси

Сблъсък между престъпни групировки може да е предизвикал екшъна, твърдят от полицията

Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България

На всички пристигащи от страната ни се налага 14-дневна карантина

Доналд Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация Доналд Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация

Американският президент заяви намерението си още през май, след като обвини организацията, че е под контрола на Китай

Проф.Коста КОСТОВ, пулмолог Проф.Коста КОСТОВ, пулмолог Покрай компромисът, който се направи със запалянковците, сега ще пострадат артистите и хората, които стоят у дома месеци наред Виц на деня Виц на деня - Моля ви, господине, махнете това куче от мене, вече усещам как ме полазват бълхи!

- Рекси, ела тук, че жената има бълхи...
Виц на деня Виц на деня - Здравей, Иванчо! Какво правиш?
- Ами отворих един магазин...
- Супер! Как успя?
- С ей този шперц!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако се смяташ за център на Вселената, едва ли Вселената е на същото мнение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори