×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как отговори Горанов на Петър Кънев за състоянието на ГКПП „Малко Търново”


Как отговори Горанов на Петър Кънев за състоянието на ГКПП „Малко Търново”
Доста семпло обяснение. Неприятно съм изненадан, отговорът е обиден за ГКПП "Малко Търново" и за бургазлии, коментира разочаровано Кънев (вдясно)
19 Юли 2019, Петък, 22:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Предстоят някои ремонти, но едва ли ще има генерално подобрение на ситуацията

Ремонт на сградата на обществената тоалетна и рехабилитация на пътната настилка на ГКПП „Малко Търново”. Това предстои да се случи на граничния пункт според писмо на министъра на финансите Владислав Горанов до бургаския депутат от „БСП за България” Петър Кънев.

То е изпратено по реда на парламентарния контрол след въпроса на Кънев, зададен в края на юни, за който „Флагман” съобщи.

Припомняме, че народният представител алармира, че състоянието на пункта е „недопустимо и абсурдно”, особено като се сравни с ГКПП „Дерекьой” откъм Турция.

„Каква е Вашата „оценка” на начина, по който изглежда ГКПП „Малко Търново”? Какво пречи ГКПП „Малко Търново” да бъде приведен и поддържан в добро състояние? Кога и какво ще бъде предприето”, попита Петър Кънев.

Отговорът на Владислав Горанов обаче не е особено обнадеждаващ.

„Поставяте една изключително важна тема, свързана със състоянието и управлението на граничните контролно-пропускателни пунктове в Република България.

Една от основните причини да променим нормативната база, регламентираща тази материя, беше стремежът на правителството да определи ясен собственик и отговорен стопанин, който да управлява и поддържа граничните пунктове на страната по възможно най-ефективния начин. Прехвърлянето на тази отговорност през 2015 година от областните управители към Агенция „Митници” създаде необходимите условия за изпълнението на тази не лека задача”, пише министър Горанов.

На ГКПП „Малко Търново” поземленият имот, сградите, построени върху него, и техническата инфраструктура са предоставени за управление на службите за граничен контрол – Гранична полиция, Българската агенция за безопасност на храните и Агенция „Митници”, пише още министърът.

„На Агенция „Митници” са предоставени поземленият имот, санитарен възел, бивш безмитен магазин, 4 бр. кабинки (преместваеми), 2 бр. навесни конструкции и хале за щателна митническа проверка.

През 2018 г. са извършвани аварийни ремонти на санитарните възли, на подовата настилка, на всички работни кабини, изработени са табели съгласно нормативните изисквания. Поставена е светлинната табела с надпис „Република България” върху административната сграда на пункта, поставени са и ролетни щори. Извършена е профилактика на дизел-генератора и на нафтовия котел в хале „Щателна митническа проверка”, изброява Владислав Горанов.

Регулярно се извършвали дейности за текущата поддръжка на ГКПП „Малко Търново” като сметопочистване, сметоизвозване и снегопочистване, както и допълнителна като косене, дезинсекция и дератизация.

„През март 2019 г. са сключени договори за „Текущ ремонт на сгради, постройки, съоръжения и инсталации” и „Текущ ремонт на пътна инфраструктура”, като предстои да бъдат извършени ремонт на сградата на обществената тоалетна и рехабилитация на пътната настилка на ГКПП „Малко Търново”. Предвидена е и подмяна на бариерите”, завършва писмото.

Петър Кънев първоначално изискваше отговорът на Горанов да  бъде устен и от парламентарната трибуна. Впоследствие за по-голяма оперативност е предпочел писмената форма. Но, както изглежда, не е останал доволен.

Неприятно изненадан съм от отговора”, коментира Кънев пред „Флагман”. „Доста семпло обяснение защо е в това състояние ГКПП „Малко Търново”. Да прехвърляш топката на други учреждения като „Митниците” и Агенцията за храните е малко неадекватно. Но тепърва ще предстоят разговори по тази тема.”

Кънев не е доволен и от обещаните ремонт на сградата на тоалетната и рехабилитация на пътната настилка.

„Естествено, че това не е достатъчно. Когато човек отиде на място, вижда, че там всъщност няма нищо. И най-жалкото е, че като продължи само 50 метра по-нататък и попадне на турския пункт, се вижда, че обстановката е коренно различна”, казва Петър Кънев и заключава за ответа на Горанов: „Това е обиден отговор за ГКПП „Малко Търново” и за бургазлии.”


В категории: Малко Търново


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
4
Коментара по темата
4.
Рач
12.12.2019 23:19:58
0
0
Той ,Владето ,даже не си ги пише отговорите... Под достойнството му е. Той е по ERM II. Мастит министър. Само преди 15 години не знаеше на кой свят е...
3.
фенчо
20.07.2019 15:54:11
0
3
Айдеее Владито пак си изми ръцете. Нищо ново под слънцето.
2.
..
20.07.2019 10:28:05
0
7
Истината е че много ни мързи.Некачествено работим,и не пазим направеното.Виждал съм да пускаме турците да опесъчават зимно време нашето КПП,а ги гледаме с насмешка.
1.
соломон
19.07.2019 23:04:48
1
21
крадци и мошеници управляват България над 30 годни,подлоги на цру
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори