×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов към майките на деца с увреждания: Платих своята цена, помагам на хората със свои средства


Валери Симеонов към майките на деца с увреждания: Платих своята цена, помагам на хората със свои средства
Наясно съм с болката на всички майки на деца с увреждания, грижа се за болната си майка вече седем години и помагам на хората, сподели Валери Симеонов
28 Ноември 2019, Четвъртък, 09:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Лидерът на НФСБ разказа как е измъкнал шестима моряци от гръцки затвор, помогнал е на глухо дете и на мъж за смяна на ставите

Аз платих своята цена. Не съжалявам за това, че освободих вицепремиерския пост. Той не ми е носил нищо друго, освен допълнително напрежение, натоварване. Същото се отнася и за сегашния пост. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той отговори на призива на майките на деца с увреждания да си подаде оставка като заместник-председател на парламента.

„Помагал съм на много хора с инвалидност. С делата си, които не са известни на обществеността, но мога много лесно да докажа, че не съм такъв, какъвто ме описват“, добави той.

„Не желая да коментирам протеста на майките на деца с увреждания. Както всеки гражданин на републиката, те имат основание, въпреки че първата фаза на протеста бе успешна от тяхна гледна точка. Извиних се и си подадох оставката, но важното е, че трите законопроекта, които настояваха да бъдат приети, станаха закони с подкрепата на сериозно мнозинство в Народното събрание“, заяви Симеонов. 

„Дали съм правилно разбран или не, е друг въпрос. Причината е, че съм малко по-различен, използвам по-остри изрази и имам по-чепат характер, но работя върху себе си. Тази разлика с колегите ми в политиката предизвиква по-остри настроения срещу мен. Това се използва от моите политически опоненти“, сподели той.

„Много често се обръща внимание на изразите, които използвам, а не на смисъла, който влагам, а моето желание е да скъся разстоянието между назоваването на проблема и възприемането му от обществото“, добави депутатът. 

„Наясно съм с болката на тези майки и с това, което те изпитват, защото моят живот също е свързан с хора с увреждания. Дядо ми 16 години страдаше от паркинсон и последните шест беше на легло. Баба ми, която бе висока 1,50 м, го обслужваше. Грижа се вече седем години за майка си, която е с тежък инсулт. Това е причината в събота и в неделя да не приемам покани за участия в студия, тъй като трябва да съм в Бургас, за да я изведа в парка. Няма друг начин тя да види белия свят“, каза Валери Симеонов. 

„Обидно ми е, когато ме демонизират и ме изкарват като звяр, който няма сетива, за да разбере болката на майките на деца с увреждания. Напротив, много добре я разбирам“, добави той.

„Всичко разбирам и приемам, но не мога да допусна да има втора фаза на моето демонизиране. Не е справедливо да ме изкарват едва ли не враг номер 1, не е човешко“, подчерта той.

„Ситуацията е малко по-различна, защото в случая става въпрос за избор на моите колеги, т.е. не е по мое, а по настояване на коалиция „Обединени патриоти“ и по точно на ВМРО. Три месеца не приемах това предложение. Накрая с решение на парламентарната група, бях определен да бъда заместник-председател на Народното събрание. Оттук-нататък приемам всичко като отговорност“, сподели Симеонов.

„Винаги съм готов за среща. Мога да говоря с всеки. Неприятното е, че при последната среща имаше крясъци „убиец“. Слушах и репликите на ораторите, които се изказаха по отношение на моята майка. Когато обаче става въпрос за политически искания, не мисля, че е редно да ги обсъждаме“, подчерта той.

„Не приемам исканията за оставка на законно предложен и избран заместник-председател, който е в парламента не по собствено желание, а защото за него и неговите колеги са гласували над 320 000 избиратели. Нямам нужда от постове, доказал съм се със своята работа“, сподели депутатът. 

„Имам значими успехи в бизнеса. Нямам нужда от допълнителен рейтинг. За мен не е въпрос на чест или едва ли не на живот и смърт да си остана заместник-председател на парламента“, добави той.

За демонстрациите на политическите му съперници от ДПС, които се изнизват от парламента в знак на протест срещу избора му за заместник-председател Симеонов каза, че това не е фатално и добави, че да му дава съвети човек с доста неморално минало като Йордан Цонев, е дори комплимент. „Той е доказал своята непоследователност и не може да ми дава оценка. Никой не може да ме обвини в непоследователност, в корупция, в злоупотреба с власт или в каквито и да било престъпления. Никой досега не го е направил“, подчерта Симеонов. 

„Преди да вляза в политиката, съм помогнал на доста хора със собствени пари. Шест моряци успях да върна от гръцки затвор. Те бяха несправедливо затворени, обвинени за контрабанда, а такава нямаше. Ставаше въпрос за сериозни суми. Успях да ги спася, наемайки им адвокати и плащайки гаранции“, добави той.

„Помогнах и на мъж от Ямбол за смяна на ставите. Дадох средства и за дете с увреждане на слуха, за което Здравната каса не поемаше лечението. Трябваше да се възстанови, за да започне да учи. Телевизия СКАТ, на която съм собственик, е известна с много благотворителни каузи. Затова не приемам да ме демонизират“, каза още Валери Симеонов. 

 


В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
аууууу
28.11.2019 18:23:28
1
0
да не става въпрос за присвоени средства ,а
14.
*********
28.11.2019 16:14:58
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
ko
28.11.2019 14:04:15
2
10
Да си политик значи да работиш за хората, а не надменно да ги обиждаш. Политикът трябва да владее ораторското изкуство и дипломатичния език, а не разни простаци пръкнали се от нищото и повярвали си, че са политици да се домогват до всеки висок пост в политиката. На такива като този трябва да им се забрани да заемат държавни постове, щом сами не осъзнават, че са нежелани.
12.
Анонимен
28.11.2019 13:35:13
1
6
Човек трябва да си мери приказките,да не обижда народа и да не си вири носа.Глас народен,глас Божи, хората се разочароваха от теб и ако имаш капка достойнство,няма да се натискаш за пост. Обиди болните и мамалцинствата,как да те харесват хората
Ц
11.
*********
28.11.2019 12:56:41
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
ggg
28.11.2019 12:32:45
2
3
ОТ БИЗНЕСМЕНИТЕ МАЙ СТАВАТ ПО ДОБРИ ПОЛИТИЦИ !!!
9.
до СОФИЯНЦИ
28.11.2019 12:29:11
17
4
БУРГАЗЛИИ ЗАСТАВАМЕ ЗАД ВАЛЕРИ защото знаем че е голям дарител.
8.
Коко
28.11.2019 10:00:21
14
8
Баце има далеч по големи изцепки от валката а неговата оставка никой нея иска валката е добър бургазлия и му пожелавам успех и да не забравим работя работа и пак работа- ще се радвам да накара софиянци да работят
7.
цар Вуул
28.11.2019 09:50:57
1
22
До 47 бл. Зорница пълно с ваши автомобили които не ползвате. Моля да ги преместите на друго място. Няма къде да се паркира. Нахалници.
6.
Аз ли не разбрах?
28.11.2019 09:40:32
6
16
Няма оправия България!г-н Симеонов неразбира че направи голяма ГРЕШКА с това че не се извини веднага на Майките а се опитваше да ни обяснява,как едва ли не,ние не го РАЗБИРАМЕ,Ами сега ще разберете че затова няма и ПРОШКА.ЕДИН ПРОС СЪВЕТ КЪМ ВАС,ИЗЛЕЗТЕ ПРЕД МАЙКИТЕ И КАЖЕТЕ ЕДНО ПРОСТЕТЕ/ИЗВИНЯВАЙТЕ.ДАНО НЯКОГА ВИ ПРОСТЯТ,АЗ ЛИЧНО ЩЕ ГО НАПРАВЯ КОГАТО ГО ВИДЯ С ОЧИТЕ.ДО ТОГАВА ЩЕ СТЕ МРАЗЕН И НЕНАВИЖДАН!!!!!РАЗУМ Г-Н СИМЕОНОВ
5.
Bingo
28.11.2019 09:39:06
4
19
Това е съдбата на всяка партия коалирала се с изчадието ГЕРБ. До 2 години изчезват от политическата сцена, с НФСБ е свършено и местните избори го доказаха. Каквото и добро да са свършили в парламента ще бъде забравено заради компромисите които правите към ГЕРБ. Още преди година трябваше да разтурите коалицията, тогава щяхте да имате друго лице пред народа. Сега вече сте на издихания и като всички останали сте се вкопчили за кокала.
4.
m
28.11.2019 09:35:44
30
3
на тия кво им е виновен този,че са некадърни,безработни,необразовани хленчещи майки дето висят по улиците цял ден.системата не ги ли уби вече,крайно нагли женици
3.
*********
28.11.2019 09:19:54
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
2.
бивш симпатизант на нфсб
28.11.2019 09:18:29
3
28
затова резултатите на Нфсб са трагични на местните и евроизборите всички социологически агенции казват че това ще последният валс на Нфсб в парламента защото видяхме в кавички колко работиш за хората
1.
Още не разбира какво се случи
28.11.2019 09:13:55
7
37
Няма значение какво си платил.
Народът не иска да те вижда, а ти все се вреш пред очите му. Бъди по-смирен и скромен и изчезни от полезрението но обикновените хора!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори